Извършиха първата у нас белодробна трансплантация

Реципиент е 70-годишен мъж с крайна степен на белодробна недостатъчност

Обратно в новината

Коментари - Извършиха първата у нас белодробна трансплантация | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нищо не е правено преди всичко сега се прави, шшшт тихо.

Спасен човешки живот - БРАВО на лекарите, извършили белодробната трансплантация.

А мозък , мозък , кога ще помчнете да трансплантираните ? , че на колегите политици грам не им е останал !

Убаво де, ама от кого да вземат? Това е въпросът! Да присаждат мозъци от малоумници на малоумници?

Докато оперирали, са питали м-ра на здравето кво да правят.... а, бе я у лево.

Кой е позволил на немски лекар да оперира в БГ? Министърът? Спасов? Български лекар не може да оперира в Германия. Кой ще носи юридическата отговорност ако пациентът умре? Спсов? Министърът? Има ли Спасов лиценз за белодробна или каквато и да е трансплантация. Няма!!!!

Докато държавата ни не стане прозрачна ще съществуват съмнения за всяка една област! В медицината - донорството от бедни за богати, в съдилищата - решения срещу пари, в прокуратурата - обвинения на "не наши" и т.н. Няма начин, тези които живеем в България се нуждаем от ясни правила - правила важащи за всички!

що не прочетеш коментарите на ,,Как да си направим домашен дезодорант " -където ви описват като мъжки полови органи и ви обиждат.....И коментара не е изтрита. А аз написах нещо Не по темата, но без обидни думи (първия) и ти го изтри? ?? Защо?

След 100 лета и маймуните.

Интересно какъв е този "уникален" талант Любомир Спасов - трансплантира всичко - сърце, черен дроб, бял дроб, бъбреци (трансплантира на възрастни и на деца) - истински "уникат". А да попитам едно мъничко въпросче - каква е средната продължителност на живота на хората трансплантирани от Любо Спасов? Да не се окаже, че прави експерименти с живи хора (и дали не се учи на тях как се трансплантира)? Малко въпросче, което ще даде отговор на въпроса - дали нямаме български д-р Менгеле.

Поздравления към лекарите. Дано операцията е успешна.

И защо България трябва да стане по 10 донора на милион, план ли имат, пред кого отчитат изпълнението, а за преизпълнението каква е наградата.

Донорството трябва да е по подразбиране, а отказа от него по избор. Всеки ден умират хора при инциденти, някои от тях могат да спасят хора, които имат някакъв шанс за живот.

Няма награда . Просто трябва солидарно с другите страни членки на Евротрансплант да участваш в процеса на обмен на органи за трансплантация .Не може само да чакаш и да вземаш без да даваш .

При толкова донори на пътя как може да сме на последно място? Безхаберие и там..

Защото близките не даряват органите, затова и искаха съдействието на Православната църква за приемането на закон по който не се иска съгласието на близките, умреш ли, ставаш донор.

Олеееееееееееее ......... лично мин. Кирил Ананиев не е спал, бил е съпричастен и е оказвал "духом" подкрепа на опериращия екип! Колко велико само !

Естествено е министерсвото да е в течение на донорска ситуация и още повече за тази трансплантация на бял дроб .Щешя да е новина ако министъра НЕ е бил уведомен .

Въпреки катастрофите, убийствата всеки ден българите не искат да станат донори. Има ли статистика за изчезналите и неоткрити млади хора.

ЖИВОТА СТАНА ЛОТАРИЯ

Защо трансплантират дроб на 70 годишен при средна продължителност на живота 70 за мъже? Толкова ли нямаше някое младо момче или момиче за този бял дроб?

За да не го уморят прежде ! Все пак е първа за BG-то ! Стареца все пак с единия крак е в отвъдното и нема да им тежи на съвеста, ... ако доктурята имат такава ?

Защото трябва да има тъкан на съвместимост между донори и реципиента .

Да видим каква ще е преживяемостта. В транслпантациите се броят годините живот, които са донесли, а не, че просто са се случили. Уви обществена тайна е, че в тази болница резултатите са тревожни от години (справка Агенция по трансплантации).

Докато оперират гастрольори от чужбина, резултатите са приемливи. Плачевни стават, когато се развихри д-р Спасов- тогава няма спасение.

Тук доста неща не се случват и се мълчи.

Великани. Това е.