Израел и Палестина: Има ли място за две държави?

Една страна - две държави. Идеята да има и еврейска, и палестинска държава е почти толкова стара, колкото и Близкоизточният конфликт.

Обратно в новината

Коментари - Израел и Палестина: Има ли място за две държави? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ИЗРАЕЛ НЕ Е ДЪРЖАВА!!!ТОВА Е ТЕРОРИСТИЧНО ОБРАЗОВАНИЕ ВЪРХУ ПАЛЕСТИНСКА ЗЕМЯ,НАТРАПЕНО С ЧУДОВИЩНИ ЗВЕРСТВА НАД ПАЛЕСТИНСКОТО НАСЕЛЕНИЕ!!!

ПРОБЛЕМИТЕ МИ С ЙЕХОВА , АЛЛАХ , ОТЦА : .. - БИЛ Е РОБОВЛАДЕЛЕЦ ".. НЕ ПОЖЕЛАВАЙ РОБА , НИТО РОБИНЯТА ...НА БЛИЖНИЯ СИ " - ПАДАЛ СИ Е ПО ЗЛАТО - ИСКАЛ КИВОТА ДА БЪДЕ ОБКОВАН И С КАПАК ОТ СОЛИДНО ЗЛАТО :))) - А ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА БЛАЖЕНИТЕ МУ РАЗВРАТНИЦИ КАТО ЦАР СОЛОМОН (СЮЛЕЙМАН) КОИТО ИМАЛИ ХАРЕМ С ПО 200 ЖЕНИ И ПРОЧИЕ И ПРОЧИЕ :))

Аман от поплювковци, които хем не знаят, хем не могат и хем не искат да знаят. А плюят всичко и всички, които са над тях интелектуално. Що се отнася до Израел, нека припомня, че миналата Нова еврейска година бе 5776 - нека се замислят тези, които дрънкат простотии за евреите. Тази нация е древна, но в годините се е издигнала до висотите на водещи нации в историята на света. И да добавя за неуките, че древното юдейско племе е населило сегашните земи на древна Палестина повече от 3 хиляди години преди Христа, докато арабите идват там едва три века преди Н.Е. Смесването на древните евреи и палестинци е подобно на нашето смесване на прабългари и славяни. Палестинците не се идентифицират с арабите дори и към днешна дата. Но жестоката ислямизация не само там, а и в Северна Африка, и целия Близък Изток, е довела до сегашното положение на мюсюлманския свят. Израел е високотехнологична държава, с една от най-елитарните демокрации, с един от най-високите стандарти на Земята, с постижения в земеделието, индустрията, медицината, военното дело и образованието, които са мечта за всеки. Само за някакви си 25-30 години Израел от 4 млн е вече 9 млн население. Там няма просяци, няма бедни, няма безработни, няма неосигурени, няма бездомни. Има невероятна инфраструктура, магистрали, супервлакове, небостъргачи в Тел Авив и луксозни курорти по Средиземноморието, Мъртво море и Червено море, страхотно историческо наследство, изключителни музиканти, художници, литератори. И както е известно, Израел от пустинята прави градина, а ние - какво??? Сами се отговорете!!! Накрая: Израел живее в 21-ви век, а за съжаление, съседите му - в 12-ти век, там все още си търкат задниците с пясък, и вместо да черпят опит и да прилагат най-модерни технологии, които Израел би могъл да им предостави, те, под влиянието на радикалния ислям, сами вървят назад в развитието си и в мизерия.

Алооо, аман от еврейски пропагандатори! Днешните евреи са нация едва от 1947г.!!! Когато им подариха държава! Не са нация, мафия са и то световна! Завладели са всички държави по света и ги контролират именно по мафиотски в тяхна си полза. Едва от 1947г. имат собствен език иврит, какъвто никога не са имали! И не са древна нация, защото по неотдавнашни генетички иследвания над 92% от днешните евреи са от европейската раса,а не семитска, която им втълпяват в главите, че е на 5775 години! А са от европейската раса щото са от разпръснатото племе на хазарите след 10-ти век след н.е.! И понеже са мафия, грабят от целия свят и могат да го вложат в пустинята чче да стане градина. А нашата земя от градина точно те я превърнаха в пустиня! Писна ми от евро пропаганда!

алоо абе ти нормален ли си ?? и има филми вземи гледай как евреите се хващат колективно и камък по камък премаххват с ръчни колички и правят пустинята рай.апък тез ала бализми че евреите са ограбили бг на други .българия сами са я ограбихте от1944 крадливи прости селски диваци.после се другите ви виновни .абдали.

Има нещо вярно в това, което пишеш, но чифутите са решили да ни ликвидират. Те насочват братовчедите си араби към България, те ни организираха ограбването и ликвидацията на много постария от тях народ. Българи е имало много преди траки, славяни и т.н. прабългари.

тъй наречените палестинци са сбирщина от египтяни ,йорданци,сирийци .....всичките се пребират кой от дето е и проблема е решен.няма смисъл за тълпа от милион номади да се прави нова м1сулманска дуржава.

1.- Израел е на първо място в света по брой патенти за Медицинско оборудване. 2.- Израелската медицина е водеща в света. В Израел имат най-висок процент на излекувани от рак в света. 3.- Израел е на осмо място в света по продължителност на живота / като следствие от горната точка / 4.- Израел има и най-много музеи на глава от населението. 5.- Независимо на коя страна сте гражданин ако в паспорта си имате израелски печат то нямате право да влизате в Иран, Ирак, Ливан, Кувейт, Саудитска Арабия, Судан и Иемен. В същия момент Израел има безвизов режим с над половината свят включително с България. 6.- Познатата на всички флашка / външната флаш памет / е израелско изобретение както и процесора Пентиум 4. 7.- Израелско изобретение са чери доматите както и капковото напояване.

Капковото напояване идва от Австрия.

Уалала, как само яко лъжеш. И земята вие сте я създали, нали :))). Класации може да си фалшифицира и да си измисли всеки. Ама ако направим проверка, поне на няколко точки веднага ще ти кажа че лъжеш. Ама какво е един евреин, ако не излъже. Няма как да се случи.

1. - Израел е пет пъти по-малка от България. На 160 място в света с територия от малко над двайсет хиляди квадратни километра. 2.- Израел е единствената страна в Близкия изток в която жените имат равни права с мъжете. 3.- Израел има най-високия стандарт на живот в Близкия изток.С трийсет процента над средния за Европа. 4. - В Израел годишно се публикуват най-много научни трудове на глава от населението. 5.- От основаването си до сега Израел има най-много носители на нобелови награди на глава от населението. 6.- Израел е на първо място по брой на персонални компютри на глава от населението, и на второ място в света / след САЩ / по брой на IT компании.

Какво представлява държавата Израел, мафиотска база. От 15 век до 1900 година, сред местното население евреи е имало под 3%. И какво се случва. Евреите забелязват, че там се водят свети места на две религии и има повече от хилядолетие неспирен туристопоток. Златна мина. За това решава да си присвоят мястото, демек да го анексират илио просто да го откраднат. За това създават плана Алия Бет, за който днес не им изнася да споменават. И започват да прехвърлят хора. Започват да избиват местното население. Ако въобще има покупки на земи, те са на символични цени. Основните еврейски банди са Иргун и Хагана. Които се се случвало да изколват цели села. Както те са правели в България чрез турците. През 30-те има паритет, защото палестинците оказват яростна съпротива. Тогава полуевреина Хитлер, поема ротшилдова поръчка, срещу финансиране да изсели европейските еврееи там, за да има числен превес. Това е след покана към европейските евреи да ходят в пустинята да живеят и да се бият с палестинци. И последвалия обиден отказ. За това и първите планове на Хитлер са за ИЗСЕЛВАНЕ на евреи, не за убиване. Това, заедно с измислицата холокост после се преправя спешно, за да се измъкнат повече пари от германците. Така е създадена на открадната земя фалшивата държава Израел. Със съдействието на Сталин, който искал да пресели всички евреи в СССР. Дясната му ръка евреина Лаврентии Берия го отравя месец, преди да задейства плана. След това тази държава се издържа с американски пари и преживява благодарение на САЩ. А сега се надуват и лъжат. Проблемите ще почнат след очертаващия се американски фалит.

" Ако тази вечер арабите сложат оръжие, утре ще настъпи мир. Ако тази вечер евреите сложат оръжие, утре Израел няма да съществува." Не помня кой беше казал тази мисъл, но всеки който е имал възможността да види с очите си хората живеещи по тези места ще ви се закълне че това не е пропаганда, а самата истина.

Аз

"Господ ни даде единственото място в Близкия изток, където се оказа, че няма нефт, а те и него искат да ни вземат. Е... ние ще простим на арабите, че избиваха синовете ни. Никога няма да им простим, че ни принудиха да избиваме техните синове." Голда Меир.

Никой не иска от израелците "да сложат оръжие". Иска се да спрат строежа на селища и да дадат Западния бряг на палестинците, където те да си направят държава. Също да им заграбените земи и къщи, например да ги компенсират.

Чифтетата са излишни! И без това са се развъдили достатъчно из останалия свят. А и Чичо ги пощади, вместо да им направи това, което сега му приписват... Откъде иначе щеше да се събере мат'рял за цяла държава?!

Такава държава, като Израел няма. Няма я още от както са ходили 40г пеша. Царя на света им е подарил едно място, но то е отнето неправомерно и принадлежи на други хора. Рано или късно ще си го вземат.

В Палестина има арабска държава и тя се казва ЙОРДАНИЯ, само че на арабелите наричащи се палестинци не им изнася, те помнят бащата на сегашният крал как ги е разстрелвал с оръдия с право мерене...така де "Черният септември"...иначе знамето на палестинската автономия е точно копие на знамето на Йордания защо ли...и още нещо от всеки четирима убити палестинци само ЕДИН е убит от израелците останалите са избити от други араби!!!

В 21 век е недопустимо да осъществявате геноцид над група хора палестинци. Отнели сте им земята, затворили сте ги и сега системно ги избивате. ООН многократно се опита да осъди вашия геноцид. Но ви спасява само ветото на САЩ. В 21 век това се случва.

Аз

Ако не стрелят и не хвърлят бомби, никой няма да ги избива.

Приятелю, всички тия неща дето ги пишеш са плод на десетилетия пропагандно облъчване от средствата за масова дезинформация. Не те обвинявам. До скоро и аз мислех като теб. Само че преди месец и нещо имах възможността да се разходя по тези земи. Само десет дена, но те ми бяха достатъчни да видя колко е огромна разликата между това което се пише, и говори по медиите и реалната обстановка. Ето ти твърдиш че палестинците са затворени, и системно избивани. Какво видях аз. Град Ерихон / сигурен съм че си чувал за него / е палестинска автономия. Всеки един негов жител може спокойно да се качи на колата си, да мине през половината Израел и да отиде на гости на свой роднина в ивицата Газа. Израелски гражданин обаче не може дори транзитно да мине през Ерихон. Забранено е. Не е проблем ако палестинец замръкне да пренощуват на израелска територия / шофьора на нашия автобус беше палестинец и нощуваше с нас в нашите хотели / Ако обаче израелски гражданин замръкне в палестинска територия никой не му гарантира че ще осъмне жив. / Нашата екскурзоводка оставаше да нощува в Йерусалим докато ние нощувахме във Витлеем / палестинска автономия /. И знаеш ли кое е най-страшното. Ако тя беше останала да нощува в нашия хотел и през нощта да речем терористи я отвлекат и убият никой няма да разследва това престъпление. Така е по силата на решение взето от палестинската администрация. Все едно ако българин го застрелят в Македония македонската полиция да каже едно куче по-малко. Няма какво да се занимаваме да разследваме. Пътувал съм не малко по света. Навсякъде е имало някаква по-голяма, или по-малка разлика между предварителната ми представа и реалността, но в Израел реалността нямаше абсолютно нищо общо с това което си мислех че знам за тази държава.

Дори израелците да дадат цялата земя на палестинците (всички територии, за които орките претендират), конфликтът ще продължи. Конфликтът произтича от корана, а не от спореве за имоти. Вече е пробвано с Газа, мисля през 2005. Израелците се изтеглиха, орките продължиха джихада. Те това работят - джихад, по повеля на всевишния психопат и локалния педофил. На всяка петъчна молитва имамите повтарят този текст от хадисите: "Последният ден няма да настъпи преди мюсюлманите да избият и последния евреин. И (в последния ден) дървото и камъкът ще се сдобият с глад и ще се провикнат: "О, мюсюлманино, зад мен се крие евреин, ела и го убий." Това означава, че всеки мюсюлманин, който не е загинал в джихад, ще чака в гроба и няма да стигне до рая до деня, в който орките пречукат и последния евреин. Тия го вярват, хора. Аз съм атеист и ми беше много трудно да схвана, че НАИСТИНА ВЯРВАТ В РАЯ И АДА. Няма имотна сделка, която да изтрие този текст от хадисите и десетки текстове от корана - евреите са свине и маймуни, убивай евреите в събота, а християните в неделя и т.н. Какви имоти, какви щуротии.

поправка: дървото и камъкът ще се сдобият с глас.

Защо лъжеш? До 1900г местно население евреите са били под 3%. Вие сте отишли там и сте им откраднали земята. Нещо повече, избивали сте ги, клали сте ги. И какво очакваш, да ви се радват и да ви служат. Просто нямате място там. Ще се наложи да си платите за това. А крадците на земя никой и никъде не уважава. Не ми се правете на страдалци. Най-обикновени крадци сте мошета.

Нямам нищо общо с Израел. В рода ми никога не е имало евреи, макар че имам някаква ирационална слабост към тях. Сигурно е от предишен живот :):):) Някъде до 1900 г. в Константинопол (Нарочно използвам това име!) населението е било около 50/50 мюсюлмани /християни и евреи. В момента християните и евреите там се броят на пръсти. Където се настани трайно ислямът, другите култури изчезват постепенно. Ислямът ги унищожава с кланета, ежедневен тормоз, данъци, дискриминация и заплахи. Не ми обяснявай за миналото на Палестина. Не си много в час, а и там историята е много сложна. Виж в момента: в Израел живеят около 1 милион араби-мюсюлмани. Представени са в парламента - имат редовно около 10 депутати, разбирай прикрити сътрудници я на Хамас, я на Хизбула, във всеки случай са антисемити, мразят държавата, в която живеят и искат да изтребят и изгонят евреите от там. Питам те: 1. в коя държава в ислямския свят МЮСЮЛМАНИТЕ имат повече права в сравнение с правата им в Израел? 2. в коя мюсюлманска държава евреите имат депутати в парламента?

Мюсюлманите са продукт на юдеите никога няма да се примирят, сега и с тези технологии, някой луд фанатик, ще каже, ако не може земята да е арабска, няма да бъде и израелска и сещате се какво става по-филмите. Единствения начин евреите да оцелеят е да се преселят в САЩ, земя бол и глупави гои, колкото искаш.

Няма много място , ама понеже едните ги изхвърлиха от Европа още през12-13 век , пък и никъде другаде не ги искат , палестинците си остават заложени на дузпата. Още със създаването на израел е заложена тая бомба , която сега е на път на ни отвее. Пък тези мили , трудолюбиви , умни и симпатични люде , честни и безкористни , са решили , че могат да си веят коня , където си поискат .... Ама не са познали :))) Май вчера заравяха някакъв труп из Самоковската гора , преди време се гърмяха из Сарафово , масово изкупуват земя ...... Все такива богоугодни дела :))) Една по-дълга разходка / 400 г./ из пустинята ще им се отрази добре . На всички хора на Планетата - също :))) Със здраве !

DW не може да не лъже, dir не може да не го цитира ! Колко струва само витиеватият дойчелогизъм: "През 1947 година например той заляга в основата на инициатива на ООН, която обаче се проваля поради на съпротивата на арабските държави". Никъде нищо не "заляга" и не е "инициатива", ами си е най-главната резолюция на ООН от 29 ноември 47 г. за създаване на ДВЕ държави. И арабските държави не се съпротивляват против това палестинците да имат държава, а против обявяването от Израел на ЕДНА държава и съпротивата да върне определените за палестинската държава територии. Оттам и нестихващите войни и нестихващия, и даже разгарящ се в наши дни тероризъм. Тръмп едва ли ще може да направи нещо. Има желание, но е тежък проблем. А той е малко лекомислен и няма голям авторитет сред евреите. Нито пък сред мюсюлманите.

Аз

Не е вярно. Арабите се противопоставят ИМЕННО на съществуването на еврейска държава в Близкия изток. 70 години те водят постоянна и неотклонна политика в тази област, независимо дори от факта, че в сумати войни, които самите араби започнаха срещу Израел, евреите ги попиляха от бой. Тази политика е само една - Израел няма право на съществуване. Политиката на две държави отдавна е компрометирана, защото арабита така или иначе вече имат много държави - не една, не две - и палестинската сган може да ходи където си ще. Израел, в сегашните си граници, е еврейска държаява и точка по въпроса. Палестина не съществува, освен като географска област, и така ще си остане. За разлика от Македония и Украйна, но в Украйна нещата също отиват в тази посока. Македония ще остане комай единственото недоносче под името БЮРМ.

В този ред на мисли евреите и израелците като пеят всеки ден по молитви от години пеят , че Ливан и Сирия са техни как трябва да се разбира? А като пеят, че враговете на бог (разбирай невярващите) трябва да са наказани? Та?

Аз

Арабите вече близо 70 години не опрестават да твърдят, че тяхната цел е унщожаването на Израел като държава. И поради това единственото решение на проблема е всички араби да бъдат изритани от Израел по съседните арабски държави. Отделно нормален човек с арабин в една държава не може да живее.

Това не е вярно. Само най-крайните арабски групировки искат унищожението на Израел. Има и такива. Но умерените палестински, арабски и световни политици, които са мнозинство ? Ясер Арафат, дългогодишен лидер на палестинците беше за две държави, никакво унищожение на Израел не е искал. Искаше палестинска държава на западния бряг на р. Йордан и сектора Газа. Сектора им дадоха, педя земя, а Западния бряг ? Започнаха да го заселват. Палестинците искат също да им се върнат земите, имотите, къщите, които им ги отнеха през войните. Нима това не е тяхно право ? Така че израелците се правят на нещастни, онеправдани. Реално са заграбили чужди земи, в повече, отколкото им дадоха. И това е източник на безкрайни конфликти, които разтърсват целия свят, особено най-близкия цивилизационен център - Европа.

Я сега обясни кои са тези 'известни нотариални кантори' сред пустинята и племената? Между другото западно евр..ейските ти спонсори да си намерят или друг говорител или още да те пообразоват. Нивото ти е на софийски прошляк от Люлин

Справедливостта е относително понятие, зависи от коя страна си позициониран. Но, в интерес на истината израелците са повече "съзидатели", а палестинците "рушители". Това е видно на самите им територии, от начина им на живот. И, от едната и от другата страна има читави хора, но всичко за съжаление опира до нечии интереси...Когато тези "някои" решат, няма да има конфликт!!!

ИМА ЛИ МЯСТО ЗА ЕВРЕЙСКА ДЪРЖАВА В ЕВРОПА? В КРИМ ИЛИ В БЪЛГАРИЯ???

Че тя не е в Европа.

+1000000000

Да и бих добавил друга легенда, за непобедимата еврейска армия, дето за седмица разбила арабите. Приказки за Сънчо. А какво има зад тия думи? Има една нещастна дребна дътржавица, анексирала чужди територии. С нещастен, но нагъл и лъжлив народец. Арабите се бият формално срещу Израел. Но реално - срещу обединени сили на САЩ и Великобритания. Техните оръжия, техния финансов ресурс, техни военни, тяхното разузнаване. Без всичко това Израел няма никакви шансове. Но после всичко се приписва на "непобедимите евреи". Бла бла. През 2006г се опитаха самостоятелно, повярвали си на медийното величие, да атакуват Ливан. С амбициозната цел, да завладеят всички водоизточници, след което да разделят Ливан на 5 протектората, управлявани зад кадър, разбира се от Израел. Е, Хизбула ги изхвърли като мръсни парцали за месец. Поради което евреите организираха атентата на Сарафово, за да изкарат Хизбула терористична организация, да я подрежат и после да атакуват Ливан пак. Така се раждат маркетинговите легенди. Ама за Ливан 2006 си мълчат като наср.ни. В България не ядем небелени.

Аз

В България ги ядеш и небелени, и некъпани. Евреите 60 години не са започнали нито една война в Близкия изток, но са спечелили всички войни със зверски разгроми, нанесени над арабите. Дотолкова, че сред арабите витае призракът на, както те сами го наричат, "принципната непобедимост на израелската армия". Арабите се насраха от кеф когато, забравих коя година беше - някъде през 70те, суецкото опълчение успя да попречи на евреите да завладеят града, забравяйки, че в тази война изведнъж, без да се разбере как така, Израел се оказа с по-голяма армия в Египет, отколкото самия Египет и Египет беше пред заличаване от картата, ако, нечувано - САЩ и СССР не бяха започнали заедно да молят и заплашват евреите да спрат. Някой тук правилно каза преди няколко години - едната страна в този конфликт си клеца жените и си пие бира, другите си пребиват жените с камъни и ядат човешки сърца. Всеки сам си избира на чия страна да бъде.

Едните са продукт на другите. Не са за избиране нито едните нито другите. Да се "забавляват" взаимно, не ни пречат. Акъл не се налива с фуния.

Абе, моше смотано, не прочете ли коментарите ми? Не прочете ли статиите? Знаеш ли колко такива има, информация за всичките ви гнусни дела. Умре ви имиджа на света вода ненапита и на великите герои. Глупак! Ако не са американците да ви крепат, просто сте си заминали и никой не може да ви спаси. Войните срещу арабите не сте ги спечелили вие, а САЩ и Великобритания. Като минимум нямате ресурси за това. През 2006г само едничка Хизбула ви изрита от Ливан. Вашите реклами и лъжи може да си ги разправяте само на зомбитата в САЩ, те ще ви поверват. Кого си тръгнал да лъжеш и мамиш, бе моше-нико?

хайде да оставим настрани маркетинговите легенди, как евреите събирали пари в касички-прасенца да купували земи. Тия лъжи сме ги слушали. Я по-добре прочети малко: - "Иргун,Хагана и други организации в Израел" - "Как Израел финансира геноцида в Палестина" Може да потърсиш малко за кланетата, които са устрйвали евреите. Дори едното се отбелязва от ООН. Това са правели евреите - избивали са палестинците от домовете им. Чрез бандите си. Иргу и Хагана са двеот най-зверските им организации. Тъй че сладникавите истории за добричките евреи, дето събирали центче по центче са за наивните глупаци. Убийците са си убийци.

Религиите на книгата от къде тръгват - от юдазима. Нали така :-) Или бъркам? Религията и лъжата ако не им вярваш и не влезеш в тяхната логика влияят ли ти? Не :-) Или бъркам? На парите също- когато не познаваш реалната , техническа стойност на разменения материал - тоест навремето - злато, сребро, мед, диаманти - какво ползваш - ползваш, когато някой ти ги даде срещу направено от тебе нещо - вярата, а и надеждата, че даденото късче метал/камъче ще го изтъргуваш. И отнова в оценката на стойността влиза - вярата. Както и в религията и лъжата. И затова разменните средства, без познаване са обобщени с думата пара( сиреч пара - изпарение, нищо). Поради това аргументът с нотариалните документи и покупки има стойност , само в зададената система от вярване. Вярване в дадения вид ред. Сега да се върнем на момента, че книжните религии - ислям и христяинство са от юдаизма. Те фиксират правила изгодни първо за създателите си и... МНОГО често в ущърб( умишлен или не за другите- в случая неевреите) на останалите. Арабелите не разсъждават дотолкова, но обективния анализ на ситуацията, не би трябвало да вземе като аргумент спазване на право, наложено ( със сила, с измама) от едната страна в нейна полза.

Аз

Бъркаш. 1. Джордано Бруно не е вярвал и не е влизал в религиозната "логика", ама религиозната "логика" му е влязла дълбоко. 2. Това, че сделките, сключени от незапознати с правилата не важат, ходи го кажи в САЩ, дето са сключвали договори с хора, които дори и езика на договорите не са разбирали, а впоследствие само те са ги изпълнявали!

По първия пример: Всъщност именно религиозните вЕрващи се оказват най- нетолерантни. Както сега ,вреите - който не им е повярвал го убиват..... Същото за САЩ не е съсвем вярно, защото: На индианците никога собтвеността върху земята не им е минавало през ум, че може да е на човек, семейство и да се предава по наследство. А това е ОСНОВНАТА идея на комунизма ( комън=комун=общо). И митът за сключените договри е фабрикуван и раздут от кому пропагандата. А истината е още по-крайна - НЕ Е ИМАЛО! Белите са се настанявали и са започвали обработка на земята! Всеки своята! Индианците ако са се дразнели са ги атакували, а белите отбранявайки са ги позибили. Но договри не е имало!

Преди повече от двадесет години точно правителството на партията на Столтенберг уж се ангажира с този проблем- тъй нареченият Осло договор- Нобел комитета пък даде 3 награди- Рабин, Перес и Арафат. Евреите бързо убиха Рабин който беше за решение на този проблем. Норвезите плащаха за да се забави всичко през тези години, а евреите се съгласиха някой друг да плаща сметката. Правителството на Столтенберг се провали с тази инициатива и всичко остана на хартия. В стари вестници от около 37- 38 година можете да прочетете англииската версия- 70000 евреи на тази земя- сега са няколко милиона. Колкото и човек да не е на страната на арабите никой нормален не може да одобри това което евреите правят спрямо друг народ. Сравнявам ги с турското рабство в България. И всеки който има мнение за тяхното поведение и на тях не им харесва го заплашват.

Забелязъл съм че тези които си приличат най-много се мразят. И двата етноса са семити, а палестинците т.е. финикийците,филистинците,филикинците са там поне от 5хил.години, а в Ню Йорк има повече юдеи отколкото в целият Израел.

Натаняху отиде в Уошингтън, скръцна със зъби и удари юмрук по бюрото на Тръмп и Оня му каза- нямаш проблем авер, само не закачай Уолстрийт.

Палестинци и филистимци. Двете имена звучат близко защото са базирани на името на тази територия дадено още от римляните - Палестина. Иначе палестинците нямат нищо общо със семитите. Палестинците са араби / за това толкова горещо са подкрепяни от целия арабски свят / заселени по тези места от Сюлемайн велики. Това заселване е продиктувано от недостига на работна ръка по тези иначе плодородни земи. Така че евреите / юдеи и израилтяни / са доста по-стари обитатели на Палестина, въпреки че това нищо не означава. Иначе ако всеки започне да претендира за земи които е владял в миналото сещате се какво ще стане.

Абе ти откъде се пръкна- прочети правилните книги, че арабите и евреите са семити от Сем и т.н.Римляните и европейците са gentiles- т.е. неевреин,езичник,вкл. и елините- древните гърци, а библията е преведена първо от иврит на старогръцки, а след това на латински. Христос не е признат за евреин, а от племето на арамейците, нещо като съвременните мормони.+Брит.енц.- Семит- член на група и етнос включваща евреите и арабите бившите финикийци иасирийци.

В Тора е казано: със враговете съседи трябва да се води война, а с техните съседи да се сключва мир и съюзи против съседите. Та да внимаваме за съседите.

И ЩЕ ИМА :)

Докато САЩ са силни и Израел има огромно влияние в делата на САЩ, няма да има решение което да е справедливо спрямо и палестинците. Това означава че конфликта ще продължи.

Абе силни -- слаби Тръмп се уплете като пиле в калчища по въпроса слушайки недораслия за поста си зет-съветник. Най-слабата му политика е близкоизточната.

Те са толкова алчни и прости, че нито в една, нито в две държави може да бъдат. Мир няма да има, докато покровителите им не ги лишат от властта да водят война. Или целият свят не ги бойкотира, докато не постигнат мир без никакви условия и претенции.

НЕКА СЕ БИЯТ КВО ТЕ БОЛИ ГЛЕДАЙ ТУКА КВО СТАВА ЗАДАВА СЕ БОКО 3 И ПАК ПРОСТОТИЙ

ЗАЩО НЕ ЕМИ СЪРБИЯ НЕ ДВЕ СТАНАХА МНОГО ХА ХА ХА ХА