Изплащането на преизчислените пенсии от първи октомври започва днес

След преизчисленията за трудова дейност и различните добавки към тях от 1 октомври т.г. увеличение на сумите ще получат 894 249 души

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И аз получих....НАМАЛЕНИЕ на пенсията със 150 лв.,. Преизчисляват всички години наново, без да влизат добавките. По закон не може да взема по-малка пенсия от последната. При следващо преизчисление се взима за основа намалената пенсия....и пак няма да има увеличение?!

На мен Увеличението е 500 лева , от 1900 на 2400 лева . 40 години в Металургията - Работник . Друго си е с тези Пари .

Да, някои имат увеличение, но защо на тези с увеличението им отрязаха 60- те лева, които получават всички без увеличение, нали тези 60 лв щяха да са в пенсията, даже писаха, че ще ги получават и новите пенсионери, но на тези с увеличението ги няма 60- те лв.

Объркан човек си .

Защо още не са приведени пенсиите в банката

Опитах да се свържа с НОИ, но....."всички оператори отговарят на запитвания"

Зависи от Твоята Банка , на мен ги преведоха преди 2 дни .

А Тиквата с парите на пенсионерите правеше магистрали.

Пълни глупости, само дрънкане и философстване! Магистралите се правят с европейски пари по проекти! Аман от "знаещи"!

Грешиш, магистралите се правят с малко европейски пари и много повече от нашия бюджет.

Какво преизчисляване е това за близки познати и роднини или етнически

Голяма част от недоволните нека насочат недоволството си към некоректните си работодатели. Дават им на плик голяма заплата, а са ги осигурявали на минимална. И това е ставало с мълчаливото съгласие на работника. Хитрини, хитрини, но идва старост и после кой е виновен-ама разбира се-държавата. Държавата не мислила за нас. Опасността идва и от това, че дълго време се насаждаше тезата, че няма смисъл да се осигуряваш реално. До това водеше и даването на пари на калпак. Тенденцията за уеднаквяване на средните пенсии е тревожна. Дали има увеличение на пенсиите-да, аз имам реално увеличение. Осигурявал съм се реално, въпреки че счетоводителите ми казваха че наливам вода в кошница. Не злобея срещу тия с ниски пенсии-трудно е, това е единствения им доход Просто предупреждавам бъдещите пенсионери че идва старост, да си отварят очите.

Напълно Ви подкрепям - те са получавали нашите заплати и са си ползвали парите, които ние наливахме в осигуровки на пълна заплата. Т.е. не са ощетени и тогава ни се подиграваха, как наливаме за пенсии, които няма да доживеем и ще ни се обезценят парите, а те разполагат с тях в момента. Сега да не плачат.

Браво! Ако не бяха ПП и това нямаше да има!

Гербаджийски МЕРЗАВЦИ, КРАДЦИ И МОШЕННИЦИ!

Аз пък получих подарък от НОИ. Една художествена композиция от три пръста - средният е най-дълъг оIo

Уважаеми г-н /г-жо , Ние ви пращахме писма за дължими суми . Вашия отговор беше същия .

В желанието си да сте добре си заровихте главите за реалността в пясъка като щрауси. Бойко, който всички плюеха ви го каза директно, че няма пари за пенсии! Киро взе държавнти дългове, за да полетим директно към бездната. Няма да взимат и за пенсии - само бля, бля, за да се хлъзнете да гласувате за него, че да ни зарови надълбоко! вЯРВАЙТЕ И ПАК ГЛАСУВАЙТЕ И ЗА НЕГО И ЗА НИНОВА!

подигравка. Някои пенсии са преизчислявани при коефициент на трудовия стаж 1.1, други при коефициент 1.35л Като при тези с 1.1 са начислили и увеличенията за 2017,2018 и 2019 г. като са написали, че това е увеличението е направено заради инфлацията. В разпорежданията от 24.12.2021 увеличенията за тези 3 години липсваха и обяснението е, че не е имало инфлациял Това са все официални документи на НОИ. Май там цари пълен хаос в програмите. Най-накрая са написали, че уж това са по-добрите условия за размера на пенсиятал Самият факт, че един път признават увеличенията 2017-2019 като инфлационни, а друг път не, буди съмнения в коректността на на програмите!

А при Борисов и Сачева какви високи пенсии бяха,ехей!Ходех с куфар до пощата да ги получа.

Моята е "увеличена" с 0,0000000%. Ликуй народе! Ура и да живей! ДЕПМ

Долнопробни лъжливи мошеници, дано Господ да ви накаже.

Преизчисление няма

Абе какво направи с пенсиите тази социална Курнелия като министър? Изсра едно голямо кравешко лайно и комунистите пак гласуват за нея!!!!

Вдигнали са малко ниските пенсии,вървят към изравняване на средните пенсии,но тово което се приказваше за 300 лв.увеличение е лъжа

за голяма част - никакво увеличение , не защото са се трудили по малко , е едни ще гладуват , други ще преяждат, и накрая всички ще умрем.

Да ми ЧЕСТИТО (нерегистриран) Получих цели 2 (два) лева увеличение, удрям го на живот веднага ще си сипя чаша вода от 4.60 лв. кубика. Щастливец , на мен и 1 стотинка не им се откъсна от сърцето /44 години и 3 месеца / .

Увеличение взеха само тези с максимална пенсия утре пак гласувайте за ПП и БСП

Стига лъга!! Никой не е увеличавал максималните пенсии. Вдигнаха тавана, по който се получаваха пенсиите. И сега летци, работници в Козлодуй и т.н. ще могат да си получават цялата пенсия, без държавата да им спира част от изчислената пенсия.

При 34 г. Първа категория взех увеличение от 1.10 лв

А, ако измислените избори бяха на 9.10.2022 г., измислените „партии“, щяха да получат 10 ПРОЦЕНТА !!!Вашата мама лъжлива и КРАДЛИВА !!!

Единствено което ще получат пенсионерите са високите сметки на всичко, включително и на погребалните услуги, за да чуят по – скоро КАМБАННИЯТ ЗВЪН !!!

Получих цели 2 (два) лева увеличение, удрям го на живот веднага ще си сипя чаша вода от 4.60 лв. кубика.

Зелето пак ще е без свинско! Асенчо пак ви го надена.

Пенсията е малка за живеене, и е голяма за умиране. Стига за вегетиране.

Пак на наши хора. При мен и съпругът ми няма и стотинка увеличение. Трудов стаж 43 години и 7 месеца и 41 години и 11 месеца. Не сме осигурявани на минимална заплата а на реална заплата. Упорито падаме към минимална пенсия.

пенсионери не им трябват. Те са остатък от комунизма

Отпадък!

Абе до вчера надувахте яко вувузелите с колко много ще бъдат увеличени пенсиите на моруците, а днес сте много лаконични. Що така бе, журналя, щото дойде Видовден ли? Що не ни казахте, че увеличение ще получат депутати, министри, зам. министри, блезки на властта и тути кванти. А на останалите - водица, щото зелевата чорба още не е готова !!!