Изпитанието на новия "Грифон" и отговорът на Русия

САЩ сами потвърдиха, че "Иджис Ашур" не е само противоракетен комплекс, а може да бъде използван и за удари по земни цели

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"САЩ сами потвърдиха, че "Иджис Ашур" не е само противоракетен комплекс, а може да бъде използван и за удари по земни цели" А толкова време лъгаха, че не е така.

Изпостели Андрешковци да не ми дават наклон на у.я Имам си глава и мога сам да решавам. Народът ни е направил цивилизационния си избор ! А той е: Демокрция и Европейско бъдеще за родината.! Анадъм Андрешку ?

Разбира се няма да те притесняваме при сегашното плово многообразие имаш богат избор. Евроатлантическите ценности задължават

Чета тука словесните антируски излияния и се чудя колко посредствен трябва да е човек, за да се поддава така на откритата антируска пропаганда на множеството медии... Който разбира немски език, нека погледа в тубата лекциите на швейцарския историк и пацифист Даниеле Гансер, може пък да прогледне малко... Колко военни бази има Русия в други страни: една единствена в Сирия. А САЩ имат поне 40 по цял свят. Колко самолетоносача има Русия: един Сащ: 10 Само Обама, който получи Нобелова награда за мир!!! бомбардира седем държави докато беше президент. Та кой точно беше "лошият" значи?!

В момента САЩ имат над 990 военни бази по света, доста над 40 :-) Нобеловия лауреат Обама запали само 5 войни, не 7! А лошият е ясен - Костов!

Там, където са Европа и САЩ, там са Канада, Япония, Южна Корея, Австралия и много други са красиви и свободни страни. Там, където е смехо-държавата русия – там са Венецуела, Куба, Зимбабве, Северна Корея, Афганистан, Сирия, Палестина, ЛДНРы, Абхазия и Осетия. Няма нито една страна в света, която да живее добре, благодарение на Русия. Русия носи на света само бедност, разруха и смърт !!! Вопросы есть?!

Да, имам въпрос: защо си спрял да си пиеш хапчетата без да ти го е казал чичо доктор...?

Лудите говеда както винаги ПЪРВИ отвориха кутията на Пандора! С тези си дебилни ходове, лудите говеда развързаха ръцете на руснаците, които още 90 години имаха най-добрите в света балистични ракети със среден обсег на действие като МБР Пионер! Отделно искандерите могат да бъдат модифицирани, а Калибрите могат да бъдат монтирани на контейнерни пускови установки! И както винаги лудите говеда за пореден път си вкраха автогол във вратата! Но както е казано: който сее ветрове, ще жъне бурии!

Ама добре ги редя, нали? Чак се ПО..СР..АХ от кеф по велика русия.

Краварът винаги вони на фъшкии!

такива дълги статии.

Нежеланието да бъдат четени по-дълги статитии по въпроси, които те интересуват се дължи на: - практическа неграмотност - четеш бавно, сричаш - не можеш да усвоиш материята поради ниска интелегентност и липса на емелемнтарни познания и обща култура; - болестно състояние, което ти пречи да запаметяваш по-големи обеми от информация; - комбинация от горните три.

Има ли още някой на който да не е ясно защо САЩ приемат съседи на Русия в НАТО? Причината е че НАТО е троянския кон на САЩ, който САЩ използват с цел да доближат своите оръжия близко до руските граници и да си осигурят победа в случай на война с Русия, тъй като времето за противодействие след изстрелване към целите се намалява на 2-4 минути което е недостатъчно за противодействие. Като противодеиствие Русия може да предложи само стесняване на обръча около САЩ с използване на атомни подводници, стратегически бомбандировачи и ракети, подводния безпилотник Посейдон създаващ цунами и заразявайки крайбрежните територии, възстановяване на ракетните бази в Куба и строителство на нови в Венецуела. По този начин ще се постигне време 2-4 минути за достигане на целите след изстрелването което е недостатъчно за противодействие.

stankow

Много добре форматиран текст със сложна терминология ! Единствена бележка - договорът се нарича "Договор за ракетите със среден и малък обсег" (бъл.). "Договор о ликвидации ракет средней и меньшей дальности (ДРСМД, РСМД) на руски и на англ. Intermediate-Range Nuclear Forces Treaty, IRNFT. Няма "ликвидация" и не е "далекобойност", а "обсег". Българското съкращение не е популярно, но би трябвало да бъде ДРСМО. Сигурно още доста ще се пише за него, та да уточним.

Да не се страхуват мурзилките, война няма да има. Защо някой да завладява Русия, за да рани всички тези пияници и безделници, да им осигурява застраховка и пенсия и да инвестира трилиони в инфраструктура? Руският добитък и сега извлича тези минимално необходими ресурси за износ, работейки безплатно, в тинята и студа, без права и социални програми. Бедната руска държавица сама ще умре. Една студена война съсипа икономиката дори на могъщия СССР, който имаше 21% БВП. Русия сега с 1,6% БВП, дори не може да се сравнява големия ссср. Сега решите да се конкурирате със Запада? Недостатъчен ли им беше един разпад ? Или това е агонията преди нов разпад? Сегашният лай от Путин напомня за пудел, който лае на слон!

Спри се бе трол, излез разходи се, пий едно кафе!

Бори се за званието "ударник на тролският труд"

Драги господине, в написаното от теб лъха неприкрито лично Твое превъзходство като човек, личност и изобщо като креатура спрямо целокупния руски народ, за наличието на което Твое превъзходство си позволявам дълбоко да се съмнявам. Пишеш от позицията на СБО - Свръхвелико Божествено Образувание, каквото, ловя бас, не съставляваш същностно. Дори не съм сигурен, че изобщо ще успееш да вденеш написаното тук от мен за Теб, о, Великий ! Ако си ме разбрал - дай знак - цвръцни тук още някоя интиликтуална плювня.Цопни друг Твой словесен екстремент, не бой се !

Русия е напълно небоеспособна. Това, което остана от ссср, е всичко, друго няма. И тези всички "най-новите разработки" са просто карикатурни , милтипликационни приказки. Фалшивата „атомна“ ракета се взриви , „Кузя“ ръждяса и изгни, арматата, изгасна и не запали на червния площад,… единственото, което може да направи Руската кочина , е да предостави евтин нефт и газ на потенциалния си противник и на цената определена от купувача –Европейският Съюз

Доообре.

ти много ги знаеш нещата - браво, колко си умен и знаещ ! Поклон пред Теб, о, Чист мозък и Безпределна начетеност - сигурно това ти е индианското име.

Индианското му име е Танцуващия с крави.

stankow

Ох да беше така, как широко щяха да се усмихват "партньорите" на Русия. Ама като ги гледам колко са нервни и колко са им криви усмивките - май не е така ... :D

След 5 години САЩ ще разполагат с ядрени оръжия и бойни лазери в космоса, непосредствено над Москва, Санкт Петербург и други руски мухосрански градове с окръжно значение, както и пускови установки в мини, на мобилни платформи и на подводници от всякакъв тип. Руските ракети дори не могат да излитят. Vova няма да има достатъчно време да се скрие в бункера, дори и в асансьора. Но няма значение. Дотогава или самите ватенки в Кремъл ще бъдат събрани с бухалки, или "придружителите" на джуджето със сметки и недвижими имоти в страните от НАТО ще поръсят арсен в него кисело мляко. Ситуацията е критична: Горе в кремъл в невменяемо състояние, а долу-народа - в кома.

След 3 години Русия ще разполагат с ядрени оръжия и бойни лазери в космоса, непосредствено над ЛА, Денжър, Нюйорк и други американски мухосрански градове с окръжно значение, както и пускови установки в мини, на мобилни платформи и на подводници от всякакъв тип. Американските ракети дори не могат да излитят. Доналд няма да има достатъчно време да се скрие в бункера, дори и в асансьора. Но няма значение. Дотогава или самите янки в белия дом ще бъдат събрани с бухалки, или "придружителите" на дъртия със сметки и недвижими имоти в страните от НАТО ще поръсят арсен в него кисело мляко. Ситуацията е критична: Горе в белия дом в невменяемо състояние, а долу-народа - изперкал.

Има ли още някой на който да не е ясно защо САЩ приемат съседи на Русия в НАТО? Защо им трябва Украйна и защо им трябваше Крим? Докато обвиняват Русия във всички земни грехове те я заобикалят с оръжия и с чужди войници които се готвят да хвърлят срещу нея. Целта никога не се е променяла-световно господство! Още от времето на карибската криза.И ако не успеят да го постигнат то поне ще захранят силно военнопромишления си комплекс който управлява щатите. Мантрите за носителя на демокрацията вече минават сред все по-малко хора. Дори тука пишещите няколко платени трола едва ли го вярват но са на служба. Дали вярват обаче че при една война някой ще се сети да се погрижи за тях? И дали ще имат къде да се скрият? Или вече са с толкова промити от парите мозъци че си мислят че САЩ могат да спечелят една ядрена война без сериозни жертви?

Проблема е че щатите вече не могат да си плащат супер луксозния си консуматорски начин на живот. Трябва им война. Трябва някой да работи за тях. Затова е натиска за увеличаване на разходите за въоръжаване. Разходите за оръжие което не ни трябва но ще купуваме за да може средностатистическия американски дебил да кара кола дълга 5 метра с 6 хил. кубика двигател. Да яде по килограм пържоли и да изхвърля храна. Затова ще купуваме изтребители на рекордни цени нищо че населението на България се топи. "Америка преди всичко!"

Точно НО Путин каза от където и да почне войната първо щатите ще ударим така че соросоиди крадливи с незнаещи се пол просто се пригответе защото Йлоустон ще ви озари за последно

Още преди да" падне" комунизма,на земята е имало толкова голям ядрен арсенал,че тя е можело да бъде взривена 16 пъти.и най важното е ,че никой няма полза от атома,и никой не може да си го позволи финансово,а и едва ли някой някога ще го използва.и за чии х .. ни е тогава

Русия е на около 2% технологично-научното развитие на американците, така че единствено могат да се противопоставят с копия и стрели като индианци пред мускетарите на Кортез.

От порядъка на 2(два трилиона долара) се харчат годишно за въоръжение. Половината са на сащ.

Най-сигурната стратегия за възпиране е стационарна самовзривяваща се ядренна бомба с капацитет за пълно земно унищъжиение. Който сака тогава да ме пуца с квот си иска, но след 2 мин нищо и никой нема да остане на земята. А който не верва да пробва. С това ще се приключи веднаж за винаги.

Това да не ти е някаква компютърна игра? Да си чувал за надеждност? Ако беше ходил на даскало щеше да знаеш, че тя никога не е 100%!!! Представи си Чернобил или Фукушима. Още да подсказвам ли или имаш пищови? Ще унищожил планетата за едното нищо??

Няма американски, руски, български, сирийски проблеми. Има човешки проблеми! Докато няколко нации се правят на международни съдии и полицаи ще има хора, които се самовзривяват и блъскат самолети в сгради! Огромен парадокс е, че всички се въоръжават с извинението “ да има мир на земята” Е, мир на земята е невъзможен след като подържаме системи основаващи се на недостиг. Мисля, че Тръмп и Путин никога няма да се сбият с мечове в дуел за чест, а ще загине обикновения войник с промит мозък, на който е казано, че умира за родината си! Управниците ни 5 пари не дават за нас в която и да било държава по света. Всички монетарни системи са корумпирани. Не избираме президенти и премиери за промяна, ам за да подържат нещата такива каквито са! Ех, как ще ни викат внуците - дядо, бабо така ли не видяхте, че мир не е възможен ако има недостиг... ако не се изтрепем преди това де! Та не посадиха гора, построиха болници ами си мерят пишките като децата - комплексари! Да еба и света откачен да еба... да бях се родил тъпак поне да не ме е яд!

Само дето американците не унищожиха своите ракети, просто ги разглобиха, консервираха и прибраха в склада... А руснаците позволиха на американците да осъществяват директен надзор върху унищожаването на руските ракети, и според договора "Мегатони за Мегавати" съветските атомни бойни глави, събрани по настояване на САЩ от всички бивши съветски републики, бяха преработени от руснаците в гориво за американските ядрени централи. Междувпрочем американците се изхитриха и заявиха че нямат технология чрез която да унищожат договорените количества оръжеен плутоний... и той също беше складиран докато САЩ "измислят" как да изпълнят подписаният от тях договор, та дето се вика какво значение има това че американците още през 2017 година започнаха подготовката си за излизане от Договора за ограничаване на "късите" ракети като те и договора за ограничаване на Химическото оръжие казаха че не могат да изпълнят защото американските еколози били против;)

Информативна и задълбочена статия. Надявам се с това Дир-ът вече да приложи нов подход в информационната си политика.

Което си е вярно вярно си е. Трябва да се препечатват повечко статии от сайта ГЛАСОВЕ А най-добре направо да превеждат Шикер Мара

Хе, хе, хе, колко пъти им изпратих на всичките изброени в статията, че напразно изразходват средства за въоръжаване с ОМП. СЕДЕМ СЕКУНДИ преди да натиснат бутона START/ПУСК, съответното нападателно средство ще бъде превърнато в безполезен предмет. Жалко, че се унищожават огромни ресурси, заради печалбите на военно-промишлените комплекси в всяка една стремяща се към доминация страна.

Гласовете на икуфелите ДС предатели и доносници им го говорят, като на о.з. идиота написал статията.... Иначе продължават да работят срещу България и да служат на азиатците.

Ей Саше Саше, Много сте прости бе. Човека иска да ви светне нещо ама вие така сте лапнали хамериканския ........ че просто ще се пръснете

Яаа, в glasove не само тоя дачко е про-руски помияр!

Каквито и глупости да пишете, каквато и идеология да следвате, трябва да разберете че САЩ и Руция имат потенциала да изпепелят цялата земя и колкото и да възхвалявате едните или другите, крайният резултат ще е един и същ.

stankow

Ядреното оръжие е свръхскъпо. За какво им е на САЩ и Русия да произвеждат оръжие, "за цялата земя" ? Имат потенциал точно толкова, колкото да могат да отговорят на внезапен удар и с това да обезсмислят неговото предприемане. За никакво унищожение на земята не може да става дума, тези приказки от Хрушчово време си ги приберете ...

Асиметричната война на Русия включва лъжите на Путин, ютуб, Союзмультфилм и разни тррористични атаки йато в Донбас, Англия и Сирия

на американците не им пука и си пият уискито на спокойствие. А, бе ракиджия, купи си поне истинско уиски бе уръфляк.

Тук само видях кой е напусал тази статия и всичко вече е ясно Някакъв из полковник от Шумен, завършил в Ленинград и женен за рускиня (там празно няма) 100% успеваемост на рускините в желаниети си да избягат ит Родину Нататък някакви глупости и внушенуя за мощта на Путинските галактически войски Ясно

До 2025-та Русия ще е приключила със Западналите наркомани.Гитлер и Наполеон катастрофираха, наред е ПЕРУКАТА.

До тогава може Русия да се е доразпаднала

Явно автора на статията е проформа български полковник, а в действителност руски резидент и говорител на Путин, най вероятно комуняга и русофилистик, завършил руска военна академия.

При руска пропаганда от полковник член на БСП национален предател. Как да тълкуваме напълно необоснованите твърдения че руските оръжия не били тактически а американските били. Американците ли се хвалеха със непобедими оръжия или Путин? То бива бива дебелоочие но след като си разработил още през 2008 ракета нарушаваща договора да говориш че видиш ли на Американците им трябвало 16 дни да приспособят ракета от 1983 било доказателство.А писмото на Обама от 2010 до Путин? Този полковник е срам за българската армия. Колкото до докторската му дисертация - това не е наука драги. Гади ми се от дир.бг и паплачта около него. Гропокопачи на България и руски подлоги.

да ама руснаците са си в държавата ,а американските боклуци какво дирят в нашия двор,защо ни подлагат на унищожение

Мирише на ватенки и партенки...

Реакциите на соросоидите ни по тази статия е като на тайфа сополиви неграмотти циганета, насила накарани да изслушат двучасова лекция за Общата теория на относителността.

Що за идиотска смешка И какво ни дреме за простащините на руснаците

статията е препечатана от сайта ГЛАСОВЕ работата е ясна

За първи път виждам толкова обективна и независима статия на български език на случващото се в последните месеци. За съжаление масово коментарите са първосигнални, тролещи или просто да се напише нещо, без да се вникне в съществото на нещата и колко много близо до действителността е написаното. Може да е заради липса на информация, но затова има интернет. Потърсете, четете, мислете. В лоша посока вървят нещата. Нужна е промяна в мисленето и световната политика

Как е гюмюджии? Плювате ли по майката на човешката цивилизация, Матушка Русь?

Искаш да кажеш, че неандерталците са били руснаци??

По скоро, че расейците са неандерталци.

Абе, путинофили те, що плачете тука и сега като вдовица за хуй и се оплаквате от Тръмп, като толкова се радвахте, когато стана президент (Тръмп - наш!), и бълвахте змии и гущери само срещу “войнолюбива Хилъри”, която щяла да започне война на следващия ден, ако станела президентът:) Аз не ви ли обяснявах сто пъти още тогава да внимавате какво си пожелавате, щото може и да се сбъдне...:)

Абе педи май ти ревеш като американопедалите.Споко и ти и те ще бъдете оправени

Що бе, я виж как Тръмп слуша Путин, и го кани в Г7

От 70-90те години произвеждаме ракети.От 90-2010 ги унищожаваме. Малко почивка с три-четири регионални войни,терористи ала,бала. Да ама бизнесът закъсва и айде да излезем от споразумението СТАРТ. и пак отново, произвеждане на ракети до 2030. Нов СТАРТ, унищованане до 2050. През това време руските балъци гладуват и се наливат с водка,американските балъци ходят на три работи и пак не им остават пари, и се тъпчат с ГМО.Останалите балъци им гледат сеира отстрани и се правят на ущипани и те го духат някак си. Билиони долари хвърлени на вятъра, но влезли в джобовете на собствениците на оръжеините комплекси.Предполагам еврейчета. Нашите лайнари и те им духат и купуваме 6 самолета, да си ги заврат отзад. Време е тая паплач и нашата да бъде изтрита от Земята.

Вярно. Американската пара щеше да стигне за цяр за рака, а руската да нахрани народа. Ама пуста алчност.

Точно на място. Браво

Руснаците едно кацетофонче не могат да направят, ше ми правят ракети. Муааааа

Те ютия не могат

игабърче не могат но пък имат желание

Уж не могат, пък виж как назначиха Президента на най великата държава!

Военни бюджети : 1/ САЩ -735 МИЛИАРДА ДОЛАРА 2/ НАТО - общо - 950 МЛРД.ДОЛАРА . . . 7/ РУСИЯ - 70 МЛРД.ДОЛАРА Та съотношението на военните бюджети на Русия и САЩ Е 1:10.

Да, така едните могат да разрушат света сто пъти например, а другите “дамо” десет! И затова се борят за “баланс”, и уж се разбират и все е могат да сд разберат точно когато ТРАБВА да се харчат всенови и нови огромни суми от бюджета точно за оръжия, а не за други цели и нужди например! Има много голям смисъл и логика в това, нали!

Ами защо като са толкова "мощни"говедарите и слугинажа отан що толкова треперят от нещастните "ватенки"дето и ютия не могат да направят според дебилите тук?!? Я обобщи?

Треперят - к.ра ми! Яги виж как си се харесват и гушкат Путъо и Перуката и колко си падат един по друг! Това е само театър за пред идиоти като теб ... И за пред народа, който им се върже, щото точно затова са ги подбрали...

На англичани и на американци доверие не може да се има. На фесове и на българи с фесове също.

Но на деветосептемврийските ни “освободители”, дето забравиха да си тръгнат като дойдоха да ни освобождават, и мекеретата им може, а червен дебил:)

се реши кой кого ще освобождава и на кого ще пристава. Яд те е, че червената ти книжка вече няма да ти трябва. Най-злостните русофоби сте на-големите лизачи от едно време! Примери Плювналиев, Минджев и т.н. и всите в герб.

бе на курнелия нинова , и румен радев децата им що ли живеят в щатите??

за да си калят характера в бой с врага

Ми да не останат назад от Тиквун и Цвък!

Хайде някой да обясни как хем Путин и Тръмп толкова много си падат един по друг (като на времето Буш и Путин, между другото, или стария Буш и Горбачов,...), как хем толкова си се обичат и възхищават един от друг, и как винаги, когато става въпрос да се похарчат все нови и нови милиарди и десетки милиарди на хората за оръжия в същото време са толкова големи врагове?!? А на всичкото отгоре и са с такива изявени диктаторски наклонности и едва ЛК някой оспорва сериозно управленските им решения реално?!? Бяма ки нещо откровено шизофренно в този публичен театър?!?

скъпа, ти явно умора нямаш! остави тръмп, спомни си, че и обама беше виновен за всички неудачи на путин, а ако случайно не беше виновен обама, беше или елцин или горби! всъщност за российските неудачи евиновна само генната непригодност на северните варвари!

Ние, българите, сме на страната на Русия

Що?

Много често ни ебат в гъза

в ,,тва” вашите руски господари щото винаги сте с тях

Руснаците са на страната на Русия, ама май не всичките, щото десетки милиони я напуснаха... А българите СМЕ на страната на България, кретен! Която. между другото, е член на ЕС и на НАТО!!!

ти си т ъ п а к явно е генетично

Кви оръжия бе, техническата изостаналост на Русия е д десетилетия.

ета неправда!! росийския микрочип е най големия микрочип във вселената! карфицата им тоже!!

Аз предлагам, като толкова правителствата - повтарям, ПРАВИТЕЛСТВАТА, а не народите, тоест Путин и Тръмп толкова УЖ не могат да се разберат и УЖ воюват или се готвят да воюват, вместо да се дърлят и да си мерят пи.коте, ооопс ракетите, де, и да пращат децата на другите да умират заради врътките им, АМИ ДА ГО НАПРАВЯТ, бе! Да излезнат лично Тръмп и Путин да се бият пред всички, пред целия свят, и който победи е победителят - и да мирясат! Хората по света и в държавите им се чудят как ДС оцелеят Илк да живеят добре и по-добре, как да отгледат семейства и деца, как да са по-полезни на себе си и на другите, тези не спират да се дърлят театрално и да дрънчат оръжия, зз да плашат гаргите, идиотите и доколкото могат всички останали...

в кои държави хората мислят как да оцеляват и да си отглеждат децата, бе не нор...малник?? що не излезнат кличко и путин лично да решат украино российската криза?

Например в България, бе идиот! Я само погледни новините от който и да е ден, или освен че си идиот, си и неграмотен! Никой не бяга от хубавото, бе тъпанар, я ми припомни колко милиона руснаци напуснаха Русия, и колко милиона българи - България, и защо... Или просто се скрий обратно в дупката, от която си се пръкнал...

Само един факт за размисъл - може ли някой да (си) обясни защо когато рухна СССР, след уж толкова настървената Студена война между ЕЛИТИТЕ!!! (а не хората и народите) на Москва и Вашингтон, точно американското правителство даде ... стотици милиони долари помощи (гласувани през Конгреса) на ... “върлите си врагове” в Кремъл?!?! Някой да се е позамислял върху това? (И за.бете официалните им обяснения, официалната версия - просто си спомнете КЪДЕ отидоха и тези пари, в чии ръце, и то и според доклад на Кобгреса (комисията))...

ми ония си помислиха, че тия може и да станат нормални хора, ама после разбраха, че гените на северните варвари са увредени, и няма как да станат нормални хора!

Май не беле само това... Когато става дума за много пари, за стотици милиони и милиарди наивни няма, обясненията им много ми напомнят други техни, и от двете столици... Като например аргументите на Буш, големият приятел на Путин, за да нападне Ирак - които си избереш, щото той доста ги сменяше в крачка...За да си признаят после, но под сурдинка, че... малко не били истина...Ама тогава (им) свършиха работата, нали!

ъхъъъ! пък и ония си бият негрите, моето момиче!

Тук са се развихрили някави пълни идиоти. Русия поддържа стратегически баланс с 10 пъти по-малък военен бюджет от САЩ. И докато руснаците са свикнали на лишения, т.нар. "американци" не са. Тръмп като бизнесмен трябва да е наясно и да престане да си купува скъпи играчки. Тия сложгни абревиатури, които авторът използва са абсолютно безполезни. Нито САЩ, нито Русия могат да постигнат превъзходство. А пък световна война е напълно изключена.

За да краде Путин Голяма цел, няма що И забрави тая мантра, че имали баланс Стане ли нещо, тези бедняци ще ги разпарчетосат за минути Барабар с искандерите

Смешник само се моли да не почнат война с РУСНАЦИТЕ че ще бъдат като Рим спомен

Хайденай-накрая вземете и се уточнете и разберете там групичката американците са ли или не са свикнали на лишения, шъ ви замола! Те в “картонени къщи” и с огромни дългове, на фит стампс и с лишения и в гета ли живеят, или не... Че тази вашата шизофрения е много досадна! Не за друго - а гледам, че много ги мислите! Обикновените американци - имам предвид, да уточня, защото явно имате проблеми с главата, нали уж (и) за тях говорите...

Не ти се разбира какви ги плещиш Я вземи хапчен

Никой не ги мисли говедарите,ама те пищят като ущипана девственица... И чий го дървят по цял свят с техните войни за "демокрация"???? Много болни и промити до безумие мозъци има особено на тази територия...

а бе, я, се научи да изясняваш мисълта си точно, и ясно,или си затвори лъжливия плювалник!!!

Забрави Китай..............

Колко са ми смешни бритиш хомосекшуълс - територия 16 пъти пи-малка от рлките а се пъчат. Айде краварите са само 4 пъти по-маненки. Тоя Путьо само ако пръцне и ще ги изтрепа и тия и ония.

Личи ти от ника

Мисля, че вече на всички - не само на мен - ни писна от тази ГРУПИЧКА!!! ХОРА на власт в тези две държави да си мерят ... ракетите!!!! И да се правят, че го правят в интерес на хората, на народите си, докато всъщност това е в полза САМО на онези лица и кръгове, които са ги поставили на владт за да обслужват интересите им! Вече и слепите прогледнаха, и дебилите го вденаха - само троловете им и кръглите идиоти още циклят по опорните точки на схемата им...

Нещо ти куца логиката info! Как така се получава, че САЩ и НАТО окупират всяка подала се на внушенията им държава граничеща с Русия и настаняват свои воиски и оръжия там. Целта на САЩ е ясна: Рано, или по-късно пълно завладяване природните ресурси на Русия и по-възможност изтребване до крак населението на тази държава с цел обезпечаване невиждани печалби за американските корпорации и някой васални на тях от Великобритания и други верни съюзници.

Ами добре, като моята логика куца, я ти с твоята обясни защо тогава при разпадането на СССрР американското правителство и Конгреса гласуваха и отпуснаха стотици милиони долари помощи за възстановяването на Русия, вместо да ги използват за да я завладеят или доразрушат, например! И как така хем Тръмп и Буш (и двамата), искат да завладеят Русия, хем с Путин (и други съветски диктатори и ръководители, като Горбачов) са първи дружки...