Измамникът Спас се разбра с прокуратурата, излиза на свобода

Обвинения в измами във Facebook Спас Василев от Кочериново получи присъда от 7 месеца затвор след споразумение с прокуратурата.

Обратно в новината

Коментари - Измамникът Спас се разбра с прокуратурата, излиза на свобода | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А ще върне ли парите?

Тоя след месец започва на ново.

Много шум за нищо....

Това само доказва интелектуалното ниво на ползващите лицевата книга !

Много сороспии ужили това момче ! Евала.

съдийките у нас са идиоти и ламтят за пари и са обратни-съдят джендърски-никакво право съдие няма

Не е добре човек да влезе в затвора, защото губи обществените си контакти и затъва още повече, но в случая какво е сторено и дали то е за отлагане изпълнението на ефективно изтърпяване на лишаването от свобода? Първо имаме множество престъпления. Продължаваната престъпна дейност е отегчаващо вината обстоятелство. Освен ако не искате да се правим на луди, че всяко едно поотделно е с минимални вреди? За това време няма възстановени вреди на никого. Липсва възможност за превъзпитание без пробация или каквото и да е въздействие. Интересно защо 7 месеца са приети като достатъчни като наказание, а не две години лишаване от свобода с три години изпитателен срок? Седем месеца е малко. Нямаме присъдата и не може да се каже нещо сериозно.

Много правилно анализирате нещата. Само че в случая Дир не са отразили правилно, че присъдата е ефективна, а не условна. Освен това обвинението е не за множество измамени чрез фалшивия фейсбук профил, а за измама на учителката му през 2012 г. С 1500 лева, които е възстановил. За да се одобри споразумение, вредите трябва да са напълно възстановени.

Честито! Поредната подигравка!

би трябвало да му лепнат максимална присъда само затова, че наглият му адвокат твърди, че измамникът бил искал да помогне на хората и ги ограбвал без да иска

Заради адвокат не се налага наказание, защото наказателната отговорност е за стореното деяние лично от дееца, а не от друго лице.

Тоя по времето на соца, що цигли щеше да отлеее в тухларните.... А на 10-ти щеше да каже, че е доживял свободата...

За такова нещо по време на соца се налагаше наказание от три години лишаване от свобода, а не цигли в тухларната. В тухларната пращаха хора по време на "предварителното производство" или по много леки случаи. Наказания се налагаха само на хора без връзки или на съвсем брутални престъпници по време на соца. В някои отношения сега е по- добре, но в други системата работи само за чеповете на партията.

Проверявайте си новините. Присъдата не е за Facebook измамите, а за 1900 лева. И не е условна, а ефективна

Хайде сега, Спас бил измамник.Ама хората не са идеални. Къде по огромни измами има между съпрузи, братя и сестри и най-близки хора. Това момче дори е симпатично, никого не е насилил. Кой от нас не е лъгал във фейсбук и откъде на къде пък трябва да бъдем честни?

Еле ра ти. Ти дори не знаеш, какво е исттина.

Егати! Тоя отмъкна половината хонорари на умните и красиви протестери, а само седем месеца. И при това условно!

Ефективна е. Дира пак не са разбрали. И е за измамени с 1900 лева

Поредна победа за умните и красивите!

Историята е повече от забавна. Спас в някакъв момент разбира, че има едни "градски десни" и прочее евроатлантици, бъкани с пари и откровено слаботокови. Регистрира се в някакви социални мрежи с псевдонима и започва да громи прокремълския поулизъм, като утвърждава евроатлантически ценности. Събира лайкове от цялата дясна интелигенция, която е по-скоро слабо интелигентна. Сприятелява се виртуално дори с величия от ранга на Хр. Иванов от дабългария и прочее смешници. Даже му публикуват крайно дясно есе във в-к Капитал, който е духовен център на евро ценностите. И когато става нещо като виртуална рок звезда, почва да жили с яки суми най-ранобудните и красиви градски десни. И така цели две години. Свежо и готино.

Такива присъди казват на престъпниците, че могат да правят каквото си искат, правосъдието ни е по-хуманно и от Червения кръст. Будалите, работещи за ниски заплати, пащ ще продължават да плащат на депутатите, създаващи постоянен законов брак, на съдии, прокурори, следователи, полицаи, един билюк чиновници, секретарки, охрана, автомобили, вилите им на морето....Ех, какъв живот...разровиш ли го, ще мирише....

да върне в двоен размер парите на хората и да лежи ефективно в панделата не по малко от 1-2 години. Ама на дали. Нито пък ще върне каквито и да е пари.

а няма ли нашите да възбудят дело срещу цукърбъргчо и да искат екстрадицията му тук да си изкара една условна присъда

Абсолютно същата идея имах и аз - хем, закърбърг е заможен, ще даде хубав рушвет на съдията и прокурора по делото, пък дето се казва и някой министър от герб може да получи нещичко ... Направо не ги разбирам американци и европейци ЗАЩО не го екстрадират да бъде съден в България?!? :)

Пак подвеждате хората. Присъдата е ефективна и е за стара измама от 2012 г.

Еми да, логично беше. Да го вземат в парламента викам, така добре се справя с баламосването на хората...няма как да не му завидят некои политици...

Наистина се радвам за това момче... Дълго е за обясняване.

Открадна ми дословната мисълта :)

... Вие отново се шегувате с хората....