Измамникът с фалшив профил се оказа Спас от Кочериново

Измамникът в социалната мрежа "Фейсбук" Александър Николов, който се представя, че живее в Париж, най-вероятно е Спас Василев от Кочериново.

Обратно в новината

Коментари - Измамникът с фалшив профил се оказа Спас от Кочериново | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А кой всъщност е човекът от снимките?

"Миряна казва, че е простила на измамника Александър Николов, но си е дала сметка, че има хора в социалните мрежи, с които често поддържа контакт, но не ги познава лично." В LinkedIn изрочно те съветват да не се свързваш с човек, когото не познаваш ЛИЧНО! Та, от какъв зор тази поддържа "вуртуални" приятелства с непознати!??

матряла верно е много прост....

така е в бг е пално с малоумни алчни хорица които вечно искат нещо да им излезе без пари ако може ха,ха,ха, ама накрая излиза дръвце.

Даааааааа положението е: стисни ме Радке, зорлем да пръдна....

много интересно, как доторе-психолог реши, че мисленето не било "устроено като компютър" защото вярванията се явявали част от него, едва ли не !? толкова е психолог колкото и аз съм от юпитер, а можеби просто не знае как работи един компютър но както и да е..... явно ще издам тайна но мисленето и вярването са двата противоположни полюса между които се развива съзнанието! човек не може да Мисли, че 2+2=22, човек може да го вярва!!! мисленето за да съществува изобщо и да бъде такова, се гради изцяло, само и единствено върху логика. именно взаимовръзката с нея е доказателството за съществуването на мисъл, а не на вярване! вярването е функция на психиката и обслужваща психиката, а не мисълта!!! разликата е огромна, Огромна! темата е всеобхватна но ще подчертая само, че който не може да направи разликата е 100%ва жертва на онзи, който може и за щастие или нещастие над 95% от хората не са наясно с този факт.

Умни и красиви. Блатото на фалша, лицемерието, суетата и претенцията, които изпълват съдържанието на социалните мрежи е напълно нормално да бъде обитавано и от подобни креатури. Това е тяхна естествена хранителна среда.

Типичен протестър. Носител на експертиза, соросоид и поради това, дори търсен от националната телевизия и БНР за интервюта и анализи. WTF и държавата сме....

Като човек, изкарващ парите си в Интернет бранша от 17 години, мога да ви препоръчам само едно: колкото по-малко споделяте за себе си в т.нар. "социални мрежи", толкова по-добре за вас!

Да, така е - ето за Вас аз вече знаех, че сте от един прекрасен морски град, че се занимавате с IT, сега с този стаж - мога да определя и приблизителна възраст - колебая се само за пол, но клоня към жена. И всичко това, ако не "играете" - но, знае ли човек? В мрежата всеки може да бъде каквото си пожелае, важното е да има "вярващи".

Така е, никога не можеш да бъдеш сигурен "кой реално стои срещу теб".;) Но аз все пак съм в информационен сайт, Вие също - това, което правим тук е да коментираме новините в страната и света, а личната информация я "изпускаш" по един или друг повод, което не гарантира достоверността ѝ. Но за инфосайтовете това не е определящо. Докато във фейса или др. социална мрежа съм забелязала, че освен изобилието от снимки, има изобилие и от много лична или семейна информация. А това, според мен, е игра с огъня!

Снимките на профила очевидно са крадени. Как никой до сега не е засякъл истинския човек?

САМИЯ ФАКТ ЧЕ ИМАШ ФЕЙСБУК ТЕ ВКАРВА В ОТБОРА НА ТЪПИТЕ ЛУЗЪРИ :))

+++++++++++++++++++++

Много добре го каза, съвсем простичко и разбиреамо, един служител от разледващ орган вчера по телевизията:"Докато има балъци, ще има и тарикати!"

Как не ви е срам дори да си признаете, че сте хора с образование и сте се вързали на някакъв да ви измами. Парите ги превеждате на частни сметки с основание личен превод. Никой не може да ви върне парите, имали сте пари дали сте това си е даване на пари. Без договори и фактури нищо нямате. Може да си се оплаквате единствено във фейсбук а този като го хванат няма дори и условна да го осъдят. Реално нищо незаконно не е направил. Помолил ви е за пари и ви е обещал че срещу тях може и да ви уреди нещо.

Забавното е как наблягат на факта, че са измамени адвокат, мениджър в банка и журналист. Това трябва да ви напомня, че когато говорите с журналист, банкер или адвокат те са точно толкова алчни и тъпи, колкото някой скъсаняк. Просто са учили и са по-хитри.

Мда, новината е спусната специално за да могат тролясници като вас да си пишат жалките постове и да заработват някакви нещастни уефчета. Спрете се, толкова лесно сте разпознаваеми по тъпите си и обидни коментари, че чак смешно ми става. Иначе аз без проблеми мога да ти хвана ИПто независимо от броя на прокситата и да ти гарантирам едно хууубаво изритване от тролската ти позиция и ненаемане на никаква работа - такъв "хубав" имидж ще ти създам, пък после иди обяснявай, че нямаш сестра.

Хайде бе голем ! Виж ми ай пи то! И кво от тва! Ходи във фейса да плашиш ученичките че ще ги издадеш на родителите. Какви тролове виждаш - нормалните хора се присмиват на глупците, решили да си купят самолетни билети на далаверка и превеждащи пари на физическо лице. И пак ти казвам ходи ми гледай ай пи и направи така да ме изгонат от работа.

така крадат имеили и тем подобни мястото им е едно в затвора които наруши вътре

Как се примамват жертви с фалшив профил: 1) Намерете човек с IQ колкото температурата в стаята; 2) Profit..

Хехе, хора помислете какво глупаци са били излъганите:някакъв им предлагал по-евтини самолетни билети и те му се доверили, защото изглеждал сериозно във фейса, имал профил в туитър, а някаквса имала взаимни приятели с него. И потази причина шаранчетата си давали кредитните карти, превеждали пари по сметка за да минат тънко. А не помислили че нещо за да е евтино, то има нещо съмнително - я измама, или дублирани билети, или нещо друго. И същите велики умове не се замислили как някакво лице ще им даде евтини билети, откъде ще ги вземе, и защо са по-евтини. Ама така е - бабите са старомодни и хвърлят пари от терасата, тези са съвременните глупаци и си хвърлят парите чрез интернет. Същите като онези изгорели в пирамидите - били лакоми за пари, когато разбрали че са измамени реват по всички медии... Хак да ви е !

Който се хвърля в някакви измамни схеми за евтини билети, а не си ги купува директно от самолетната компания, е наясно с риска. Той не го е направил сайта от милосърдие. И все пак се пише на сметката на измамника, Онзи отгоре гледа - баяи, но не забравя, да знаете !

Когато нямаш в главата, се надяваш на онзи, "гледащия" отгоре! Свещена простотия!

защо никои не казва на кои е тази снимка от профила. все някои траибава да е... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Даже и да се разбере - какво от това? Снимката може да е изкопирана буквално отвсякъде, включително и от клоаките, наречени социални мрежи.

Кой е пострадал? -някой журналист?! че много пушилка за 2 билета, а съдебната реформа като цяло...