Просветният министър: Ломоносов не е направил нищо (видео)

БТА разпространи видео, в което министърът на образованието Тодор Танев критикува световни учени, които според него не са направили нищо. По-късно той се извини

Обратно в новината

Коментари - Просветният министър: Ломоносов не е направил нищо (видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ганю Балкански в училището! Жив е Ганю!!! Не умира духа му

Този път френският посланик няма полезен ход. Ако каже истината за Фредерик и Ирен Жолио-Кюри, влиза в блатото на национализма. Ако си мълчи, т.е. неявно се съгласи с казаното от злополучния министър, ще ни напомни, че благодарение на него и още няколко негови колеги посланици, България се превърна в държавата, чийто министър на просветата е неук човек, комуто липсват не само първите, но и вторите седем години.

Йор фейс, йор ес... уотс дъ диференс?

Макар и не с тези думи, склонен съм да се сълася с проф. Танев. Единственото, за което определено не е прав, е да твърди, че в България е имало фашизъм, едва ли не на власт по врмето на Асен Златаров. Дори и в популярни изложения не може да се приемат пропагандните клишета от соцминалато и да се клевети страната ни. Преди 1944 г. в България е била установена авторитарна, но не и тотолитарна система. Политолозите следва да са наясно с това и да се изказват със съответната прецизност.

Напротив, ТОТОлитарна с-ма имаше,през 1957г. беше въведено Спорт тото 1 и 2, ха-ха!

Тото- или тата-, добре, че и вие, Тотоман, повърждавате, че въпросна система не е съществувала преди 1944 г.

просто не е за вярване *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Пълен простак, рядък глупак, некадърен и слабо образован. За портиер в министерството на образованието става, но за нищо друго.

През последните 25 години в България е имало всякакви министри, но този бие всички рекорди по фриволен махленски мохабет. И в западните учебници по химия е отделено подобаващо място на Ломоносов, извел химията на научното поле. Да не говорим за Фр. Жолио Кюри, който е едно от светилата на атомната физика. Аз също мисля, че този на снимката ще бъде първият аут от кабинета "Борисов 2".

Защо трябва да го търпим толкова време ,да ни излага пред света ,и защо академичната общност мълчи?

е открил закон валиден за химията! Има много българи с по-големи достижения, но на тях не са кръстени училища. ЗАЩО?

Кои са тези с по-големите достижения?

Както се казва "никога не е късно да станеш за резил" или още " и най-умния си е малко прост", което не е точно в случая ,защото нито е най-умния нито е малко , а той е много прост.Хора , които специализират в областта на политологията , наука , която обслужва най-често лобиско -икономико-политически интереси нека се въздържат да дават оценки в сферата на точните ,математическо -построени и аргуметирани области в изследванията.Това , че не са му ясни , а най-вероятно не ги и разбира тези достижения на науката ,нека не ги коментира в желанието да се хареса на различни политико-масонски кръгове чужди на българските и славянски интереси.Самодоволната му физиономия издава един нов ,псевдоинелектуален тип бай Ганьо

Русофилик с инициалите на фашистка организация! Подхождате си!

SS Wаffen е била самостоятелна армейска групировка във Вермахта,имало е танкови,пехотни и въздушни дивизии, а не фашистка организация,куха лейка си!!!

Никакъв контрол! Инспекторатите си правят каквото си искат! Ръкопляскат на некадърни директори, които всяка година си вземат отпуск 6 месеца за да гледат внуци в чужбина и оставят на самотек поверената им гимназия-защо ли?! После си задаваме и други въпроси!

Много си е прав човека

Видам физиономията на първият министър от кабинета Борис 2, който ще си ходи след нова година.

...ама да мине покраж нас, за да му го слова и аз *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ПРОСТ МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ, ОЩЕ ПО ПРОСТ МИНИСТЪР НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА. ПАЗИ БОЖЕ СЛЯПО ДА ПРОГЛЕДА. ЖАЛКО ЗА УЧЕНИЦИТЕ, КОИТО В ЧАС БЯХА УЧИЛИ ЕДНО, А МИНИСТЪРА ГО ОБЪРНА НАГОРЕ С КРАКАТА. ДОКАТО ДЕЦАТА СЕ ОПИТВАХА ДА СПОРЯТ С НЕГО, АНТУРАЖЪТ МУ И УЧИТЕЛИТЕ УГОДНИЧЕСКИ СЕ ХИХИЛЕХА НА "БИСЕРИТЕ" МУ, ПОДОБНИ НА ТЕЗИ ОТ КАНДИДАТ СТУДЕНТСКИТЕ ВЪВ ВУЗ. ЧУДЯ СЕ, КАК ОЩЕ НЕ СА НАПРАВИЛИ БОЙКО ДОЦЕНТ ИЛИ ПРОФЕСОР. КАТО ГО СЛОЖА ДО ТОЗИ "ПРОФЕСОР", ПОНЕ ТАКИВА ГЛУПОСТИ НЯМА ДА ИЗПРИКАЗВА.

САМО ДА СЕ ПОКАЖЕ ПРЕД МЕН ЩЕ МУ СЕ ИЗХРАЧА В ЛИЦЕТО НА ТОЯ ГАМЕН , А НЯМА НАЧИН ДА НЕ ГО СРЕЩНЕМ

Иди си!Просто си иди-"со кротце, со бпаго",За да не дойде кютекът!

министърът казва "а стига бе!" като вижда ученичката, снима с нея, като на 5зта секунда тя нервно стъпва настрани, а ръката му е зад нея, после тя си оправя полата!!!

Няма ли истински учители в България, та да заклеймят този гламав пруфесур? Ако Левски е присъствал на тази сцена, щеше да "лепне плесница на този подлец и гневен да излезе от малкий градец"

едно време когато Тодор Живков казваше комунизъмъ и социализъмъ стоящите до него се смееха когато и той се засмееше. сега са пак такива.но нали ние си ги избираме, те пък си назначават министрите /този министър е станал професор навярно с ...да живее БКП...или ...."както каза др.Живков"...все сме си същите. какво да правим тези, които не можем да търпим всичката тази тиня?...

Не мога да рабера само едно - след минаване на всеки следващ и следващ избор, на бял свят се появяват все по-некачествени и малоумни министри, политици, техни протежета, настанявани в разни чиновнически кресла ... Ей хора, не вървят на добре нещата. Ама никак на добре не отиват. Мирише на по-лошо от улични протести...

Доскоро празнувахме деня на радиото и неговия откривателя на радиото Попов, както и откривателя на парната машина Ползунов, както и закона на Джаул и "Ленц - много псевдоучени предимно от Русия, родината на слона.

ако си празнувал, значи си бил в един кюп с номенклатурата, т.е. - един от тях... Щото аз не помня да съм празнувал такива измишльотини. Иначе тоя малоумник и самозван "професор" трябва да си ходи ! О С Т А В К А !!!

zosha_@

за мен проблема не се свежда само до това, че проф. танев не е преценил изказването си...а и до държанието му в часа. меко казано съм потресен от държането му докато ученичката говори пред него. проф. танев иска да се снима с нейна съученичка! хъшлашко, коцкарско държание, не подходящо за преподавател, а още по-малко за министър! диагнозата за изказването му ще я направи вероятно неговия бивш съпартиец проф. николай михайлов, психиатър - маргинализираните от проф. танев учени са никои защото проф. танев е повече от тях. нищо, че той не е нобелов лауреат, нито е издърпал на плещите си цяла една нация учени, нито е създател на поне някакво направление в българската наука. Останалото е фенщина..за съжаление. Това е големия проблем на българската нация...Не е важно какво се казва, а кой го казва. И цялото ни преклонение към властта..Е царя е гол, но вината си е наша- слепи сме.

Ей да говориш каквото мислиш и да казваш истината а не измислици та макар и наложени не е престъплание а наше основно задължение да ги посочваме и развенчаваме !!!!!!!!!!!!!!!!

да кажеш, че той иска наистина децата ми да говорят първо на английски... и евентуално ако им се наложи да ползват български??? Искаш да кажеш, че той не агитира децата (и моите вкл.) да не стоят в БГ ??? Ти явно си платен драскач, който не е гледал клипа и просто се вписва в ролята на защитник на ТИКВЕНИЦИ! Тоя малоумен "професор" трябва да си отива! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА!

Не чух да иска децата първо да говорят на английски.

Всъщност изказванията на Танев са извадени от контекста за да може да бъде разчепкан. Например относно Ломоносов и Златаров ставаше въпрос дали заслужават да са на портрети в българското училище. За сведение на критикуващите Танев точно това каза че може и да имат заслуги но не чак дотам че да служат за пример на българчетата.Същото и за маджари , евреи и арменци - професорът се изказа като техен яростен привърженик и фен, като предупреди подрастващите да си отварят очите с всеки който се пише приятел на България. Танев трябва да си мери приказките именно заради това - неприятелите му са повече от приятелите

Да бе, да. Почнахте да замитате под масата, ама закъсняхте. Добре, че клипчето го има в интернет - като чета какви си ги написал, за момент се замисих дали изобщо съм го гледал или е било някое друго....

ставаш за министър

Глобално погледнато,Чехльо също каза че е протестирал някога през 90те,а не на 10.11.89,Ваньо Танов също каза,че не е успял да се свърже с митничар по телефона с ...ЕГН-то му,Рапоня също потвърди,че е натискал Танов да покрие Киро Бирата,ама всъщност му направили проверка...Тоя професор не може да напише 10 химични елемента,ама е спец по атомна физика и физикохимия,но всъщност е завършил ...социология.Кажи му гербераст,повече не го обиждай...

А ти ,тъп простак, защо не си мериш думите и съдиш много по-интелигентни от теб хора?!

Е, поне показва ясно причините за дереджето ни - не е важна науката/технологията, важно е кой за кого се жени, кой се фука, кой от какъв народ е. Това е типичното настроение из нашата страна, проявява се разнообразно, но принципът е винаги този - не ти се занимава с работата, интересува те само деленето не плодовете, кого познаваш и колко си "велик". Ами карайте така, ама аз провеждам интервюта (не съм HR) и много рядко откривам човек, който може да върши нещо поне отчасти полезно без 2-3 години обучение (на заплата при това). До там я докарахте с тая "култура" - след няколко години почти всички тия величия и от политиката и от "бизнеса" ще са по кошовете, но хората продължават да си въобразяват, че могат да станат голяма работа с мотане из университет под лозунга "уча еди какво си". Пичове, не знам дали разбирате, но ни се налага да вземаме хора дори само заради относителната възможност да бъдат обучени, готовите за работа са невероятна рядкост.

Министри за чудо и приказ. Борисовите лауреати надминаха Пеевски няколко пъти.

Пеевски е тудно да бъде задминат.

бойко този доста е напудрил нослето от софия до враца аферим машала убава държава си имаме

ОСТАВКА, ОСТАВКА, ОСТАВКААААА - ходи си неграмотнико !!!!!!!!!!!

Какъвто ни е министъра такова ни е и образованието

Министърът е избран според състоянието на образованието! Подхождат си.

За да промениш човек, трябва да започнеш от баба му. Да промениш системата, трябва да започнеш от дядо и. Няма да му е лесно на министъра.

Десница = проста + крадлива.

Златен скункс му е много на министъра. Не очаквах, че за да се покажеш колко си в час и колко си демократичен, можеш да се излагаш така. И като знам какво училище е СОУ"Христо Ботев" - Враца- като обстановка, традиции, ученици/преди години това училище беше домакин на първата национална олимпиада по история/ мога да си представя какво са си мислили зрелостниците за този псевдоминистър с професорска титла. А отстрани слугинажа на министъра мазно се усмихваше на нелепостите, които той бълваше-жалка картинка.

Президента протестира на 10.11.89та,тоя не бил чувал за Ломоносов,Рапоня не бил чел договора кога подписвал за Южен поток,Цв.Цв не било Цветан Цветанов,а Цветан Василев,главния митничар не различва ЕГН от телефонен номер,Калинки,Федоски...адска герберастия.

така ви искам,браво

у!

Една от целите на ГЕРБ и РБ е да се срине тотално образованието.Най добре се управлява ПРОСТ НАРОД.Образованият народ си търки правата и знае как.Простият народ търпи всякакви подигравки и унижения.За това системно се назначават такива хаптали за образователни министри,дето са уж учени,а всъщност простаци.

Цел на РБ било да се срине образованието? Извиянавайте, но това е абсурд.

Възниква един обикновен въпрос. Наистина ли ГЕРБ не знае какво прави? Преди с Игнатов и неговите кражби, сега с този идиот? Много добре знае, но идеята нали е не нещата дасе оправят, а да се съсипват. Липсата на образование и няука ги обслужва перфектно. То не случайно Игнатов беше приятел на Стоян Денев.

Ало, ДИР-а, май и вие сте от групата на министъра и затова ми скрихте коментара. Дали поне го прочетохте, та пишете такива глупости - било не по темата или съдържало спам. И къде точно го видяхте всичкото това???

Предполагам какво си писал и те поддържам. Напиши го пак с други думи та триячите от дира да не те познаят....

Боже! Господи! Отначало не можех да повярвам, че човек водещ се за образован може да стигне с простотията си до такива изводи. Той е достоен за титуляр със "златна малинка" на прословутите"Darwin awards" или ще го листват на почетно място не във "Who is Who" а във "Whoy is Whoy" наред с прословутите македонски изцепки. НО -- "Рибата се вмирисва от главата" - за жалост на сите българи...

А, и златен скункс му стига на министъра. Не очаквах, че за да се покажеш колко си в час на учениците и колко си демократичен, можеш да се излагаш така. И като знам какво училище е СОУ"Христо Ботев" - Враца- като обстановка, традиции, ученици/преди години това училище беше домакин на първата национална олимпиада по история/ мога да си представя какво са си мислили дванадесетокласниците. А отстрани слугинажа на министъра мазно се усмихваше-жалка картинка