Изгоря ветрогенератор край Каварна (снимки)

От фирмата собственик са спрели електрозахранването

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Цялото това безумие се дирижира от банките, държавите се задължават със зелени, пембени програми и теглят кредити с лихви. На мода са зелените проекти и борба с климата, климата е най-големия враг.

Муцка, много ме пазиш да не ме коментират. Ще ти пратя "дарение" за ДИР.РУ направо в Швейцария. Да поздравиш Сергей от мен и Бочко. Не муцка, ние с Бочко си се чукаме, но се правим на разведени. Така ни е по-страстно от ....свински опашки.

Ветрогенератор с електродвигател?!? Интересна концепция - самолет, дето прави вятър и даже не лети...

Може и да е прав, гусин пожарникарят и проблемът да е в двигателя, защото знае ли човек, дали част от тези ВЕИта не са всъщност големи вентилатори. Например половината правят вятър, за да могат останалите да провят ток!

Ние тук галено им казваме: "Перките на Софиянски". Доста пари са отишли докато ги настанят. Като помня на каква цена изпкупуваха земята...А мой приятел беше в крайната фаза по настаняването. Казва - ние сме осмите подизпълнители. А заплатата му тогава хич не беше зле. Колко ли са се облажили тези преди това? И защо после "зелената енергия" била скъпа?!?!

С постоянни магнити и смазани лагери! Като няма колектор и четки, няма искрене ...и е по- безопасно.

Боже Господи...ветрогенератор с четки...ти дебил ли си момче?

ама дистанционно.

Ще им платят застраховката и готово.Виж ако беше собственост на обикновен българин ,работата щеше да бъде духане на супата.

Щом е унищожен, какви са тия ВЕИ тогава? За какво се харчим нахалост?

Боширов и Петров 100%

Плевнелиев даде такса свързване за ВЕИ-тата на КС, че да ни е по-скъпт тока.

Ама тия от лодка в морето са събрали слънцето с лупа върху генератора и са го запалили. Този път дистанционно и.... нама отпечатъзи по дръжките.

...ха...ха..Браво!.... ха...ха...

Била е същата лодка- на Хр.Иванов. Ха сега...

"От фирмата собственик са спрели електрозахранването" Това подзаглавие е безспорно най-смисленият израз в съобщението. Друг е въпросът за информацията, която носи. Но, нека не придиряме толкова на пожарникари и редактори. Толкова могат.

Казаха, че ще е ветровито. Някой не е дръпнал ръчната.

"Причината е късо електрическо съединение на върха, в двигателя на перката" Тази перка шеше да си има двигател, ако това беше гигантски вентилатор, който в жега и безветрие прави свеж ветрец. Но тъй като е обратното и вятърът върти перката, онова зад нея се нарича генератор, който произвежда ток.

Прав е човека. Късо съединение във вятъра дето върти перката :)

Това са нови ВЕИ! В ГОРЕЩО И душно време могат да разхлаждат.

Борисов , и подпалвач стана , знаем , че пак си ти отговорен .

Спрете дрогата!

На баба ти фърчилото !

да ти и капчата

ми ко ша праим ся..... пак режим на тока... ма то немой само да го забучш и да цицаш, требе и да се проверява от време на време....

Спейс кекс кацна успешно

колко тона въглероден диоксид и фпч пусна в атмосферата?

Мръсни руски шпиони, посегнаха вече и на ветрогенераторите.

Петров и Баширов са били на разходка в района :)

Само Петров е бил, Баширов е по друга работа в Мексико сити

След 11 години герп какво ви учудва...

Учудва ни, че има тъпани като теб!

"Причината е късо електрическо съединение на върха, в двигателя на перката", съобщи директорът на пожарната в Добрич комисар Дарин Димитров И така деца, вече знаете как се образува вятъра.

Тиквата усети, че отива в небитието и почна да пали и руши след себе си... след него и потоп

Абе като ти чета тъпия, несвързан по никакъв начин с темата коментар, ти си още по-голяма тиква.

Запалил се е порционът. Има преразпределяне на порциите в момента.

Съсипаха стотици декари обработваема земя с тези изродски съоръжения. Еврогейовете им платиха за да съсипват земята ни. Изливат в земята 200 кубика бетон за да монтират това съоръжение, а земята около него не става за обработване вече.Алчни продажници ще направят от Добруджа пустиня. Другите са тези с шистовия газ, ще отровят подпочвените води и ще унищожат земеделието. България се съсипва и унищожава от варвари.

Що предните по-малко варварски и доста по-елегантно ли я съсипваха? Имам предвид Кремиковци, химко Враца, свилоза Свищов еле пък лунния пейзаж на Перник и Девня или белите покриви на Темелково и Златна панега.

А трайните насаждения дето масово се сеят по програми? Явно на ЕСССР не им трябва пшеница, царевица, слънчоглед от тук. А аборигените да се учат да ядат ябълки и сливи + внос банани и портокали.

Важното е, че еврофондовете са усвоени и десетгодишната гаранция изтече.

"Причината е късо електрическо съединение на върха, в двигателя на перката", Ахахахахах, титан на мисълта.....гений на израза....... има двигател, който движи перката......ахахахах, демек ветрогенераторът произвежда вятър от ток......ахахахахахах, къде ги намирате такива гении.....

Експертите на Теменушка и Вальо Баничката.

По нашия край го наричаме вентилатор ;-)

Изказът е профански - това не е перка, а турбина, но иначе там също има сума двигатели - единият завърта цялата горна част по посока на вятъра, а всяка лопата на турбината се завърта от двигател за да има оптимален ъгъл на атаката. Вие да не мислите, че има само един мултипликатор и генератор на върха на мачтата...

перка е!