”Тянгун-1” изгоря над Тихия океан

Китайската космическа станция "Тянгун-1" навлезе в земната атмосфера и изгоря над южната част на Тихия океан.

Обратно в новината

Коментари - ”Тянгун-1” изгоря над Тихия океан | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То няма нито снимки нито видео от падането. В центъра на нищото. От някой спътник не са ли го заснели? Много мистериозно.

Каракачанов е уникален номер едно и д и о т барабар с всичките в това правителство! Как може да ни разправят, че ще падне тука тая станция, даже да не се пипа нищо, а тя паднала в Тихия океан, който е от другата страна на Земята?

Личи си че нямаш понятие от механика на космическия полет! Ние се разминахме с 4 ч и 45 мин. Ако беше паднала в 8 часа+-30сек, а не в 3:15, то това щеше да бъде над България. Да припомня, че точността за часа на падане бе определяна вчера по обяд на +-6 часа. За първи път имаше оппасност за България и то за София!

"вчера по обяд" - разбирай като деня преди падането!

Пък, те китайците, трябва много да уважават България, щом са си кръстили станцията ТИКВУН 1.... Другата ТИКВУН 2 ли ще е ?

Следващия път ще узнаем за катаклизма преди воя на сирените !

изгоря златото на тъпунгера , които очакваше да саъбере 300 грама ако паднела станцията у нас :))) 80% маи са ни малко като оценка ...

Винаги съм си знаел - не са надеждни китайските стоки! Ей и тая станция - тамън си виках, да устиска до поредното заседание на НС, да извадим и ние някакъкв късмет... Ама на - китайска стока!

ха-ха-ха "...който държа полета ѝ под око" Вчера беше 1-ви април. Май някой не е изтрезнял още.

Много малко си спомнят, но някъде юни-юли 1979, на Земята падна неуправляемата американска космическа станция "Скайлаб", която тежеше към 80 тона. Някой спомня ли си, че имаше във всеки град, село и паланка организиран временен наблюдателен пункт. И тази машинария падна в Тихия океан.

Интересно. Това не го знаех. Бил съм много малък тогава. Ако е било така, както казваш, то тогава държавата ни е имала в пъти по-добра организация при бедствия в сравнение със сега.

Скайлаб падна през 1979 близо до Пърт, Автралия - 2 млн. град. Тогава американците платиха на Австралия 400 млн. долара. Ние се разминахме с 4 ч и 45 мин. Ако беше паднала в 8 часа+-30сек, то това щеше да бъде над България. Да припомня, че точността за часа на падане бе определяна вчера по обяд на +-6 часа. За първи път имаше оппасност за България и то за София.

След Тянгун , може ли вече да се върнем към Тиквун, Скрипал и т.н.?

Поредната гирултия за която се знаеше че е шалшива новина за да се отвлича внимание.. Дали някой разумен се е ''заблуждавал'' от приказките ви и не е мислил че няма как Китай да допусне тяхно съоръжение да навреди на която и да е държава по света...

Още оня ден се канех да пиша, че падането на това нещо в България е с вероятност по-малка от няколко десетохилядни от процента. Ми представете си едно съоръжение, дълго 12 метра и 6 метра в диаметър, кухо при това, дали може да стигне цяло до земната повърхност. То се разпада на много по-малки отломки, които изгарят почти напълно в атмосферата и вероятността някое от тях да достигне повърхността е пренебрежимо малка, Освен това самата станция е прелитала над страната ни за по-малко от осем минути, така че...Жалко за нашите съграждани от индийски произход, че хранеха големи надежди това нещо да падне къде Перник...Даже каруците бяха впрегнали...

Явно нищо не разбирате от механика на космическия полет! Вероятността да падне на територията на България беше 1/1440 (1мин делено на минутите в едно денонощие), т.е. 0.07% или около 0.1%. Станцията правеше 16 обиколки на денонощие и при една от тях минаваше над България (над Стара Планина) в продължение на 60 сек. Защо 60 сек, а не 6 мин? Защото станцията се движеше с 1-ва космическа скорост или около 8км/с или за 60с ще измине 480 км, колкото е дължината на територията на България. За малките отломки? Скайлаб се разпадна през 1979г. и хиляди отломки от нея паднаха близо до Пърт, 2-млн. град в Австралия и за това "събитие" тогава американците платиха на Австралия 400 млн. долара. Ще припомня и катастрофата на совалката "Колумбия" - колко много фрагменти от нея имаше паднали на голяма площ на територията на САЩ. Частите изработени от титан, високотемпературна стомана, карбонови влакна и керамика не изгарят, н-р горивните резервоари, които не са малки и достигат до 300 кг.

ЧЕ ПАДНА НА ДРУГО МЯСТО, МЕН НЕ МИ ПУКА ЗА АПАРТАМЕНТА, А ЗА МАЗЕТО, КОЕТО МИ Е ПЪЛНО С ПРАЗНИ БУРКАНИ И ЧАКАТ ДА ГИ НАПЪЛНЯ С КОМПОТИ И ТУРШИИ ЗА НОВИЯТ СЕЗОН

за съжаление не си единственият

стягат полета до МАрс, а на първобитните комунисти им падат таралясниците НЕКОНТРОЛИРУЕМО на Земята. Изяснете в матряла щайгата на донбаски въглища ли беше, или на уралски?

ти виж снимката на мъск, легнал пиян до гумите на колата си

Жалко за бг медиите, няма жертви, няма терор върху българският народ!

хахахаха Наблюдавали били хрантурниците.... И какво като са го "наблюдавали" ?

Отдъхнах си.... Тази новина беше повод да си избърша очилата, че току виж съм подминал зрелището...

Нормалномислещ читател коментира, че станцията ще изгори в атмосферата , което е и разумното очакване! Една камара " умници"- професори, военни, врачки, се надпреварваха, обаче, да ни убеждавт в кой район на България и какви са очакваните последици от падането на китайския варел. " ДИР", публикувайте им титлите, имената и твърденията вкратце, че да ги знаем поименно тези умници! Заради глупаци три дни си играем на "Война на световете"....

Единият беше министър - Каракачанов. Даже беше вдигнал армията да е в готовност да реагира...

ХОРАТА да не пипат останките докато не дойдат ВОЕННИТЕ.

То големите космически агенции не можеха да познаят. В щата Мичиган бяха обявили извънредно положение петък вечерта. Сложно е определянето при неконтролоруем полет. Зависи от много фактори, които не са ясни отнапред. Добре, че приключи благополучно. Защото имаше и много по-лош вариант.

"Драги" ми селски педали, този тянгун не можа но внимавайте следващия, по големия тянгун да не ви хлопне по тъпите ви тикви както сте си седнали удобно по диваните. ....... Те така ги лъжат онези там дето живеят по кибуците и им снасят дебели пачки.

Само работата със Скрипал да не излезе като със станцията, че ще падне голям смях. България - Тихия океан. Нерде Шан, нерде Багдад!?

Един адмирал, назначен за вожд на група безделни ташунковци за малко да свърши някаква работа. Ама не би, размина му се. Вече спокойно може да си чака обилната пенсия, която е от нашия джоб.

Браво! Поздравления за оперативния щаб. Спасиха българите и човечеството. Много адмирали, генерали и други педали в тази държава. Кой ще ги храни?

Никой не може д ани помогне ако сами се плюем

Ако беше тръгнало да пада към бузлуджа братушките ви щеха ли да ви защитят, мухлясали дрОгаре! м!

Колко сме уникални и неповторими ние, Човеците и колко сме слаби да се защитим от продуктите на технологиите, които ние сами създаваме.

тоооолкова спам за 1 малоумен сателит не бях виждъл. Тепърва ще почнат да падат все по-големи и по-големи сателити. Голяма част от тях изобщо няма да стигнат до земята. Не разбирам каква беше тая паника , тая простотия.

"...затова във Варна действаше специален оперативен щаб, който държа полета ѝ под око." А, другото око къде е гледало?

у канчето с пенсията!

ще изгори в атмосферата и почти няма да представлява опасност за хората. Това изречение ми хареса най-много. Да лети нещо с 24000 км/час към тебе и почти да предствлява опастност, направо не можем да си го предтавим.

Рано сутринта, намерих парче желязо, мартеничка на него и лист хартия,на което пишеше - поздрави за адмирала на България от комунистически Китай доставка Али Експрес. :)

И ако се беше насочила да пада върху България, НАТО щеше ли да ви защити или адмирала ще махне с върбова клонка и ще предотврати всичко? :)

излиза че законите на физиката все още действат!

Излиза че никой още не е усвоил законите на физиката, след като не познаха къде ще да падне станцията. Само китайците знаеха и си траеха както винаги, да видят докъде им стигат пипитата на НАТОВЦИ ЗЛОЧИНЦИ.

само ти ли не разбра, че нищо няма да падне никъде, щото ще изгори !?!

според мен, китайците се изгавриха със света. бяха писали по повод падането, че пращат на американците красив звезден дъжд. Не се знае дали все пак не са имали някакъв резервен механизъм, защото станцията почна да пада много бързо след като мина над Азия.

Бях на около 7-8г., когато чакахме Скайлаб да падне върху България. Същите трепети бяха.

И аз. Но Скайлаб беше с 10 пъти по-голямо тегло. Около 80 тона.

А наш Тиквун кога?

""...Ние нямахме възможността и техническите средства да видим самия момент на разпад"" Тогава за какво ни е такова военно-морско училище

Видя се по интернет. Няма как визуално да се види от Варна като е в южната част на Тихия океан. Хората следяха по празниците и неделя през нощта за да може ако се наложи да предупредят населението да се крие. В Италия също е имало кризисен щаб. И били обрщали на населението, че ако се наложи ще бъде предупредено 40 мин преди падането.

На жълто червените маймуни не трябва да се позволява да си играят на космонавти, това че се научиха да копират не ги прави по умни.

Саму дет ривахми...

Пак като не е паднала върху българският парламент да ги разгони.Или във факултето, ще има много качествено джелязо и сплав от редки метали.

По това време най-много охраната или ако има правещи ремонт и чистачки да ги изгори.

Е нищо де. Има време. "Тянгун-2" ще ни падне на главите.

Рутинната операция по утилизиране на поредния космически обект, отработил ресурса си в орбита, бе превърната в пропаганда от западните медии, вкл. и нашите, които запада контролира, само защото е китайски, т.е. незападен!!! Толкова ни плашеха, с това колко е опасен, че чак стигнаха до простотията: "Не пипайте отломките!" Сякаш, че е възможно пък някой да ги пипне!?!?!?!?!

Другите станции бяха управляеми и при утилизиране се насочваха към не населен район в океана, а тази не се знаеше къде ще падне.

Препоръчвам ти да се запознаеш с историята на американската станция "Скайлаб"!

сега,нека ми се изхвърлят кремълските пудели колко велик е Китай! Неконтролирано падане - тото 2! Е тва представлявате , мама ви комуниска!

Споко...Чалънджър и Дискавъри съвсем контролируемо се взривиха, и съвсем контролируемо техните останка изпопадаха на земята. Слава на контролируемостта в САЩ!

не Дискавъри, а Колумбия ;)

П.П. ... Чалънджър и Колумбия, разбира се, Дискавъри още не са я изконтролирали :)

да така е взеха мъдрото решение да я сложат в музей. Там е по-безопасно ;)

Нашата страхотна научна мисъл отново се провали... Ей, за нищо не стават тези дементни старчоци от БАН и от военно-морската база Варна. Дрънкаха тъпотии, подплашиха бабите да не спят цяла нощ и да пазят кокошките, сакън, някое парче от космоса да не удари курника им... А то, пак пълен провал на нашите технически "гении". Поне да се извинят, ама надали???

Свири ли ти щуреца?

То и световните учени се видяха в зор с времето и мястото. Но вие все българските вините. Ако беше ви паднала на главите и си бяха мълчали пак щяха да са виновни.

Коментарът ми за написаното от вас е - агресивна неграмотност! Личи си, че нямате понятие от механика на космическия полет! Ние се разминахме с 4 ч и 45 мин. Ако беше паднала в 8 часа+-30сек, а не в 3:15, то това щеше да бъде над България. Да припомня, че точността за часа на падане бе определяна в деня преди падането (по обяд) на +-6 часа. За първи път имаше опасност за България и то за София!

алоууууууууууууу, нали щеше да падне тука, що така бре!? То, е нещото като скрипалъ - уж би утровен, ама май не!? И, там партьорите от саш като пръднъат то тука Цв.Цвъ.Апартамента, бат Бойко.Тиквата и коо от бандата що не земат да се насерът, а?! НАРОДЕ ????

Ще ти се, да се насерът и ти да се отъркаляш там като сибирска дворняшка

Тази сутрин журналистка с настойчиво кахърен поглед обясняваше за опасността днес, отломки от станцията да падат между Кюстендил и София. Добре, че от апаратната я светнаха, че каквото има да пада вече е паднало преди часове и то малко встрани от кюстендилско - в южната част на Тихия океан. Поздравявам я тази с една доста известна българска песен: "Такива журналистки само да искате. Още не са я качили във джипа, а тя вече посяга и сваля му ципа"

Подкрепям ! Така е ! ....Жалко за толкова джилезо и жица,деюизгоря в небето....рече с насълзени очи Манго на Айшето,будували цела нощ край шосето да им падне джакпотът от...небето:)))

Ако космическите обекти можеше да падат прицелно/точно/ трябва да се оборудват с ,,малко модулче с акъл,,!?

В последно време във Варна стават ,,световни събития,, ..и нищо.

.?

Проглушихте хората с тази станция,накрая тя взе,че изгоря........ама,че смешна журналистика си имаме.....

Вързахме се защото беше първоаприлска................

Сега армията може да си почине

Те пък щот се мръднаха! Иначе цирк направиха, да.....

Журналята не получиха световен сеир.

Толкова много боклук лети в орбита, че можеха просто и него да си го изгорят.