Изгорена жива: Убийството, което остави политическата криза в Перу на заден план

Катерине Гомес e била само на 18. Бившият ѝ приятел я залива с бензин и я подпалва

Обратно в новината

Коментари - Изгорена жива: Убийството, което остави политическата криза в Перу на заден план | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

полива с тубата, дваска клечката и я оставя да го духа, а за полицията остава пресно изпечена курва

Поредната глупост на дойче зеле. Политическата криза в Перу не е изчезнала, колкото и да им се иска на дойче зеле и на техните спонсори. И едва ли това е единственоъо убийство, което не се разследва активно. Просто там имат проблем със закона като цяло. И си плащат всички за това.

На мен това ми звучи познато на теб явно не

Ние у Перник не пра'им така!

Я колко познато звучи. Да не би и в една "европейска" държава положението да изглежда подобно.... А да май България се викаше.

НПО ли е писало статията или я е спонсорирало? Присъда, съд и закон... това оправя нещата... Като при Тошо. Някви леви китки или корумпета... при тях е така. Мъ, има банани. Който може да си купи ...

закон е ключовата дума

Като много други проблерми в обществото не се търси решение, а се говори за други неща. Доколкото знам ние хората се водим равни, без значение от пол, раса, етнос и друго.. Следователно, акцентът трябва да е върху адекватно наказателно законодателство и прилагането му. Ако в едно общество се реагира със закъснение на такива проблеми или не се прилага справедливо наказание когато е засегнат живота на жена, то със сигурност не се прилага адекватно и в други случаи, когато засегнат е мъж, т.е. проблемът е в правилата. Защо тези НПО-та не се борят за проблемите на всички хора, когато те са свързани с липса на правоприлагане, а само за определени групи?

Защото всяка кауза трябва да се финансира, а щом се финансира някой може да намаже от това.

Фемицид. Йе, научих нова думичка. А когато в Одеса укронацистите ГОРИХА ЖИВИ ХОРА - около 50 души, дойчевелевците защо не драснаха нещо за ФЕМИЦИДА и АНДРОЦИДА?!

над 106 са. Най-гадната снимка беше на бременната жена, видимо удушена с телефонен кабел. А клипчетата, как скачаха хората от първите етажи и как долу се нахвърляха върху тях и ги убиваха, това са прояви според запада на покъртителен хуманизъм и любов към хората.

Те не драснаха и когато вие пребихте до смърт в село Черноочене трима мъже и една жена, които не искаха да си сменят имената на 02.12.1984

Лично ги налагах с беберона си!

Това е ужасно престъпление. Но на мен са ми казвали "искам да съм само твоя" или "вечно твоя". Винаги ще има индивиди, които ще изгубят контрол когато разберат, че това винаги и това само не означават винаги или само. Каквито и закони и конвенции да се приемат.

Когато дъщеря ти реши, че не иска да се жени за първия срещнат и той реши да я накаже, пак така да се успокояваш.

И ти го повярва това "завинаги"? С дядо Коледа, как се оправяш? Аз пък написах на едно гадже като бяхме на 16, че винаги ще може да разчита на мен... Все още се приятели, ама няма да си зарежа семейството, за да я спасявам. За щастие, за разлика от тебе, тя и не го очаква.

Аз не говоря, че бих го направил. Просто колко и да не ви се харесва винаги ще има идиоти, които ще приемат раздялата твърде емоционално и ще извършат нещо ужасно. Изобщо не го оправдавам, не трябва да се случва, но се е случило и ще продължи да се случва.

да си чул жена да залее мъж с бензин и да го запали, защото я е зарязал???? Или да го коли и майка ѝ да помага да го сложат разфасован в куфар??? Да, има всякакви твари и от двата пола, но това вашето е дефект, дефект личностен, това е.

Чувал съм за жена отрязала интимните части на мъж, защото бил изневерявал според нея. Това доста пъти съм ги чувал даже. Чувал съм, че жени са рязали спирачки, сипвали отрова, удряли по главата с тъп предмет, наръгвали с нож, застрелвали, бутали от прозорец и много други.

homicide rate в перу е точно колкото в щатите . който не вярва да си търси в гугъл

Потърсихме. Пише обратното

Така е, Перу ако бяха приели Истанбулската конвенция, това нямаше да се случи. Най-малко, пише се че е пол 23, а не жена и готово, отпада от статистиката насилие над жени.

В Перу средната продължителност на живота е 78г., в България е 75г. Ето това е проблема, не са одрусани достатъчно, трябва да са по-бедни и да живеят по-кратко. И задължително да имат ЛГБТ феминизъм!

Перу е изостанала латиноамериканска държава и хората там са бедни цървули и необразовани мишки. Съжалявам много хората, които си мислят, че в Латинска Америка или както и по-правилно да се казва Испанска Америка е просперитет и спокойствие. Само човек, който не е бил там, може да има такива илюзии. Дори и най-богатата им държава Уругвай, е едно изоставено село.

което не пречи корпорациите да изкарват пари оттам

"ние, жените, сме си виновни, щом сме избирали такива партньори" - е не е ли така?!

Виждам, че искаш да провокираш. Но факт е, че на жените обожателите им се редят на опашка и те избират един от многото. Ако не им харесва по една или друга причина няма да го изберат. Аз съм виждал жени, които се връщат при такъв, който ги тормози отново и отново. Колко случаи бяха публикувани, в които жертвите или не са подавали жалби или са ги оттегляли?

"В Перу все още мнозина смятат, че жените са подчинени на мъжете и им принадлежат." И ние в ДомЕникана ги покрепями. И бат Иван.

Перу приели ли са Истанбулската конвенция и въпросният убиец, дали я чел преди да запали горкото момиче?

Е, ти нали си я чел. И не се прави - "горкото момиче". Кажи си каквото ти е на душата, че си го е заслужавала и, че никой не би го направил така без нищо. Бил е провокиран и т.н. Знаеш си репертоара.