Мъж с изгаряния на хранопровода, пил сок

Млад мъж приет в Пирогов с изгаряния на хранопровода, след като пил натурален сок, съобщава Нова телевизия.

Обратно в новината

Коментари - Мъж с изгаряния на хранопровода, пил сок | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Русия е виновна.Путин лично е напълнил бутилката с отровно вещество.На Русия могат да припишат всичко. Тя е виновна и за слънчевите протоберанси ,за кариесите на кокошките,за безсънието на баба ми...и каквото им доходи в ума.....Дано човекът се оправи..

Май бая препарат за вана си глътнал :D Къде става дума за Русия в статията ?

Пиенето на сок стана като мини вариант на руска рулетка ...

Капитализмът убива.

Сок от прясно изцеден новичок ...

Четейки статията стават ясни няколко неща. Първо, производителя е от по-големите, защото те присъстават в бензиностанциите. Второ е местен, поради малката серия. Трето, разяснението от завода навежда на мисълта за еднократна бутилка. Така остават двама - един в Ботевград и един в Пловдив. Там обаче няма как при производство това да се случи. Ако е вярно твърдението на пострадалия, то той или е пил вкиснал се сок (най-възможно ябълка) или някой по веригата на доставките е добавил нещо вътре.

Бил е двоен агент на Зимбабве :D

Определено Русия има намеса тук.. :D

Съвсем очевидно дрисльото лъже и медиите му пригласят, понеже трябва да има НОВИНИ, СЕНЗАЦИИ!

Айде, поредните измишльотини. Някой решил да изкара някой лев. След ден-два ще се окаже, че не било сок, изпито не на бензиностанцията и че не купено , а ми подхвърлено и т.н. и т.н.... Шарани налапали кукичката обаче, винаги има!

Питам се медиите защо прикриват веригата бензиностанции и безалкохолната напитка? За да се случи така, че още някой да отиде и пострада ли? Вместо медиите да напишат, че производителят е изтеглил от пазара партидата от всички магазини и вместо да се опише какво се случва с контролните органи, ние четем полустатия! Вярно е, че в много медии не се плаща, но за какво занимават обществото с това? Да не стъпва в бензиностанция, да не купува сокче и банички ли?

Защото нищо не е доказано бе Сульо! Измишльотини, както много пъти е ставало.

близал е нещо много алкално сиромашкия, та се е опарил.......

..."изберете българското!"...

Повечето производители осъществяват строг контрол, но има и такива, които са го ударили през просото и са оставили неплатени работници да работят на самотек. вместо до сега да е установено кой е работил по шишето, дружеството отрича и гази пострадалия. Това е България! В лошата УСА, Германия или Русия такива щяха да бъдат разкъртени.

Кажи го на близките на тия които изгоряха в мол-а!!!

Преди известен брой години имаше подобен случай - но безспорно доказан, с бутилка българска бира. Тя след това задълго изчезна от пазара, а до този момент беше хит. Така че нищо чудно...

Тези номера са доста стари, някоя конкурентна фирма да сложи в бутилката калиева основа, солна киселина или друг подходящ химикал просто така, за да убие конкуренцията. Хлебарки, мипки, жаби и гущери също се намират в хляба, салама, млякото и сиренето. Нищо чудно, капитализъм и свободна конкуренция...

"Но, според тях, изгарянето няма как да е от техен продукт. Единственият химикал, които използват е натриева основа. С нея се мият машините преди да започне производството." Е точно тази натриева основа е причината за изгарянето. Малко ли пострадали от бира имаше. Кой знае какви морално остарели и неподдържани машини използват.

Преживях същото. Единствената разлика с човека е , че усетих киселина в устата си и изплюх. Компенсацията беше ... бутилка сок.

Що Ви трябва да ги пиете тия сокове? Да сте чули някой в България да се оплаче, че е пил водка, уиски или джин и е имал проблем? А в тези сокове плодове няма, там са отпадните продукти от преработката на петролните продукти. Що Ви трябва на баир лозе?

В цял свят празните върнати бутилки(амбалаж) се мият със сода каустик. Едно време беше със зелените и кафяви бириени бутилки. Случва се да не се отмие напълно. Такъв е и този случай. Едно на милион идва. Който е пострадал - да съди компанията. Тя си е калкулирала компенсацията в цената. Пак ние ще я плащаме.

че има проблем да пиеш водка, уиски или джин - зависи къде и кой го е произвел и се различават само по етикетите - може дори да е по-лошо.

Тоя сок да не го е забъркала Тереза Мей?

"Но, според тях, изгарянето няма как да е от техен продукт. Единственият химикал, които използват е натриева основа." - То това е достатъчно! Натриевата основа (сода каустик) при контакт с мазнини ги осапунва, т.е. разлага тъканите. Единствено ниската концентрация е спасила момчето, иначе щеше да умре в адски мъки. Сега го чакат не по-малко болки, но добре, че е оцелял. За да се минимизират подобни рискове е желателно да се купуват напитки в алуминиеви кенове. При реакция с натриева основа алуминият корозира и има визуална индикация, че нещо не е наред.

Eeee, бате Щерев, много те пазят, бе. Няма цензура, няма основания за цензура - директно триене. Ти си както се казваше преди 10-ти - от централно значение. Браво бате! Страхотен си! пп: ама има още къде двадесет сайта... и там на никой не му пука кой си. Цунки и гунки.

В цял свят празните върнати бутилки(амбалаж) се мият със сода каустик. Едно време беше със зелените и кафяви бириени бутилки. Случва се да не се отмие напълно. Такъв е и този случай. (Махнах съветите, кой кого да съди - не е бил Щерев, а еветуалните регресивни искове от осъдени компании).

Дали пък не е скрипал? Явно пак е работа на Путин. Викайте спешно дипломатите.

Грешка - да се чете Новочок вместо скрипал - извинения.

И на мен ми се случи същото преди 20 дни, но не със сок, ами с кисело мляко от кофичка. Споменах го тук и 80-те процента ме засипаха с минуси.

Натриевата основа се ползва за чистене на стъклени бутилки. За какво им е сода каустик за пвц кофички за еднократна употреба?

За да почистят цистерната или гюма. Да не би да наливат млякото от цицката на кравата направо в кофичките! Ти от Марс ли си паднал?

Сегашните сокове даже не ги пастьоризират, наместо това добавят лимонена киселина до безобразие. Аз имам чустивтелен стомах и не мога да пия практически никакви "натурални" сокове, щто са си чиста киселина.

Ама едногодишна бира с 15 химикала пиеш, нали! Галош!

Познавяйки технологята - няма как да е от сока или бутилирането му! Ако има - то е саботаж. Момъкът да си признае.

Нищо не познаваш. Всички СТЪКЛЕНИ бутилки се мият с гореща NaOH - по регламент. Преди време така се тровеха с бира - вместо нея - 40% основа. Як гълток от шишето ти стига.

A бутлките с какво се мият????

Бутилките в случая картонените кутийки за еднократна употреба с какво ли се мият? :) Ами с кухи лейки !!!

Пич, ако можеш да четеш упражни се още веднъж върху последния параграф на статията, само 3 изречения е. Ако не можеш, или си се изморил за тази вечер, помоли някой да ти го прочете. А колкото до кутийките аз въпроси нямам, но просто съм във възторг от твоята осведоменост. Браво!

"При производството на натурални сокове и нектари могат да се използват както стъклени оборотни бутилки, така и PET бутилки за еднократна употреба. При оборотните бутилки е задължително осъществяването на основно измиване, при което да се отстранят напълно замърсяванията, които са с различен характер. Те определят и изискванията към използваните миещи средства, които трябва да ги разтварят, диспергират, хидролизират и емулгират. При измиването трябва да се изхожда от свойствата на стъклото-термоустойчивост, здравина. Затова в миялните машини се организират стъпаловидни режими на загряване и охлаждане, за да се сведе до минимум чупенето на бутилките. Изискванията към амбалажа за еднократна употреба са за по-леко, но задължително изплакване с чиста омекотена вода."

Хайде да видим: натурален сок от стъклена бутилка. Има две фирми, които правят сокчета в стъклени бутилки - Кока Кола и Куинс. Куинс обаче ползват бутилка за еднократна употреба, за разлика от Капи-то на Кока-Кола. Следователно компанията производител е една единствена - Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани. Ето защо не се споменава и името и. Ако беше малка фирма до сега да са ги раздрали. И не е вярно, че цялата партида трябва да е с натриевата основа. Може да е попаднала само в първата или първите от партидата.

Има и други. Аз преди време (около година, две) си купувах сокове (включително любимия ми доматен) в стъклени, подобни на бирените бутилки (като нектарите едно време) с бирени капачки, и бяха уникални,и май и сега си ги има ама не помня марката.

В действителност бутилката е била за еднократна употреба. Което поражда въпроса колко пъти се употребява бутилка за еднократна употреба?

Ако бутилката е еднократна, то в нея няма как да е попаднал химически елемент. Поне не и технологично.

Соковете куинс се произвеждат в Полша и Румъния

Горкият човечец! Кремълското джудже го е объркало със Сергей Скрипал. Само остава да кажат, че бензиностанцията е Лукойл и всичко е ясно.

В България, само един производител на сок използва бутилки за многократна употреба. Вероятно е пропуск на системата за контрол. Ще компенсират пострадалия. Ако вече не са го направили.

Така е, когато избягахте от селата и забравихте за компотите и домашната лютеница. Купувате боклуци от магазина и се имате за "столичани". Умните хора отдавна са се ориентирали да купуват домашна или сами да си произвеждат храната.

Понеже сокчета се продават само в столицата. Май ти си този, който не си е подавал носа извън големия град.

То тоа ГРАЖДАНИН явно от хоремага не е ходил по далече ама по добре и другите ,неговите съселяндури да си стоят У кочините щото бая плъзнаха из градовете и не се диша от лук ,праз и чесън.

Да купуваш домашна храна, която някой е приготвил, за да продаде, смятам е по-рисковано, отколкото да купуваш от големи производители. Едните ползват съмнителни добавки и вредни препарати, при другите хигиената и качеството са напълно неизвестни величини. 1. Познавам "производител", който продава мед, но няма нито един кошер. 2. Родителите на мой съсед продават домашни сладка от горски плодове, но гора и планина са виждали само на картинка. Купуват сладка в кофи от "М..ро", купуват малко плодове от борсата и забъркват на котлона пресни плодове със сладкото от хипермаркета. 3. Майка ми дълги години работеше в лаборатория към млекопреработващо предприятие, изследвала е стотици хиляди партиди млека. Селяните постигат колосални резултати по добив на мляко като смесват млякото с вода. После добавят свинска мас за масленост, сапун за плътност и ... това изглежда като и има вкус на мляко. 4. Един мърляч от квартала на баба ми продава буркани с месо. Този и роднините му ме е гнус да ги погледна, камо ли да хапна нещо, което е докоснато от тях. 5. Да си купиш месо от пазара или от спрял край пътя бус, където е стояло кой знае колко дни на открито, топло, кацали са го мухите ... ти си знаеш. Та, ако искаш домашно, по-добре сам си го прави.

преди консумацията на натурален сок би било добре да си резервирам мястото в Пирогов .или по -разумно е да заместя сока с една домашна ракийка ?

"Единственият химикал, които използват е натриева основа"- Ние постоянно я ПИЕМ и сме свикнали!!!

Не случайно БГ е с най-голяма смъртност в света.

В ръцете на частника сме, и може да ни тровят и убиват както решат, като няма контрол и държава.

от фирмата производител?Каква е пречката малко основа да е попаднала в първите 2-3 или дори само в първата бутилка? След това вече машината се е "самопромила"! Всички се заразиха от мисленето тип "Новичок"!Възможно ли е основа да попадне в 40-50 хиляди бутилки във вредна концентрация?

е така наречената сода каустик с която се прави домашен сапун! Мият машините с нея, но дали след това мият машините от нея и ако ги мият как го правят?! Това е въпросът!!!

Навремето работих за кратко в една пивоварна (лятото, бях студент) и помня, че в цеха натриевата основа беше повече от бирата, но не съм чул или видял да е имало остатъци по бутилките и някой да се е натровил.

фаф пивоварна люлин бате е било ма тв га сабориха прес деведесете годин маи аъ