Издават и валидират COVID сертификати вече и във Viber

Новата функционалност гарантира бързина и сигурност за придобиването на необходимия за пътуване и посещение на различни обекти и събития документ

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не съм съгласен личните ми данни да бъдат предоставяни на частни компании! Да не говорим пък за такива от сорта на вибер.

"84,44% от новите случаи, установени през последното денонощие, са на лица, които не са ваксинирани." * Близо 16% от новозаразените са ваксинирани, при положение, че почти 20% от населението е напълно ваксинирано. Ми то излиза, че процентът на заболеваемост при ваксинираните е почти същия като при неваксинираните?

Наказателен кодекс Чл. 284. (Изм. - ДВ, бр. 26 от 2004 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 1.01.2005 г.) Длъжностно лице, което във вреда на държавата, на предприятие, организация или на частно лице съобщи другиму или обнародва информация, която му е поверена или достъпна по служба и за която знае, че представлява служебна тайна, се наказва с лишаване от свобода до две години или с пробация. (2) Наказанието за деяние по ал. 1 се налага и на недлъжностно лице, работещо в държавно учреждение, предприятие или обществена организация, на което във връзка с работата му е станала известна информация, представляваща служебна тайна.

Медициснката информация следва да се опазва от нерегламентиран достъп, не да се предоставя на мтел, на вайбър и на бах станчо

друга работа си нямаш, а?

Този социален експеримент с ваксините показва, че около 90 % от хомо-питековите изобщо не ги интересува свободата. Допи са склонни да избиват ако трябва малцинството от около 10% , които осъзнават понятието и желаят състоянието наречено "свобода".

Този сертификат ще го анулират ли в края на пандемията, или целта е всичко да се задълбочи и пандемията да е само алиби за тотален контрол?

Тези QR кодове са бета тестът да видят колко от овцете са послушни и после ако видят, че си блеем и не се противопоставяме на този ТОТАЛНО погазващ правата и свободите мини-експеримент с предлог Ковид, да вкарат социална кредитна система по китайски модел. В Китай без QR код не можеш да функционираш в обществото. Все едно не съществуваш. Познато ли ви е вече? Засега при нас не можеш само в заведение или кино/театър да отидеш, после и на повече места ще ни забранят без код. --- Сценаристите на този пъклен план винаги правят нещата на малки стъпки (не само в този случай), за да не се усетят хората и за да е късно или много трудно да се даде заден ход, ако случайно разберем какво се опитват да направят. Затова колкото повече хора дадем отпор на тези погазващи свободите QR кодове, толкова по-голям шанс ще имаме да предотвратим вкарването на заробваща и анти-човешка социална кредитна система подобна на тази в Китай.

Как да проверим дали авторите на статиите в дира са ваксинирани? Ами ако не искам да чета статии от неваскинирани дираджии?

Няма ли да е по-лесно да се слага по една жълта звезда? Едно време вършеше работа.

Е и???

А кой им дава право да предоставят личните данни на милиони българи на частна компания??????

Изключителна компетентност! Говори си умникът без да знае за какво. Смях. Тъжно е че такова е нивото на повечето коментирали. Точно вайбър ще ви издават сетификатите, че си нямат друга работа освен да се занимават със 20% ваксинирани от няколко милиона, нали? Във вайбър чата има точно 2 неща - линк към приложението, което вилидира сертификати и навигация в браузера до his.bg да си го извадиш тоз сертификат.

Не ползвам вибер, вацап, фацебук, инстаграм, тикток и подобни шитни.

И кое ползваш, гълъбите ли?

"Новата функционалност гарантира бързина и сигурност за придобиването на необходимия за пътуване и посещение на различни обекти и събития документ." Абсолютно никъде в България не е необходим.

Супер! Вече го ползвах при пътуване по летища и граници, много е удобно!

Изглежда сте човек с робска психика, след като Ви е харесало.

А преди, като не ползваше тази техника не ти ли харесваше повече?

А секрет от з.дника кога ще започнат да искат?

Доколкото виждам, вече един (несългасен) е готов да му вземат.

В китай всички са под цифров контрол и това работи. Краят на англо-саксонската хегемония дойде. Добре дошли в матрицата - pax китаика! Поне нашите русофили ще са щастливи. Техните бойни другари победиха...

Нещата от Китай ще се въведат и в Западна Европа.

От Русия да правиш асоциация с комунизъм е толкова погрешно, колкото от Германия да правиш асоциация с фашизъм.

Електронният концлагер не е далече ...

На частни компанни като тази им се позволява да събират данни за това кой е ваксиниран, без дори да имат нужда от тази информация. Има закон за това, с който ЕС уж се гордее - GDPR. Този закон е нарушен от coronavirus.bg, защото в полицата за поверителност не предупреждават, че събраните данни ще се предоставят Rakuten (компанията, която притежава Viber) газят закона за да наложат терор и ограничение на правата с тези сертификати!!!

Бих изтрил Viber.

От днешната разбрах, че бабата няма шанс да отиде на ресторант!

Никой не ги гледа тия глупости. Скоро ще има Нюрнбергски процес.

Да си ги заврат.

В Европа тези сертификати започнаха да падат!

Пада на баба ти Фърчилото.

Ама вижте сега аз в лаборатория дето няма ПОС терминал не стъпвам.

Скоро и на гишетата на Изипей

"Новата функционалност гарантира бързина и сигурност за придобиването на необходимия за пътуване и посещение на различни обекти и събития документ"...... Как е възможно това да се приема за нормално. Шебеци ковидарски видяхте ли докаде я докарахте с послушание-искат ви документ да отидете на кино...

Сппред теб няма такъв вирус ли? Ама чесно

Не бъркай щатите! Болест има (вируса още не е изолиран), но ваксината има друго предназначение. Трябва да си сляп, за да не виждаш, как малко по малко отнемат човешките ти права!Пак ти казвам - не свързвай болестта с ваксината и може да прогледнеш!

Поне да беше на хартия та да можем да си бършем дир ни ците...