Без гласовете от Турция ДПС губи 4 мандата, РЗС - 1

Четири мандата ще загуби ДПС, РЗС- един, ГЕРБ - печели два, ако бъдат касирани изборите в Турция, каза по bTV членът на ЦИК проф. Михаил Константинов.

Обратно в новината

Коментари - Без гласовете от Турция ДПС губи 4 мандата, РЗС - 1 | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами да направят 6 секции за гласуване и много бързо ще се спука мехът за тълпите гласуващи. Ще се окаже че са много повече нарушенията, на теория нищо не им пречи на тези да се прекарат по веднъж в близките секции за гласуване. И от въображаемите 88 хиляди гласа, да са окаже, че примерно са гласували 15 хиляди човека. Има и нещо друго сериозно ме съмнява едва хиляда да са гласували за други партии. По Сталински не е важно, кой как гласува, а кой как брои.

Без гласовете от Турция ДПС не губи 4 мандата,а трябва да връща откраднатите 4 мандата,ферщейн???

благодаря за подкрепата срещу двойното гражданство...с изключение на почетно гражданство . с указ от президент. ...двойното гражданство е като дете от две майки.......

ДО Eхоо от емиграция: Без да оспорвам твърдението Ви ( но и без да го подкрепям ) бих си позволил да Ви обърна внимание върху действията на видни емигранти - бивши и настоящи министри в три правителства, които създадоха у българите ( не емигранти ) мнението, че е по-добре емигрантите да си останат в емиграция.

До 13:09ч.-трите наклонени черти! Вие сте или човек на някоя от сегашните олигархични партии, или сте безумно ТЪП и не можете да проумеете, че искането за отменяне на двойното гражданство на ЛИМИТИРАНА БРОЙКА от 100 000 изселници в Турция ( и тази бройка ежегодно намалява) се отнема гражданството на над 1 милион български емигранти от Запад и им се отрязва пътя да се завърнат в родината,дори и като пенсионери. Страх от емиграцията има само сегашната олигархия в България политическа мафия, знаят, че завръщането на емиграцията ще ги измете от политическата сцена и ще им отнеме богатствата натрупани с кражби.

Най -добре е ДПС да бъде забранена от Конституционния съд ,защото е очевидно,че е етническа партия.Тогава нещата ще си дойдет на място .

Щом са толкова опорочени тези избори да ги направим отново. Доколкото си спомням Борисов ОБЕЩА да промени изборния закон и да премахне двойното гражданство веднага щом вземе властта. Никой обаче не се занимава с тази доста неприятна тема. Промяната на изборния закон ще бъде извършена 2 седмици преди новите избори, след като се ориентират накъде духа вятъра.

Яне и Сидеров слугуват на ГЕРБ в парламента.Целта е с елиминиране на 1370 гласа от Турция да се увеличат гласовете на ГЕРБ в Парламента и а получи пълно мнозинство. ГЕРБ е олигархичен тип партия, зад нея са се скрили и управляват ( с присъствието си в НС и цялата политическа власт в техни ръце) всички олигархични кланове на БСП, ДПС, НДСВ, ГЕРБ и СДС. Показните наказания като случая Ковачки е предварително гнагласен и прочее и няма да променят наложеното от олигархията ( вече обединени и обезцветена) порочно статукво през прехода. Олигархията мимикрира в нови партии, върши огромни фалшификации само и само да стои в Парламента чрез своете партии ( БСП ,ДПС, НДСв, ГЕРБ, СДС) ,така държи цялата политическа власт и чрез нея си запази грабеното ( или икономическата власт). Тя владее цели сектори от икономиката( чрез едрия си бизнес в нейни ръце) и не позволява държавата да се намери и направи такива промени, с които икономиката да се възстанови и развие в правилни посоки.Каквото сега се прави от правителството, е само в полза на определени олигархични ланове,но не и за обществото. Двойното гражданство имат не само турците , но и още над 1 милион българи в Западна Европа., САЩ , Канада и др.. Отнемането на двойното гражданство е противоконституционн (както и правото им да гласуват) и ще отреже пътищата на нашата западна емиграция да се върне в родината. Вместо да си служат с фалшиви викове, лозунги и действия Сидеров и Яне трябваше да намерят 260 свои членове и ги изпратят като наблюдатели в 123 секции на Турция. Искаме да ги попитаме тези двама народни герои, защо нямаха нито един изпратен наблюдател в секциите в Турция, защо позволиха там да има наблюдатели само от тройната коалиция?А професор Константинов е излишно да се прави неутрален, той цял живот е работил и слугувал на синята коалиция, сега с олигархия. ideyazabulgaria.org

Има нещо мнго важно, което не се дискутира достатъчно. Гласуването в 2 държави драстично нарушава основния принцип на всеобщото равно избирателно право - принципа един човек - един глас. Този принцип е е само национален. Не може една група хора да реализират права в 2 държави и да избират с гласовете со два парламента. И ако за целите на социалните дейности, пенсиите, пътуванията и др. улеснения, двойното гражданство е облекчение, то неговото съществуване не може да е оправдание за гласуване в 2 държави. Така се отваря вратата на една група хора, които са контролирани и упрявлявани от чужда държава (щото там живеят) да влияе на процесите в Булгария. Това не просто е пета колона, но си е намеса във вътрешните работи отвсякъде. Държавата трябва да осигури условия за равнопоставеност на партиите при предизборната кампания. Може ли някой да твърди, че в Турция всички партии са имали възможност за пълноценна предизборна кампания сред електората. Това е смешно! Ето защо изборите в чужбина трябва да са само за изпратените там от държавата дипломати и др. държавен персонал. Другите ако скат да гласуват да си дойдат в България и да гласуват по адреса в личната си карта. не е лошо да се обмисли още веднъж критерия за уседналост. Не е нормално парламент да се избира от хора, които не носят последствията от неговото управление. Може да се вуведе ограничението на 185 дни пребиваване в страната за последната година, за да се придобие правото на гласуване. Като се замислим китайците и др. които работят поне 2 години в Българиа имат по-голямо основание да гласуват отколкото тия, дети си идват само за изборите.

Само премахване на двойното гражданство ще оправи нещата. Не може хора, нямащи на практика нищо общо с България да гласуват. Заради това един престъпник - циганинът Костов, сега е депутат, а ДПС има толкова много места.

ДО БАТС ЗАЩО МИСЛИТЕ, ЧЕ ТУРЦИТЕ НЕ ИСКАТ РЕД, ЗАКОННОСТ И СПРАВЕДЛИВОСТ?!? ТЕ САМИТЕ ИМАТ ОТ КАКВО ДА СЕ ОПЛАЧАТ. И ТУК В БЪЛГАРИЯ , И ТАМ В ТУРЦИЯ.

Не 4 мандата. Всичките да им вземат. В спорта как е? Има ли нарушение - следва анулиране на резултата и отнемане на медала.

Ne e nujno da se premahva dvoinoto grajdanstvo! Po-lesno e da se zabrani na horata s dvoino grajdanstvo da glasuvat na izbori i vuprosa e re6en!

Да не вземе да отпадне водача на РЗС от Ст. Загора много е ценен .

да им вземат мандатите на ДПС. Да оправят закона за изборите и на следващите ще гледат парламента на картичка само. Нека се кандидатират за депутати в Турция, за да може да краднат от родното си имане...

На изборите за Европарламент следобед(15ч.) в секцията в моя район имаше около 5-10% гласували, това ми направи впечатление докато г-жата разлистваше списъка за да ми намери името.Освен това пред и около секцията беше пустош. окло 3 часа след това по радиото съобщиха, че избирателната активност е 40 %. На парламентарните избори след няколко седмици, отидих да гласувам по същото време, секцията гъмжеше от хора, списъците бяха наполовина пълни с гласували вече. А след това изкараха почти същата избирателна активност като цяло. Извод: на изборите в България стават грандиозни измами с гласовете.

Яне Янев е прав! Срам и позор е за България да прави избори по-неграмотно от последните по бедност неграмотност африкански държави! Има прости решения за крадливи и корумпирани избирателни администрации - премахва се гласуването в чужбина, въвежда се гласуване само по адреса в личната карта, въвежда се активна регистрация 3 месеца преди изборите, списъците се правя само с имената на заявилите желание да гласуват, не се допуска дописване на имена или се въвежда специална система (сложно е да го обяснявам), маркират се избирателите с мастило, след като са гласували., гласува се с номерирани бюлетини. Има и др. А излишните 1.5 милиона избиратели умишлено се държат в списъците. Това е възможност да се тъпчат урните с бюлетини за една и съща партия на несъществуващи хора. Затова трябва активна регистрация в секцията да тиде само и единствено списук на живи хора, които са декларирари, че ще гласъват.

Дрън, дрън, та пляс! Кое му е противоконституционн български гражданин да си подаде гласа за да избере свой представител??? Било то и в открита секция в разрез със закона, това не е в разрез с конституцията. Може да е незаконно, но не е противоконституционн как да се касират изборателните гласове от КС!!!!!! Решението е много по-различно, макар и малко по-радикално - премахване на двойното гражданство! Или си българин или не си!!! Повечето западни държави и без това са го въвели и българите там нямат възможност да гласуват, но пък съседите ни (турци, македонци, сърби) могат и по този начин да се намесват във вътрешните работи на България защото повечето от тях не са просто български граждани, те са и чужди граждани!!!

Не ми пука колко ще загуби ДПС, но много искам РЗС да загубят. Тази смотана партия обрала изметта от всички останали партии, която не намери свое лице и продължава да се занимава с несвойствени неща няма място в парламента. В данни за конфликт на интереси сред депутатите всички кандидати на РЗС бяха в нарушение, а пък много лаят. Ако се размърдат да проверят всички изборни секции в България и се провери всичко честно е много вероятно партията на Яне да остане на сухо. И ако се повторят изборите и всички, които Яне излъга , а взе парите им, картинката ще е съвсем различна.

Измамата е пълна и ДПС са се възползвали както винаги до сега. Ако искаме да бъдем честни и почтени пред Европа, махнете излишните депутати от парламента и нека ГЕРБ да управляват с мнозинство.

Значи когато става дума за губене един мандат на ДПС се губи при касиране на 20 000 гласа, а един на РЗС при 1000 гласа. :) Или казано по друг начин, ако РЗС трябва да загуби 1 мандат то ДПС би следвало да загуби 88. :)

ne ti prosto si porednia neprosveten prostak koito mnogo govori a ni6o ne znae

ТЕЗИ ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОНН ГЛАСУВАНИЯ В ТУРЦИЯ ЩЕ СПРАТ ВЕДНАГА СЛЕД КАТО НОВАТА, А НЕ ТАЗИ ЧЕРВЕНОТУРСКА ПРОКУРАТУРА И СЪД ВКАРА В БЪЛГАРСКИЯ ЗАТВОР МАФИОТИТЕ ДОГАН-сергей,сава,ан ЛЮТФИ МЕСТАН-павел, ЮНАЛ ЛЮТФИ- мурат И СВИТИТЕ ИМ! ТАКА ЩЕ СЕ РАЗПАДНЕ И ТАЗИ ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОНН ПАРТИЯ ОТ ТУРСКИ МАФИОТИ ДПС! ОК?

Професоре, не се хващайте с гласовете от Турция- те не решават изборите, а се хванете да проброите мъртвите души в избирателния списък ,по наши изчисления има над 1 700 000 мъртви души заложени ПРЕДВАРИТЕЛНО И СЪЗНАТЕЛНО В СПИСЪКА И ПОДОЗИРАМЕ, ЧЕ СА ПРЕРАДЗПРЕДЕЛЕНИ МЕЖДУ ГЕРБ, БСП И ДПС. Тези измами и фалшификации коментирайте , а не лунатичните изявления на псевдоопозиционерите Яне и Сидеров.Ако излезе вярно, то това е най-голямата фалшификация и подмяна на вота и вид криминално престъпление, което Европа не познава! ideyazabulgaria.org

Значи Яне е турски агент за да гласуват за него в Турция.