Коментари - Маккейн - Обама засега 0:1 | dnes.dir.bg
назад

Маккейн - Обама засега 0:1

В червено-синьото студио на Центъра Форд в Университета Мисисипи в Оксфорд се проведе очакваният в цял свят дебат между кандидатите за президент на САЩ.

Обратно в новината

Коментари - Маккейн - Обама засега 0:1 | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да живее Да живее:)

Да живее оптимизмът!

По принцип никой не е застрахован, но ако говориме за организирано политическо убийство, а не самостоятелен акт на някой психо, едва ли ще стане, защото това не би променило особено нещата. Ще го замести вицепрезидента, който е равностоен и също много стойностен и ще провежда същата политика. Освен това демократите имат и мнозинство в Конгреса, което им дава много възможности за влияние. Поздрав:)

Още един глас за Маккейн!!!

Много хубав коментар! Обама е много готин, но не мислиш ли, че ако спечели, това ще му коства живота? Вярваш ли, че ще допуснат да е президент?

Evala na Sedmoto Djudje. Az shte glasuvam za Obama.

Има няколко основни разлики между двамата кандидати, които касаят не само САЩ, но и целия свят. МакБуш е за продължаване на войната в Ирак, беше един от най-верните поддръжници на Буш във всичките му глупости, и е за решаване с оръжие на всички спорни въпроси, докато Обама е за политически подход и изтегляне на американските войски от Ирак. Републиканците по принцип са свързани с големите корпорации и петролното лоби е там, така че е ясно чий интереси защитават. В момента данъчните отстъпки за тях възлизат на милиарди долари. МакБуш има и личен интерес от това, тъй като жена му притежава една от най-големите фирми за бира. Обама иска да намали данъците на обикновените хора за сметка на тези на богатите, а също така да спре изтичането на работа извън Америка. Има и проекти в сферата на образованието и здравеопазването. По отношение на разходите за кампанията, Обама отказа държавни средства и я финансира единствено от дарения, докато МакБуш ползва и дарения и държавни средства. Твърденията, че пътувал с автобус са смехотворни и всеки, който знае за какви разстояния става въпрос ще го разбере. Другите коментари за цвят на кожата и външен вид оставям без коментар, защото те имат значение само за хора с първосигнално мислене.

Приемам цялото Ви изречение с една ,единствена корекция-на първата дума-вместо СМЕШНОТО да се чете ЖАЛКОТО.Рузвелт,прик на инвалидна количка е президент на САЩ от1933-1945 год.Чърчил министър-председател на Англия 1940-1945 год-на 71 години,Сталин-до смъртта си на 74 год.,Суворов минава Алпите и побеждава на 71 години,а Гьоте пише Фауст на 83 години.За един политик ,с добър екип ,възрастта не е решаваща.Ако смятате,че един 40 годишен,знаете кого имам предвид ,би се оправил по-добре в настоящата сложна политическа и икономическа обстановка-предложет го.

Дебата не съм гледал - английски ми не позволява такива луксове. Все пак бих избрал Обама. От друга страна обаче си мисля , че второ такова бедствие като Буш-Чейни-Кондолиса не може да се стовари на грешната Земя.

До:Бронкс (27.09.2008 г. 22:20ч.) Явно живееш в БРОНКС, то и акълът ти го доказва! А и сигурно негрите те обслужват редовно.

Естествено.

До т.нар. Анкоридж Би ли обяснил защо комунистически Китай така усилено купува вашата индустрия? Например, Леново купи IBM. А скоро Китай ще задмине САЩ по БВП. Как би обяснил това?!!! Явно е, че не другите са глупаци, както се изразяваш, а ти не можеш да прецениш обективно реалността.

Two freaks, each against the other!

Анкоридж,последният е най-славен и най-велик.Трябва да ти кажа, че сте на една ръка разстояние от социализма,даже по-близо,защото започнахте с национализацията.Изк ти звучи досущ,като у нас преди има няма 20 години.И ако оставиш настрани идеологията и се огледаш,ще видиш още много симптоми.А колкото до руския капитал,той отдавна държи голяма част от икономиката у вас и този процес ще се засилва.И искам да ти кажа, че никой няма да ви мрази,ако спрете да тормозите целия свят,за да си купувате все повече и повече неща, които даже не ви и трябват,а има хора по света ,които умират от глад.

Макке-то с пишка на рамо и у Ирак - на първа линия! ;)Може и у Косово - граничар! А вицката му - Сестра на милосърдието. Само да не забравят памперсите.

Преоблякъл се Илия, огледал се - пак в тия

S dumi-tozi, kogoto amerikancite haresvat-poveche Makkein.

Добро утро.Що за коментари? Та президентите ги назначават.Другото е демкрация.Т.е. ала бала.

OBAMA IS GOING TO BE THE NEXT PRESIDENT OF THE USA 10000% SURE, ASK ME WHY

samo obama i stiga s tozi rasizam be xora balgari,vie mrazite sebe si i sled tova drugite

Динко,у ваше село за Маккейн нема да се гласува!ОбъркАл си се! Преди беше за гоцето от Сирищник, другио пат ще е за татянчето дончева! Ама те пак ша кажат другарите,де! Е па те тоя,Бикът от Олстрийт,тоа па съфсем не знай-то говедата и те не гласуват,беее!

do dedo yoco golyama greshka pravish gotin, ultramilioner e samo djon, cherniya e pulen bednyak spored kriteriya kapitali. ima obache i druga podrobnost dokato super bogatiya republikanec obikalya stranata s avtobus i rehka ohrana {licno sum go sreshal }, cherniya harchi ogromni sumi da razhojda sebesi ,suprugata i ne se znae ohe kolko ohrana i suvetnici s reaktiven .apropo edna cherna setra pravilno zapita koy mu placha mastrafite.e spiram do tuk i tova e dostatuchno za razmisal

Обама.

Грешат онези, които смятата и изказват наивни и недомисбени коментарии, че ако този, или онзи кандидат, бъде избарн, ще има някаква промяна напр. в отношенията с Русия. Запомнете7 САЩ и Русия са в един отбор - останалото е медийно представбление,за да има достоверност онова, което се представя за случващо се. Бишх желала отново да повторя: Този момък Обама моаже да е симпатичен на ядящите пуканки американци, но е просто обидно да бъде възприеман насериозно като евентуален обитаотел на Белия дом. Става въпрос за чисто държавническо отношение към институцията президент на САЩ. Погледнете Русия: Президентът й е смешна фигура .- Защо? Защото МП Путин е главната действуваща фигура. Прилича ли ви той на Обама?... Та това, което искам да ви кажа, е, да престанете да четете вестници и пр... а да наблюдавате и да разсъждавате. Светът не е това, което изглежда.

винаги славни мъже са представяли САЩ.Ето защо,който победи ,ще го направи с почтени средства и с уважение както към съперника така и към избирателите!Америка е велика ,защото велики мъже я ръководят,има велик народ,който проявява способностите си и в мир и във война!На всички дребни човечета,които бълват помия срещу страната на неограничените възможности,ще кажа:Кучето си лае,керванът си върви!Омразата Ви прави само жалки и смешни!Умните българи знаят истинатаза Руския модел ,който естествено се провали с гръм и трясък и американската политика с великолепните възможности за изява!Руснакът Сергей Брин избяга от Русия,където е бил обикновен несретник,за да стане милиардер-собственик на 18 млрд.долара именно там-в страната на неограничените възможности!Ленин е учил някога комуниститеУчете се от Американската предприемчивост!.Е защо другари слушайте учителя си,той е ваш и е казал тези думи за Вас.Не бъдете тесногръди и дебелоглави тъпанари!

как то те глем от какъв елитен квартал а Ню Йорк си с това елитно мнение направо ме умря....

Америка е велика страна и който и от двамата да стане презедент ще е много различен от руските лилипути!

С някои изключения, повечето правите ко-ментарии, на които човек може само да се чуди как не разбирате, че вдичко е едно голямо шоу и цирк: 1/ Какво беше казал един англ. политик в началото на миналия ве: Ако изборите можеха да решат нещо, щяха да ги забранят. Това важи особено за днешната ситуация в Б-я. 2/ Наистина ли възприемате този Обама сериозно (не че другия е голяма работа)? Ами я го огледайте по-добре. Та той няма дори стойката и вида да бъде президент на САЩ - макар че след избора на Кондолиза Райс за държ. секретар, нищо не би трябвало да ни учудва... Но ако все пак, стане чудото, и изберат Обама, това щи означава само едно )разбира се според мен), че предстои деа видим ускоряване на последното действие от пиесата, наречена, Новият Глобален Ред... В крайна с/ка - единият или другият - на обекновеният човек няма да му стане по-добре. Сществува малка надежда, обаче, че републиканците могат да удържат (поне за известно време) най-мрачните прогнози, които се вещаят за световната икономика и финанси...

Смешното при Маккейн е че ако го изберат,има голяма вероятност да умре от старост по време на мандата си.

я накой по светнат да се изкаже у кого са по еврейски корените и въпросът е решен кво спорите за глупости

Изобщо не си струва никакво вълнение кой точно ще е президент на САЩ, защото и Черноьообамски и Маквиетнамски са все марионетки на световните олигарси от известно племе. И на двамата Русия им е кост в гърлото и смятат, че са в правото си да я спират,наказват и поучават, но ако толкова напират, най-вече ще се задавят и ДАНО та да стане света по-добър.

Ти пък как реши, че Маккейн ще е новия президент на САЩ. За сега води Обама. Наистина нищо не се знае имама повече от месец до вота(въпреки, че около1/3 от амеканците ще са гласували до деня на избоора). Маккейн си беше и по-слаб вчера на дебата.

Подкрепям 4и4e за писаното, ще добавя само ,че и двамата са ултрамилионери и богати хора . Техните партии- демократи и републиканци не се различават идеологически по нищо, освен по името на корпорацията-произво на оръжие, която ги е яхнала и гонят нейните корпоративни интереси. Предполагам, че в нищо няма да се промени външната политика на САЩ , независимо кой ще бъде избран -и двамата са представители на олигархията. Тук . (27.09.2008 г. 19:23ч.)писа, че Европа се различава по слободията и демокрацията. Аз малко ще го поправя.Европа (развитите страни от Северна и Средна Европа)тотално се различава от САЩ по вида на демокрацията- в Европа действа реалната демокрация(пряка и прозрачната), докато в САЩ действа представителната( фасадна демокрация) .В Европа не управляват олигархията , има богати хора, но на тях не е дадена властта , нито политиката ( с Изключение на Италия и Берлускони) защото в Европа, за разлика от САЩ, действат от 60 години жестоки антиокрупционни законодателства, които трайно отделят корпоративните и финансови капитали от властта и политиката и смесването им се счита за КОРУПЦИЯ! Такова законодателство в САЩ няма и не действа! В бъдеще върху външната политика на САЩ ще оказват влияние единствено неговите кредитори.А както се очертава САЩ ще взима нови и нови заеми, за да излезе от кризата и като кредитори се очертават Китай и Индия.

Ти пък как реши, че Маккейн ще е новия президент на САЩ. За сега води Обама. Наистина нищо не се знае имама повече от месец до вота(въпреки, че около1/3 от амеканците ще са гласували до деня на избоора). Маккейн си беше и по-слаб вчера на дебата.

Истинският войник никога не попада в плен,защото знае какво е чест и достоинство,а тези ще си го изберат за лидер и после ще се чудят от къде им е дошло.

първо, предлагам ти да провериш куцането на моят английски. покажи къде и какво не съм разбрал. ако почна да прилагам цитати, статии и видео линкове в подкрепа на това, което съм казал ще flood-на коментарите. покажи конкретно с какво подкрепяш тезата си, за да мога да защитя своята позиция. злободневни нападки не придават тежест.

първо, предлагам ти да провериш куцането на моят английски. покажи къде и какво не съм разбрал. ако почна да прилагам цитати, статии и видео линкове в подкрепа на това, което съм казал ще flood-на коментарите. покажи конкретно с какво подкрепяш тезата си, за да мога да защитя своята позиция. злободневни нападки не придават тежест.

Големо театро. Ми нали президентите в последно време ги назначават бе. Големите пари ще кажат кой да е, тва да не ви е демокрация и слободия като в Европа! Дедото ще е, опушения е само за шоуто.

За Маккейн!

Случайно попаднах на този сайт.Живея в САЩ 12г.Не съм очарован от Буш.Маккейн не се различава от него.Може би е малко по умен,но само толкова.Американскат политика да се поддържа икономиката посредством военни конфликти,е по вкуса на републиканците,но не и на средния американец коъто плаща сметките.Тук съм от времето на Клинтън и повярвайте всичко върви надолу.Рецесията се усеща вече 4-5 години,но едва сега взема жертви.Освен това САЩ са все по зависими от икономиката на Китай,а Китай от руската суровинна и енергийна база. Не,че Обама е идеалното решение,но Маккейн 100% не е.

обали лие осама лие???

JUST TO LIVE??? DESTROY US!!!!

ТЕ ОПИТНИЯ ВОЕНЕН ПИЛОТ СА ГО ОПИТНАЛИ ЖЪЛТИЧКИТЕ ЗА 6 Г НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙ...

Всъщност и двамата изразиха пълна подкрепа на Буш както по външната му политика, така и по вътрешната. И двамата подкрепят действията на Буш за войната в Ирак и по въпроса за предложението на сегашния президент за начина за излизане от финансовата криза. Това, че използват различни думи не променя смисълът на казаното от тях. Прилагането на двойни стандарти по отношение на другите държави в света в зависимост от това, дали те подкрепят или не външната политика на САЩ е характерно и за двамата кандидат-президенти. Учудващо е лицемерието , когато критикуват действията на Русия и забравят за своите действия в Ирак, бивша Югославия, Афганистан и напоследък в Грузия, която искат да превърнат в новия Израел на Кавказ.

Ти явно си гледал друг дебат. Не знам как си стигнал до подобни изводи. Май английския ти куца.

ми страх ни е като видяхме кво надроби буш още 8 години на някой идиот може да са фатални за целия свят оня запали близкия исток до краен предел и доведе света до икономическа криза с некадърното си управление замисли се малко и ще разбереш колко си заблуден.Като му чета изявленията ми става лошо а като чета тези на онази от аляска съвсем се отчайвам за света ако ще се ръководи от такива хора сме я подкарали към 3та световна

Много внимателно изгледах дебата. Oбама се представи по-дбре(не само аз мисля така но и голяма част от американците по данни на CBS). Аз лично не останах с впечетлението , че Обама се е изказал така за Русия- той отправи критики заради кризата с Грузия, но по прицип каза, че ще работи заедно с Русия в много сфери и не бива Русия да бъде изолирана.

не знам за вас, аз лично гледах дебата директно, 4 АМ българско време. McCain е жалък клоун, който си надява имиджа на ветеран от войната във Виетнам, като твърди , че той разбира и се грижи за ветераните и ще им помогне и в бъдеще. само дето ветераните си имат организация и правят протести, като изявленията им и вижданията им за войните са противоположни на тези на McCain. колкото до любимата фраза на всички тези Neocons искащи война и с ИРАН, цитирането на Mahmoud Ahmadinejad -Israel must be wipped off the map, поредната гнусна пропаганда, която за съжаление достига до много хора посредством официалните медии, които предполагам сами се досещате на кого служат. точният превод няма нищо общо. първо, цитата от изявление на Mahmoud Ahmadinejad не е правено в New York както ни натяква McCain и в крайна сметка превода е следния: The Imam [Khomenei] said this regime occupying Jerusalem must vanish from the page of time или Имама (Кхомейни) каза, че този режим трябва да изчезне от страницата на времето. неведнъж Mahmoud Ahmadinejad е казвал в изявляния, че е за мирен диалог и че не е против Америка и хората в нея, а има проблем с управлението й. в заключение и двамата кандидати са просто марионетки, защото колкото и да е отворен и демократичен (уж) Obama, пак лобира за идеите на Ziocons и дрънка глупости за опасноста от ядрената програма на ИРАН, след като CIA официално казва, че няма пряка заплаха от подобни действия. дори ИРАН да почне програма сега, ще са нужни около 10 години (по доклад на същата агенция). затова моят съвет е, четете и проверявайте докато все-още имате интернет

Доста ви е страх другарчета че може да бъде избран Маккейн.Опитен политик и военен пилот ше управлява САЩ и света много по-добре от желания от вас мелез.