Иван Костов: Изключено е ГЕРБ да спечели нов мандат

Не нивото на доходите, а безработицата е основната причина за тежкото положение на българските семейства, коментира пред журналисти днес във Варна лидерът на ДСБ Иван Костов, цитиран от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Иван Костов: Изключено е ГЕРБ да спечели нов мандат | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Максо, ми кой те караше да ма държиш в банка? Мене ме заведоха в ДДР и ме смениха в курс 1 Rb = 4 DM (източно германски, а тях 1 към 1 със дойче бундес марк. И малко трансформации в долари. По -късно тези долари смених при курс 3850 лв за долар, а същото лято купих долари по 1380 лв. долара. Е пребоядисах се няколко пъти (също като мургавия Иван дето те е поограбил, но всичко е въпрос на " Ум трябва, приятелю" (ли беше рекламата)

"Бабо мецо, ще има ли дренки тази година ?" "Ще има, ще има много", "Как позна ?" Ами щото много ми се ядат"

Много готин виц:) И един въпрос: " Ще има ли овце в полето?"

До тук не ставаше въпрос за "добрият ББ", а само за черният Иван. Питам като толкова любим и умен вожд, какуспя да е... ..йката на Синята идея. И понеже пътя към властта е химера за неговата партийка , го виждам в шведска тройка с Доанолу и СерГей

Не пиши фантасмагории.Хайде -конкретно - За колко бе продаден Кремиковци. А за колко БГА Балкан? Хайде -осветли ни. Видно е,че си от неговия щаб,ще да ги знаеш нещата-:)

Горкият Костов. Ни свои, ни чужди, никой не го обича вече.......

Четох следната реплика " Зла е съдбата на човекоподобната маймуна, еднакво презирана от маймуни и хора!" или нещо от този род

следващите избори ще бъдат спечелени пак от комунисти както и до сега докато народа не си раздвижи мозъка и не промени системата на гласуване

Който ще да печели. Важното е - да не е КРАДЕЦ (цитирам живи класици):)) То, остана ли нещо за крадене?

Има, имаааа -останало е.....

с тоя Драгомански циганин понастоящем от Драгалевци,че до средата на ноември ако не с Б-я трасето на "Южен поток ще бъде пренасочено през Румъния,тъй като в Сърбия договорът вече е подписан и проектирането е започнало.От това ще загуби пак България и като такси и като цени,тъй като в близките 5-10 години няма алтернатива.Газовите връзки с Турция и Румъния не могат да напълнят тръбите....

"Като най-сериозен проблем пред икономиката Костов посочи монополите и злоупотребата с господстващо положение на пазара" . Ами навремето,нали точно ти,бе Иване започна борба с дребните фирми,за да се облажите вие? Нали тогава,точно ти създаде такива монополи? КОй закри малките аптеки със закон? От колко там квадратни метра нагоре да били..та да си останат вашите вериги. Ами какво направи с маршрутките в София? Създаде големи фирми,и едноличните дотогава собственици на маршрутки,им станаха шофьори ,но някой току-що бяха взели коли на изплащане,питаш ли ги? За какво ги забрани? Да продължавам ли,Иване? От тебе май по-вреден премиер България никога не е имала,аз поне не се сещам ,след това се нарежда Станишко...!

а за Костов е просто мираж...

С ГОЛЯМА БОЛКА ТРЯБВА ДА ПРИЗНАЯ, ЧЕ ДСБ НЯМА ДА ВЛЕЗЕ В СЛЕДВАЩИЯ ПАРЛАМЕНТ. ИВАН ВЪПЛАЩАВАШЕ НАДЕЖДИТЕ НА БЪЛГАРИНА ЗА ДЕМОКРАЦИЯ И ПАЗАРНА ИКОНОМИКА. В НЯКОИ ПОСОКИ УСПЯ, В ДРУГИ СЕ ПРОВАЛИ... ПОД КРИЛОТО МУ СЕ ПРЪКНАХА ВСЯКАКВИ НЕГОДНИЦИ И КЛИЕНТЕЛИСТИ И ТОВА ПОГУБИ ПОРИВА НА МИЛИОНИ... ЖАЛКО! А МОЖЕШЕ СДС СКОРО ДА СЕ БОРИ ЗА АБСОЛЮТНО МНОЗИНСТВО... ЖАЛКО Е И ТОВА, ЧЕ ГЛАСОВЕТЕ ЗА ДСБ ЩЕ СЕ ПРЕРАЗПРЕДЕЛЯТ НЕ САМО ЗА ГЕРБ, А ЗА БСП, ДПС И ПРОЧИЕ ПАРАЗИТИ..

Най-голямата опасност за БГ е противоконтитуционната партия ДПС. Забележете, че в момента са тихи като икони. Но доганя за съжаление е много интелигентен и ще им го натресе в правилния момент. Та в този ред на мисли - истинският антибългарин в момента вобще не е на сцената.

Много страда ванката за кокала.

тук мангалът е прав. сега бойко 4е крадне като за последно! ДЕСЕЕБЕ да СЛЕДИ ЗОРКО ЗА КРАЖБИ!!! ония 30 милиона добра работа свършиха!

Защо ли червените кратуни и Костов припяват в един глас един общ рефрен. Уж едните се пишат леви, а другите - десни. Но май нито едните имат нещо общо с лявато, нито пък другите - с дясното. Обединява ги омразата им към ББ. Бай Иван Мангъра явно не си е научил урока. Когато дойде Царя през 2001, той съсредоточи всичките си усилия да не допусне Царя да стане президент. Успя. Но в резултат Царят стана премиер, а на президенсткия стол се намърда доносника на ДС, агент Гоце. А СДС от доминираща партия с 60% електорат се превърна в набор от маргинални партийки Това му беше "успехът" на Костов. Сега пак бай Иван Мангъра се опитва акъл да дава. Но този път може да се окаже че като гласуваш за Костов получаваш Станишев. Или доносник Гоце. Нещо, което надали ще се хареса на десния избирател.

Много се е загрижил бай Иван мангъра за ГЕРБ. Но аз си мисля че е по-добре да помисли как неговата партия въобще може да влезе в НС. Щото като им гледам акъла, как са се сдушили с БСП нищо чудно на следващите избори десните избиратели съвсем да ги отбримчат. Добре е да си спомнят какво стана с НДСВ. Така или иначе ГЕРБ няма този проблем. А дали ще спечели над 50% е въпрос, който решават избирателиоте. Сигурно е едно - ББ пак ще спечели и следващите избори. Дали с над 50% или с малко под 50% - това е въпроса. То, ако сме съвсем точни и сега ГЕРБ спечели изборите, но няма абсолютно мнозинство. ББ управлява без да има 120 собствени депутати. Което по никакъв начин не му пречи на ББ да управлява. БСП създаде движението на др. Кунева-пръмова за да вземе гласове от избирателите на ГЕРБ. Но може така да стане че всъщност Кунева да вземе гласове от БСП и ДПС.

Ако пък вие от ДСБ управлявате с България е свършено. Знаете добре, че това е невъзможно и ако ГЕРБ се провали на изборите (това означава да е с най-много гласове но недостатъчно) ще ни управлява тройната коалиция - БСП, ДПС и НДСВ (Кунева). Изходът ще е бавна смърт.

Не бе Пешко и ГЕРБ ще бъде в коалицията!

като си видят осраните милиционеро-мутренски гъзове без огледало и без .....Фидосова,чийто гъз е видим отвсякъде.

Ако пък вие от ДСБ не управлявате с България е свършено. Знаете добре, че с този матрял това е невъзможно! Най-голямата вина на това правителство е, че с неграмотното си управление ще върне тройната ламя на власт!

Костов едно е сигурно - ти повече няма да си сред управляващите. Не ги харесвам ГЕРБ, но нямам друга алтернатива.

За съжаление това е напълно вярно. Най-вероятно, ако ГЕРБ не спечели над 50% от гласовете, ще ни управлява тройната коалиция (вместо НДСВ-Кунева), която ще загроби България.

ГЕРБ ще получи пълно мнозинство защото малките партиики ще остана под допустимата квота и гласовете за тях ще се преразпределят на голямата партия.

Ама и ти се изказа..........

Докато има такива заблудени овце България ще бъда на дъното!

Ваньо обещай че ще отмениш закона за забрана на пушенето

Абе тоя 2001 каза, че СДС ще спечели 50%... пък беше под 20%.. що ли си не гледа теменужките...

Кво ти става? Толкоз много не си писал ни за Бойко, ни за Станишев? Объркваш ме:)))

Най-злостният анти-пушач е бившият пушач, ако ме разбираш какво искам да кажа...

Грешиш ! Димът дразни отказалият се от цигарите най-много една година. 24 години съм пушил и ги спрях, но не съм против пушачите. Познавам много мъже след 40, които са се отказали от цигарите, не заради здравословни проблеми. Против забраната съм в този и вид. Създава ми и на мен неудобства. Против съм някой чиновник да ми казва как да живея ! Против съм някой да ми налага какви краставици да си купувам. Колкото по-малко държава се меси в живота ни толкова по-добре.

Относно анти-пушач, много добре те разбрах, но аз не мога така. Ако някога съм бил страстен пушач, не мога да говоря злостно за пушенето (по-добре-нищо). Сега ти разбра ли ме?

аз пък за първи път съм абсолютно съгласен с теб и подкрепям тезата ти ... +1

Когато един политик нарече народа си прост, а още по-лошо, ако непрекъснато си го мисли, а също и почне да му се обижда(на народа), такъв политик го пише бегал! Точно такъв тип преходен политик е байо ви Иван Костов! Да си сложи ръка на сърцето и да каже - сгреши ли някъде и ако да, къде! Да, ама не, както казва бай Петко! Костов е непогрешимо, извънземно божество, но само за 1(единия)% свои обожатели! А обикновения човек за Иван Костов ще каже, че си е най-обикновен КРАДЕЦ или най-малкото укривател и подбудител на КРАДЦИ! Това го прави политически труп! Бог да му прости!

наистина силни думи- подкрепям тезата ти и съм напълно съгласен с теб... имм обаче един страничен въпрос ако ми разрешиш ??? - написаното за всички хора ли се отнася- или само за костов...- щото имаше един епитет с които борисов ни оприличи нас -обикновенните хора от народа- ...лош матрял...." - как мислиш-трябва ли да го пишем бегал политик и него.. и за колко процента в този случаи е непогрешимо , извънземно божество борисов в случая...- след като повтаря всичко правено от костов..-и то ,с по-голяма сила... обясни с какво право , прави това борисов..-и с кое е по-различен от костов... за мене лично , всички тия политици на прехода ,са обикновенни изпълнители- играят ролите си- за които са сложени- едни по-добре , едни по-зле..- но всички са артисти- но не и политици..

Големите политици, Костов, имат мечти... Как стана така, че ДСБ вече не мечтае... Напук на Борисов ли, Костов? С БСП все едно една майка ви е раждала - легитимирате се, като се разграничавате от Борисов. Но не се разграничавайте, когато Борисов прави каквото трябва, така ЩЕ СЕ САМОУБИЕТЕ! Ако вече не сте го извършили! Но дори когато го установите(на следващите избори), пак няма да го признаете! Кой ще гласува за такива догматици, Костов? QUO VADIS, Костов?

Искам да обясня на някои лековерни хора, че не съществува корелация между интелект и образование, от една страна и почтеност, от друга. Костов е БЕЗУСЛОВНО МНОГО КОМПЕТЕНТЕН И ОБРАЗОВАН ЧОВЕК! Спорното при него е ПОЧТЕНОСТТА му!!! Защото, ако трябва да избирам кой да управлява - почтения човек и КРАДЕЦА, ако не може да са едно и също лице, бих избрал почтения. На почтения човек бих поверил да управлява всяка година 50 млрд. КРАДЕЦЪТ със сигурност ще ги ОТКРАДНЕ и всички ние ще останем с празни ръце!

За съжаление си напълно прав.

Костов НИКОГА не сменя позицията си! И никой не вярва, че може да я промени! Той е твърд и последователен в схващането си, че партизаните, които го следват, заслужават да бъдат богати. Доста милионери се пръкнаха от партизаните на Костов. А той е твърд, не се извинява, просто няма за какво. Явно, ако дойде на власт, пак ще произвежда милионери, от тези, които го следват! C парите на данъкоплатците, разбира се. Е, затова НАДАЛИ ще дойде на власт!:о)))

Бреййй,ама ти тошо тошевските вестници ги знаеш на изуст бе! Па може да си пиете кафето с валерия велева,а?

Иван Костов лиши България от мощен пенсионен фонд, като единствената възможност да бъде създаден такъв - държавната собственост във всичките й измерения, раздаде за жълти стотинки на партизаните, които вървяха след него. Вместо да оздрави и продаде касово държавните предприятия, ги хариза на партизаните, чрез специално създадените РМД-та...

В партиите влизат само такива като тях

НЯМА ДА ПАДНАТ ГЛАВИ ОТ КРАДЛИВАТА ТРОЙНА КОАЛИЦИЯ, ЗАЩОТО ИМА ДОГОВОРКА СЛЕД СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ДА НЕ ПАДАТ ГЛАВИ ОТ ОЩЕ ПО КРАДЛИВИТЕ ГЕРБАДЖИЙ...ВСИЧКИ ДОСЕГА "ДЕМОКРАТИ" САМО КРАДОХА, НО СЕГАШНИТЕ ГЕРБДДЖИЙ ИЗПРЕВАРИХА ПО КРАЖБИ ВСИЧКИ ВЗЕТИ ЗАЕДНИО ДОСЕГАШНИ ПРАВИТЕЛСТВА И ПЪЛНА НЕКОМПЕТЕНТНОСТ И ИЗШПОЛЗВАНЕ НА ДЪРЖАВА КАТО БАЩИНИЯ!ч!!!

Костав, пак не си в час! Проблема на БГ е съдебната мафия! Няма осъден политик, номоизлюпен милионер - крадец, няма осъден монополист, мутра, олигарх, групировка и т.н. Всички горепосочени тормозат и тераризират останалите на територията БГ няколко милиона будали.

Напълно сте прав!

Г-н Костов, не безработицата, а нивото на доходите е причината за тежкото положение на българските семейства! Твърдя го отговорно и Ви опровергавам. При положение, че и двамата съпрузи работят, финансово са под минималния праг за оцеляване. Ако искат и деца, дилемата е да се лишат от всичко в името на децата или изобщо да не ги раждат. Със сигурност знаете, че в България съществува феноменалната класа "работещи бедни". Всички 240 господа в Парламента го знаете. Поне замълчете, не говорете глупости!

Ами дай да помислим. В пазарната икономика има пазар на работната ръка. Когато има голяма беработица и за 1 работно място се борят 10 души, то е нормално цената на работната ръка да пада.

Принципно може и да сте прав, но е цинично при тези обстоятелства да се извиват ръцете на работещите. Безработица има във всяка държава от Европейския съюз, но като помислим наистина, тук работиш за заплата, която е под социалната помощ в нормалните държави. Защо! И до кога? Значи ли, че ако не 10, а 100 души се борят за едно работно място, който се добере до него в крайна сметка трябва да си плаща за лукса, че е ИЗБРАНИЯТ!? Защото трудът му се е обезценил от факта, че отвън чакат 99 човека за мястото му! Но не е ли нерентабилно да си позволиш постоянно текучество, защото хората все пак имат достойнство!? Такива ми ти работи, като помислим... :-)

какъв пазар на работна ръка , каква пазарна икономика - кви пет лева бе шебек смотан .... много се филмираш- става дума , че дори демокрация не е настъпвала в бедна българия - а този тъпоид си измисля приказки от хиляда и една нощ.... - драгиии- точно в това е ролята на държавата...- тя се грижи за поданиците си- както е в всяка цивилизована държава... тя изисква тези срещи на тристранно сътрудничество-със синдикати и работодатели...- там тя държи да има някакъв праг за бедност , за минимална работна заплата,за пенсия, за детски надбавки , за маичинството и така нататък...- а какво прави нашата дърява в лицето на гробарите- грижи се за възпроизводството на мангалите...-а дискриминира бг-населението..... - боже колко си тъп- докога простаците в бг , ще се правят на експерти- хората говорят за оцеляване , а тои ми говори за пазар на работна ръка...- ккакъвто в българия никога не е имало...- всичко е дирижирано и се координира в центровете на мафията от бкп-бсп-държ. сигурност... -и техните боклуци и измекяри-постоянно ни повтарят , че които работи ще е добре , че се ценят умните и способните...., че това е демокрацията ...- дрън , дрън , дрън ,, , за тях това е пазарната икономика ....,това е многопартиината система...- и ни лъжат , че имало световна икономическа криза...- има да- тя е постоянна за неконкурентните и неспособните производители и бизнесмени каквито са наще тъпи мутроиди-работодатели...това значи пазарна икономика...

Аве пушенето ли е основния проблем на България?

този пък костов какво се прозява! ти ли ще спечелиш, бе, Мунчо, нали си беше добре при ГЕРБ?!

Иван Костов, трябва да си луд, с амнезия или изключително неинформиран за да твърдиш това! Но не вярвам в нито едно от тези неща. Значи, пускаш подобни внешения с надеждата да ти повярват, че си нещо, някакъв фактор в НС. Но не си вече. Ясно е, че искаш на всяка цена да останеш в НС, та ако ще и да си сам. Но този път няма да стане!Лъжите и надменността ти те е погубват. С това съсипа и ОДС и ДСБ. Този път - "но пасаран". Твой бивш почитател и член на ДСБ.

Винаги си си бил,червен паразит покрит с овча кожа,другарю...

Този престъпник още ли го има? Съсипа и окраде, къде що може. Уби синята идея. Спецът по полит. икономия на социализЪма. Интересчия и нечистоплътен тип.

Поредните пълни лъжи. Костов беше финансов министър в преходното правителство на Луканов и после на Ф.Димитров. това са 1991г. и 1992г. Общата инфлацията за тези години е под 40%. За мотоциклета и ъглошлайфа приказката върви за 1996г. когато Костов нямаше нищо общо с власта. Така че с тези лъжи можеш да се самозалъгваш колкото искаш, но те са далече от истината.

Който има разум ще гласува за Костов,най-успешният български политик и държавник!

то герб да но не спечели втори мандат но ти вече няма да имаш никакъв мандат-отиваш в пенсия-унищожителя на сдс

АМИ ТИ БЕ КОСТОФ ЩЕ ВЛЕЗЕШЛИ В СЛЕДВАЩИЯТ ПАРЛАМЕНТ?

Така и не разбрах аз-сиромахът : --Защо Вие, г-н Костов, се Страхувате да Кажете че Всичкото т.нар. `управление` у Нас Е За Скрап ?! ...Мигар Ние ще Ви чакаме ?!

Сите са се оправили , не им правете реклама. Костов за мен е много добър аналитик и много лош управляващ.

Не ги познавам ...

цитирай ми поименно едно дете поне, щото аз не съм чул за такива

Ами има си Гугъл пиши Фондация Бъдеще за България дари и ще ти излезнат много резултати за дейността на фондацията. Но понеже искаш имена ето ти извадка от нета: Казвам се Венцислав Венетков Миланов роден съм през месец янулари 1984 г. В град Перник от неизвестни родители , който са ме изоставили в родилоно отделение едва десет месечно бебе ,........ През месец Май 1998 г. Участвах в конкурса Светът през децките очи организиран под патронажа на Г-жа Елена Костова председател на фондация Бъдеще за България , където се представих с две мои рисунки Деца сред прородата и Лазарско хоро не искам да скрия , че получих първа награда от близо 500 те участника

ти си наи- заблудения фен на бг-политик...- нима не вярваш , че няма слу4аини политици в българската политика- всички са избирателно поставени - човече отвори си очите- не се излагаи... - за пореден път ти заявявам , че всичко което е правено в тази държава от политиците ни- абсолютно всичко е със знанието и благоволението на комунистите-мафиоти- не можеш ли да почустваш , че не само не е имало демоикрация в страната ни- но и сега е по зле от времето на тоталитаризма .... никога ли не си чувал култовия израз сред изявени комундели малко след 10 ноември- -" ...ние ци власт с кръв сме я взели- и само с кръв ще я дадем ...".. може ли да има толкова наивен народ като теб все още - които да си мисли , че някои еи така , за идеята - сам ще си даде кокала които е токова сочен и има толкова много ядене по него- и ще го хвърли- само защото има идеалисти като теб и мен ....

ама те и скачащите са червени- просто ги манипулираха- ска4ал нескачал- толкова- от партията маяка казваха така- сега си вдигаите гащите и следващите наред ..... костов бил създал борисов- дрън дрън- борисов си е чиста рожба на държ.сигурност и на комунделите-мафиоти...- те самите го "насадиха" за гард на тошката , пуснаха го да точи масло, да прави безбандеролни циграи , да прекарва бензинче при югоембаргото...-а бе понаучиха го на червени гяволии отвреме... сички са крадливи боклуци- и наи-важното са с някакви компромати- за да се манипулрат лесно...- няма честни и истински политици - независими от бкп-бсо-държ. сигурност- затова и темата с досиетата ще се влачи поне още 50 години...

"Около 60%","някои пенсии скочиха до 5 пъти".Всеки който не си вярва използва тези думи.Аз мога да напиша,че някои заплати скочиха 20 пъти,а някои пенсии 10 пъти при Станишев,но какво от това?За цифрите има гугъл,а той ясно посочва,че пенсиите са намалени при Костов,а аз не съм пенсионер и "никога няма да бъда" защото твоя лидер ликвидира пенсионната система.Незнанието ти по тази тема е ужасяващо,отново повтаряш чутите по телевизията пенсионни фондове.Какви фондове пенс.система в Ес е солидарна,а не влогонабирателна.Сиреч винаги сегашните работещи са плащали пенсиите,така е било,така е и така ще бъде.Няма друга пенсионна система.Това че ти си съгласен да плащаш осигуровки за пенсия,а някой да ти краде парите си е твоя глупост.Аз не искам никой да ме краде.

Смята се лесно бе пенсионер! 8 индексации по 6% средно прави 60% нарастване. Гугъл никъде не посочва че при Костов са намалени пенсиите. Обаче кретените може би имате предвид деноминацията на лева, където ренсия от 100 000 лева стана 100 лева. Това само коказва колко безмозъчни и първосигнални сте. А колкото до пенсионната система, явно си съвсе бос, но това не ти пречи да правиш кретенски изказвания. Тука няма нищо по различно от Европа. Основен пенсионен фонд трупащ се точно от работещите, чрез техните отчисления и допълнителни пенсионни фондове. И ТАЗИ СИСТЕМА РАБОТИ И СЕГА, така че приказки за унищожаване на песионата системе са абсолютно малоумни.

аззз

Верно ли бе Ванка, само гледай....

Абе то и при тройната коалиция не само заплатите,но всички доходи скочиха с около 100%,а ръста беше 6,5% средно,но от това не станахме по-богати.Да не забравяме,че Костов намали пенсиите измисляйки точковата система и започна прилагането на плана Ран-Ът,който действа и сега и ни унищожава буквално.

Ани

Прочетете статията на Сугарев,че Костов е създал червените олигарси и не плюйте останалите!Няма лошо и да видите интервюто на Стефан Цанев за същия.А,ако още не сте се сетили,ГЕРБ е партията на олигархията.Пък и в това правителство сините имат зам.министри.Не знам кой каква памет има,но мнозина са живели по това време и не са забравили кой разпродаде за старо желязо заводите и печелившите компании за жълти стотинки.Толкоз по-зле,ако Борисов и Костов се съюзят в коалиция.това ще покаже,че всички критики на последния са били пиар и пропаганда и че не му пука за България,а само за властта.

Ани

Да..искате да направите "коалиция" с тия некадърници и ченгета!За това и ги поддържате!Те ще ви помогнат да си оплетете кошницата на изборите и вие на тях също!Само кретени могат да гласуват за партията на олигарсите ГЕРБ и за създателя им Костов.Мяза им да са коалиция,но на нас акъла ни къде ще е отишъл,за да забравим кои и какви са те и до какъв хал са ни докарали?!