Избиха 400 овце и кози заради чума. Фермер: Този път Странджа ще загине

29-годишният фермер Венко Георгиев останал без стадо, въпреки че не е имал болни животни

Обратно в новината

Коментари - Избиха 400 овце и кози заради чума. Фермер: Този път Странджа ще загине | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

О, свещена чиновническа простотийо! За да не си даваме зор и да имунизираме животни - всичко под ножа. По европейски.

Други животни са виновни,не овцете!

Горкият човек! Странджа умира.

Сега да помогнат на човека да възстанови загубите си. Под те имам предвид държавата, институциите, че иначе ще почнем да си ядем домашно гръцко кисело мляко.

Тия овци мрат все по 400 в новините. Например в новината как 400 овци се метнали в пропаст в Турция.

Това са методи от миналия век, когато не е имало масови ваксинации , нито генетични диагностични тестове...толкова ли са малоуми тия контролни органи...Ми те така , ако почнат от един заразен човек да избиват градове от хора.....

Чумата да ги тръшне тез ветеринарни служби!

Ако на някой не му е ясно, планът е от Странджа напълно да бъдат изгонени българите, за да бъде заета от... други. Не случайно там през две-три години се появяват всякакви болести - целта е да бъде унищожен поминъкът на малкото останали българи.

Страх ме хваща като знам какви недоучени некадърници са направили теста, който е доказал заболяването в съседното на човека стадо....Има данни за масови погрешни диагнози през последните години в България, положението с т.нар "специалисти" по лабораториите е много, много , много зле

Ако болестта се внася от нелегални емигранти, то нека се обърне внимание на този проблем

Как може да избиеш здраво и ваксинирано срещу заболяването стадо??? Нали затова се прави ваксината, какъв е смисъла от нея иначе??? И не са никак евтини тия ваксини, имат си и сертификати на производителя. Изолирали ли са болестотворния щам, индентифицирали ли са го, за да се разбете, че ваксината не го е включвала. Ако това не е направено , трябва да се осъдят и уволнят тия прости хора от псевдоветеринарни служби на пседоБългарията вече

Хайде да видим сега реакцията на веганите ... Защо здрави животни се избиват, а не се изолират и лекуват едно по едно??? Дали не защото са селскостопански и се отглеждат единствено заради това? Не случайно на селскостопанските животни се казва - стока, защото това си е жива стока. Надявам се фермерът да бъде справедливо овъзмезден за претърпените загуби.

идиотщина. Имунизации, ваксини няма ли ? значи ако някой човек кихне, всеки около него да бъде убит. Не е ли същото ? Толкова ли не може да се изолира стадото, карантинен период, и ако няма прояви на болеста да се остави живо ?!!

Е, това е част от неоосманскат политика на онези катили турчолята. Миналата година беше т.нар. нодуларен дерматит, преди това шап и други турски диверсии. ДПС и ДОСТ за пред хората се ритат, но на българите в Кръджалийско гледат като на окупатори, които трябва да бъдат изгонени. Там като им мине номерът, ще стигнат до Бургас чак. С национални предатели като Боко начело на трите власти в страната, друго не може да се случи. Обаче все по-малко ми пука за бъдещето на държавата и народа - доказахме за 30 г., че не можем да надскочим себичната си природа и корупцията процъвтя до невиждани мащаби. Като се има предвид, че корупцията е една от основните заплахи за националната сигурност на всяка държава, развръзката е логична.

Ако овцете отглеждаха хора - да :) Как да ги изолират, като всеки ден трябва да ходят на паша ?

не може ли да не се пускат на паша, и да им се дава храна, без да се извеждат ? А пашата да се обеззарази, като пръскане срещу кърлежи ?

А няма ли поне да получи обезщетение човека? Ужас просто!!! Как искат да има частна инициатива и хората да се задържат по селата??? Цигани обират земеделските култури, суша, наводнения, град, прекупвачи и всякакви други тарикати ти определят условията и не те допускат до пазара. Колкото и да иска човек, няма начин да се пребори в тая скапана държава!!! Мамка ви предателска! Разтурихте за 30 години държава на 1300 години!!!!!!!!!!

Европарите са за НАШИТЕ ора!!

И какво очакваш да кажа..аз не одобрявам отглеждането на животни за храна по принцип..за хора като мен това е чудовищна индустрия и не знам защо трябва да съм "отговорен" за това безумие!

Ще получи, но няма да е същата печалба, която е заложил в своят бизнес план.

Не "те", а "ние" разтурихме държвата. Адинистрацията, която постоянно ми къса нервите сумарно гони 700 000 парчета, които нищо полезно не вършат, а само вредят и крадат. Разните мутрички, които не допускат производителите до пазара от кой народ са? А т.нар. АДСИЦ, които изкупуват земята като параван на латифундистите ни какви са? В разсипването на държавата пряко и косвено е ангажирано повече от половината й българско население. Дайте да не се самозаблуждаваме, ами са гледаме обективно на ситуацията.

Въпроса не е само в парите, човека се е привързал към животните, като домашни любимци. Не е 1, не са 2, а 400 душички.

Пиле не може да мине през границата! Сега съм ви пдготвил друга изненада Взимам кинтите от швабите Карам ви емигранти И това с животноте ще ви се види комедия Очаквайте по децата чума, непозната шарка, проказа, холера Ще има болни бебета, увредени бременни, починали..... Ние сме в ес и изповядваме евроценности Не е човешко да не окажем грижа на бедните бежанци На тях ще им дам подслон на вас греда Сега пращам лекарите в друго село и там ще убиват животни А като плъзнат епидемиите аз заминавам към островите

Да имунизираш? Вече като има зараза? Ако не беше "всичко под ножа", ти щеше ли да си купиш мляко от този производител?

СЕЛСКА ПАНИХИДА Умира тихо българското село. И няма кой за него да заплаче… Там някъде зад билото изчезват последните орачи и сеячи. А младите, доколкото ги има, отчаяни, отлитат от гнездата – висят по гари, търсят хляб в чужбина, по чуждите полета са аргати. Тук къщите сами мълчат по залез, коминът към земята е наклонен… И хищни сенки нощем обикалят, за да откраднат стока или спомен. Умира тихо българското село. И вместо школският звънец да бие, камбанен звън обажда се несмело… А ние? Доколко живи сме и ние? Какво че в хитър бизнес ни е провървяло? Какво че можем чак в Париж да идем? Умира тихо нашето начало. А пък какъв е краят ни, ще видим.

А "отговорен" ли сте за изсичането на гори за да се засеят земите със селскостопански растителни видове ??? Или отказвайте храненето или споделете отговорността!

Оня, който постоянно се облизва на парите за мигранти, който няма насищане и нахвалване, него трябва да инжектират!

Защото като не ядете месо в зависимост от генетиката ви развивате какви ли не здравословни проблеми - от изтъняване и оредяване на косата до проблеми със щитовидната жлеза, импотентност, намалена фертилност и какво ли още не. Едно бебе даже и умря заради такива родители тъпунгери, дето го хранели само с овес и киноа или квото зърно беше там

Странджа бе ,то цяла държава България умря преди 25 години.

Такъв е протокола, който се е спазвал винаги. За някои заразни заболявания унищожаването на всички животни в радиус е най-добрата мярка. Ваксинациите при тези заболявания имат за цел да забавят епидемията при евентуална такава. Има си застраховки за тая цел. На този му се случва за 3-ти път, да си беше взел поука вместо да реве.

И НИЕ ВКУПОМ ЩЕ СВЕДЕМ ГЛАВИЦА И ЩЕ СИ КАЖЕМ ТОВА НАС НЕ НИ ЗАСЯГА.

я да вземем да помислим са...Ами ако е можело да се размине само с ваксинация - стадото ще остане , нали така. И Венко ще продължи да го гледа и всичко по старому.Никой нищо няма да напише и ние няма да разберем...Обаче ако Венко пречи на някой с подобен тип бизнес..М?И тоя другия някой да си поръча резултатите от теста..М?И накрая компетентните органи да си кажат тежката дума "трябва да бъдат евтанизирани" ...М?Ми ей го на - Венко го заровиха жив...добре ,че е младо момче и има време за ново начало..

Не се наядохте кърлежи! Колко плащате? Колкото за снимка с умрелите овце.

Всичко е целенасочено няма нищо случайно

Вие пък сте едни плащачи... Напоследък за всяка втора щета трябва да се пишат жалби до КФН срещу вас.

освен това нарочно пуснат билен мигрант с чума да ги зарази ахахахахаха малоумници

А как едно време във българските села имаше толкова животни ? Не съм чувал при болест да са избивали животните в цялото село. Затова имаше ветеринарни лекари, явно тогава са си вършели работата. Пак питам, ти като се разболееш от грип, лекуваш ли се ?

Да бе това е част от тайния заговор за унищожение на България. Шизофреник!

това не е защото са вегани, а защото се тъпчат с целулоза- милата световна наука още твърди, че е полезно да развъждаш бактерии в дебелото си черво, даже след като не се тъпчеш с месища, а то е пълна глупост. само докато се изчистиш от животински остатъци трябва да ядеш много фибри, после вече-не. затова са хилави -щото стават развъдници на масирани количества еднотипни "колонни" бактерии...

Това е част от явното безхаберие, липсата на всякаква политика и умения и алчността на герберугите.

Тя цялата държава заприлича на скотобойна.

Защо да е нарочно, те случайно са го пуснали. Държавната граница е като решето, който не е тръгнал, той не я е преминал. А бежанците като цяло рядко се сещат да си носят здравните картони и имунологичните календари! И условията за спазване на хигиена не са им от най-добрите.

Само който не се е грижил за животни, не може да разбере какво му е на душата на този човечец! Вие софиянци за едно коте или куче препълвате социалните мрежи, а какво да кажем когато пред теб избиват 400 живи твари, с които си бил другар, приятел и съжител.

Едно време границите на държавата не бяха само лининийки на картата. Имаше си и заграждения, имаше си и граничари.

Не мога да разбера как само при едно болно животно се избиват стотици здрави?!Кой безмозъчен тъпанар го е измислил?!И кравата Пенка трябваше да евтанизират,ако не се беше намеси ЕС.Докато такива идьоти,пишман ветеринари избиват здрави животни ще ядем ментета с палмово масло!!!

Науката нали е много развита- айде де, да намери лек за животинките, да не ги избиват, а да ги лекуват! Непросветена работа. Колкото повече биват масово развъждани, толкова повече ще върлуват болести по тях. То не се наситихме на мръвка, за такава лакомия трябват индустриални количества месо- няма кака да няма болести и при тях, и при пилетата , и при всички такива изкуствено отглеждани в огромни количество видове.

А на Гергьовден си планирал да ги срешеш и почерпиш с медена питка, тез твой другари, приятели и съжители. Ако му ги овъзмездят достойно ще бие дупе в тавана и ще им стиска палци на всяко кихване следващият път.

Имали Господ на тази земя ???

Много късно сте се сетили, те тая работа я свършиха още през 1913г., при етническото прочистване на Източна Тракия по време на Междусъюзническата война, от тогава Странджа е обезлюдена, макар да остава (част от нея) в границите на България. И инициативи от типа "Странджа-Сакар" при социализма пробваха, но така или иначе извън известното оживление по крайбрежието благодарение на туризма, навътре си остава един от най-слабонаселените райони в Европа...

Само имигрант ще е - болни българи няма. Особено чумата по животните най-вече от хора се предава и то най-често от мюсюлмани или немци. Това е доказано - няма съмнение. Чумата се появи след посещението на Меркел в България. СлучаеноС?