Ивайло Иванов: Посещавайте църквите с лични предпазни средства, 27 полицаи са заразени

Искам да призова всички български граждани да бъдат дисциплинирани, каза главният секретар на МВР

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И тоя в крак с гологлавата мода. Абе да не е станало задължително като те дават по тв да си с бръсната глава? Или просто вече всички са мутри?

За радост, християнството никога не е имало здрав корен в българските земи. Винаги е било официозно, просто още една тухла в стената - метод за управление на народа от страна на властта. Християнството винаги е паразитирало върху народната българска вяра (смесица от орфизъм и индоевропейски култове, сродни при славяни, скити, сармати - от които вероятно произлизат и прабългарите - което няма нищо общо с тюрския бог "Тангра", за да сме точни) и митология, като си е присвоявало празници и се е пришивало към традиционни обреди. Веднага след "успехите" на християнството у нас чрез отшелничеството на Иван Рилски, следва падането ни под византийска власт. Веднага след "успехите" на християнството у нас чрез исихазма на Патриарх Евтимий (който, между другото, е унищожил повече стари български книги в името на своята езикова и верска реформа отколкото турците и гърците взети заедно), следва падането ни под турско робство. Тези съвпадения повдигат нЕкои интересни въпроси :-) Богомилите сериозно разклащат установените структури на християнството у нас, и завинаги забиват прът в колелото на византинизма, от който страдаме чак до средата на 19. век. Колкото повече хора се откажат от тази чужда, идваща от Близкия Изток чисто психологически не-българска религиозна измама, насадена тук насила, толкова по-добре. За щастие, този процес е видим и се засилва.

а xxl прост

Правилно е написал XXL. Древните българи не са имали нищо общо с християнството и не са искали да имат нищо общо с него. Траките са вярвали в Дионис и Митра, а прабългарите са били от вярата на Заратустра. Митра и Заратустра са нещо като братовчеди обаче доколкото знам.

Славяни у нас е имало колкото и дядо Мраз.

Бабите , като искат да се пренесат в жертва на религията , никой не може да ги спре ! Не знам какво е това желание да се тъпчеш на оживени места без нужда! Сигурно е стадното чувство. Разумният човек си седи в къщи ! При мен даже баба ми си седеше в къщи ! Никому зло не мислеше и не правеше. Господ е в нас и няма защо да го търсим другаде ! Светците са били отшелници ! Сега ще си проличи кой има ум и кой слугува на догми ! Всекиму своето.

болхарские холопый выполняют

и с пулверизатори със Светена вода !!!

Не отивайте на църква в пандемията! Христос е против такава безотговорност, защото... "КАКВО МИСЛИ БОГ ЗА ЗАРАЗИТЕ? Пиша това защото вече не издържам средновековното и закостеняло мислене на някои институции тип "Гюро Михайлов", известен с това че умрял на поста си докато банката горяла. Някои казват: "Сега е време да проявим вяра". Вярата обаче е личен акт, с който можем ЛИЧНО да се хвърлим да бъдем доброволци в Александровска болница, а не да задължим набожните старици да излязат от къщи и да се заразят от слюнката на други хора. Вярата може да е едно или повече обръщения на духовните лидери ДА СЕ ПОДКРЕПЯТ ВЛАСТИТЕ, което е изрично записано в свещените писния като залог и за Божия ред. Та, от Стария Завет до Христос отношението къз заразите е изключителен РЕСПЕКТ. В стария завет има две страници детайлни медицински инструкции какво да правят Свещениците при случай на проказа, как да Карантинират съмнителните и как да Изолират /и хранят/ останалите болни! Христос изцелява десет прокажени, и първото което им казва е : "Идете да се покажете на свещениците" /и след това ако Ви признаят здравето, да се върнете в общността/. Тоест дори ХРИСТОС е пращал хората със зараза при свещеника /респективно днес, лекаря/ - човека с нужните познания. А че Бог ни слуша откъдето и да се помолим с чисто сърце, това е явно за всеки който го е опитал, дори без да е чел никакви свещени книги... Може би няма да ни чуе само ако още храним в сърцата си омраза и желание за отмъщение, егоизъм и безхаберие как е ДРУГИЯТ независимо приятен за нас или не. Нямам какво да добавя." /Моля, споделяйте... Много българи наистина са невежи в духовната област. /

Извикайте към Господа с благодарност! Благодарете на Бог , че Той бди и пази България. Не се чудете какво да правите. Празнува се най- светлия и най- великия празник Възкресение Христово. Исус Христос възкръсна и победи смъртта и ада,Той може да изцели от всяка болест и всяка пандемия. Аз съм възкресението и живота; който вярва в Мене, ако и да умре, ще живее; и никой, който е жив и вярва в Мене, няма да умре до века. Йоан 11:25‭-‬26

Ама после като се тръшнете след тия ваши идиотски сборища, ще викате лекарите, а не тъй наречения ви "господа" или друг литературен герой. И тия, невярващите, ще ви плащат масрафа да ви лекуват с медицина, вместо с коленичене, молене, близане на лъжици, целуване на попове, минавате под маси и прочее "тайнствени" простотии. Отде ви изравят бе.

Аз се питам вас откъде ви изравят. С толкова психични отклонения. Кой нормален човек ще тича като недобит пес по форумите да троли? Кой нормален човек ще проституира по сайтовете като вас, няколко боклука събрани тук да хулите Църквата, кой? Станали сте за посмещище и това ви харесва, харесва ви да го играете шутове по форумите. Жалки сте. П.С. Тук има боклуци, които тролеха и по други сайтове, но когато премахнаха анонимните коментари там, се довлякоха тук.

Заплахата от зараза ли е психично отклонение или скупчването ви на стада посред епидемията заради малоумните ви тъй наречени тайнства бе, скоте православен. Или е лъжа, че като се разболеете, търчите при лекаря, а не при попа. Седнал един от наглите православни скотове, които демонстративно отказват да се съобразяват със закон и здрав разум за да си проведат вариетентното шоу, да ми разправя как аз съм бил станал за посмешище. Отде ви изравят бе.

Още по хубаво и спокойно протичане на църковните служби

Вярващите хора с маски в църквите, а милиционерите с ролетки.. и кочан с актове... :)))))

Нищо, той господ ще плати, нали пази и от вируси, ишиас, лумбаго и хемороиди, хахаха!

службите са онлайн, само у нас бабите държат да са в пряк контакт, който може да им излезе много скъпо... Всъщност, основната вина е на Светия синод, който не взе правилното и оправдано решение, подлагайки на безумен риск хиляди хора...

Основната вина е на правителството.

Баба ми доживя 90 и малко..., и се спомина... Преживяла е 2 световни войни и какво ли още не... и социализъм и капитализъм, ама не пропускаше винаги да застане пред иконата и да се помоли смирено, за здраве, щастие и късмет...

Нищо чудно, че по времето, когато коленичещо-молещата се тълпа са били болшинство, е имало две световни войни. И след това държавата фалира. То от стадо, както ги наричат поповете им, какво да се очаква.

хора ще си останат по домовете и няма да се трупат за една върбова клонка, рискувайки здравето - своето и на близките си!!! Толкова ли им напира на някои хора да отидат в църквата? Казват, че Бог е навсякъде...

добре, но защо се разрешава струпването на хора около храмовете по празниците и то главно от рисковото население???!!! Не можеше ли, както в редица страни, да се направят служби онлайн в Интернет или по телевизията??? Това е вопиющо безумие - за някакви си върбички на Цветница ще се струпат хиляди по храмовете. Още повече хора ще се струпат и на Великден...Кому е нужна тази глупост? Толкова ли не можеха да устоят на поповете? Цялата образователна система успя да се преустрои онлайн, а килимявките не могат!!! Кой ще отговаря за това безумие? Пак Бог ли??? Или някой земен? А като тръгнат кофчезите, ограничителните мерки до септември ли ще се удължат?

Скъпи съграждани, братя и сестри, Светлият празник на Възкресение Христово тази година ще премине в условията на изпитание, постигнало ни заедно с всички хора по света – епидемията от Covid-19. Ние добре знаем, че изпитанията никога не ни се дават напразно, никога не ни сполитат случайно Те са пътните знаци, които ни насочват да поправим посоките на житейския си път и да вървим по пътя на Божията светлина. Ние трябва да посрещнем достойно Възкресение Христово, да съпреживеем жертвата, която Той направи за изкупление на нашите грехове. Ние винаги съпреживяваме тази жертва, всяка година, в своите сърца, в своите души, в своите молитви. Всяка година се виждаме заедно в храмовете, за да чуем радостната вест – „Христос воскресе”. Призоваваме ви, нека тази година останем в домовете си, нека се съберем заедно в сърцата и молитвите си, за да отпразнуваме Възкресението на Христос! Вече цял месец всички ние, българските граждани спазваме достойно и убедено ограничителните мерки, които бяха наложени на нашето свободно движение, за да постигнем заедно една цел: да ограничим и да забавим разпространението на заразата, която убива, да дадем възможност на нашите лекари и на болниците да се подготвят и приемат болните, за да им помогнат да оздравеят. Нашата жертва засега се увенчава с успех. България е сред страните с най-малко проявени случаи на зараза и заболяване от Covid-19. Подготовката на БПЦ да отслужи Великденските празници по обичаен начин – със събиране на вярващите в храмовете и прякото им участие в светата Литургия и светите Тайнства крие опасности не само за вярващите, които ще посетят храмовете, но и за цялото общество. Вирусът се предава най-лесно в условия на струпване на много хора, затова и поехме нелеката задача да спазваме социална изолация за определен период от време. Ние очакваме Възкресението на нашия Бог, защото обичаме Христос. Нека останем в молитвено уединение в домовете си и да посрещнем Неговото Възкресение с тази обич. Защото ако се съберем пред църквите и по площадите, ако влезем вкупом в храмовете, ще застрашим не само собственото си здраве – ще изложим на голям, непремерен риск и здравето на всички наши съграждани, на които можем да предадем вируса по веригата на социалните ни контакти. Както пише апостолът на любовта Йоан: Можем ли да обичаме Бога, Когото не сме видяли, ако не обичаме и нехаем за здравето на братята и сестрите ни, които сме видели? Бог няма да ни потърси сметка, че не сме били в храма Той каза, че „съботата е направена за човека, а не човек за съботата, тъй че Син Човеческий е господар и на съботата” (Марк. 2:27). Оправданията на някои клирици и миряни, че светите Тайнства и съборността в храма не застрашават здравето ни, защото Божествената сила и вярата ни пазят от злото може и да е вярно, но това не изключва използването на здравия разум, който също ни е дар от Бога. Сатана изправи Христос на стряхата на храма и го подкани да скочи, защото, казано е, „ще изпрати Ангелите си ... да не би да удариш в камък ногата си”, но Христос му отвърна - Писано е още: "Да не изкушаваш Господа твоя Бог". Да изкушаваме ли нашия Бог да ни спасява от върлуващата зараза, като пренебрегнем плодовете на един от най-драгоценните Му подаръци за нас – здравия си разум? Разумно ли е да изложим цялото ни общество на риск от взрив на заразата – взрив, който се случи точно при събиране на богомолци в Южна Корея и Франция – или е разумно и човеколюбиво да се лишим от събиране вкупом, но да празнуваме Възкресение Христово с молитва в душите и сърцата си? Като вярващи християни ние имаме отговорност не само за нашето собствено спасение, но сме отговорни и за спасението на всички наши братя и сестри, когато от нашите постъпки зависи тяхното здраве и живот. Ако ние излезем, за да се помолим вкупом, другите наши съграждани ще решат, че и те могат да излязат – защото, което може за нас, е справедливо да се дава и на тях. Някои от тях ще дойдат също до храмовете, макар и не поради голяма вяра, а заради празничната атмосфера. Други ще се съберат вкупом да празнуват, да се разходят, да общуват. Трябва ли да обезценим целокупните ни усилия досега и да се предадем на масовото разпространение на вируса? Българският народ дисциплинирано спазва ограниченията на наложената карантина. Хората жертват свободата си, психичния си комфорт, работата си, прехраната си, за да се опазим всички от зараза, болест и смърт, които покосиха толкова много хора в Европа и по света. Това ли заслужават нашите съграждани да им причиним – да увеличим с неразумното си поведение броя на заразените, на страдащите, недай Боже – на мъртвите, покосени от вируса? Това ли заслужават лекарите, сестрите и всички хора в здравната система, които с дни не се прибират, не виждат близките си, за да бдят над болните и уязвимите? Не прилича на нас като християни да застрашаваме здравето и живота на другите, на братята и сестрите си. Ако сме с Христос, ние трябва да носим живот, радост и избавление, спасение и светлина на света, а не да го потапяме в грижи и страдание. От нас се изисква много малко – да се въздържим от излизане и събиране в големи групи в и около храмовете в днешната извънредна ситуация. Премиерът и правителството отказаха да забранят посещение на храмовете за богослуженията през Страстната седмица и Възкресение Христово. Синодалните архиереи не пожелаха да въведат ограничения подобно на църковните и религиозните водачи от целия останал свят, които затвориха храмовете и дадоха наставления на вярващите да се молят у дома. Тогава нам се пада отговорността и задължението да се самоограничим, да разберем, че вярата ни е по-силна, обичта ни към ближните е по-голяма, отколкото желанието и задължението да се съберем, за да отпразнуваме Възкресението Христово. Заразата ще отмине и нормалният живот ще се върне. Ще се възобнови възможността да ликуваме на Възкресение заедно в храма. Няма да се върнат назад само страданията – нашите и на ближните ни, ако им ги причиним извънмерно с неразумността си днес. Няма да се върне животът на загиналите от вируса. Няма да се върнат назад сълзите и празнотата в сърцата на близките им. Нека проявим човеколюбие, вяра и здрав разум, да останем в домовете си и да празнуваме с ликуващи сърца Възкресение Христово! Не се страхувайте, че по този начин ще обидим Христос, че няма да почетем жертвата Му. От нас Той иска милост, а не жертва – и днес, и завинаги. Останете у дома и посрещнете Възкресение Христово в сърцата си!

Православни скотове. Ботев се върти в гроба си.

Как има търпение, да напишеш токова много глупости бе, как не те заболяха пръстите? Да не би, да ти е наредено от щаба?

страх имаш но вяра нямаш

Като започнах да чета си помислих, че синода (нарочно е с малка бука) най-накрая е разбрал какъв е рискът, но уви не е..Дълго, но добре написано, дано хората го проумеят и не обезсмислят всичките усилия и жертви досега заради високомерието, ината и безхаберието на шепа закостенели и потънали в охолство владици.

Атеист съм. Живея по-добродетелно от повечето, които се пишат за вярващи християни. Не съм злонамерен към хората, които не харесвам. Обаче много ще се изкефя, ако Боце и Патриарха ги тръшне коронавируса (за Боце може и африканската чума)!

Те точно уж смирените християни си мислят, че само те и измислените им суеверия са мерило за хуманизъм и добродетелност. Може да си добър човек, ама ако не си вярващ в суеверията им, веднага ще те пратят в ада. Парадокс! Ето и сега доказват, че пет пари не дават колко народ могат да уморят, само и само да си получат благословийката. Нищо чудно, че Ботев ги е описал като скотове.

В Гърция затвориха църквите. Папата служи в празна църква. Кога ги е било грижа на нашите свещеници за хората. Направо безобразие!

Като чета и нашите суевярващи православни скотове какви ги пишат отдолу, и те са точно като свещениците.

Блаженни са веруйщите,защото на всички им трябват!

Атеист съм, но сега специално ще отида на църква!

Това те прави точно същият глупак като православните скотове.

обратното, но тази година няма да отида.

БЪЛГАРИ СТОЙТЕ СИ В КЪЩИТЕ НЕ ХОДЕТЕ В цЪРКВИТЕ ДА не СЕ ЭАРАЭЯВАТЕ приэова ивайло иванов най човешки напрате това в къщи ако искате да останите эдрави помогнете си сами всички хора да го проэнуваме в къщи

Не е държавата

Каква ирония - 75 години по-късно, пак се крием от Гешев, за да идем в гората :) Обратно в социализма: Милицията пази за реда около църквите по великден Справка от Щаба на Великден: - 5 заразени, 2 умрели, 1 възкръснал :) --- Горе главата, и тая чума ще мине.!

Хората са го казали: Интересът клати феса(килимявката).Някой от поповете ще лапне ли лъжичката заедно с миряните без да се мие. Колко човека може да побере една църква ако са на разстояние 1м един от друг. Колко свещеници се срещнаха с болните за да им дадат кураж. Или там не падат пари.

ДВА метра е изискването за разстояние. Суеверниците са длъжни да я спазват също както нормалните хора. За другото си абсолютно прав.

Всеки свещеник потребява всичко останало след причастяването на вярващите! Моля, спрете да хулите без да имате достатъчно информация. Църквите са почти празни от началото 9-и март насам. Сигурен съм, че и сега ще има в пъти по-малко хора от преди. Междувременно виждам ежедневно масово неспазване на социалната дистанция извън църква! Не виждам никакъв проблем в случая, особено като гледам мерките в нашата църква за дезинфекция и редовно почистване на повърхностите.

"Почти" не е законовото изискване. Айде без сучене и въртене. Нормалните хора не могат да отидат на Витоша да се разходят, само вашите "почти" стерилни църкви си въртят бизнесчетата и овците се тълпят.

С други думи - не ни предизвиквайте защото ще ви бием!! С маски или без маски пак бой ще ядете.

Всеки, който е готов да разпространява зарази само за да присъства на любимото си ежегодно вариететно шоу, е за бой.

Нито Радев, нито Борисов може да затворят църквата, единствено синода може да реши, ама не иска, болните и умрелите ще тежат на тяхната съвест, но ще го отнесат докторите, хора не ходете на църква!

Значи така : в градинките не може, а в църквите - може !? Абе вие нормални ли сте ?

То ще излезе истината, след като този биолог подаде жалба срещу тази забрана - за градинките и за Витоша .

Не зная защо хората си мислят, че християнството е нещо по-добро или по-малко фанатично от исляма, или от юдейството. И трите са от един дол дренки. Огромни престъпления са извършени от християните - от налагането насила в България с кръв, през Кръстоносните походи, през религиозните войни в Европа, през избиването на коренното население в двете Америки, през Инквизицията, през узаконяването на робството над африканците... Жертвите на християнството са милиони, много милиони. А поведението на чернокапците у нас доказва тесногръдието им на 100%. Вече не будят страх, както биха искали. Те обичат да будят страх - чрез заплахи за наказание и в този живот, и след това - в т.нар. "Ад" :-) Но сега будят надсмешка.

Налагането на християнството у нас с кръв е комунистически мит. Има достатъчно материали и за избиването на "родовете" (например от Георги Тодоров). Инквизицията и кръстоносните походи са грях на една друга деноминация. Хайде да не бъркаме едните с другите. Насмешка будим, но само си представете, че лежите и очаквате последния си дъх (не дай Боже скоро). Дали насмешката Ви няма да се изпари и да потърсите милост от Бога?

Никой не вярва на религиозни лъжи. Времето на ауто да фетата и изгарянето на неудобни за църковнатa ви сган книги е минало.

Хайде, и историята почнахте да отричате. Сега остава да кажете, че и княз Борис I Покръстител е мит, а не реален владетел.

http://www.pravoslavieto.com/history/09/852svtsarBoris/52roda.htm

Източник - православието.ком. Ха ха ха! Евала, православни скоте! Ти май си мислиш, че всички са тъпи като вярващото ви стадо, да си мислят, че каквото им каже попът в църквата, това е истината.

Първоизточникът е историк. Направете си труда да проверите преди да обиждате.

...цитиран от православието.ком. Напук на всички други историци, които не са цитирани в тоя скотски сайт. Още малко ще кажете с цялата си християнска безочливост, че църквата ви не е била против Априлското въстание, а! Или ще отречете, че тъй наречените ви "свети" книги са претъпкани с еврейски царе и нито дума за българските! Времето на ауто да фетата мина, набийте си го в главите, скотове православни! И не те обиждам аз, цитатът е от Христо Ботев, на него се оплаквай! Ама подозирам, че Ботев няма да го намериш в православието.ком, хахаха!

Като ти чета клишетата, на(Д)смешка будиш само ти.

"Клишетата са такива, защото са верни". (Маргарет Тачър)

Народа вярващ ли е или е суеверен? Май второто! И в Рим Папата ще прави литургията онлайн, и в Йерусалим забраниха и затвориха всичко! Само в ПОСТКОМУНИСТИЧЕСКА България НЕ! И то църквата не позволява, не можаха с убедителни аргументи да ги убедят! НЕ, и то църква като нашата, до 89-а никаква, изпълняваща идеологията на Комунизма, тоест безверието, щото "Религията е опиум за народите" беше мотото на комунистите от Москва и нашите верни слуги копираха до едно всичко от болшевиките уроди. А сега по-ортодоксални и от Йерусалим. Ходете, заразете се, но после търсете помощ в църквата, а не от държавата!!!

Тези празнични литургии Ще преминат прекрасно Точно заради вярата на свещениците И на миряните в Бог Никаква полиция Никакви политици Няма да ги доближат дори Никакъв вирус На Бог ще се помолят за ваше здраве И ще му благодарят Спокойно

Поредния нагъл религиозник, който не стига че вярва на суеверни абсурди, ами си мисли и че стои над закона и здравия разум. Отде ви изравят бе.

дано, ама надали...

Не разбрах полицията ще използва ли водни струи, палки и сълзотворен газ ? Има си заповед на здравния министър и полицията е длъжна да следи за нейното изпълнение !

КАТОЛИЦИТЕ ЗАТВАРЯТ ЗА ВЕЛИКДЕН ЦЪРКВИТЕ...РУСИЯ-СЪЩО, ГЪРЦИЯ И ТЯ ТАКА...ТУК СЕ РАЗЧИТА НА ПРИЗИВИ ЗА ДИСЦИПЛИНА...АБСОЛЮТНА ЗАБЛУДА...СЛЕД ВЕЛИКДЕН-КРИВАТА НА ЗАРАЗАТА ЩЕ БЪДЕ ВЕРТИКАЛНА...ЩЕ СЕ МРЕ ЗАРАДИ КРИВО РАЗБРАНАТА "ДЕМОКРАЦИЯ"

Не бъркай демокрацията с наглите суевярващи, които демонстрират как стоят над закона и здравия разум с тъй наречените си "православни ценности".

управляващите НЕ СМЕЯТ да издадат категорична ЗАБРАНА и ДА НАЛОЖАТ затваряне НА ЦЪРКВИТЕ...Опасяват се от упреците на населението...че "демокрацията е в опасност"....По същата причина НЯМА добър контрол за спазването на мерките заради извънредното положение...Страх лозе пази, но ЗАРАЗЯВА!

Тук си прав. Но пак - да не се бърка демокрацията с наглите суевярващи, точно защото в реална демокрация щяха да затворят с полиция тия ненужни развъдници на бактерии и перачници на пари точно задето отказват да се съобразяват със закона, вместо да се церемонят с тях и така да рискуват разпространяване на заразата, че утре да не изгубят гласчето на лишените от ежегодното си шоу суевярващи овци.

"Към вчерашна дата под карантина са били 24 000 души, които се контролират." Означаваме ли това скоро да очакваме поне 12 000 нови заболели ????

То голям зор да се иде на църква. Простотия.

Докато има овце, все ще се намери кой да ги стриже. Поповете точат ножиците и покриват ръце :)

Ако не ходин в църки, скоро ще гледаме само минарета !

Нещо не чух да говорите така, когато ви опростиха дълговете и на вас, и на мюфтийството на равна нога.

Ми вкарвай полицaите в църквата и да следят разпорежданията да се спазват, бе. Иначе глоби на място от всичките суевярващи. Като не ви стиска да забраните на религиозните малоумници да си провеждат шоуто посред епидемията!

Ден година храни каза попа.

Така е!Църквата няма да се мине да не лапа.

Боко обеща да ги обезщети, каза го пред всички.

Малко им е задето на плащат лев данъци за всичките си имоти и бизнеси, че им опростиха и дълговете към държавата, че им дадоха на поповете заплати като на учителите от държавната хазна, че сега и компенсации. Голям страх да не изгубят гласчето на суеверното стадо. Точно като с циганите - даваме ви, че да дадете.

Всъщност владиците се отказаха от нещата, които носят най-много дарения - върбата и минаването под плащеницата. Не виждам на какво отгоре подобно мнение? Тези дни единият отец каза, че почти никой не влиза в църквата. Реално разходът за климатик тези дни е бил повече от приходите. Т.е. цялата теза, че целта са парите издиша!

А случайно да вдянахте, че климатиците не трябва да се пускат в обществени помещения, защото разнасят заразата още повече? Затова беше и спорът за Народното Събрание..

Затворете църквите! Май месец ще се натръшкат пенсионерите и от 600 заразени ще станат 6000.

Едно време Запада внедриха Горбачов за да срине комунизма, а сега май комунистите внедриха Бате за да срине българската демокрация.

Дреме им че няколко хиляди ще умрат. Парите са по слдки от всички.

Те вече смятат печалбата от погребенията. Дано не се случи токава беда.

Възхитен съм милицията! Какъв разкош, какъв блясък, какви пагони какво излъчване, какви ширити, какви ексалбанти ....! Даже предлагам ежедневно баш милиционерите да ходят с празничните си униформи! Не мога само да си обясня, че някой от милиционерските началници е с коса и не е обръснат 0 номер! Дет съ вика не е правилно!

Едно време ковсомолските секратари стояха и записваха имената на влизащите в църквите! СЕГА ще ни съберете ли имената? Едно време пионерските ръководители гледах, кой ходи на църква. Който ходеше с баба си и дядо си на църква го изкарваха пред класа за порицание! Сега тези с черните униформи, като на подводничари ще ни порицават ли? КАКВИ СА ТЕЗИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ПОРЯДКИ?

Естествено че трябва да ви вземат имената и да ви съставят актове по 300 кинта за нарушаване заповедта на здравния министър да не се събирате като овце на едно място ! Заповедта на министъра е еднаква за всички - и за вярващи и за невярващи !

Nяма да ви събират имената за малоумните ви религиозни суеверия, а за нарушаване на законово определени мерки за ограничаване на епидемията. Да не си мислите, че с тоя ваш тъй наречен господ стоите над закона? Отде ви изравят такива бе.

Не е лоша идеята, че после като се разболеете, лекарите да знаят кого да лекуват и кого да пращат при владиките за лечение.

Нашите политици имат нужда от избиратели. Затова пускат богомолците по време на епидемия в църквите. В другите страни не е така.

На тази снимка,... ВСИЧКИ в УНИФОРМИ?..?? Защо?? Остава и Бойко и Радев да ударят униформите с лампазите и ще ПОБЕДИМ коронавируса!!;))

Изкарайте попа по БиТиВито , да обясни на хората какво да правят . Стига с тия полицейски номера . Къкаво общо има полицията с църквата ?

Има ли някой, който ще ходи на църква?

Да що?

Аз ще ходя на църква! Възкресение Христово е!

Но после ако заразиш маса народ, трябва да те съдят за опит за убийство.

НО НЕ ЖЕЛАЯ НИТО ДА СЕ ЗАРАЗЯВАМ, НИТО ДА ЗАРАЗЯВАМ МОИТЕ БЛИЗКИ, НИТО СЛУЧАЙНИ МИНУВАЧИ! КАК ТАКА ПЪК ЗА ПАПАТА НЕ Е ВЪЗКРЕСЕНИЕ, СЪЩОТО И ЗА ЙЕРУСАЛИМ, ЗА РУСИЯ, ЗА ГЪРЦИЯ... САМО ТУК СЕ ПОДХОЖДА АБСОЛЮТНО НЕРАЗУМНО...ПОСЛЕДИЦИТЕ СА ПРЕДВИДИМИ!

Аз пък няма да ходя. Щото не съм християнин и не ме интересува.

Наближава голям мюсюлмански празник . Какви мерки ще все вземе МВР ?

Мерките трябва да са същите, каквито са срещу християнските сборища и струпвания. Но, както и в първия случай, и във втория случай те ще бъдат едни на хартия, други - в реалност. Защото най-големият страх на властта е да не би някак да отблъсне гласоподавателите и оттам - да загуби следващите избори. Затова не се спазват законите при демокрацията. И оттук идват всички проблеми.

Написано от един Велик Българин преди повече от век, но актуално и до днес. Дълбок поклон! МОЯТА МОЛИТВА Христо Ботев „Благословен Бог наш...“ О, мой боже, правий боже! Не ти, що си в небесата, а ти, що си в мене, боже - мен в сърцето и в душата... Не ти, комуто се кланят калугери и попове и комуто свещи палят православните скотове; не ти, който си направил от кал мъжът и жената, а човекът си оставил роб да бъде на земята; не ти, който си помазал царе, папи, патриарси, а в неволя си зарязал мойте братя сиромаси; не ти, който учиш робът да търпи и да се моли и храниш го дор до гробът само със надежди голи; не ти, боже, на лъжците, на безчестните тирани, не ти, идол на глупците, на човешките душмани! А ти, боже, на разумът, защитниче на робите, на когото щат празнуват денят скоро народите! Вдъхни секиму, о, боже! любов жива за свобода - да се бори кой как може с душманите на народа. Подкрепи и мен ръката, та кога въстане робът, в редовете на борбата да си найда и аз гробът! Не оставай да изстине буйно сърце на чужбина, и гласът ми да премине тихо като през пустиня!... --- Стихотворението излиза за първи път във в. „Независимост“ през 1873 г., но се предполага, че е създадено по-рано.

Ботев е бил просто един нещастник, дето даже да умре не е успял като хората. Виж, на приказки го е докарвал. Още в училище не можех да се съглася с т.нар. му "величие".

Като нямаш какво да кажеш, просто замълчи. Ботев е идеал, а ти си безродник. Той е умрял за родината, а ти си просто един лайномет

..."Естествено, ние ще бъдем там, където има нужда от нас - в цялата страна."... Къде бяхте когато циганетата пребиваха 92годишния старец? Тогава имаше нужда от вас, но удобно сте се скрили някъде... А заразените ви колеги, ако бяха спазвали дистанция нямаше да са заразени. Ще им се търси ли ня тях отговорност? Защо на вас все някой друг ни е виновен?!

Т.е. очаква се от свещенството да вземе сопите и да бие циганетата? Това противоречи на законите в страната и каноните на Църквата. Всъщност къде беше полицията и обществото?

То противоречи на законите и да се скупчвате по време на извънредно положение заради епидемия, ама това вече не ви притеснява, а, лицемерино църковен! Отде ви изравят бе.

Цитата е думи на главния секретар на МВР. Какви попове ви гонят вас и как ги вмъкнахте тях и църквата в картинката не ми е ясно...

В цял свят ограничиха влизането в църквите,тук не,да не би да е умишлено,с цел да се заразят повече хора?!? В църквите малоумниците целуват иконите и кръстовете,което е идолопоклоничество и се нарушава една от Божите заповеди! Тези хора си мислят,че вярват,ама не е така. Като целуват тези икони и кръстове ще разнесат вируса и ще стане мазало...

Ама нека си ходят по църкви, тях бог ги пази. Пък ние ще си ядем агнето в къщи..

А за джамиите колко милиционера ще отпуснете ?

МммммДам! Българина не вярва в COVID - 19 , но вярва, че един евреин дал фира преди две хиляди години е боК и че 5G ще му умори кокошките! Егати пародията!

Здравей , агент Павел !

Пуснаха те от диспансера за карантината или ти пуснаха нета в диспансера?

За дрогата трябват много пари, а религията хем ги баламосва, хем сами даряват за да ги баламосват!

Куроната е за теб !

Не, мерси, дръж си я!

Показаха Нотр дам дьо Пари. Вътре общо 7 човека, обслужващи богослужението, всичко се предава онлайн, пред входа има полиция да спира недочулите бабички. Опазихме се до тук и сега заради вярващия ББ всичко да отиде по дяволите. Уж сме светска държава, ама май сме съветска с вожд начело.

Свещенна тъпота. На Витоша и в парковете неможе, а в автобусите и църквите може. Вие сте луди!!!!

На първата вълна устояхме но втората ще я яхнем с пълна сила на великден.

Нека пред църквите да има полицаи, които да следят да не влизат повече от няколко човека и да не става навалица отвън. Ако трябва, с КПП-та. Че иначе като се юрнат ония ми ти "вярващи", дето се сещат за религията само на Коледа и Великден... ще стане страшно. Какво пречи който иска да си отиде на църква седмица преди, или след празника, нима ще е грях?