Иван Нейков: Измамите в НОИ Силистра вероятно са били за пенсии над 800 лева

Такова фалшифициране е възможно само с подкрепа отвътре, твърди специалистът

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По рано на такива фалшификации се квалифицираха като "документна измама" в особенно големи размери за която имаше законодателна отговорност и се излежаваше в затвора след възстановяване на сумите в злоупотребата! А сега е масова практика????!!!! и последствия няма???...ами че то вече е срамно да не злоупотребиш, просто няма как да оживееш без измама...такова ни е "правосъдието... престъпността е във властта!!!

Нека хубаво да се "омажат" с ПАРИ, за да не се вайкат после с "ОТ КЪДЕ МИ ДОЙДЕ ТАЗИ ПРОКОБА, ГОСПОДИ?". Вангелия Гущерова: "Не искайте много, защото не можете да го платите.".

Контролът изобщо е системен проблем на България. Благодарение на повсеместното - институционално негово отсъствие се вихрят небивал грабеж и корупция! Това както се сещате е сенчестата политика прилагана в държавата естествено от управляващите ГЕРБ и другите почти Обединени мушмуроци! В Миманса обаче никога незабравяйте и ДПС!

„Контролът се упражнява на ниво териториално упражнение...“ Упражнявайте се още, може накрая и да научите български...

селянин от Силистра, цял живот живял само там, да е бил миньор! Такава справка-филтрация чрез ЕГН може да се направи за минути, но навсякъде са назначени герберски калинки с гънки, колкото на аспирин протект!

ВИЖТЕ СЪЗНАНИЕТО НА НАРОДА НИ,ДОРИ ДОКОПАЛИ СЕ ДО ДЪРЖАВНА ДЛЪЖНОСТ ,НЕ ИЗМЕНЯТ МАНТАЛИТЕТА СИ .А ПОСЛЕ БОЙКО ИЛИ НЯКОЙ ДРУГ Е ВИНОВЕН ЗА ХАЛА НИ

за докопалите се! Колкото по-нагоре толкова възможностите са по-големи. Няма как да се надникне в чиниите нависоко, а съзнанието се определя от бита.

ТЪРКУЛНОЛО СЕ ГЪРНЕТО НАМЕРИЛО СИ ПОХЛУПАКА,КОЙ ОКРАДЕ ДЪРЖАВАТА ,ВСЕЗНАЙКО

Този всезнайко направи т.нар. "пенсионна реформа", с която Иван Костов и правителство окрадоха бачкаторите и служителите. Сега сигурно си умира от смях като гледа дребните далаверки на некадърника от Силистра.

PEYTSCH

АКО покажете именцата на купилите си такива пенсии ще видите комунисти, партиини секретари и вся осталная бивша номенклатура и настояща сволоч...

доста роднини на политици, предполагам. Най-вече от ГЕРБ и ДПС.

PEYTSCH

Без трудов стаж ?

И всички членове на БКП от ГЕРБ и БСП.

Това с комунистите изказано от психарите на прехода вече буди само смях. Беше актуално преди 30 години, когато в наивността си ви повярвахме, че сте нормални. Но истината излезе твърде скоро - само за година две видяхме, че психари не могат да управляват държавата, па ако ще и брада да им е пораснала!

gotinO7

С ъс сигурност и тези измамници ще бъдат оправдани от "независимия"бълграки съд защото събраните от прокуратурата "доказателства" няма да са годни и пак данъкоплатците ще покрият глобите!

"Ако погледнем средния размер на пенсията, едва ли тя е била целта. Вероятно, това са предположения, става дума за опит да се получат пенсии в условията на ранно пенсиониране и става дума за пенсии, близки до тавана, тоест над 800 лева" - Кефи ме с какво презрение тоя бюрократичен цървул говори за средната пенсия.Един вид, средната пенсия е толкова смешна че няма смисъл и да я краде човек.Абе гад, как мислиш, че се чувстват хората които са бачкали по 40 години за тая средна пенсия дето ви е толкова смешна сега?Дано да доживея да дойде видовден!Друго вече нищо не искам, само това.

"Хората, които трябва да упражняват този контрол, не само не са го упражнявали, но и са ПООЩРЯВАЛИ подобни измами." Бащицата да вдигне заплатите на престъпниците! Гербавите стимулират и поощряват некадърниците и мачкат изпълнителните и спазващите закона. Затова учениците бягат от Мутростан веднага след дипломирането си.

Абе помним коя социална партия ги въведе тези неща, прегърната с Евророма и ДПС..

институции хора склонни към злоупотреби на обществени средства? Кой ги слага освен политици,които лобирот за този или онзи?

Нормално е за България - Ако се обърнем назад - Шефа на Българската Народна Банка беше взел пари за да си затвори очите за КТБ , Инвалидните Пенсии се отпускат срещу Подкуп от Шефа на ТЕЛК , Фалшиви Пенсии се отпускат от Шефа на НОИ . Представете си какво правят политиците с парите ни от Данъци и Осигуровки в МОМЕНТА - ДНЕС 10 МАРТ 2019 ???

Интересен коментар от човека който съсипа стотици хиляди пенсионери и сега има наглостта да дава оценки. Не че не е прав, но точно този убиец на човешки съдби не е подходящия коментатор.

Никога, ама никога няма да се управим като народ и държава ,поне да я наводнят със негри и азиатци белким видим бял ден ,но и това не заслужаваме.

Какво работи този човек сега? Гледам го доста "зализан".

от частните пенсионни фондове,понеже е един от бащите на тази осигурителна пирамида.

Ми ходи от телевизия в телевизия и дава акъл ! Иначе се подвизава в балканския институт по труда и социалната политика.

Дайте да излезем на един метинг с искания облажените измамниците и от случая с телковете и също така с пенсиите да връщат с наказателна лихва.А за продажните мафиоти,ограбили парите на българина строг пандиз и конфискация на всичко ,да връщат в троен размер. Не бива да се допуска по вече грабил ,разкрит и дотук.Инъче пак ще се случват такива неща.

И, разбира се, Иван Нейков като автор на сегашната пенсионна система, може да се счита за баща на въведените престъпления срещу НОИ, с които се източват милиони не само за тези начини на пенсиониране. Всичко което беше въведено по времето когато този отличник на една гимназия в Хасково, но по същност природно надарен илитерат, е гнило, неработещо. Но вече 20 години постоянно го разхождат като мечка на синджир за да лъже и маже колко добро законодателство са измислили по време на царуването си!

ще получат ли наказание заедно с пенсионерите измамници да възстановят парите в НОИ?????

Колко и кои са измамниците получатели на фалшивите пенсии?

този бивш синдикалист,бивш Костовски министър по социалните дейности.Костов,този гьонсурат на снимката,"проф" Йордан Христосков,СДС,НДСВ,,Христина Христова,Тройната коалиция са виновни за разбиване на социалната и пенсионната система след 2000 год. и създаването на т.нар."втори стълб" за пенсиониране,а именно частните пенсионни фондове,които са си едни пирамиди и всички които изброих по-горе са наблъскани и цукат от тези фондове.НОИ-Силистра си е само костилката от черешката на тортата по фалшификаци,нарушения,престъпления и т.н. в системата на НОИ.Освен това нормативната база на НОИ държат първо място по корекции и актуализации,над 100 път до сега от 2000 год.,а това вече дава предпоставки за посочените престъпления в системата.

"....първо място по корекции и актуализации,над 100 път до сега от 2000 год." - именно тук е разковничето, т.е. след като Иван Нейков вече е излязъл от системата! Ефектът от една реформа, особено на система като пенсионната, може да се види след повече от 10-15 години, но само ако направените реформи се запазят, а не се унищожават систематични всяка година!

10-15 год. след 2000 г. трябваше да се изплащат вече пенсиите от втория стълб осигуряване,за категорийните работници,а се установи само от "анализи" на такива като Иван Нейков идруги корифеи,че пенсиато от частните пенсионни фондове ще е от 30 до 50 лв.А тази "реформа" в пенсионната реформа от 2000 г.насам донесе до мимималната пенсия от 230 лв/115 евро/ и 65% от пенсиите се изплащат от държавния бюджет,като преди 2000 год. беше 35%.Останалото беше от внесените реално осиг.вноски за Държавното общественно осигуряване.Коментара ти приятелю,бля,бля

не са аргумент. Щом смятате, че фондовете от втория стълб са пирамиди, никой не ви пречи да си прехвърлите вноските в НОИ. Точно както искат Вл. Горанов и "експертите" на ГЕРБ в Народното събрание.

Схемата добре, направили я, кярили...сега ко прайме Думни им едно американско наказание...нека и други да праят тъй

Гарге, ако случайно не знаеш да те светна че измамите с отпускане на фалшиви инвалидни пенсии датират от поне 30 години назад! Нищо на никого няма да направят, защото всички са се облажавали и продължават да се облажават от таз порочна практика. Само да ти припомня ако си забравил, че един бивш социален министър (Тотю Младенов) заяви следното- "Поне половината от инвалидните пенсии в България са фалшиви"! Е, и аз питам тогава, след като даже и ресорния министър знае какво и как се случва при отпускане на телк решенията и инвалидните пенсии какви мерки се взеха още по негово време? Какви мерки ще се вземат оттук нататък за да се ограничи до миниимум пова явление? Само с показни акции и излишна щумотевица няма да стане! Да ти припомная ли какво стана с предишните дето ги уличиха съвсем скоро във вземането на подкупи ? Ами спец съдчето се произнесе - НЯМА ДАННИ ЗА НАЛИЧИЕ НА ОРГАНИЗИРАНА ГРУПА ЗА ОТПУСКАНЕ НА ФАЛШИВИ ТЕЛК ДОКУМЕНТИ! Е, какво повече да говорим?!

Всички,които са поставени от ГЕРБ да управляват после ги хващат в кражба.Вместо празни приказки нека да върнат парите,а виновните освен това и да полежат малко в затвора.Ако не бъдат наказани най строго значи и вие ги подкрепяте.

Да, само от ГЕРБ крадат. ОТ БСП и ДПС никога не са го правили. А пък СДС и НДСВ изобщо не са чували за подобна възможност. Тук говорим за проблем на нацията. Не го политизирай изкуствено.

Вие телевизия не гледате ли? 12 сезона на "Столичани в повече", там са всички схеми взети от живота... СМЧ

Добре де ти пък го прие като лична обида.

Докато няма желание на самите граждани да се намали корупцията, нищо не става. Забелязвам равнодушие и мълчание сред самите нас. Виждаш, колега замърсява морето с пластмаса и нефтопродукти... Мълчание. Виждаш,роднина да краде вода, парно... Мълчание. Виждаш, комшия да кара автомобил подпийнал... Мълчание. Виждаш корупцията пред теб... Мълчание.

Виждаш, че си с празн глава, а умственият ти труд се ограничава до таратайка, мол и ракия. Мълчание.....

Господин Нейков! НОИ с вероятности ли го управлявате.Защото показвате че за Силистра научавате последен!

СМЧ едва ли са информирали министъра за своята дейност... Тези неща се вършат в средните ешалони... Най-ниските, нямат думата, а най-високите не знаят... Проблема е в самите нас!

И на новия софтуер на НАП ще намерят цаката.

Поради това, периодично се подменят банкнотите,софтуера,закони и разпоредби... Няма нищо вечно...

Как спокойно коментира, все едно по негово време не беше същото, но без никой нищо да разследва! Гьонсурат!

Всъщност е единственият, който започна да прави реформа на една порочна система. Всички след него дръпнаха спирачката и оставиха цялата социално-осигурителна система с недовършена реформа. Резултатът - половинчати промени, които доведоха до този резултат.

Напротив, имало е много разследване и сигнали, но нищо не са открили... За да се разкрие злоупотреби, трябва: 1.Сигнал,Жалба 2.Свидетел 3.Доказателства 4.Прокуратура... Ако има тези 4 точки... СЪДА е формалност, а съдията без значение

Престъпна нация. Все някаква схемичка ще се измисли. Всички до един крадем от държавата, укриваме си доходите, не си плащаме данъците и осигуровките, въртим или подкрепяме сивата икономика. В страната 2 милиона души живеят под наем. Но колко наемодатели плащат данък на държавата? Ако бяхме читави граждани, в държавния и общинските бюджети щяха да влизат още поне 20 милиарда годишно. И с тези пари можеше да се свърши много работа за качеството на живота, работни места, благоустрийство, инфраструктурата, околната среда и екологията. Сега отиват за шпеков салам, ракия и чалгарски издевателства в събота вечер. А поале ревем по форумите колко ни е скапана държавата и как нагоре по етажите всички крадяли. Ние всички сме длъжници на държавата! И не работим достатъчно. Затова ще сме винаги бедни и нещастнаи.

"нема те разбЕрат"

на финансовия министър.

Вероятно. може би, не се знае...комисия трябва....Всичко е на самотек. Краде се, като за световетовно и никой не му дреме.

Браво бе Уотсън, как се сети че измамите са за висока пенсия? Какво значи отвътре аз ако представя документ нима ще се проверява от някого? Щом има подписи на отговорните лица и печат на фирмата край - честито! Саше, Саше...

Би трябвало да има връзка на тези документи с удържаните през годините вноски. Иначе измамите са престъпно лесни. Дали не са оставени вратички в закона, ако - да, кой и защо.

То от тоя по-голям измамник има ли?