Костов: Парите лесно ще изтекат от България

Българското правителство се държи некомпетентно и безотговорно към предизвикателствата, свързани със световната финансова криза.

Обратно в новината

Коментари - Костов: Парите лесно ще изтекат от България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абсолютно е прав. До сега не съм се занимавала с темата Костов. Много малко пишете за него по форумите. Човека има право. От коя партия е той?

Упс, намерих го - ДСБ. Ще се разтършувам малко и из нета ,да разбера кой е и какви възгледи има.

Абсолютно е прав. До сега не съм се занимавала с темата Костов. Много малко пишете за него по форумите. Човека има право. От коя партия е той?

Бре, не думай, Костов! Виж вестник Таймс - Ричард Ран пише, че сме цъфтели, та вържели и нямало толкова много да пострадаме от кризата. Хората все повече можели да си позволяват лечение при частни лекари и в частни болници и плоският данък добре ни се отразявал!... Ха сега, де! Кому да вярваш? На Ричард Ран или на Иван Костов? Единият вика - кризата няма да ви се отрази, другият казва: йок! парите ще изтекат от България! Същи досиета Х! Истината е някъде там...

Само един невеж цървул не може, а и да може няма да признае, че КОСТОВ е велик политик, а всъщност същия този цървул, благодарение на Костов, който възроди България след Жан-дървената глава, хукна по света да сее гнилото си комунистическо семе, за да продължи да създават безмозъчни същества. Костов беше и е единствен, който успя да овладее най-тежкия период от историята на България, но комунист не търпи никой, който да го превъзхожда. А КОСТОВ Е НЕОСПОРИМ ПОЛИТИК И ПРОФЕСИОНАЛИСТ и винагище има подкрепата на интелигентните и нормални хора.

Разберете.че няма по добър държавник от Костов.колкото и да ви боли скапани червени гниди!

Абе, вие защо вчера не сте ми публикували коментара за КОСТОВ ПОДКРЕПЯМ ГО И ВИНАГИ ЩЕ ГО ПОДКРЕПЯМ. А ТЪПИТЕ СЕЛЯЦИ И КОМУНИСТИ МОЖЕ САМО ДА МУ ДИШАТ ПРАХТА.

Естествено, че ще изтекат. Като сме вързани за САЩ! Икономика, военни, всичко! Като нямаме национален характер - да не казваме винаги да, само защото въпросът идва от запад, например. Ако не бяхме пуделът на Америка, щяхме да гледаме отстрани сгромолясването на американските банки. Обаче то е традиция - българските управници да свързват страната ни с бъдещите губещи страни - някога с Хитлерова Германия, сега - от 20 години насам - със САЩ. Методите Дойчланд юбер алес и американски интереси навсякъде по света по същество са едни и същи. Обаче може ли да го прецени човек, обладан от злоба и гонещ призрака на комунизма като един шизофреник! Мен ако питаш, не ме интересува какво точно ще строим - капитализъм, социализъм... Важно е България да е силна и НЕЗАВИСИМА! Важно е да не позволяваме никой и копче да ни казва как да живем. Да не чакаме ЕС, Америка, Русия, марсианците, а ние сами по себе си да сме силни икономически и сами да определяме бъдещето си! Искам победи за България, но не да размахваме юмруци, скрити зад гърба на САЩ, ЕС, Русия... Трябва ми независима България! Това ми трябва на мен! И който политик го направи, може да разчита на гласа ми, на уважението и поддръжката ми!

на пазара ни функционират много чужди банки. Сигурен съм, защото аз се погрижих да е така, когато бях на власт... И да изтекат 32 милиарда стари лева в Доминиканската република. Нека им така на мръсните комунисти!

Великолепна преценка.Кратка,ясна Ви.

prochetoh vsichki komentari do tuk.tova koeto ot davna si go misleh izleze che e istina.balgarite sa edno stado,nakadeto gi vodish na tam tragvat,bez da se zamisliat.hora kostov ne beshe li na vlast?kakvo napravi za vas za Balgaria?po negovo vreme silovite grupirovki raztsaftiaha,razprod se darjavni predpriyatia za stotinki,a vie sega go bogotvorite.kajete koi ot tia izrodi vav Narodnoto sabranie ne e bil na vlast,a da Siderov i Borisov.glasuvaite za tiah te shte vi opraviat,traka kakto Simeon vi opravi.

Факт е, че след като България смело крачи по пътя на развитото капиталистическо общество ще сърба и тя от надробената попара. Но е факт също, че доста хора се хранят от статии, подобни на тази. Всеки се стреми да очертае колкото се може по черен апокалипсис. Какво можем да направим ние - четящите статии като тази или дописвайки някой коментар. НИЩО. Нито парите са в нас, нито средствата за производство, нито имаме решение. Тия, които имат думата, никога не се изказват публично, сиреч дърпат конците из-зад колисите. Ние можем само да теглим по една ма.на, преди да се върнем към битовите си проблеми. Е, ако стане невъзможно хората - осъзнати и организирани - да свързват двата края, те знаят как да си търсят правата. Тук в България нищо не може да се случи, защото няма нито свободни, нито организирани хора, които да се борят в името на една или друга кауза. Проблема ни е, че по тези земи никога е нямало масов глад и затова всеки се спасява поединично, когато загази, защото сит на гладен не вярва, и си стои пасивен. Преди 20-тина години си говорехме (тихо) как сме бедни в резултат на ограбването от социализ(ъ)ма, ама такова крадене като след това въобще не е съизмеримо-независим че участвуват стари комунисти и нови демократи

Костов знае как.

МИ има си хас той да не знае как се изнасят пари смешник едното сапои само да си спомним Бойко е абсолютен цървул в сравнение с него седнал от разни преасфалтирания да им се облажва

аааа бе що не пращаш вече пари от българия тук щерка ти се сърди да знаеш

ФРЕНСКАТА РЕВОЛЮЦИЯ В БЪЛГАРИЯ МУ Е МАЙКАТА С МАЛКО ПОВЕЧКО ГЛАВИ НА ГИЛОТИНАТА!

Правителствените кухи хралупи трябва да слушат Костов,който е отличен политик,икономист извадил страната от Виденовите батаци и единствен не допуснал ДПС да се изявява като правителствена партия!Вярвам на Костов,колкото и да плюят по него и съм сигурен,че два негови мандата ще наредят страната до нормалните страни от средна Европа-Австрия,Чехия и Унгария!Не подценявам Станишев,но смятам ,че е в плен на партиини пристрастия,на старите мошенници от БСП и много трудно дори и при желание може да се наложи над Петков и Овчаров и над крга и обръча от червени бизнесмени!Поради всичко това,страната се нуждае от нова политика провеждана от друго правителство!

Типично изказване на изчезващ политик - констатация на очевидното, с единствена цел да каже нещо, което да бъде споменато по новините ! А като чета написаното от злобните отчаяни костовистчета - така силно приличат на лозунгите на комунистите - ако си умен гласувай за костов, никой друг - само той може да ни оправи, ти си човека, той винаги е прав - ха ха, все едно са ги преписвали от биография на ленин или георги димитров ! Набийте си го в празните глави господа костовисти - българина не обича да го лъжат, втори път няма да се мине, спрете да квалифицирате народа или хората по вашите дребни стандартчета - умен и образован човек за костов няма гласувал, само мухлясалите реститутки - те са точно 1,5 % от столицата, затова и толкова гласове събира мургавият крадец ! Досега вече 8 години губи всички избори - наистина ли мислите, че го хората го искат отдясно, какво още трябва да се случи, за да проумеят кухите ви псевдокомунистически глави, че безвъзвратно отмина времето на неуспелите сини комсомолци ???

Кога стана циганин, пардон банкер, кога му почерня гъзът!!! Бахти синия задник!!! Това не ти е да продаваш българска банка за 0 лева, бе, келеш!

Костов - в затвора!

Много Умен мъж! Можещ икономист, голям държавник. Несравним с никой от сегашните управляващи. Заставам винаги зад него.

Тичане подир Русия ли е: членството в НАТО, американските бази, батальона в Ирак, проекта Набуко, масовата приватизация, и т.н. и т.н. Проблема тук е, че пръдне ли Путин - тук се насират, пръдне ли Буш - тук направо се подрискват, а после народа трябва да им бърше гъза с извинение за израза. Стига с клишето лошата Русия и добрите западни страни.

Разликата между него е тебе е тази, че ти си въобразяваш, че си фактор и правиш нещо, като чаткаш на компютъра гениалните си мисли, от които никой си няма хабер, а той е в позиция, в която казва същото нещо, но ясно ,така че всички да го чуят, включително и ти. И вместо да го плюеш, по-добре го подкрепи - след като твърдиш ,че сте съмишленици и направете заедно нещо реално. Това е моят съвет, ако действително жэелаеш да прожмениш неща, а не си просто един празен балон, от който наистина няма никаква полза. А той иска да промени нещо и се опитва. Присъедини се към него и му помогни, за да помогнеш на себе си, а и на другите. Иначе си нищо друго, освен празна, плямпаща ..... да кажем - нула.

Дори и да са крали еднакво (макар че е трудно да бъдат достигнати висотите на днешните), ако го разпределиш във времето, в което са били на власт - отговора е логичен - СтаниШеф е крал доста повече, другарите му управляват вече от доста време, а Костов беше за много по-кратко, преди много време!

Станишев и световната криза: като стане късно за реакция , ще каже както всяка година казват ЗИМАТА ОТНОВО НИ ИЗНЕНАДА. Май най-добре да си размени мястото с Б.Борисов - току виж успее с боклука , а зимата може да се окаже безснежна.

Ами търпете си тогава днешните обирджии, лъжци и т.н. мутрички и умно кимайте с главици, като ви обясняват как всичко е в розово! Нали сте умни, лесно бивате манипулирани!

Сравнението му за престрелката с водни пистолети между Станишев и Б.Б. е точно. Иначе посланието му е на най-обикновен ревнивец - защо ме забравяте мене, всички медии говорят само за премиера и пожарникаря!

Затова ли тичаме подир Русия и я следваме във всичко. Хайде стига дезинформация и прах в очите. Много ясно че комунисти ни управляват, прогледни и стига дрънка глупости!

Жалко че си толкова дребна душица, започни да гледаш гората, а не листата и се отърви от медийното облъчване!

БРАВО ВАНКА ! ДОБРЕ ИМ ГО КАЗА, ДОВЕЧЕРА ЩЕ ТИ ПУСНА НА ПЕРВАЗА ПО ТЕМЕНУЖКИТЕ....

Не знам какво смешно намираш в Костов, след като той е един от малкото, който казва нещата такива, каквито са и не само това, ами и ПРЕДЛАГА МЕРКИ за разрешаване на проблемите! А сигурно ти е още по-забавно, когато управляващите се надпреварват да ни уверяват, че доходите изпреварват инфлацията, че кризата в България не се усеща и т.н.!!! Отдавна съм решила да гласувам за Костов на следващите избори и всеки, който има акъл в главата си би трябвало да го направи!!!

Бе то ако стреляш с воден пистолет по силно гримирана жена, става страшно...

АБСОЛЮТНО Е ПРАВ-Г-Н КОСТОВ,НО НЯМА КОЙ ДА ГО ЧУЕ,И НАИСТИНА КАКВОТО Е КАЗАЛ СЕ ЕСБЪДВАЛО. ПАЖИВЬОМ ПА ВИДИМ КАКТО КАЗВАТ РУСНАЦИТЕ,КАК ЩЕ СЕ РАЗЧУЕ ЗА ФАЛИРАЛИ БАНКИ,КАК ЩЕ ИЗНИКНАТ НОВИ ФИНАНСОВИ ПИРАМИДИ,ЗАЩОТО ТЕ НИКНАТ ИМЕННО ВЪВ УСЛОВИЯТА НА ФИНАНСОВА КРИЗА И ТЕ СЪЩИТЕ ПАК ЩЕ ИЗЯДАТ ПАРИТЕ НА БЕДНИЯ ДАНЪКОПЛАТЕЦ.АМА ПРОСТИЯ НАРОД ОБИЧА ДА ГО ЛЪЖАТ ЗАЩОТО СИ Е ИЗБРАЛ ТАКИВАУПРАВНИЦИ МИЖИ ДА ТЕ ЛАЖЕМ ИМА ЕДНА ПОГОВОРКА.НАИСТИНА МНОГО ДОМАКИНСТВА КОИТО СА ТЕГЛИЛИ ПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТИ НЯМА ДА БЪДАТ В СЪСТОЯНИЕ ДА ГИ ИЗПЛАТЯТ ЗАЩОТО ИНФЛАЦИЯТА ИМ ИЗЯЖДА ДОХОДИТЕ.НА ВСИЧКИ Е ЯСНО,ЧЕ ЦЕНИТЕ РАСТАТ ГЛАВОЛОМНО ВСЕКИ МЕСЕЦ,А ЗАПЛАТИТЕ НЕ СЕ УВЕЛИЧАВАТ. НАПРАВО ВЕЧНАЯ ПАМЕТ НА ОБИКНОВЕННИЯ ДАНЪКОПЛАТЕЦ. ОБРЕЧ НА БАВНА СМЪРТ.

ДО Н. БАРЕКОВ Николайчо, вместо това театро, вземи да направиш един диспут между управници и опозиция, представени от двучленни отбори. Съответно: Сергей Станишев + Бойко Борисов срещу Иван Костов + Мартин Димитров. Ще бъде интересно и полезно за хората.

Приказки, приказки, приказки............ ли Ви вярва вече господа и за кой се хабите да ги говорите тия глупости не знам, в тая държава освен бабите и циганите скоро никой няма да остане...но Вие ги говорете, дуелирайте се словестно, това е по важно!!!!

Човека го каза - в тая държава или трее да се обесиш на момента или да се забавляваш истински на простотиите.

Pravilnia vapros e koi ot dvamata tapaka e kral poveche.....az lichno ne znam....

ТОВА ЧЕ ЩЕ ИМА ГОЛЯМА ИНФЛАЦИЯ И ЦЕНИТЕ ЩЕ СА ОТНОВО НАГОРЕ И БЕЗ ИЗКАЗВЕНИЯ НА ТОЗИ ИЛИ ОНЗИ ГО ЗНАМ.ИСКАМ ДА МИ КАЖАТ КАКВО ЩЕ СТАНЕ СЪС ЗАПЛАТАТА МИ .КАК МИСЛЯТ ПО НАТАТЪК ДА ПРОДЪЛЖАВАТ ЗАЩОТО НЕЩО ОБЪРКАХА ХОРОТО И ТО ОТДАВНА.

Я си спомнете в НДК какво каза преди 6-7 год,че ако БСП победи на изборите ,ще ни наложат финансов мораториум върху всички присъединителни проекти a Румъния ще ни изпревари.Хахахаа и тогава се смеехте ,говеда селски !!!

Тоя има ли го още, от време навреме се показва и грачи по микрофона, да не го забравят. Какво се прави на компетентен - това не е планова комунистическа икономика и марксизъм, каквито преподаваше, откога стана специалист по пазарна икономика и банково дело ? Къде ги научи - на село в родната Дупница ли ? Чуди се и той как да се качи на влака, за да продължи грабежите, ама вече му сърбахме попарата, преди бяхме умен народ, като го качихме на власт та да ни прави на глупаци - сега сме били прости, щото ни писна от крадци като него - затова правилната поговорка е - прост народ - прости политици ///////////

кккризата ще ни подмине, Костов е виновен, комунистите са прави, циганите са добри, българите са лоши. е това е, вервайте ми!

Хаха ха , Костофф откри топлата вода! Ми чи аз това го казах тук във форума преди 5 дни, макар да не съм икономист като него. Ма той е необикновен коумнист- по политикономия. Авторството ми е потвърдено тук, писаното остава- казва една римска мъдрост. Да не би Костофф да чете форумите? Да ти имах опозицията Костофф- опозиционерска куха кратуна!

Блестящ анализатор.Не случайно СДС на Желев му плащаше за неговите предсказания.Още не се появил политика който да може толко вярно,точно и безпристрасно да изказва и формулира същността на проблема.Ако нямаше кретени-апаши около него,за 14 г. щеше да превърне държавата в оазис.Не че няма грашки,има в осигуряване контрола върху преватизацията.И по точно върху РМД.Окрадването на държавната собственост в първите 2 г. на неговото управление беше тотално и жестоко.Не че като премиер е лично отговорен за кражбите а само за механизми за контрол както в държавата тъка и СДС.Все пак никои не е правил преминаване от социализъм в капитализъм и никой не знаеше какви крадливи страсти ще се разпалят в ОДС компанията.Това е единствената пречина,без отговор от Костов,заради която хората отказват да му дадаът подкрепа.Въпросът за собстеността изигра жестоката роля на неблагодарност в народа.

Сега да не ми спретнете една революция? А мушмуроци такива?

Сега да не ми спретнете една революция? А мушмуроци такива?

Костов е сържавник със свое мнение и политика-като министър на финансите и премиер.Ла----о Станишев му отстъпва отвсякъде.Жалкото е ,че окраде BG, изживя се като несменяем/ала Т.Ж./ и се събра с лоши приятели-ЙЦ , Сивия кардинал,Мистър 10/може да са били и повече/% , Валяка и др.Това което говори сега е абсолютно вярно - независимо от това защо го прави.

Костов имаше шанс да управлява, и не го оползотвори! Какво иска още? Едно от малкото добри неща, които направи за България, е че не пусна албански бежанци от Косово в България. А във форума някой продължават да виждат комунисти навсякъде, какви комунисти след като БСП е по дясна от СДС и ОДС взети заедно, а СерГей ходи във САЩ на инструктаж?

Иване кажи си...? Колко % имаш от Булбанк-Уникредито. Мъглата около тях се сгъсти вече и сега ще чопнат и ще измъкнат освен печалбите, влоговете и съдържанието на сметките за които се хвали И.Искров И понеже на теб може да ти се вярва вече предупреждавате, защото продадохте овреме акциите си от борсата, инкасирахте 300% печалби, баламурниците изгоряха. А сега надаваш вой за спасителни операции. Защо мълча 2 години откак се срива българската борса. Ама и ти беше един от играчите: Чета и се чудя на оптимистите и банкерите за мненията и заключенията. Банкерите разсъждават, че дават кредити въртят чужди пари и развиват икономиката, други си мислят, че като ползват надути кредити вършат велики работи. Кредитите на банките, таксите и кмисионните в България са огромни и заробващи за всеки един ползвател. Бедния не влага и не тегли кредити-той плаща на кредитополучатели и производители, вносители и т.н. Средния взема кредити и се гърчи да си прави дребния бизнес, да купи жилище и да си върне кредита и щастливо потрива ръце. Остава му нещо и за всеки ден. Богатия краде много от бедния и средния, той не ползва кредити или ако ги ползва муха го хапе, защото размера на печалбата му разрешава да трупа, да плаща лихви за сметка на тези по-горе. Банките са тези, които се грижат за богатите, за лакомите, за спекулантите да им опазват парите и да ги подпомагат с кредити ако е необходимо от парите на средните от комисионните за обслугване на данъците на бедните и средните. Защо са високи цените на стоките и услугите в тази държава? Защо са високи лихвите и услугите на банките? Банките са на чужди инвеститори които не могат в оная среда да въртят парите с тези нива на комисионни,лихви и т.н.н. Вкарали са малко пари в държавата и печелят много на гърба на бедния българин. А нали Б.Б. е българска? Ами тя не може да бъде с по ниски комисионни, лихви под частните банки. Снежна топка. Ха сега пресметнете как са навързани като лайняни черва институциите, банките, търговците и така до бедния чичо. Стока -цена X Стока при търговеза Х + Р + П Р-начисления на търговеца мин. 14% + 8-15% лихви към банката П - печалба (колкото скриеш от данъчните) и кой плаща, крайния потребител! Така, че банките живеят на гърба на крайния потребител, а богатия, средния, който е по предприемчив са само пощенска кутия на банките за да обират бедното туземно население. За това нашите банки са обезпечени и по-сигурни от ония мръсници на запад, които са в жестока конкуренция помежду си и не могат да качват лихвите и комисионните защото ще фалират, защото на всеки ъгъл има банка и ви предлага по ниски лихви за кредити за да привлече клиентела. Е как в най-бедната страна в Европа банките могат да се хвалят с 1.0 милиард печалба за 10 месеца, та това са 215 лв. на глава от местното туземно население. Това го няма и в банановите страни на южна америка. По-голям пладнешки обир едва ли има някъде по света. И някои господа се изправят гордо и казват колко са оскубали българския потребител. Вярно е и тов, че като не ти изнася изнеси се в чужбина. Да ама не, аз искам тук да си живея , а банките или да слязат на нивото на клиентите или да си е.м., защото ако кризата не ни отмине отново ще забият ножа на чичо и ще му вземат спестяванията и данъците, които уж държат на сигурно място а то е в офшорките. А те са наистина най-сигурното място за откраднатите пари. Припомнете си кризата преди 15 години. Като му дойде времето ще ги върнат отново тук и ще ги изперат срещу 30-50%, както се перат сега изнесените преди 20 години. Е как ще се оправим при тази перспектива. Хвалете се господа, наистина има за какво да се хвалите, бърза и ефективна финансова система, всеки българин ви е кредитирал тази година с 215 нови лева. Докато има бедни овчици и тлъсти говеда, ще има и велики доячи-пастири. Закона на джунглата в пълна сила в една бананова република. Няма да е скъпо парното, водата, краставиците и доматите, брашното и салатите. Нали всичко минава през формулите и кредитите на банките. Грабете - грабете го неразбрани. Скоро той не ще да стане .........

Дебата на Станишев с ББ е престрелка с водни пистолети Ето това е И.Костов - ВИНАГИ точен в преценките си, ЧЕСТО точен в действията си, ПОЧТИ НИКОГА - във взаимоотношенията си със съратници и опоненти.