Иван Костов: Политиците са пленени от зловреден популизъм в справянето с епидемията

Бившият премиер цитира сп. "Економист", което е класирало България на първо място в света по поражение върху населението от извънредна или свръхсмъртност

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И прав да е - пак е популизъм това изказване. Винаги се казва половината истина - крайности като “пълен локдаун” или “майната им на мерките”. Цялата картина другари - трябва да се гледа цялата картина - и въпросът е много прост - “Каква е дългосрочната щета за този народ ако 1) убием икономиката от локдауни и се върнем 20г назад в покупателна способност, или 2) изхарчим повече пари за правилна осведоменост, нови или ремонтирани болници и спасим повече хора от смърт?” В общи линии от началото на пандемията всички политици винаги търсят лесното “затваряме всичко”. Как пък никой тъпак не излезе ясно да каже колко е зловредна връзката “локдауни = нови държавни заеми, препускаща инфлация и скоростно обедняване (до 1-2г - не говорим дори за следващите десетилетия). Интересното ще е като си получат хората Януарските сметки за ток и парно (аз помня барикадите и щурма на партийния дом).

Не харесвам този мавър Костов, защото той инициира мащабното разграбване на държавата в последните 30 години. Вече е добре забравено в миналото. Някои може би помнят БГА "Балкан" и Гад Зееви.... Нооо, за ситуацията в момента е много прав. За съжаление е така.

Костов управлява 4 години1997-2001. Управлява ФАЛИРАЛА държава. 3000лв за долар! Помните ли? Забравихте много бързо какво беше 97година… забравихте и че те направиха така да пътувате свободно…

Иване, това което си казал го знае всеки нормален човек в държавата.

ИК пак се активизира да дава мнение. Колко ли са му платили за това?

За теб Оловен СМС !

Тоя, като го видя... и ми се появяват симптоми на COVID 19!!;)

Много загрижен за българите,след като съсипа България.

Съсипаха я ченгетата и камунистен! Ако това не си разбрал халал ти Вера!

Пак ще кажа-Костов спаси България !! Сега пак той трябва да ни спаси от червената чума !!!

Това което той нарича "популизъм" е всъщност остатъка от българската демокрация. Но от съюза на демократичните сили, може да не са чували още за нея.

Иванчо зеления сертификат си е чиста дискриминация! Аз не съм антиваксър но нека всичко да става доброволно а не по принуда! Зеления сертификат е в полза на тези които се ваксинират а другите са дискриминирани това ли е начина да се принудят да се ваксинират хората на сила чрез зеления сертификат? Това е пълно безумие да не може да отидеш в големите магазини без сертификат а пср теста трае само два дни и какво на всеки два дни ще ни ръгат нещо в синусите за да може да отидем в магазина ли? Да не говорим и че един такъв тест е най малко 10 лв.

Никога не съм бил привърженик на СДС, но не съм и комунист - ако някой веднага почне да се заяжда! Не съм харесвал никога Ив. Костов, но в случая е абсолютно прав! Народ, който вярва на врачки, баене, простотии и т.н., а не на истинската медицина не го очаква нищо друго освен човешка трагедия, материализирана в загубата на много човешки животи и съсипани човешки съдби....Сега ще почнат анти-ваксерите да ме "плюят! :)

Пууууу!!!!

Човече, много си прав.

Нали беше сърдит и щеше да си харчиш парите в прайвит моуд с Ленчето без да ни се обясняваш и да ни говориш.... Откъде изпълзя бе политическо зомби

Жълтопеветниците джендъри пак се обаждат. Отрепките от дсб въобще не ме интересуват. Все едно ми пука колко ще опънат петалата.

Ти да не би да си вирусолог та даваш съвети.

от фризера ли го извадихте,бе?!