Костов: Не фалирайте КТБ. Христов: Няма план за спасение

Ако КТБ фалира, загубите ще са по-големи, отколкото ако бъде спасена, заяви Иван Костов. Няма план за спасяване на КТБ, каза Калин Христов.

Обратно в новината

Коментари - Костов: Не фалирайте КТБ. Христов: Няма план за спасение | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

аман от вампири

Слушайте Костов какво ви казва. навремето предупреди царя да не прави сделка с външния дълг- Милен Велчев го направи. Резултатът- 1 милиард долара загуби. Ако не се вземе правилното решение за КТБ ще се върнем 15 години назад. Това ще доведе до пълен крах и край на държавността . Вижте само какви политици излизат вече на хоризонта.

......ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ЗНАЕ КОЛКО МАЛКО ДАДЕ НА ТАЯ ДЪРЖАВА И КОЛКО МНОГО ОТКРАДНА.......ИМА ГОСПОД !!!!!!!!!!!!

Стига манипулации !

Дайте всички хорово да ревнем за парите на Костов, за да не разсъждаваме по комунистически, както той каза един път по тв. С една дума мислете за парите на богатите, те са да добре, бедните и да умират, те и без това успешно си го правят. Нали бе, мангал?!!! Чофнаха ти милиончетата за наказание че съсипа всичко държавно. Айде са се хвани на бензиностанция да наливаш бензин на хората за 450 лв.

Кога ще има разстреляни и обесени за безобразията, направени в продължение на двадесет и пет години в България?

нямаше разстреляни и обесени за безбразията, извършени предишните 45 години (включително разстрелвания и обесвания без съд и присъди или с поръчкови такива). А пък основно същите номенклатурчици и ченгета направиха и безобразията следващите 25 години!... Добре, че имаше управления като това на ОДС, та да не сме изцяло притиснати в пипалата на червено-кафявия и руско-енергийния октопод!

Докато такива като този не са в затвора или в манастир , България ще отива към ликвидация и порадната национална катастрофа. Подобни на този са една дузина, която съсипа и катастрофира България и има наглоста отново да иска власт и акъл да дава. Адът иде.

Няма по добър политик и икономист от Костов ,колкото и да го плюете тролове и медии го правите във вреда за държавата.

Като е най добрият политик и икономист,,..........защо не е в парламента или премиер???!!!!! На най добрите....мястото им не е .....навряни в миша дупка нали??!! Смешник....

Затова сме цъфнали не виждаш ли! Не е в политиката заради сатанизирането му от медиите и от манипулатори като теб!

Иване връщай се да управляваш,че фалираха БГ ,само крадливи комунисти и некомпетентни герберуги.

Не ве, той - костов, не е кадър на БКП, ама никак даже...

Защо тогава го мразят комундетата и доведоха мадридския мошеник като му дадоха половин БГ гори и имоти и му написаха 2 страници с лъжи само и само да го свалят?

Значи според Костов ако от една банка са откраднати милиарди, ние всички заедно трябва да платиме за тая кражба, иначе ще стане по-лошо? Не знам за вазе, ама на мене това ми прилича на рекет, а Костов е един от рекетьорите...

Грешка - Костов не е рекетьор, той просто е говорител на рекетьорите. Какво падение - от премиер да се превърнеш в ПР на рекетьори...

Костов е абсолютен циник. Просто не е за вярване как това лице само преди години беше радетел за тоталното раздържавяване за ненамеса на държавата в бизнеса и т.н. Сега този човек говори с патоса на Ленин и обяснява, че виждате ли Държавата трябва да се намеси, защото иначе става зле!

Плащането е неизбежно! По-важно е колко и при какви условия.

Ако "умните" ни финансисти и политици поне малко познават народо -психологията на българина НИКОГА не биха допуснали ФАЛИРАНЕТО на К Т Б и дъщерната и банка!!!! Представете си:-Обявят фалит на тези банки!?!? СЛЕДВА: Народа се ЮРВА пред банките и МАСОВО ТЕГЛИ влогове си??? ЦЯЛАТА банкова система ФАЛИРА!!!! Държавата -СЪЩО!!! КОЙ ИСКА ТОВА???? К О Й ????

Време е вложителите да поискат да научат колко и на кого са раздадените кредити от КТБ, а също така и какви са нейните закупени активи.

Не фалирайте банката,че щерката ще остане без консултански, а и на иленка пенсийката е там.

Спецзакон Дружно, братя да се бръкнем, пенсийките да измъкнем, на Елена и Иван, Веждьо наш и на Стоян, и депозити на Мина, с реформаторска дружина! Кредитните досиета се въргалят по паркета, а пък важните длъжници, с квестори или синдици, ще заформят панаир, пред очите ни сеир. Нека Цацаров и Искров, да си спорят до насита. Кой е крив, а кой е прав. За народа все корав! Pasi,17.07.2014

Вярвам, че има наказание Господне!Костов, Желев, Борисов, Първанов,...... и цялата плеада подлеци, мошеници и изедници около тях скоро ще си получите заслуженото за лъжите, кражбите и измамите!

Или комплексар?

Костов е надиплил кайметата и му дреме на автомата!

Всички банки в България са с лоши кредити на ЮЛ.Всички вложители са заплашени стова, че няма плучат дори заплатите през сметкте в която и да е банка, ако с нея се постпи както с КТБ и децата го знаят

Явно не го знаят много хора щом 40% от анкетата искат фалит на КТБ и съответно фалит на държавата.Те си мислят,че при фалит някой друг ще плаща(например политиците),наивни и прости хора колкото щеш.Освен,че всички ние народът ще плащаме при фалит икономиката ще спадне рязко с това и заплатите на всички.Бързо забравихме 96-97г. и заплатите от по 10-15 марки или сегашни левове.За незнаещите ще поясня,че това бяха месечни заплати.

Я не сакам да ми е добре, а сакам Вуте да му е зле!!!! Това е синтезиран преразказ на коментарите след поредното интервю на Иван Костов.

"Наказателната процедура е продължителна, бавна и отнема време. Освен това, ако по време на изпълнението й се променят обстоятелствата, заради които е заведена, тя отпада. С идването на новия парламент например може да бъде направена законова промяна, с която да се отстрани разминаването между националното и европейското законодателство и да се даде достъп до влоговете в КТБ. Така нарушението, заради което комисията е започнала наказателна процедура, отпада, а след това и самата процедура." Пари скоро няма да видим

В банковите трезори по принцип са налични около 1/14 от всички парични влогове. Всички други пари, получени като влогове биват моментално раздадени, като кредити. Така, че банките почти нямат пари освен депозита си в БНБ. Всичко, каквото имат са ипотекираните имоти и договорите за връщане на парите срещу договорената лихва. Не знам, какви специалисти говорят, за липси на млрд. Това е просто манипулация.

Ханке ги говори. Ако си специалист повече от него направо да те назначават на мястото на Порожанов, белким вържеш бюджета

Много интересно! ЗАЩО, ако е никой, има толкова много постове? Нали е лош, неук, предател, експлоататор, крадец, мошеник. . . Защо се занимаваме с него? Отговорът е един - той е точно обратното!

Истината за КТБ трябва да излезе на яве, всички крадци да бъдат посочени с факти. Нека хората най-после разберат кои са истинските крадци в България. Стига сте крили истината. Костов, за тебе знаем, че си крадец номер 1 и укриваш всички крадци. Такава ти беше политиката като финансов министър и министър председател. Ти в полза на комунистите унищожи СДС, загърбвайки заузата и направи така, че емблемата на СДС стана крадеца и клошра. Сега стига, спри се. Имаш достоен заместник и неговите номера са ясни - като твоите. В каква коалиция ще участва твоята маронетка - радан с мръсни ръце ли ще пипа? Идеята ти беше да се унищожи "Движение за гражданите" и го постигна. сега борбата ти е да се унищожи ГЕРБ. И отново на власт да дойдат големите крадци от БСП и ДПС. Сега искаш и да се плати масрафа на обирджиите на КТБ.

Не фалирайте КТБ. Аз губя пари от тези дето вече съм ги прибрал... Дъщеря ми губи заплата и тлъсти премии всеки месец. Жена ми губи от останалот, което заграбихме с конфликт на интереси... А бе вие какво си мислите? След като подарихме Булбанк на италианците и взехме комисионни, с които могат да се вдигнат пенсиите на всички вБългария двойно, че можем да губим? Глупости! Ако трябва ще изровим земята.....

един велик специалист. Кога ли ще видим ... един, поне един от великите специалисти, зад Решетките. След като им отнемат всички движими, недвижими имоти и банкови сметки по света.? Лек ден.

Интересно, Стив Ханке препоръча незабавен фалит, а нашият специалист - обратното. Кой ли е по-умен?

Този, който знае нещата "от кухнята"

Значи Ханке !

Логично-единият има пари там, а другият не.

всички тези, които искат КТБ да бъде спасена са комунисти. Защо всички, ще трябва да плащаме? Нали искаме капитализъм. При капитализма си потъваш и край. Държавата ще спаси ли на хиляди хора фирмите, ако тръгнат да фалират? Друг път.

Искаме, но повечето не искат. Ако искаха, Костов още щеше да е на власт, или щеше да се намери някой друг, който да го направи.

костов е сдинствения читав политик в тая скапана и проядена от коръпция дарява'тои е този които се противопостави на америка и ръсия и защити поверената мъ дарява за разлика от мижитърките които ни ъправляват сега и продават нашите интереси затова ще се напалним с потенцялни терористи,ще гармят банки и няма да има пари за ъвличение на заплати и пенсия такива като те ще продаляват да расят простотии *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Този циганин който загроби България с неефективните си приватизационни сделки и договорите с електроцентралите от Марица изток трябваше отдавна да е в затвора. Но глупавият Български народ който делегира права на разбойници да го командват създаде обстановка на търпимост. За това ще го духа и такива нещастници като този измислен икономист Костов ще го вкарат в тинята. България никога не е била по жалка.

държавата е длъжна да върне парите до 100000 евро но аз бих я посъветвал да провери дали са чисти аз съм сигурен че 90% не са но най важно е да разбере каде са липсващите 5 милиарда със сигурност държавата не иска нищо да разбере но аз отдавна разбрах че 99% от действалите през последните 10 години политици са за затвора

Ама има Господ!!След редица здравословни проблеми на уважаемия г-н след съсипията на дясното""кажи си Иванчо"" след родеото в къщата на лидера(крадец гони елена с нож ) след развода Сапио:)) идва епилога ктб. Манги треа да изпиеш до край чашата на твоя кошмар!! Тази чаша БГ народ вече я пие десетилетия!!!Ако не ти е достатъчна ще получиш нова порция !!Запомни има Бог!!!

не вярваш в Бог, щом сипеш гнусни лъжи!

нищо не е лъжа. а Господ си знае работата, все пак. доказано е вече. само идиотите с полираните "мозъци" не го видяха.

ДРУГАРЮ КОСТОВ ,имаш ли 2 000 000 лева в КТБ.Дъщеря ти имаше ли консултантска фирма към КТБ ,като за услугата получаваше месечно по 30 000 лева ?

Отговорът на отговорните институции ще бъде, "че няма доказателства че са нарушени Европейските Директиви" и ЕК не е страна по казуса КТБ.

всички много добре знаете за какви активи става въпрос и кои да ги глътне на безценица, нали така. просто няма незамесени политици в историята на ктб. колкото до мустака - банкера на столетието, та при вас всичко е бутафорно. като се започне от "свободните" медии и се свърши с това, че ви "избират" и управлявате в името на "мнозинството". а от лабораториите ви само хлебарки се пръкват.

като тебе? Те са от други лабортории!

защо като мен, след като ти сам си се писал за пръкнал се от лабораторията на дсб и костов ауакбар..

Костоффф парички ли ще загубиш бе мама ти... Крадеца вика дръжте крадеца а НАП да не се ослушва, а да провери великия партиец дали си е платил данъците на парите, които е вложил в КТБ.

След Костов имаше четири редовни и няколко служебни правителства. Прокуратурата (вкл. и Филчев след избирането на "величеството), съдебната власт. Два мандата на Гоце като президент. Големите ченгесарски "бизнесмени. Партии, синдикати, квазиобществени организации. Манипулативната журналистика и слугинските медии. Всички мразеха, клеветяха и обвиняваха Костов, заканваха се да извадят "скелетите от гардероба". Та питам: къде изчезнаха тези скелети??? Къде са доказателствата за "кражбите" на Костов. Нали не се съмняваш, че ако ги имаше тези "доказателства" Костов отдавна щеше да е в панделата?

данакоплаците не са виновни за ктб,които е искал да рискува и да си слага парите в банка която дава 8 и повече прозента лихава,при положение ,че в световен мащаб лихвата е 1% максимум, да си носят отговорноста!варнете им половината от парите,ако не можете всичките и случая е приклучил! не закачаите данакоплаците ,че ще стане страшно!

от кого да бъде спасена бе другарю лаборант?даите да ви ги видим спасителите. лошо нема.

Фалитите са естествен метод за дисциплиниране на икономиката и обуздаване на естествената алчност на индивида.Когато някой иска да печели трябва да си отваря очите къде инвестира или влага парите си.Никой на никого не е виновен да плаща за чужда алчност или слепота.Не съм склонен да плащат с пари от моите данъци за чужди грехове или алчност и недоглеждане.Виновните просто трябва да си понесат наказанието,а другите за урок - да пият по една студена вода.

Браво,Ваньо...браво,Костов!!!! Пак,игра на думи пак гимнастики....помним те,през 1997 я направи тази гимнастика с банките и хората гризнаха дръвцето нали??!! Сега не се прави на жертва!! Пък и що не помолиш Бойко да те сложи на мястото на Искров и ти си тарикат момче,....както със Сапио навремето ще си избиеш всичко за наша сметка а??!! Много си подходящ с тази поза на снимката....за шеф на БНБ??!! Ще приберещ и ония гении на финансите Хърсев,Каролев,пък и Милен Велчев и ще я оправите работата,като се обиждащ,че Бойко предлагал Гаврииски....направо предложи себе си бе Ваньо....хахахаха

Безогледно! Всеки, който пожелае, може най-подробно да се запознае със съдбата на банките по време на Виденовото управление. Не лъжи, че виновникът е Костов, Костов (плюс Софиянски в служебния кабинет) е спасителят на българската банкова система, разрушена от комунистическо-кадесарския "бизнес"- и "банков"- елит на България тогава. Барабар с политици като Руменовците (Гечев, Овчаров, Петков), Първанов, Калфин... И топ-банкери с досиета!

Доколкото знам - закона гарантира депозитите на ГРАЖДАНИТЕ до 196 000 лева, депозитите на политическите партии и фирмите не са гарантирани, депозитите на общините мисля че бяха гарантирани до последната стотинка, ако греша - моля поправете ме

Късно е либе за китка - какво оздравяване, какви 5 лева - кой нормален човек ще остави парите си в тази банка след като я отворят??? Целта е да се спасят политиците, но ако гарантираните депозити са 2 млрд лева, всички депозити са 6 млрд - какво ме интересуват не гарантираните - това е смисъла на гаранциите - едни са защитени, други не

костов са е загрижел за ктб защото има пари във тази Банка а през 1970 когато открадна нашите пари през време на инфлацията никои не ги въстанови а те станаха милярдери защо сега не искат пари от европеиския съюз както дадоха на гърция когато беше прет инфлация а Българите европа ни заплашват със санкций и нашите управляващи веднага свалят гащите

Няма как ще я фалираме ! Костов изгоряха ти паричките ! Колко са там твойте парички , милион , два или повече , пиши ги загубени дъщерята ти нали има банка в Италия ! Това са паричките дето ти платиха комунджите за предателството към България!

Само 170000 за твое сведение троле!

е имал доста големи суми там и затова сега е толкова активен. Иначе нямаше и дума да чуем от това икономическо светило.

гледах го по НОВА. Човека каза че има 170 000. Но не каза дали са на стандартен депозит. Ако не са и се е полакомил гори със всичките до стинка. После не каза как Ленчи колко има на депозит там. Не каза и младата консултантка вътре ли е. Не каза има ли акции. И като го слушах какви ги въртеше и сучеше ми се струва малко да поизлъга за 170 000. Може би отряза една нула. Трябва спешно да се изкара цялата информация. Кои са депозитарите в КТБ и с колко. Кои са на преференциална лихва. Кои е вземал кредити. Колко е взел и какви обезпечения има срещу тези кредите. Нашия човек вика- Там са парите на воинопромишления комплекс. Хубаво но на кои точно фирми от ВПК. Да не се окаже че тези фирми от ВПК са на ЦВ. Щото ще излезе че е кредитирал себе си.

Преференциална лихва означава - лихва която не е описана в банковите оферти, много много рядко има такива оферти... така че ако бащицата наистина има 170 000 ще си ги вземе до последния лев

и консултантските парички по 30 000 месечно общо 270 000 младата консултантка ако ги е оставила на депозит може и заради това тати да реве.

Че даже и точна дата е определил Гаргамел за рухването на банковата ни система.Някой си ноември беше.Той сигурно сънува, че още е на власт и може да си прави каквото иска с държавните финанси.Като не ги вкарват в затвора такива като него, така ще е.

Кой знае колко мангизи е вкарал Гаргамел в КТБ та реве като вдовица за бахур.

Има ли още някой да му верва на този циганин крадлив?

Дядо Иван, колкото и да не го обичам, е прав. Фалират ли банката загубите ще са много по- големи. Доги впрегна цялата държавна машина, затвори банката и сега комуните са като насрани, защото и те са в играта, но всичко живо мълчи по въпроса, защото всички са зависими от Доги...по един или друг начин.

Костов пак нещо бръщолеви ...

Дъра дъра... Някой замислял ли се е какво имаше на това място преди да стане офис на КТБ? Беше офиса на фондация "Демокрация" и работното място на Костов. КТБ учтиво изчака 1 година фондацията да се изнесе преди да направи офиса си в същото помещение.

Г-н Костов,кажете кои фирми ще загубят от вложенията си и кои не изплащат задълженията си за да е ясно,как една търговска банка,каквато е КТБ може да определя стабилността на банковата система и да я разклати чрез несъстоятелността си? И в двата случая които обсъждате,ще си вземете вложеното,но тези 3.5 милиарда лв."само", ако останат,ще ги плащат и хора които никога не са имали и един спестен лев в която и да е банка през живота си. Кой ще плаща е ясно,както винаги,но кой колко е взел никога не се казва.

И кои са собствениците на тези фирми, които не си плащат задълженията? Какво са направили с въпросните пари? Не е ли редно да ги споходи данъчна ревизия?

Не ядосвайте човека че ще вземе да отлети без да усети целия кеф!