Костов: Хората ще преживеят данък лихва през мъничкия си доход

Данъкът върху лихвите на депозитите на физическите лица е намаляващ чистите доходи на домакинствата, каза лидерът на ДСБ Иван Костов. Партията няма да подкрепи импровизираното повишаване на данъчната тежест.

Обратно в новината

Коментари - Костов: Хората ще преживеят данък лихва през мъничкия си доход | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

този костоффф е наглец и манипулатор, говори врели некипели. Какъв разполагаем доход ще се намали при 1000лв депозит при 4% ГЛП са ти 4лв данък НА ГОДИНА. Това са 33 стотинки на месец!!! За 33 стотинки ли е този рев? А с колко се намалява разпоагаемия доход с разхода за цигари и алкохол,а? Абе тоя костоффф най-после си показа истинската същност - на чист комунист.

rado_7_6@

Чакайте сега, не беше ли Айкю номер едно?!? Oh well... :)

жорж ганчев му каза на този умнйо при вкарването на валутният борд да иска и повиши доходите на народа, че после нема кои да му даде,ама тои не та не. затова сме на това дереже и гърците ще имат коледни а ние ще пасем.да припомним че по негово време се подариха предприятиятa na nomenklaturata

Костов,личи си,че остаряваш.Нещо не ти излиза сметката9 лв. дават, 4 лв. взимат днес".При 9% увеличение на една пенсия от 200 лв,за година се получават 216 лв,а за влог от 1000 лева се удържат 4 лв за година.Теб те боли,защото си от "ВИП клиентите" на банките,на които се дават много по-високи лихви при големите суми,които внасяте,отколкото на дребните вложители.

В последно време Костов винаги е яка контра на правителството, защото като го подемат за далаверите ще може да се представя като трагична жертва на принципните си разлики с властта. В същност облагането на спестяванията си е съвсем в реда на нещата.Сред познатите ми на заплата, почти няма някой спестил нещо съществено, но виж тези получили едно време пари с куфарчета, я под масата , я като задължително дарение, или просто" в знак на признателност", те ще ореват държавата. Абе хора , помислете и за другите дето ви изкарват спестяванията!

Защо сините все сте бивши?

Съпоставимост на приходите и разходите , тоест АЗ ИМАМ РАЗХОДИ ЗА ЛИХВИ 100 ЛЕВА, ИМАМ И ПРИХОДИ ОТ ЛИХВИ 20 ЛЕВА. ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ СЕГА ПРИХОДИ МИНУС РАЗХОДИ ОБЛАГАЕМА ПЕЧАЛБА - ТОЕСТ 20-100= -80 ЛЕВА. КАКЪВ ДАНЪК ТЕ ГОНИ ГОСПОДИН ДЯНКОВ, РЕЗУЛТАТЪТ МИ Е ОТРИЦАТЕЛЕН!!!!

иМА ИЗХОД - СПОРАЗУМЯВАМЕ СЕ С БАНКИТЕ ДА НЕ НИ ПЛАЩАТ ЛИХВИ А ДА СИ ГИ ПРИХВАЩАТ ЧРЕЗ НАМАЛЯВАНЕ НА ЛИХВИТЕ ПО ЗАЕМЪТ . ИМА И ДРУГ ВАРИАНТ ЗА ТЕЗИ КОИТО НЯМАТ ЗАЕМ --- БАНКАТА ДА НЕ ПЛАЩА ЛИХВИ А ДА ПРЕДОСТАВЯ СУМИТЕ КАТО БЕЗЛИХВЕН ЗАЕМ С ОПЦИЯ ДА СЕ ВРЪЩА СЛЕД 10000 /ДЕСЕТ ХИЛЯДИ/ ГОДИНИ НА КУП ПРЕЗ ПОСЛЕДНАТА ГОДИНА . ТАКА И БАНКИТЕ НЯМА ДА ИМАТ ЛОША ЕКСПОЗИЦИЯ СКОРО!!!!:):):)

Като толкова ви бърка данък "лихви" в гърлото, защо не си държите парите в буркани?

То големи драскачи по форумите еййй. Май много партийци има. Не ви ли е ясно, че това е планирано за прехода кой да се облаже. Нямаше закон за лустрацията май никой не го иска. Защото бившите ДС никога не са бивши. Само си направете равносметка огледайте се кои са ни богатите хора и политици. После ги боли от народната любов. То затова и сме на този хал де.

Да хората ще преживеят и през по-голям недоимък и мизерия ще минат но никога не ще забравят как пладнешки го крадоха и мамиха : - масова приватизация - най-голямата рафонерия на Балканите за "жълти стотинки", Кремиковци за 1 $ , БГА - еврейски подарък, рушенето и разпродажбата на индустрията ни чрез РМД, Стомана - Перник, Радомир, КОЦМ, ОЦЗ и мн други - крадливата приватизация на БТК за чисти 100 млн евро и продадена през БФБ след 4 години за 2 млрд лева - 10 пъти отгоре - черноморските курорти - подаръци и много много други активи , за които НИКОГА няма не ще бъде забравено, и най-вече децата ни, кото ще живеят в тази мизерна и опустошена държава, ако изобще останат в нея. -

Кви са тия клетви?

Костов,защо хората имат мъничък доход , а ти голям.Отговори ми на този въпрос

Има умни хора около теб - поговори с тях! Това, което говориш е повече от полулизъм! Не погубвай ДСБ!

Никой пенсионер няма да гласува за Костов или партия свързана с Костов. Бита карта.

Както винаги Костов е прав , но за да го разбереш трябва акъл , а това е нещото което липсва на управниците от ГЕРБ .

точно така

Глупаво Костов! Глупаво! А олигарсите, които държат 80% от парите в банките през какъв данък ще го преживеят? Не си гърмете толкова евтино патроните, които и без това са на изчрпване!!!

НИЕ ПРЕЖИВЯХМЕ ПО НЕГОВО ВРЕМЕ, КОГАТО РАЗГРАБВАХА ТОЙ И АВЕРИТЕ МУ БЪЛГАРИЯ, ТА СЕГА ЛИ НЯМА ДА ПРЕЖИВЕЕМ! БЪЛГАРИТЕ СМЕ ПЕКАНИ В НЕВОЛИ, А НЕ КАТО ДРУГАРЯ КОСТОВ, ДА ИМА ТЕН ОТ СЛЪНЦЕТО!

Ако посегнат на лихвата на влога ми ще съдя банката, тъй като в Договора ми с банката няма такова условия, че може да ми налагат данък на лихвата.

Докторке, банките са недосегаеми, ще ти удържат данъка на общо основание, закона за това е гласуван в НС на т.н. република?

rado_7_6@

Съмнявам се Костов да чете тук, ама все пак: Моето Уважение към него е, че преведе държавата през изключително труден период, осъществявайки редица непопулярни мерки с друарите яко настъпили спирачката и гледащи да хванат лапачката както сега и не се колебаеше да се дърви и на изток и на запад в интерес на България. Това казано - не, че задължително е лошо, но напоследък забелязвам тревожна тенденция реално в крайна сметка да сайдва с бесеапашите. Не е евтиният популизъм заради което и малкото, които константно го правим гласуваме за Вас. А иначе за лека нощ искам некой Друар да ми разкаже с колко точно ника пиша в Дир и колко ми е лошава шизофренията :)

И ще търсим пак кой от него да ни спасява...

С ЕДНАТА РЪКА ТИ БЪРКАТ В ДЖОБА И ПОСЛЕ ТИ ДАВАТ УВЕЛИЧЕНИЕ С ГРЪМ И ТРЯСЪК НА М. ЗАПЛАТА И ПЕНСИЯ. ЛИХВАТА КОМПЕНСИРА ИНФЛАЦИЯТА И ТОВА НЕ Е ПЕЧАЛБА И ДОХОД.

И ти ли, Костов.... Как ще преживеят хората още данъци, бре?! Какво си мислиш - че на всички нас най-големият ни дерт е да не ни загинат теменужките ли?! Защо ли стояхме на площадите някога...

Не Костов въвежда данъка, душко.

това не е човек, а демон. то ако беше човек, да е умрял от "народната любов".

Абе, Костов, що не се усамотиш и да си припомниш, колко поразии стовари на главите ни! Щото ако почна да изброявам, нито време, нито място ще ми стигне. Но няма да пропусна да отбележа, че ти повлече крак, та след теб се наредиха всякакви други немощни управленци.

Доста дълбока мисъл, но все пак и Костов, и другите, спечелиха избори, харесани от матриала.

Ами 'матриалът' трябва да си е турил вече обецата!

kgb777kgb

Да не би някой да е проумял , че и Костов е като всички останали които се изредиха да КРАДАТ България ?! Едва ли , като гледам коментарите ! Явно никога няма да разберете , проблема не е в данъците , данъци ВИНАГИ ще има и този просто е един от тях ! Проблемът е че в тази държава много малко хора РАБОТЯТ рентабилно и процента на клатик...ри е прекалено голям ! Всякаква администрация е безкрайно раздута , никой не РАБОТИ само ходи на работа ! И като капак 20 години БЕСНИ кражби , естествено и Костов е там не го забравяйте , той беше човека който направи минималната работна заплата 120 лв. - това е причината сега да сте бедни , ако тогата беше не 120 , а 240 сега минималната можеше да е поне 500 лв. и нещата щяха да са съвсем различни !!!

Закъсня! Вече сме на Станишев:)

kgb777kgb

на Станишев на оная работа ли сте ? Имате още време , ще се наденете и на някой друг , като познавам тоя " малък но МНОГО прост народ " няма как да не се надене я на БКП , я царчето, я Кунева , я Доган !

костов години наред се беше сврял в миша дупка и дума не смееше да пророни заради поразиите които стори на държавата. сега се изказва под път и над път и все малките хора защитава. ние обаче не сме забравили какво направи по негово време и рано или късно ще отговаря пред съответните власти.

господин костов чакаме с нетарпение патрламент, в които вас няма да ви има.

Ама, защо само него!? Аз си мечтая за: парламент, в който няма да има нито една от висчките мутри които досега са били вече вътре. парламент в който да има истински родолюбци, образовани, експерти, интелигентни, неоцветени и неомърсени партийно

krassikat@

Гледай го ти КОМУНОИДА, мене ли имаш предвид? Да знаеш, ако дойда на власт, изваждам България от ЕС и първом забранявам БСП, а след нея и всички останали управлявали КРАДЦИ! И след 10 г. започваме начисто... Тогава ще видите кои са прусаците на Балканите...

Ужасно!Само вземат,анищо не дават ,че тия спестявания не са ли от заплатите,които вече са обложени.Браво скоро ще ни вземат и хляба.На високия ни стандарт хиляди вземания направиха. Засрамете се никой няма да гласува за вас.

Да, хората ще преживеят данък лихва през мъничкия си доход, но ГЕРБ няма да преживее краха си на следващите избори.

Човек, на когото децата не живеят в България не може да е добър политик! Министър -председател, на когото уволнените министри са по-богати от него и са на свобода не е бил добър премиер!

малко знае , ама това дето знае е ВЯРНО!

в швеця сащо има данак варху лихвите, но всяка година ти вращат данак автоматично,по банковата сметка, без ти да ходиш да питаш, да се молиш, да чакаш...

Костов, Мостов, ама ви размърда заспалите мозъци:)

Като появила се отново дърта хлебарка - желанието е да я смачкаш гнусотията.. човекът, съсипал СДС, благодарение на който загуибхме вяра.

Интелект, съчетан с лакомия и продажност и при липса на съвест горчив буламач! Костов, Костов, това вече го сърбахме.

Абе Иване, ти като беше премиер, защо не направи семейно подоходно облагане с нормален прогресивен данък, така че тия с малките влогове да не са потърпевши при едно такова облагане?! Впрочем, самата идея да се облагат доходите от капитал е наистина справедлива, след като се облагат доходите от труд. Явно в БГ няма политици с нормални принципни възгледи за развитие на обществото. То затова и държавата запада с всеки изминал ден.

ЗА 3 ГОДИНИ ГЕРБАДЖИИТЕ СЪСИПАХА БИЗНЕСА В ДЪРЖАВАТА. ДЯНКАТА СЕ ЧУДИ ОТКЪДЕ ДА ПЛАТИ НА ХРАНЕНИЦИТЕ СИ В ДЪРЖАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ, КОЯТО ОТ ГОДИНА, НА ГОДИНА РАСТЕ, А РЕАЛНО РАБОТЕЩИТЕ НАМАЛЯВАТ. ЗАТОВА ПРЕДЛАГАМ НА ДЯНКАТА ДА НАЦИОНАЛИЗИРА ВСИЧКИ ДЕПОЗИТИ В БАНКИТЕ, ЗАЩОТО ТОЙ НЕ РАЗБИРА ОТ ИКОНОМИКА, А Е ПРОСТО ЕДИН СЧЕТОВОДИТЕЛ-ЗЕЛ КОЛЬО.....ДАЛ КОЛЬО. ДЯНКА КУФАРЧЕТО И .....ЧЕРТА!

не депозитите да приватизира банките те тогава ще се оправим

Как не го е срам този да си отваря устата? Този, който благодарение на неговата пенсионна "реформа" резна на старците пенсии двойно. Нещастник. А има още балъци, които го слушкат със зяпнали уста.

Ти запознат ли си с пенсионната реформа ,започната от Костов!Като ти чета поста-НЕ!Проблема е,че тя не се довърши - той я започна,но царя я спря.И ето го сега резултата. А колкото за "резването на пенсии"-сам не си вярваш!Когато той взе властта пенсиите бяха 4$!!!!

Изобщо не ме интересува какво е почнал. Само знам, че на родителите ми пенсиите станаха 2 пъти по-малки заради този лайнар.

Костов е виновен по подразбиране. :)

Не си прав. Навремето Муравей доста вдигна пенсиите. След него тези ги осъвременяваха по "швейцарското правило", ама като дойде ГРОБ на власт и всичко замръзна.

Прецакаха всички пенсионирани преди 1998г. Между тях и моите родители Осъвременяваха с %, вече почти няма разлика между пенсии на хора с 35 години трудов стаж и социалната пенсия

На мен ми се струва логично след като всички доходи се облагат с 10% и доходите от лихви върху депозитите също да бъдат обложени. Но би трябвало ДДС върху лекарствата и книгите да се намали. Но управляващите взимат пример от запада, само когато им харесва.

Костов,това е истината.И вие сте виновен за бедноста и мизерията, нали?Не се ли чувствате отговорен-1 600 богати и другите бедни и обрани. Поне за дамълчите и да се махнеуте. Писна ни от вас. В денят на беият бастун да помълчите,че като Иван Сусанин ни заведохте в блатото,вместо на обетованата земя. Бог вижда и ще въздаде всекиму.Нали сдте вярващ? Или...

Какво се плаши обикновения човек, малко не ми е ясно; на 1000 лева влог се падат 4 лева лихва....от тук нататък колкото нули добавите отпред ,толкова добавяйте и отзад. Всички останали коментарии свързани с пенсии, обороти на тези пари и тем подобни са най вероятно на тези които държат големи суми в банките и извличат някакви дивиденти от това, на останалите дали с или без 4 лева все им е тая, на тях парите са им в банката на съхранение а не да печелят.

1000 лева влог-10% лихва=100лева-4% данък= 4лева за година

Ама мнооого си далече от истината за "корект". 1000 лв. при 8% год.лихва/едва ли има вече повече/ = 80лв. лихва и данък 10% в/у 80 лв. прави точно 8 лв. Много грешно смята ИК 9лв и хоп 4 лв. данък. Смешник!

данак варху депозитите ще се отрази на лихвите по кредитите-то като гледам от цялата работа маи банките печелят пак иван тои вече е за пенсия по добре да се изкаже по вапроса за пенсиите

Абе този престъпник още ли го има. Той повлече крак към мизерията, съсипията и кражбите.

Има го има го...и са много като него.

не се притесняваи иване ми да взима елена да отваря фондацията та да можем да заобиколим новия данак!аз предлагам данак наглост да вземеш да плащаш или данак лажa-ама устаряваш иване и лажите неминават вече

Ако се върнете към мандата на Костов, а има и памет, ще ви стане ясно, че той първи предложи подобно облагане на бзлгарските спестители! И така сзщо и от игрите на щастие-тото-то, например/!....... Сега да не се прави на католик, по-голям от Папата!

Извинявай, ама не става ясно. Костов на кого е предложил, на себе си ли? И не го е приел пак той? Може ли да го обясниш по-подробно?

костов-продава булбанк на италианците,човека които приватизира банката после става неин управител,дащеряму започва работа в клон на банката в италия-е нормално е да го е страх костов тои говори като банкер не като избранник на народа-скоро и левон ще се появи и ще ни обясни че е много страшно това което се прави че ще ни вдигне лихвите по кредитите-ама поне да не се появяват хора като тези вече

Автогола с този измислен данък е направен, резултата ще се види на изборите.Остава обаче проблема с материала, доказал, че не е в състояние от злото да избира по малкото.ЕС вземат нобел, но никога не казват на такива недоправени държави като нас къде е истината, крива е тази демокрация?

Както обикновено--перфектен Анализ, г-н гл.ас. ! ...Kъде Е План-Програмата, г-н Костов ? ...Къде са Вашите Предложения ? Ако позволите : 1. Щом някои-си ca уешиуъи да Крадат (Пак ! ) от Нашите Пари : --ми то що не Вземем просто да намалим лихвата по депозитите я ? ....Щот ще им бръкнем баш на най-дълбокото на онез-там `наште` махленски шмекери !! Бъркам ли ?! 2. Ха да оставим тез скудоумни тъпотевици за двойно облагане, Хора ?! И да Скочим във Водолея ! Kak : 2.1.Депозитите на ...с-п-о-к-о-й-с-т-в-и-е ! ...Хората -- на йощ По-голямо !! 2.2.Всяко разъртане на депозитни пари (акции, хедж-медж маджонг и всякакви бимбам-бонг) --облагано като Печалба/Профит от Капитал ! 2.3.Осветляване на Цялата Перачност (у Нас и глобално-навързаната с нея) !...В Точни измерения ! ...След което -- Анализ и Предложения за решения. 3.В случай на желание/интерес от Данъкоплатеца -- създаване на Личен Пенсионен Фонд, като вложеното в него през Дадена Година се отбива от доходите за облагане. (А се облага -- когато се изтгли/ползва Реално ) ----- Днес до към 5 (Пет.) следобед на мен-лично ми се струва предостатъчно да Започнем Предложеното по-горе (за Начало)

Секач, ако предложението ти е до Костов - добре, ако е до Дянков- нема да стане, ако е до форума - дай на български - сега...

Нежността-Ви ме сломи. Извинете ! :-) По Въпросите-Ви: -просто да се намалят лихвите (Ще им Бръкнем до сливиците на `онез` ! ); -ако депозирани пари се развъртят чрез портфолио и генерират профит -- да се обложи като профит от доход капитал; -Цялостен Анализ (в най-точни измерения) за прането/сивата-икономика у Нас; След това -- предожения за решения; -ако Данъкоплатецът Иска -- да се предостави начин за Личен Пенсионен Фонд (напр. има право да си внесе Х лв. Тази данъчна година -- ако-ли ги внесе Реално, отбивки от данъци .... Облагане на парите от този Фонд -- чак когато Реално са изтеглени/ползани ) ...Това е съвсем в драфт. Предполагам ще се съгласите -- бая механизми ще трябва да Синхронизираме .

Секачът не пише съвсем на български, но е почтен и добронамерен човек и аз го подкрепям :)

Ми написал го е на български. Това се нарича стил:) Уникален стил!

Може би не днес, но очаквам отрезвяването да започне скоро, а тогава и това, което предлагаш и не само това, а радикална промяна.

Предлагам да не чакаме изобщо . ... Жива Вода ли ще е, или бульон трезве -- ама Веднага да Подхващаме туй Нашето дередже ! ... До Корен, и от сърце !

Убий скороста ,спаси дете -смачкай тиквите ,спаси един народ.

Защо ще наказват богатите? Ако е престъпно богат,да го докажат и на съд. Ако си е платил данъците,той е успял човек. Ако наказваме успелите,с какво се различаваме от комунистите...Да върнрм Тошо тогава...

Абсолютно вярно. Какво са виновни богатите, че са били малко по-предприемчиви и са станали богати? Всеки гледа да ги наказва, но за богатите е най-лесно да си изнесат парите извън европейският съюз и тогава какво ще правят банките? :)

Няма защо тук да да говоря нещо като дрън-дрън и бля-бля.Ще го кажа на изборите с един шут.Сега казвам само: МРЪСНИЦИ гадни.Отровиха ми живота с данъци ,балкони и какво ли не.

Костов НИКОГА не сменя позицията си! И никой не вярва, че може да я промени! Той е твърд и последователен в схващането си, че партизаните, които го следват, заслужават да бъдат богати. Доста милионери се пръкнаха от партизаните на Костов. А той е твърд, не се извинява, просто няма за какво. Явно, ако дойде на власт, пак ще произвежда милионери, от тези, които го следват! C парите на данъкоплатците, разбира се. Е, затова НАДАЛИ ще дойде на власт!:о)))