Равносметката на Костов: Вече е време за смели реформи

2009-та е година на големи, възкръснали надежди, че нещата у нас ще се оправят след свалянето на тройната коалиция от власт.

Обратно в новината

Коментари - Равносметката на Костов: Вече е време за смели реформи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абее, видохме те и тебе, нали...По-добре да не беше ударил тайфун, или цунами, вместко ти да ни оправяш, баце...Аре лека нощ и на тебе, дайте му едно одеало да не настине!

V BULGARIQ VINAGI STE IMA OKOLO 100 000-300 000 MISLESTI BULGARI ZA TOVA STE GO IMA I KOSTOV V PARLAMENTA!....GALKO OBACHE ,CHE MALKOTO UMNO BULGARI TRQBVA DA PONASQT UNIGENIQTA DA GIVEQT V BULGARISTAN ZARADI TOVA ,CHE 80% OT SUNARODNITSITE NI SA NISKOINTILIGENTNI,NE I APATICHNI-LESNI ZA MANIPULIRANE!....DA, STE GO IMA VINAGI!DOKATO SATELITI NA BSP(BKP) KATO bbb/gorg ganchev/,ndsv/simo komara/ i gerb/boko balalaikata/ste greqt mnogo kratko!

И затова на никого не пожелавам ужасната съдба на Костов. Няма да мине много време...

Недей Костов, каквото и да си решил, недей да го правиш! Помним до какво доведе страната твоето управление. Недей!

КОСТОВ ВИНАГИ Е ПРАВ И ТЕЗИ ПОЛИЦАЙЧЕТА И ПОЖАРНИКАРЧЕТА ТРЯБВА ДА СЕ УЧАТ ОТ НЕГО КАКВО ИМ ГОВОРИ ЗАЩОТО ТЕ НЕ МОГАТ ДА МИСЛЯТ И СА СВИКНАЛИ ДА ИЗПЪЛНЯВАТ САМО ЗАПОВЕДИ НА НЯКОЙ ПО-ГЛУПАВ И ОТ ТЯХ.

КАКТО ВИНАГИ КОСТОВ Е ПРАВ! ПРАВО В ДЕСЕТКАТА!!!!!!!!!!! ИЗДИГАТ И СВАЛЯТ ПРАВИТЕЛСТВА, ПРЕМИЕРИ, ПРЕЗИДЕНТИ И ВСИЧКО ОСТАНАЛО ПО СВЕТА!!!!!!!!!!!! В СЛУШАТ И ИЗПЪЛНЯВАТ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЛИ МЕДИИТЕ, ПЕЧЕЛИШ ИЗБОРИТЕ И УПРАВЛЯВАШ!!!!!!!!!! Е ФИЛОСОФИЯТА И НА БЕРЛУСКОНИ И НА ДОГАН, НАЛОЖЕНА СВЕТОВНА ТЕНДЕНЦИЯ ЗА УПРАВЛЕНИЕТО НА СВЕТА! КОСТОВ, КАКТО ВИНАГИ Е ПРАВ! ДАЛИ СЪЗИРА ОПАСНОСТ И ЗАЩО, ВСЕКИ МОЖЕ ДА СИ ОТГОВОРИ. ВЕЛИКИЯ МЕНИДЖЪР НА МАН. ЮНАЙТЕД - ФЕРГИ, СЪЩО СЕ СЪОБРАЗЯВА С МЕДИЙНОТО ПРОСТРАНСТВО НА 100%. ОБЩЕСТВОТО Е СЪЗДАДЕНО ПО МЕДИЕН ОБРАЗ И СЛЕДВАН ОТ БОЖИЯ! РЕКЛАМАТА Е ДУШАТА НА ТЪРГОВИЯТА И ОСНОВА НА ПЪРВИЧНОТО, НАГОНА! ИЗГОНЕТЕ ТЪРГОВЦИТЕ ОТ ХРАМА!КОЙ ДА ГО РАЗБЕРЕ? САЛ ЕДИН ИВАН? ОБЩЕСТВОТО Е ОГЛЕДАЛЕН ОБРАЗ НА МЕДИЙНОТО ПРОСТРАНСТВО ФОРМИРАЩО ОБЩЕСТВЕНОТО СЪЗНАНИЕ С ВСИЧКИ ПАСИВИ И АКТИВИ!!!!!!!!!!!!!! РАБАН, ОПРИЛИЧИ МЕДИИТЕ С ДЯВОЛА!.............

И БСП и СДС /ДСБ и др./ са продукт на бившата БКП/ДС/.Ако на теб Костов ти е пълнил чинията и ти е приятел,родител и прочие,аз през целия си живот съм се справял сам и не съм разчитал ни на живковци,ни на костовци.Не му дължа нищо.Интересно защо не пишеш нищо за БГ Балкан и Гад Зееви,за Горна Арда с цветните пушеци и балоните и Джейлян мафиота,за Кремиковци и Вальо Захариев с единия лев,за Нефтохим и Лук ойл,за Булбанк ,продадена на Уни кредито за сумата на годишната и печалба,за Славчо кебапчията и банката му,за дупенето в Бурса и извиненията от името на бълг. народ,който турци не е кръщавал,за Сапио,за Красимир Стойчев и монопола на Мтел?Понеже става дума за равносметка-да се пише всичко трябва.И в НАТО и ЕС не ни е вкарал той-той е една от всичките пионки,които са ни управлявали.Решеният се вземат другаде.Не си прав,че народът не е благодарил на Костов-цял град нарече на името му-Костовград,нали знаеш кой е?

Костов, ако през 1997 бяхме избрали чучело, може би резултатът щеше да е по-добър. При толкова разсипана ситуация и баба знае да върви в единствената посока - нагоре.

Казвали, че ако не знаеш от къде идваш е невъзможно да определиш накъде и как да вървиш ; още по-малко да стигнеш до по-добра точка/позиция . Имайки предвид материала, и още повече пълните с данни и/или идеи коментари (за което нашите избранници трябва да са ви благодарни, скъпи съ-коментатори ! ) май просто е време академичността в подхода за изправяне България на крака да се съчетае с реално-приложени адекватни действия . Дали ще се започне - точно затова са избирани избранниците ни ; а дали ще стане - това ние ще трябва да видим/усетим (и естествено - да дадем оценката ни)

до Костов!!! Много си прав за всичко,само да го попитат колко сложи той и Жотев от продажбата на Булбанк!Всички говорите за БГА и разни други,но всички забравихте тази най-голяма далавера!Попитайте Костов колко пари лапнаха Италианците без да са си мръднали пръста!!!!!!

КОГА НАЙ ПОСЛЕ ЩЕ СЕ ПОТЪРСИ СМЕТКА НА ТОЯ МАНГАЛ-КРАЙНО ВРЕМЕ Е!

Кой може да опише китайската реформа?

Принципно г-н Костов е прав в анализа си. Много прав даже. При него обаче има един кусур - разминават се аналитичността и професионализма му с действията. Мисля, че тези неща, за които говори, се виждаха още преди ГЕРБ да поемат властта. Следва въпрос - защо тогава им се дава на практика безусловна подкрепа?! След като става дума за стратегия - нека г-н Костов сподели каква е неговата стратегия за момента, когато народа ще проумее, че нещата в държавата се случват на парче и това не води до нищо добро?! Какво той и ДСБ ще направят тогава? И още нещо - не мисля, че е удачно той да напомня за ситуацията след 1997 г., защото тогава отвън ни натиснаха да въведем Валутния борд - който стабилизира финансово държавата, самият г-н Костов не му беше от големите фенове. Да не говорим за приватизацията, която основно неговото правителство извърши - при това по модела заложен от Жан Виденов, който беше много неизгоден за България. Заслугите на правителството на г-н Костов във външнополитически план не могат да бъдат поставяни под съмнение, но далеч не е безспорно наследството от другите му действия.

и ще кажа открито, както го е казал Костов - точни думи в точния час. Много премисленост, дами и господа! Много истинност! (на гламавите комуняги - срам)

ot vsichki upravliavali ni do sega[1944-dnes], kato ne viziram segashnite[za tiah e oshte rano da se otceniavat] Kostov nai lesno se preglushta, fakt e che izkara durjavata ot krizata, plueshtite go heshto po- dobro ot nego da posochat.Neka budem obektivni,ne se stava bogat ot dnes za utre,na zapad horata go znaiat,a nie tuka se zablujdavame.

Костов да отговори на откритото писмо на Едвин Сугарев за излъганите надежди. Там неговото бивше момче, си казва как стоят нещата и с приватизация и с кажи си Иване. От цялата тая седерастка паплач, Пешо коня излезе най-достоен човек и с право се и оттегли от корумпираната Костовска смрад. Костов разби БГ икономиката, надупи се на Доган за новините на турски, разпродаде работещи предприятия с милиони вложени в тях, нарязаха кулокранове и де що има за скрап. Този мрачен период в БГ историята, наситен с мутрещина, и този тъмен субект, никога не трябва да ги виждаме отново. А платените писачи тук поне да се образоват малко, а не да го възхваляват колко е добър, и колко е прав без кьорав аргумент. Ала народът помни... Покрай Костов станах расист! Мангала Костов у Анадола и никога да не го чуваме вече, мръсен ненаял се тарикат.

Костов, ти българин ли си фриц?Разори цялата ни икономика и стопанство, крайно време е да се заемиш да създаваш , а не да рушиш.

не разбирам Костов ли не е знаел че ББ е един демагог който нещо реформаторско няма да направи или аз съм бил в грешка като съм преценила че ще се годи евтин ефект за сметка на наивния народец.

както винаги е на ниво. Но милиционерите не разбират или не им изнася да разбират...

Напомням на другарите, че е време за плащане на членски внос. Който е затруднен финансово и пише тъпи постове, може да набави необходимите средства още довечера заедно с другите травестити, съвсем близо до Позитано. Хем сте свикнали, хем ще сте сред хора, хем ще се стоплите на студа.

Много е прав ДЕД! Всички които доведоха България до това положение сега се мъчат по всякакъв начин да спъват новото правителство! Няма нищо случайно! Кукловодите дърпат конците на криминалните структори и на политическите си марионетки стремейки се да върнат времето на абсолютен хаос, беззаконие, безнаказанаст! Затова Костов ако е истински родолюбец, а не крадец и използвач, да помага на ГЕРБ, да им дава съвети и да ги критикува позитивно, но не от медиите за да печели и той политически дивиденти! стига толкова кпажби и облагодетелстване само на определен кръг от хора! На народа му писна! И приказките за необразования български народ може и да са верни, но ГЕРБ го подкрепиха вишистите и младите хора! Защото се нагледахме вече толкова години на стратегическото мислене на шепа червена сган! А те са червени не по убеждения, а защото така успяха да откраднат най-много от държавата/тоест от нас/!

Свестен политик е Иван Костов.По-добър икономист от него няма. Каквото е казал до сега това се е случило. Защо не вземете да се вслушате в неговите думи. Той е напълно прав. Недейте да бъдете толкова зли, а се замислете???

ами аз не знам защо Костов се прави че не е знаел що за некадърници са тези сегашните. Не разбирам защо се прави че не знае че от тях заек тяма да изкочи.

Tozi magal pak vze vazduh.

аз десебарката се разминавам по преценка и очаквания от Костов???? Дали тези надежди не са неговите намерения, защото някак стана че те не съвпаднаха с моите очаквания.

Костов за пореден път доказва, че е динственият стойностен политик последното десетилетие! Защото политика се прави с програма, стратегически интереси и планове. А действието на праче се прави чак след като се стъпи на пътя на стратегическите цели, може да се действа на парче!

в тая шибана държава има само 2ма истински политици - Костов и Сопола. От Сопола не чакайте нищо хубаво. Ще искате Костов съвсем скоро, ама първо ще опитате отзад от всичките краставици, дето ви ги представят за захарни пръчки. Прав е Симо Крадливий да се чуди на нашия чип - Костов ни извади от блатото, когато месечната заплата беше 10 долара, а ние го помним с лошо и с далаверите. А Симо не го споменаваме, макар по негово време само сделката с БТК да надминава далаверите по Костово време. Българина взима правилни решения само когато е озверял от глад и му е студено. Следователно, съвсем скоро ще започнем да взимаме правилни решения.

Толкова ли няма свестни хора в България,че само стари муцуни се въртят в политиката? НЕНАЯДОХА СЕ!И на Костов няма ли да му потърсят отговорност за разграбването на държавата??

Пак ще излезе прав , както винаги!

Прав е Костов. За някои неща. Но какво от това? В момента действа само някакъв авариен план за предотвратяване на сриването на държавата. Всъщност, без пари само това може да се направи. Има огромна разлика между СДС от времето на Костов и ГЕРБ на ББ. През 1997 Костов получи втори шанс след провала на първото правителство на СДС (1991-1992). Хората се надяваха че нещата този път ще станат. Но не би. И след 4 години се случи най-логичното - Костов загуби властта. Катастрофално. И вместо да поздрави Царя и да предложи да управляват заедно (което беше и най-естествено), той се фръцна и се направи на обидена госпожица. С което вкара ДПС във властта - Царят нямаше друг избор тогава. След което вместо да си вземе поука от събитията разцепи СДС и ги докара до положение да се чудят как да влязат в парламента. В този смисъл той е непрекият виновник тройната коалиция да се състои - не щял да управлява с Атака, не щял с този, не щял с онзи- в крайна сметка 4 години ни управлява престъпният съюз БСП-ДПС. И сега, на последните избори ако не се бяха съюзили със СДС най-вероятно нямаше да влязат в Парламента. За резил на цялата демокрация в България. Както Царят не можа да влезе, така и Костов щеше да подсмърча отвън. Политиката е изкуството на възможностите. А те в България не са много. Единствената сериозна партия- опонент на БСП и ДПС е ГЕРБ. Или ако щете лично ББ - няма никакво съмнение че на последните парламентарни избори хората гласуваха за ББ - добър-лош, това е положението. И единствено той в момента може да направи нещо да изрита БСП и ДПС от властта, независимо дали това се харесва на някого или не. Има пълната подкрепа на ЕС и САЩ, както и на ЕНП, чиито членове са СДС и ДСБ, между впрочем. Така че ГЕРБ ще управлява, а СДС и ДСБ ще трябва да помагат. Иначе ни чака или коалиция БСП-ДПС или нови избори. А тогава от костов вече нама да има и нужда. Ако въобще влезе в Парламента.

Гласуваш за Бойко - получаваш Костов. Храсссссс със секирата.

Само не разбрах на Костов колко му се падат от тия 6 процента в парламента. С една проста сметка става ясно и на неграмотния че тука половината постове ги пуска един човек. Къде е тая народна подкрепа, за тоя велик човек дето окраде държавата и се скри в миша дупка доста време. Най-големия мошеник, дето прилъга пъпчивия Мартинчо само и само да докопа кокала сега се опитва нещо да прави изявления. Я марш да се гушка с Яне Янев! Ако беше читав народа нямаше да го изгони като куче, и може би на него щеше да даде 42 процента. Нещастник долен, за затвора си. Браво на ББ че не се подведе под манипулациите му!

Времената на циганина Костов бяха не по-малко ужасни и не е неиобходимо да се прави на герой! Да си припомним неговата приватизация, РМД-тата и корумпираните му министри. Каква наглост има този мургавелко!

Захари, защо лъжеш?Когаото Костов дойде на власт , пенсиите баха стигнали ниво 7-8 долара.За четири години управление Костов увеличи пенсиите многократно.Най-добр социална политика се водеше от Костов.Той, дори при кризата, която наследи от Виденов, редовно даваше ЦЯЛА допълнителна коледна пенсия всяка година, а не сегашните жалки 25 лева.

iavno mnogo hora v tazi Darjava koito chakat vse oshte 800 dni....i dokato chakat, zabravjat za makro i mikro pokazatelite po vreme na Kostov...v kraina smetka ako ne vi haresva upravlenieto-protest po forumi,a po ulitsite...dokato nikoi ne protestira znachi neshtata sa ok.bez da ima proizvodstvo v BG i 80.000 dni shte chakame...

Мисля, точно като Стършел по-долу! Продължава ГЕРБ - в правилната посока работите, пък на парче или на тон - мярката ще се намери във времето, като преживеем тая тежка зима.

ГЕРБ има правилна политика и върви последователно в плана си эа в бъдеще,Костов не го слушайте, той е полу минис,эапочна с ряэане опашката на гущера понеже нямаше смелост,днеска критекува и дава съвети, вместо да се срамува от себе си,много добре сте раэбрали,съэдайте условия эа хората,эащитете дома му,работилницата,эав няма беэнакаэаност,эа дребния биэнес дайте на хората да могаг да работят и с патент в който влаэят и вэеманията на държавата като данокоплатец, премахнете касовите апарати, и по тоя начин ще освободите предприемачите от недобросъвесни данъчни, эа да не си играем на чукнали нечукнали,вижте 1992година,когато беше реалност патента вБългария колко приходи са влеэнали .

Мене ми се чини, че другарят Костов започна да вижда недоволството на хората от управлението и леко си подготвя почвата! На такива въртиопашки, които между другото са повечето в парламента, им знаем номерата! Но забележете колко внимателно пипа Костов - хем така, хем така! И това е, за да може и в двата случая да има коз: ако народът изрази недоволството си от управляващите - той гордо ще излезе и ще каже, че е изразил негативното си мнение; ако ББ все пак оцелеят - той отново ще продължи да му ближе гъза, само и само да е във властта! Но той поне си прави сметките, докато горестоящите са прости и не разбират какви капани им подготвят приближената коалиция! Същото се отнася и за Волен Сидеров, който от върл противник,се превърна в първия гъзоблизец на Борисов!

До Захари . Захари , по време на Жан Виденов пенсията на баща ти беше 4-10 долара, а при Костов стана два пъти повече от румънския пенсионер а днес румънския пенсионер взима два пъти повече от баща ти . И не говори за инвалидите и пенсионерите защото днес работещи здрави мъже не изкарват достатъчно да се нахранят.По добре ми каже защо не помисли за баща си когато Станишев даде 200 милина за два стари самолета да си вози премиерския задник

Браво Ваньо! Браво Костов! Евала бе брато! Ама що не си го кажеш в прав текст, че само ти си реформатор?

Абе, Стършел - ти и останалите идиоти - Костов каква опозиция е? Има няколко зам. министри! Ясно казва къде са грешките...вие, кво се надявате - както и медиите - да се скарат Костов и Борисов - налЕ? През крив макарон ще видите този сценарии...ех - как на комунягите им се ще Борисов да остане сам и да сдаде властта - ето ви сладки мечти - медийте скарват Герб със сините - а от Европа ни натирят Волен..че бил екстремист...ех - мечти, мечти - и ДПС да се върне заедно с БКП-то и още някоя ДС-партийка...НЕМА да стане..поне и не следващите 15 г..... Ясно е, че медийте ще се мъчат всякак да го развият този или друг сценарии - те са си хранилка на комунуидите - ясно - както и 80% от пишещите... ама няма да се получи - научиха се и Костов и Борисов и те да играят театър - както и трябваше от'давна да е факт... учи се Борисов бързо и вижда, че Костов му е нужен... в медийното пространство постоянно уж прехвърчат искри..ама гледайте какво се случва - а то е, че няма бат'ви Бойко да падне и Костов и Волен ще са с него. Преди малко повече от 8 г. имаше един ДС сценарии - докараха ни Симеон.., за да не управляват пак сините (че пак щяха тогава да получат мнозинство)... разберете - комуняги - Б(К)СП-то...няма поне още 20 г. да получи мнозинство и да упралвлява в БГ....както не го е и получавала от '94 (т.е повече от 15 г.)... те успяваха чрез поставени лица кат ДПС, НДСВ (мандатело носители и т.н.).... Костов и той се научи, че простия български народ чЕка месИИ и се хвана на хорото и нема да се мине тоя път... Айде и със здраве - плюйте и викайте - даветете се с храчки - но знайте комунягите ще са навряни в ъгъла - активно гласуващите мислят вече!

КРИТИКИТЕ НА КОСТОФФ КЪМ ГЕРБ СА ЯСЕН ИНДИКАТОР, ЧЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО Е НА ПРАВ ПЪТ......

Вие сте същите като червените баби на станигея.Едно време имало едно нещо наречено култ към личността.Личността в случая била на един грузински цървул и манияк.За вас е личността на един мижав асистент по политикономия,който ако не беше партийния преврат на 10 ноември до пенсия щеше да дрънка марксистко-ленински простотии като счупена латерна. Дали някога сте се замисляли какво щеше да представлява великия икономист Костов,ако мътната вълна не беше го издигнала на гребена си,заедно с други боклуци като Данчо Ментата,Христо Бисеров,Ал Бож,Фил Димитров,Тренчев и прочие недоразумения на природата? Най-голе недостатък на българина е късата му памет.И неумението да мисли с главата,а не с г*а си.

да плюеш костов,е все едно да п люеш в чинията в която ядеш.,все едно да зарежеш приател,които ти е помогнал в най-трудниа момент,да предадеш родитетилите си,след като са те отгледали,да ,,,,,.затова не говореше човека,защото разбра народа му колко е признателен. да вкараш една банкрутирала страна в релси,да махнеш визите на приматите които те псуват,за да патуват по света,да ги присаединиш кам нато и евросаюза,когато гоце крешти срещу нато,а царя краде гори и замъци,да премахнеш стикерите на вис и сик,и да ги навреш в миша дупка,както и мултигруп,да премахнеш 100 банки фантоми,да изваршиш най-трудните реформи,които никой преди тебе не е посмял да направи,без 2-като здравната,която и до днес никой не направи,е не знам какво още трябва да се направи,за да те признае народ,зомбиран от слави трифонов,кеворк кеворкян,и други такива безродници,платено плюещи савременниа ни стамболов.такав народ не може да разбере бадещето си,защото не разбира миналото и настоящето.

Премереността, опитът и задълбоченият поглед на Костов могат да бъдат само от полза за България, стига ГЕРБ да се вслушват по-често в него. Костов е просто класа. А комунягите са паплач.

Реформа,ама истинска!И всички управлявали в това число и Костов доживот в затвора +конфискаци е порнография.

Вярно е ,че правителството работи под натиск, но това е натиска на собствената му некомпетентност.Случ хора във власта, случайни хора в парламента - каква стратегия искате, каква тактика и програма, какви 5 лева?