Жалба във ВАС срещу отказа да се разкрие заплатата на Искров

Депутатите от РБ Мартин Димитров и Петър Славов внесоха жалба във ВАС срещу отказа на новия гуверньор на БНБ да разкрие каква заплата е получавал Иван Искров.

Обратно в новината

Коментари - Жалба във ВАС срещу отказа да се разкрие заплатата на Искров | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

както на сега избрани управител на БНБ, така и на предишния , заплатата се гласува от Народнот ни събрание. Нямя какво да питат, а да си отворят архива отпреди 12 години, когато беше НДСВ на власт, тъкмо ше се види кой от Рб Е БИЛ ДЕПУТАТ И Е ГЛАСУВАЛ ЗАПЛАТАТА НА Искров,

Да ни кажат колко получава проф.Генчо Начев.

ИСКРОВ Е НАЗНАЧЕН ОТ РУСНАЦИТЕ, ТОЯ МАРТИН, ЩО ГО ИГРАЕ ЧЕ НЕ ЗНАЕ :)

Първият "демократичен" управител на БНБ бе Тодор Вълчев. По случайност не беше член на руски борд на директори а член със Соломон Паси на Манхатънската масонска ложа БнайБрит. Дори през 2002 г. на сайта на Атлантическия клуб в България това бе включено в "добрите качества" в биографията на Монката като почетен шеф на клуба. Не пишете наизуст а четете.

Получаваните от ръководството на БНБ заплати от един размер нагоре е кражба. БНБ в крайна сметка не произвежда никакъв продукт, както и не изнася на международния пазар, за да се преразпределят от ръководството такива суми, за каквито се обсъждат напоследък. Всичко това в години на дълбока криза, когато народа стяга яко колана.

БНБ и МВР са държави в държавата. Всичко около тях не е за казване и е защитено от закон. И е тайна от Народа. Ако Народа влезе както в общината във Варна ще научи какви са били заплатите на ръководството на БНБ.

Искров е получавал заплата срещу подпис нали? Значи, добросъвестно и не дължи връщането им.Тия мекерета защо ме балавуркат? Ако са принципни, да кажат как с една заплата, пък била и депутатска се строят палати и карат лъскави автомобили ....

Всъщност са прави от БНБ : БНБ е клон на МВФ - частна финансова институция. В частният сектор възнагражденията са поверителна информация. На БНБ само абвеартерата е останала, както на ДСК. Както БХК.

Красавци и мамини синчета! Кой им плаща заплатите, та ги крият и ги писали "служебна тайна"? И като взимат такива огромни заплати, сега те давръщат 10-те милиарда, взети за покриване на дефицити и липсващи милиарди от КТБ, чиято афера те са я проспали за цяло десетилетие.

поредната кристална нощ на дивашката цензура - цензураторката настъпва в дира.

искаш ли да ви кажа защо ми изтри коментара тук? защото коментирах в темата за убитата британка. това е, бхк, аз пак ще намеря начин да се изкажа, но вие хора никога няма да станете!

другаря радев трябва да е на ясно, че не само заплатите, но и данъчните декларации на работещите на заплата при данъкоплатеца трябва да са на светло! който не му утърва - подава си оставката и ние ще му я приемем без да се противим. искам да видя и данъчната декларация на другаря радев. може пък да се разбере най-накрая на кого служи по това какви приходи има и какви разходи е направил. отделно от това, много по-важно е къде са онези близо 5млрд, които изчезнаха благодарение на искров, кфн, политическите централи, прокуратурата, службите и баш банкера. вие как мислите, другарю радев?

Какво тотализаторче са си спретнали банкерчетата еййй всеки месец законно печелят по един джакпот!

Да не се окаже , че нашия пипон е получавал по-висока заплата от германския си колега или от полския си колега ?!?!?!

е била от тази на американския му колега.

Народа няма право да му знае заплатата , а може да му плаща за некъдарността 4.5 милярда евро. А кога на господина ще му бъде истинска материална отговорност за несвършена пабота и неупражнен контрол. Докога безнаказаност в България.

Значи излиза,че работодателя/в случая бьлгарският народ/ няма право да знае колко плаща на своя служител/ в случая управителя на БНБ.Тия комунистически недоносчета наистина се гаврят с бьлгарите.

не от днес се гаврят а от 1944 и понякога пообиват опонентите си.

Значи излиза,че работодателя/в случая бьлгарският народ/ няма право да знае колко плаща на своя служител/ в случая управителя на БНБ.Тия комунистически недоносчета наистина се гаврят с бьлгарите.

Иван Искров да върне заплатите за последните 2 години, заради КТБ !!! Или да изплати заема от 4 милиарда, които целия народ ще трябва да плаща, заради обира на века ! Но Законите са написани така- никой държавен служител не носи имуществена или административна отговорност за нищо !!! Ако обереш Банка " отвън " - съд и затвор; Ако обереш Банка отвътре - виновни - няма и народа плаща липсите, със Заеми !!! То и целия държавен бюджет " принадлежи " на бащицата - Бог наш -ББ - ДА СЕ СЛАВИ ИМЕТО МУ !!!

избрахте си подходящия адекватен на Искров управител на НБ. Пази го Искров - верно не е много етично, но да отправи въпросът към НС, Министерския съвет, Президентството. То верно,че има държавни тайни но те са от друго естество -накърняват сигурността на държавата, като при загубените секретни документи от Станишев.Абе, всички са добри и лицеприятни до избирането йм, а после...един дол дренки.

БНБ има силно орязани функции... БНБ остана само да коват "юбилейни монетки".. За каква сложност и отговорност на работата говорим тук... Толкова ли е сложни да се проверят дали са обезпечени големите експозиции на една банка. Има европейски регламент/директива, който задължава всяка една банка да оповестява тези експозиции... толкова ле е било трудно за БНБ да рзбере, че чистачи и шофъори са получавали кредити за десетки милиони..... Питам каква ли комисионна са вземали Искров и Сие за да си затварят очите пред нагло декларираните им справки на големите експозиции на КТБ?

този искров излезе супер нагъл...... нямам думи да изразя възмущението си.. пълен некадърник, но със самочувствие... то всеки би го имал ако взимаще 45 бона и можеще да си закупи златни имото в гръцко с едногодишната си заплата.... каква наглост....

И ЗА КВО СА НИ РАЗНИ ДАНС, НАП, мопс, бопс, боркор, курмур, жандарсурат, сурикат и безброй знайни и незнайни служби за защита на майната си, като не знаят заплатата на един чоплинос?

да вземаш с чиста съвест един чувал пари на фона на разрухата,мизерията,безработицата,изчезването на българите като етнос-това е престъпление,това е разтрел от упор на бедните,това е обида за човешкия род.Нека Господ ги накаже.

дано катастрфира като колегата си(във власта) от разград и да пее назад,напред моме калино по пътят за гробищата на герб

Служебна тайна може да е класифицирана само до 6 месеца, след това има свободен достъп до нея.

Ами 6-те месеца за служебната тайна са минали отдавна и ако за финал са си я вдигнали в бюджета за 2015 г. , срока е изтекъл! Но да не би да са я включили с гриф "поверително", че там е 5 години :)

Сега пак прочетох, че Радев мотивирал отказа с факта, че за посочения период това е било класифицирана информация като служебна тайна. Искров напусна на 10 юли 2015, така че по Коледа (след 6 месеца) може и да разберем :)

Поверително не могат сами. Трябва да искат от разрешение от друга служба и после се пази там тази информация.

тоя отсега почва да шикалкави и да затаява информация!

Колко струва да си затвориш очите за обира на века? Влязохме в историята: 5% от БВП с един удар.

За пълното си безхаберие и некадърност ли е получавал такава заплата? Това е престъпление. За облагодетестване на трето лице да бъде съден този, който е определил възнаграждението!

Не знам как се съди Парламент, освен да се срути заедно с тези, които гласуват такива закони!

За народния съд.

Никой не трябва да получава повече пари от Премиера!

И Председателя на Парламента.

Защо не пробват да живеят с минималната заплата . А се правят , че не знаят заплатата наИскров. Те и техните не са малки. До кога ще е това безобразие.

"месечната заплата на Димитър Радев ще е 15 368 лева, подуправителите ще получават 13 173 лева, а членове на Управителния съвет на банката - по 4 391 лв." При таван на осигуровките от 2 600 лв. при пенсиониране ще вземат пенсии по 10 000, 8 000, 3 000 лв. на месец. Така става като построиш комунизъма!

Ако си мислиш, че те разчитат на тези пенсии :) , дето ще ги вземат! То аз не разчитам на пенсията, че даже не знам дали ще доживея.

Президента на САЩ е с по-малка заплата.Интересно какво е свършил Иван Искров за тези пари. Редно е след като не вършил работата си да върне парите или да ллежи в затвора.

С какво работата на този смешник е по сложна от тази на президента на САЩ, Франция или Русия????

Другарю Миндилски, да не би да сте с множествена склероза? Иван Искров го назначиха НДСВ, а втория му мандат бе осигурен от ГЕРБ. По времето на СДС гуверньор на БНБ беше г-н Светослав Гаврийски.

ама Законът за БНБ от 38 -то НС на 5 юни 1997 г., а тогава в НС (07.05.1997- 19.04.2001) са ОДС (Йордан Соколов). Имаха всички власти, защото гласувахме за тях с такава голяма надежда за промяна след хиперинфлацията, краха на банките, гладната зима ... Усраха се :) и после започна едно потене ... та до днес!

добре, висока заплата, но да носи и висока отговорност. Заплатите се съизмеряват с квалификацията, риска, резултата и отговорността.С какво Искров е по-квалифициран и по-рисков примерно от атомния физик, който работи в АЕЦ и от него зависи дали ще сме живи и дали няма да получим още една глава, та неговата заплата да бъде с пъти по-малка от тази на гуверньора, който и да причини 4 млд. лв. щети на държавата, носи отговорност само с оставката си. Няма ли да плати обезщетение за причинените от бездействието си щети? И аз искам така. Когато като хирург уморя някой, да се преместя само в друга болница и да не отговарям. Трябва да има съразмерност. Голяма заплата - голяма отговорност!

"добре, висока заплата, но да носи и висока отговорност. ..." Каква отговорност търсим, като Законът не им я вменява. Те затова се държаха толкова арогантно! Законът е направен, след като беше въведен валутния борд и за БНБ остана само да коват "юбилейни монетки" :) и да пазят валутния резерв, за да не се наруши борда. Освен това, дадоха им пълна независимост. Никой не може да им нарежда - нито Парламент, нито изпълнителна власт, никой! Те си правят бюджета, те си определят заплатите! Проформа внасят отчет веднъж/дваж в годината пред НС - толкоз. И ако е вярно това, че онзи кътил Калин Христов е искал банкова ваканция при срещата в Президенството за КТБ, това щеше да доведе до пробив на банковата система и посягане на валутния борд ... но не искат да пуснат стенограмата !

Кучетата си ЛАЯТ ,кЕРВАНЪТ СИ вЪРВИ!, Е ЩЕ ПОЛАЕТЕ,ПОЛАЕТЕ ПЪК ЩЕ СЕ УМОРИТЕ,А КЕРВАНЪТ ПАК ЩЕ СИ ВЪРВИ!тОВА Е дЪРЖАВИЧКА НА ЛЪЖАТА И ПРОСТИТУЦИЯТ ВЪВ ВСИЧКИТЕ И УРОДЛИВИ ВИДОВЕ,ДУМИТЕ МОРАЛ И РЕЛИГИЯ СА САМО КУХИ ДУМИ. Е,КИТАЙЦИТЕ,ЗАТОВА ИМАТ РИТУАЛ НА ПЛОЩАД ТЯН ЪН МЪН

народе,а ти "живей' с 150лв пенсия,а извергите днес с 90 000лв....,ако и това е държава........дето само се краде,а народа го ГЕНОЦИДВАТ- е- няма друга такава.....в света

В чл. 23 (1) няма отбелязано, че слъжебна тайна са възнагражденията на служителите ! Има изброени за парите, преговори, депозити, сметки ... даже и след напускането им. Но иначе хитрягите банкери са си прокарали в закона за БНБ размера на заплатите. чл.23 (3) Трудовото възнаграждение на служителите на банката се определя от УС, но то не може да е по-ниско от средното възнаграждение на служители със съответни функции в други банки в страната. Кои други банки в страната , беееее... безсрамници? Ако тези други банки са клонове на чужди банки? Излиза, че УС на чужди банки определя раамера на възнагражденията на БНБ !!!!!! Не знам и откъде измислиха процентите от чъждите възнаграждения? Защо 70%, а не 20% ? Та те ще ги харчат у нас, а не из Европата. Там ползват командировъчни. Имат и куп привилегии - почивки, транспорт и т.н. Не е луд, който яде баницата, а който му я дава! Законът е приет 1997 г., с последно изм. от 2015 г., но парата не се пипа! Може да ги ухапе :)

То и мен щеше да ме срам да си обявя тази заплата на фона на беднотията в БГ, егати ти държавата, егати чудото...

Какъв срам? Не ги ли видяхме колко са нагли! На новия Управител едва ли не са му падали на колене, за да го склонят да дойде , натресоха му бившите трима като подуправители. Той мълчи и дума не обели, а тези тримата седяха като посрани в НС и се изнизаха като мокри кокошки след заседанието. За съжаление, това е материалът ни.

за милиони няма закони бе.

не се обнародват заплатите в банките в България. Те ограбиха и ограбват българските вложители. Лихвеният процент за влогове още малко и ще стане отрицателна величина. Кредити почти не се вземат, а постоянно се откриват някакви такси за обслужване и печалбите на банките бастнословно растат. Замислят ли се банките какво ще стане, ако вложителите масово и бързо започнат да теглят своите влогове. СПОМЕНЪТ ОТ 1997 Е ПРЕСЕН!!!

Се де се то си го избра, Се де се то да си го носи на гръб. Абе, миндили, що избрахте тоя от МВФ-то? Що ли? Щото Чичо Сам ви нареди. Е, сеа пийте една студена вода. Наздраве

Нещо не си в час! Даже не знаеш кой го е избрал на тоя пост! Явно си голям глупак! ;-(((

А искрата да не се разприкаже и да осветли кой "демократ" и кой "социален" политик колко "демократични" милиарда на по каква "демократична" лихва е кътал по негово време? И от де тъз пара? От закуски?

150000 лв е това са ти милиардите голям простак

Аз не съм виновен за размера на заплатата!!!! Виновни сте вие избирателите, които гласувахте за НДСВ и впоследствие за ГЕРБ. Те ми определиха това възнаграждение!!!!

Ох котюююююююююююю

Абе не ни занимавайте с глупости, бе - по-добре да натиснете снижения главен прокурор да му повдигне обвинение за престъпна некадърност и фалиране на КТБ! Колко вземал - ок, ще научите и какво от това? Ще му ги вземете обратно ли?!

Некадърността за фалита на нечия фирма не се си корени най-вече у менджъмнта та същата?

Да, по принцип е така.;о) А дали в случая с БНБ и КТБ е точно така, а?! И ако цялата вина е в мениджмънта на банката КТБ, за чий са тогава наредени поверигата БНБ с " Банков надзор", ДАНС и Финансово разузнаване, КФН и т.н. "отговорни институции"?;о)) И защо на нас ни струваше 4 милиарда, а не на мениджмънта?;о)

В едно телевизионно предаване една дама, която се занимава с разследване на КТБ, обяви, че заплатата му е 90К. Защо не я попитай нея и да разберат на какви документи се основават твърденията ѝ. Съдът ще се мотае дълго и най-вероятно ще отхвърли иска.

мутрата проста и неграмотна се беше изцепил, извинете, МП беше направил волеизявление, че никой в публичния сектор не трябва да получава по-висока заплата от него, доколкото от него зависи. от това следва ли: 1. тиквата е независим и от него нищо не зависи 2. тиквата всъщност получава 100к на месец и така правилото се спазва 3. тиквата дрънка, а след това мисли 4. тиквата дрънка без да мисли която от хипотезите и да е състоятелна, едни 4 млрд. се изпариха и никой не даде смислено обяснение като как това е станало

Цял доклад ти написах, бе! Вярно, че далавера имаше, пък виновни нямаше, но важно е доклад да има!

Гледна кокошка Тиквеници... сънува.

виждам, че много ти е весело да се злоупотребява за милиарди с данъците ти, или си олигавен фен на рапона. прост народ, искров гуверньор

Алчността няма граници както се вижда. Дори такава заплата не му е била достатъчна за да не участва в разграбването на КТБ.

И с какво ще подобри състоянието ми информацията за заплатата на това чучело? А вашето колеги от форума? Както е казал народът: битият бит е....ят е..н. Дори бих казал ще се почувствам още по зле и изклецан от системата. По важното е според мен да не се създават условия и не се допускат подобни заплати и бонуси. Не е нормално в нашата държава и при нашия стандарт на живот да се раздават такива заплати и бонуси. Все пак БНБ не е от световно значение. България сме, а не Швейцария все пак.

колега, не сте прав/а. за искрата бнбанка е от междугалактическо значение, след като шефовете на ецб и фед само могат да се облизват за такова възнаграждение срещу безотговорностно нищоправене.

Халал да му е заплатата, ама ако работеше за България. Пък той се отчита съвсем другаде ...

Ами колко получава масончето Сотирчо за АБСОЛЮТНО НИЩО НЕСВЪРШЕНОТО, като главен прокурор??? Все още се питаме: Къде са братята Галеви, Къде си харчи милионите сивото кардиналче Хр. Бисеров, В коя екзотична дестинация е Евелин Банев-Брендо - осъден на 20г. затвор от италианците, Колко години ще се влачи сагата КТБ и защо до момента не е арестуван поне Боци, Къде потъват милиардите от 16 милиардния заем??? И така до края на света...

Съсипа държавата с НАЛОЖЕНО БЕЗДЕЙСТВИЕ !!! Е ,БОЙКО КАКВО ПРАВИМ ............,май ще му благодариш?????????????????