Иван Брайков и Ваня Николова: Web report връща истинските стойности в журналистиката

Оперативният директор на Dir.bg и един от членовете на журито представиха пред bTV за третия конкурс за чиста журналистика

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пак ли тлъстата Ваня с ужасната червена коса, бе???! Тази семпла провинциална леля, дето е била любовница на разни "олигарси" от началото на псевдо-демокрациата, та някой въобще е чул за нея... Тя ли ще ми дава акъл за "чиста журналистика", като нейната биография е безкрайно "чиста". Поредната акула от прованса, готова на всичко за паница храна.

Точно Дир.бг ми говори за истински стойности в журналистиката...... дето нямате и една статия без правописни грешки и не знаете кога се слага пълен и кога непълен член.....ахахахах...

и не само-тирят коменатри на килограм, когато изказват мнение несъвпадащо с поръчковия ПР. Дир-ът е под всякаква критика от където и да го гледаш.

Не мога да разбера защо се хулят фалшивите новини, а същевременно се издигат на пиедестал платени журналя обслужващи правителство, НПО-та и различни бизнес или партиини интереси. Реално независима журналистика няма отдавна. Който се докопа до ефира, неговата истина става обща. Всички тези дето се пишат независими, след кратко ровене из нет-а, може да се разбере кой обслужват.

Във времена на бесен капитализъм и изродена демокрация - Чиста журналистика е оксиморон.

И честна журналистика е като крадец и благотворителност.

Или сте на оперативка?

Българските медии са бухалки на разни олигарси, които плюят по който им кажат. В България няма журналистика, а поръков ПР.

оперативен директор на дир.бг, и честна журналистика??? стига ме!!

А ако напиша нещо за Пеевски ще ме изтриете ли пак, в името на web report, разбира се?

ще слушате вече само чичо ви гьобелс

че много рядко при вас се чува гласа на дясната извънпарламентарна опозиция. Защо ?????

Къде мога да прочета нещо от тяхната ''чиста журналистика'' че да се убедя да ''не'' вярвам на очите и ушите си а на тях?????? Как пък все социалните мрежи са ''лъжьовни'' защото на 80% се показват реални неща ама видите ли хората трябва да ''вярват'' на мисирки саде??? С какво гилдията ви доказа че е нещо ''по'' от тези дето пишат помедиите та ги оценявате '' всеки се прави на журналист''????

Някoй

Някой тук чувал ли е за мисирките? А сгледали ли сте поне една пресконференция на Щаба? Там всеки път мисирките братя властта от неудобни въпроси, като прекъсват "колегите си" щом вземат да питат неудобни неща ББ или Мутафа! Толкова за журналистиката у нас и за числото 111.

принцип в журналистиката е да бъде опонент на властта...която и да е тя,затова я наричат четвърта власт. У нас единици журналисти правят това,а останалите са се превърнали в ПР на властта от доста години. Надежда Михайлово....го каза с прословутото и "Нахранете журналистите".

Журналистът трябва да е неутрален, глупако. А у нас повечето са на червена хранилка. Както и рейтинговите агенции.

Зад всеки сайт стои собственик ДС ЧЕНГЕ изпечен и школован лъжец, дезинформатор, манипулатор, информатор и тия 2та" убавци" ЩЕ ми говорят за Фалшиви новини

Дира и стойностна журналистика! Пълна порнография. Същата помияррщина като в ПИК.

Порнография - ами да. И не само политическа. Четете статиите в ДИР "Уроци от порноиндустрията могат да помогнат на Холивуд да се адаптира към коронавируса" и "Олимпийска надежда все пак стана звезда, но в порното"... :)))

И още нещо да добавя. Г-не Брайков, казвате: ""Фалшивите новини не са от вчера. Това е много стар феномен, използван още в радио постановката на CBS "Война на световете" през 1938 г. ..." Вярно, много стар феномен са. Ама не е лошо да се пообразовате малко, щото: 1. "Използван" не е точната дума по отношение на радио постановката на CBS "Война на световете" през 1938 г. Никой не е целял да заблуди когото и да било с нея. Наистина, настанала е паника, но причината е в прстотията на слушателите, а не в професионализма на създателите на пиесата, които изобщо не са целели създаването на паниката. Фейкнюз, фалшивите новини са такива, когато се разпространяват с определена цел. Нарича се дезинформация. 2. Колко е стар "феноменът фалшиви новини"? Ами първо - това съвсем не е феномен. Феномен на български означава явление. Фалшът и лъжата в журналистиката не са явление, а постоянна практика. Второ - вземете прочетете Марк Твен (починал е през 1910 г. - доста преди "Война на световете" на CBS) - поне разказите му "Как редактирах селскостопански вестник", "Кандидат за губернатор" и "Журналистика в Тенеси". Особено последният разказ - дава много точно описание на духа на съвременната ни българска "журналистика". О, вярно - може би четенето на Марк Твен не се толерира сега сред либералните журналисти. Защото е расист, ксенофоб и бял супермасисит - написал е книги, в които си е позволил да каже, че има "лоши" индианци, че е използвал и забранени думи като "негър"... Но, опитайте - от едно прочитане няма да ви заболи, а може и да не ви хванат. Особено ако го четете с фенерчето на смартфона скит под завивката.

Някoй

хахаха.. супер яко. Първият, за който се сещам, е Цезар. В "Галски войни" той описва себе се в трето лице и как е убил 1 милион гали. Леко преувеличение! (Сега му викат ФЕЙК)

:) Вярно. Но като сме тръгнали - ами всяка една религия е бъкана с дезинформация, ами лъжите на Ромул и Рем, ами Илиадата - ми това си е направо луда дезинформация - та само Троянският кон какъв фейк е а?! :)

Кого ще излъжете? Отдавна никой не вярва, че има журналистика. Всичко е пиар на властта. Медиите са овладяни от политиците. Ако има останали честни журналисти, те работят в мизерни дупки, тоест в медии, за които никой не е чувал и не иска да пуска в "ефир", или ги отстрелват като неудобни. Фейк-новини текат именно по големите национални медии, сайтове и вестници. Примери няма да давам - всеки ден има по 10-20-30 такива! То във всяка статия има и откровенни лъжи, и полуистини! Ако държите да докажа, веднага мога да цитирам ваша статия от днес!

Какви стойности?!? Кой е българският журналист или медия обективно отразяващ някаква злободневна тема??? ВСИЧКИТЕ журналя се прикачат някъде на копанка и пишат според каквото се очаква от тях! Тулупа преди да отиде в студио на някоя тв предватително пращат и съгласуват списък с въпросите! Ако случайно някой от водещите си позволи макар и с невинен въпрос да излезе от сценария следват страхотни панаири! И през годините стана така всичките вкупом да ГО слушкат и да МУ ръкопляскат!

„БОЖКОВ тв ще връщат истинските стойности в журналистиката" !!!– КАК?-Давайки думата на подгонени от ЗАКОНА!?

Някoй

1. има презумпция за невинност, докато не се произнесе съда. 2. всеки има право да изрази мнение, това се нарича свобода! Другото е цензура. 3. обективността изисква да се чуят и двете страни. Иначе сме в дикаттура. Това ли предлагаш!?

-ПРАВ си. -Но да попитам!-Защо теб и мен, законът не НИ преследва?

за тях, а само за семейството си.

Макар и да посещавам този сайт, само като прочетох дир и журналистически стойности и се попиках от смях.

журналистика, веднага му скачат медиите на властта и удобните журналисти. Не съм чула някой да е скочил на вашта медия. Иначе ако махнем троловете на властта,тук пишат доста интересни хора,и вероятно социологията ви ползва.

Ритона го няма а шкафчето е пълно с пачки по 500 e kak taka

Напълнил го!!! Да се похвали пред чистачките и охраната!? И за да има, КОЙ да направи компромат!!!–Стига простотии и шараните няма да се уловят на тази "стръв"!??

Ритона е продаден на богат швейцарски банкер за 2 милиона франка швейцарски Така Гешев ЩЕ прибави нови кешове към сметката си от 4 швейцарски милки във банки в Монако

Заминал е с предната пратка, че чекмеджето трябва да поеме следващата...

От Дира лъскат имидж имидж с измислени конкурси, вместо да спрат да сервилничат на Борисов. Сега остава и ПИК да дадат някоя награда и съвсем ще се преборим с фалшивите новини

ама допускате публикуването на цинични,откровено просташки постове на герберските тролове. Всеики може и трябва да има мнение,но това да пишат простаци на килограм...смъква нивото.

всеки има своята истина...добре е подпрано прилагателното...ЧИСТА...и тук трябва да се добяват думите на Дзержински...това за чистите ръце и как се мият...във връзка са вируса...:-)

Отбор Юнаци с пусти мазгаци ! Каква чиста журналистика прават тези Идолопоклоници на парите и златото от някаква чиста Тиква живуща в Зайчарник ? Кой Цветанка Ризова с чиста журналистика или Кикимян , няма Чиста Журналистика има Месирки и Тулупи и всякакви Тарикати ? БТВ или БНТ самостоятелни ? Смях на Тиквенца ! Фейкови сте вие всичките изброени по списък ! Българи чуйте песента на Слави Трифонов „Извънредно положение “ там е истината ! 99% гледат 7/8 ТВ и БСТ !

Кикимян майка му "спечели по свръхНЕестествен " начин 50.000 лева - 6-ца от ТОТО(на Шиши) два дни преди предизборен дебат на Бойко по БТВ дет са вика да "НЕ Са обърка" нещо и да НЕ зададе неправилен въпрос на Бойко ей на тва са вика"честна обективна" журналистика

Забавно е - говорите за истински стойности в журналистиката и като проблем за тях определяте свободата на мисълта и словото - "В момента всеки може да публикува всичко. Това е световен, а не български проблем." Поне госпожата да беше прочела Конституцията ни, според която, това не е проблем, защото в нея пише: "Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин." Вярно, в Ал. 2 пише още: "(2) Това право не може да се използва за накърняване на правата и доброто име на другиго и за призоваване към насилствена промяна на конституционно установения ред, към извършване на престъпления, към разпалване на вражда или към насилие над личността." Но нещо не виждам журналисти да се противопоставят на непрекъснатите изявления на политици и държавни управници, които непрекъснато нарушават същата тази Ал. 2. Напротив - непрекъснато ги повтарят и разпространяват. Явно са "стойностни журналисти" - добре знаят колко струват и какво е изражението на "стойностите" в парични знаци.

тея ша ги натърта и дваматъ

побликувайте въпросите на Божков към бездомника горанов,моля!

публикувайте

Надяваме се само засега!

Някoй

като правите копи-пейст - не виждате ли че сте копирали и сорс-кода на страницата !? Не си ли четете статиите като ги пуснете?!