Итолизумаб и пептид - лекарствата, с които Куба неутрализира цитокинната буря на коронавируса

"Около 80% от изпадналите в критично състояние умират, но с тези два препарата е постигнат обрат - 80% се спасяват", заяви президентът Мигел Диас Канел

Обратно в новината

Коментари - Итолизумаб и пептид - лекарствата, с които Куба неутрализира цитокинната буря на коронавируса | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ко уа, тия ни ликуат ки с Билинка!

За плюещите кубинците сега от 9 кладенци вода ще донесат, но пак ще плюят. По-важното е да има банани по Коледа нали?!?! Да ама те си ги имат там целогодишно. Така, че са в демокрация пълна и те, но в пъти по-добре от нас.

Да се чуди човек какво правиш тук. Лек път към светлото бъдеще.

Ами човекът иска тук, на тази земя, животът му да бъде такъв. Злоба и глупост е да го пъдиш в Куба, само защото е изразил симпатия към тази страна и народът й.

Cuba - Ci, Cina - No

български ваксини за деца, а не боклуци с живак и формалдехид от чужбина, веднага да се възобнови производството на български моновалентни ваксини!!!

Има ли неграмотни тъпаци, които да вярват в постиженията на кубинската , венецуелската и севернокорейската наука? За плацебо питайте евреите? Нашата традииция повелява да се лекуваме с ракия. Пенкилър няма.

Има има.

В България лекарството се казва тулупоцид

Или десикурволит

В България, без тези лекарства процентът е по-малък

...експерименти с хора...

Браво на кубинските учени,вирусолози,медици .Затова трябва да се финансира много по сериозно науката,иновациите и тези които в такъв момент търсят правилното решение.Наши разработки в БАН за ваксина се финансират от лаборатория Луи Пастьор в Париж,и съвсем минимално от българска страна.Нашите учени не са по долу от останалите в другите страни.Всяко подобно достижение ще помогме на много хора и ще донесе престиж,кактп ма учените ,така и на страната.

За да Ви обърнат внимание на съветите, моля, пишете без граматически грешки.

Той и Бай Тошо така докладваше за рекордни успехи в нАуката и народното стопанство! Комунизъм без хвалба не може :)

Фашистите оставиха на 9.9. 44 г. 5 млрд.долара, а комунизма остави на 10.11.89 г. 141 млрд.долара. Изядохте ги и ги изпихте.и ги продадохте без пари срещу рушвети.. Бай Тошо ще го гоните 100 години и не можете да го стигнете

Уважаеми Фак Ю,фашистите не са оставили нищо.Имало е златен резерв,който е бил иззет от Червената армия,защото са ни обявили война и са я спечелили.Така обикновено се процедира с победените от памтивека.Има доста информация в нета. Прочети най-напред и тогава се изсери

Комунистите ни оставиха 10 000 000 000 $ външен дълг 1989 г. Пари с които си накупиха после офшорки и РМД-та и приватизираха България.

По история - двойка. По политкомунизъм - отличен другарю. Елате в петъл да си получите копейките

Куба отново показа че световния #1 в здравеопазването

Световния номер 1 в здравеопазването! ХАХАХАХА Успя да ме разсмееш! Това, че здравеопазването в САЩ е по-зле от българското и сравняват кубинското с него, не означава, че Куба е номер 1 в света!

Иначе е факт, че обикновенния кубинец получава по-добро здравеопазване от обикновенния американец, но това е единственото позитивно нещо в Куба! Всичко друго е СОЦ простотия и мизерия! Просто на кастровците им е време да си ходят заедно с архаичния им комунизъм!

и къв си ти, че ще кажеш на хората как да живеят, дръж си деградиралата демокрация и не си навирай носа там където не те искат

А какви са кастровците, че да им казват как да живеят! Избори в Куба КОГА, червена тиквоо!

Пептид или по-вероятно пепсид (продава се у нас под името фамотидин)?

Пептид = белтък ...ефектът на Дънинг-Крюгер в действие...

Парадоксално е, но е факт, че при тяхната диктатура хората са общо взето щастливи, пък и здравеопазваето им е на ниво. Не изключвам наистина да са постигнали нещо значимо. Все пак не бива да забравяме , че става въпрос за тоталитарна държава.

Толкова са щастливи , че плуват до Флорида да празнуват рождения ден на Фидел Кастро !

И колко от плуващите кубинци влизат в затворите на САЩ заради криминални престъпления?

Да, с 15 долара заплата на месец, колко да са щастливи, а! Затова канала между тях и Флорида е пълен с лодки и имигранти на тях, щото са много доволни!

Говорим за здравеопазване.... Много известни личности и супер богати хора от цял свят, предпочитат да се лекуват в Куба....

Дай имена! Няма...само глупости на килограм

Тъй тъй начи мизерстваща Куба разработва и произвежда препарати, а мега ултра богати страни се подмотват. Къв е извода?

Ами извода е или, че западняците нямат интерес да лекуват възрастните и пенсионерите, защото са им в тежест и нищо не снасят или, че са въздух под налягане - един голям балон, който се спука.

Както винаги комунистите лъжат. Няма начин само на двеста километра от там, в най могъщата държава на планетата хората да мрат като мухи а тези дрипльовци да ги лекуват

за сведение ,една от десете най добри болници в света е в Куба.Здравеопазването в Куба се развива и винаги е било едно от водещите .Така,че тази информация не ме изненадва.

Дай името на тая болница!

Щерефф, за пореден път доказваш колко си тъп! Ама толкова тъп, че чак кръгъл! Тези "дрипльовци", както ги наричаш, имат най-доброто здравеопазване в света, при това напълно безплатно! Без здравни застраховки, без медицинско осигуряване, без всички тия простотии, които и ние заимствахме от "най-могъщата" държава, в която държава умираш ако нямаш застраховка...Ама какво да ти отварям очите? Живей си в твоя тъпанарски свят и ближи чужди задници, това може дори да те нахрани...с л@@@а...

не го обиждайте.Видно е ,че това е още бозайник,лошото е ,че се натиска да вземе думата там където не е информиран още.

Мазохист,не ти ли омръзна да те сърби г,за?Нема такъв като тебе,ееейй!

Гледах филм за един изключително известен швейцарец работил дълги години на ръководен пост в ООН, Той отива на посещение по работа в Куба. Та се наложило да отиде в болница поради съмнение че има инфаркт. Той беше заснел една най-обикновена болница и каза че никъде по света няма такива болници, такава организация и такава медицина, А той е обиколил всички страни по света. Освен това твърдеше че няма по-щастливи хора от кубинците. Вечно усмихнати и откровено дружелюбни. При все че нямат висок стандарт на живот. Но той подчерта че в Куба се инвестира основно в здравеопазването, образованието и в местното земеделие. Каза, че ембаргото ги е научило да бъдат независими и да се справят сами, хората не ги вълнува лукс, пари, коли и прочее. Живеят скромно, близо до природата , без гигантски проекти в строителството, без консумативно мислене и са много доволни от живота си.

Така беше в България преди измамници крадци да ни устроят прехода

Така беше в България преди на 9/9 да дойдат измамниците, които се представяха за комунисти атеисти, а сега - за силно вярващи капиталисти.

самата истина.Дано такива като "Щерев" прочетат написаното.

Много, много некомпетентно преведен материал! Лекарството се казва тоцилизумаб - “Актемра”- прилага се при трансплантация на Т- лимфоцити, когато болният не може да се справи с цитокинната буря. Още китайците го опитваха в началото на месец март. В Израел също се използва още в началото на април, с успех!

В Куба престъпност няма. Преди години Кастро натовари всичките престъпници от затворите на кораби и ги изпрати в САШ като "борци за свобода" бягащи от режима. После американците пропищяха от тях а Холивуд направи филм с Ал Пачино в главната роля, като кубински емигрант, мафиот.

2 пъти бях в Куба и един път в Доменикана. Соц и Капитал В Соца - Куба, хората бедни но готини и усмихнати, а в Доменикана просто не разбрах какви са, защото те е страх да излезеш извън комплекса.

Точно.

Що за индивид сте?Навсякъде ръсите бисери.Понякога оцелвате,но само понякога.

Има ли още останали идиоти, дето до се връзват и вярват на плоската пропаганда на комунистшческите дебили от Куба, Русия, Северна Корея, Китай, Венецуела?

Още един наскоро излюпен и неориентиран.

Където държавата си е на мястото социалните дейности са наред, а където парите движат държавата изненадите са във социалните сфери. Иначе кубинците са определено щастлива нация като цяло с изключение на родените за лесни пари.

кажете дали имат български аналог?

Има, струва към 2000 лв. За доза

Не 2000, а 200 исках да кажа.

А бе добре, ама щом тези лекарствени препарати са кубински, демек "комунистически", надали ще бъдат въведени у нас, така че ще трябва да чакаме нещо по-така от САЩ, а и най-вероятно е Бил Гейтс отдавна да ни е приготвил ваксините. Демократичните!

Няма да бъдат въведени. Но кубинците първи ще открият лек срещу вирусът. Ако виетнамците вече не са го открили.

Комунистическа подлога си ти, лумпенче. ША са молиш за американска ваксинка.

Ооооо,не бяхвиждал въшка педераст!!!

Ходил съм няколко пъти в Куба и мога да кажа, че кубинците са най-щастливите хора в света.

За съжаление много хора в България не могаът да разберат ,че не всичко е пари.

В Куба здравеопазването и проституките определено са на много високо ниво. Но пътят със самолет е доста продължителен. 12 часа.

Личи си, че с проститутките си по добре запознат, a и го изтъкваш. Дано не ти се наложи зъб да вадиш в Куба.. тогава ще разбереш що за здравеопазване имат!

Страхотно здравеопазване, при това е напълно безплатно. За чужденците е платено. Но здравната застраховка покрива разходите.

Поправи си зъб другаде, да видим как става. Америка, какво ще кажеш? Ще ти го извадят вместо поправка, заедно с парите за три години напред.

е, ластици и врати нали имат

и как с двеста активно болни успяха да постигнат......постигнаха стъкмистика, едно време и ние имахме такава.., какво стъкмистика имахме...

Кастро изгради най-доброто здравеопазване в света. Но нямаше нито яхта, нито резиденции. Данчето Христова ходеше да му пее без пари и да я чука като автотенекиджия стар москвич..

Това е гадно изказване, личи си какъв циник си !

Кубинците имат добра медицина.

Срещу 40 долара можеш да чукаш най-готината балерина от балета в бара. Иначе проститутките са по 5 долара. Има ги в изобилие. Евтиния.

Спри вече да не изчукам теб !

Извадил си стари спомени, които те радват на стари години.

Абе като е толкова хубаво, що не пратиш дъщеря ти да се позабавлява щастливо по 5 долара на калпак и да събере за едни обувки! Аман от фейк! Тук гледам всички комуняги безработни, дето им раздадоха куфарчетата и фалираха заводите, лиги са им потекли по червена бедна Куба! Жалка работа!

Вива Ел революсион

Много си умен, няма що... ако беше малко по-образован щеше да знаеш, че революсион е в женски род и е Ла революсион, не ЕЛ!

В процес на тестиране, сериозно ли?

Слагайте минуси, слагайте... и вие сте толкова грамотни, колкото този, писал статията! Каква е тази дума тестиране, бе? Така говорят македонците. На нормален български е тестване!

Cheeseus

На български е "изпробване".

куба има най-доброто здравеопазване в света.

Теб не те слуша главата! За това тежкоболни плащат хиляди, за да се лекуват в САЩ или Западна Европа. В Куба най много спин да хванеш! Поредната комунистическа пропаганда! Като в Китай и Виетнам.

В този случай се пише "Затова", а не "За това", така че кого "слуша главата" е спорен въпрос!

Абе то може да си платиш да те лекуват навсякъде, ама къде ще те излекуват...