Италия намалява броя на депутатите, за да спести €100 млн. годишно

Парламентът вече прие промяната, но е необходима и промяна в конституцията

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не е това целта но както и да е.

Каква според вас е целта? Моето скромно мнение е, че представителните демокрации (на Запад, а по принцип) не функционират. Остава отворен въпроса дали някога са били планирани да функционират или са били замислени просто като идеологически инструмент за контрол на масите. Намаляването на броя на псевдо-представителите прави проблема по-малко натрапчив в момент на криза.

референдум ние вече го проведохме. Но, какво тук значат за нас някакви си 100 млн-а. То 1.3 млд. не ни се досвидяха ! Голем си Баце, голем :)

Населението на България е намаляло с около 30%, а в същото време: - броя на депутатите остава 240; - заплатите на депутатите непрекъснато растат; - броя на държавната администрация непрекъснато расте, въпреки цифровизацията; - заплатите на държавната администрация непрекъснато растат; - допълнителните облаги на депутатите и държавната администрация нерекъснато растат. Явно целта е цялото население да бъде назначено в държавната администрация, за да има стабилност на управлението и националната сигурност. За заплатите им ще взимаме кредити от МВФ (наш човек).

Намалява с 345 бр. което ще рече Близо 37% Италия може на 1 000 000 жители 1 депутат.У нас 1 дупедат на 27 000 жители сиреч 37 пъти. Тук спирам коментара излишно е; ако се сравним с Италия на нас ни трябват не повече от 8 (осем) слуги на народа. то по-малко от общинските съветници в много села.....

Грешка с изписването на 10 000 - 1 сенатор

Отдавна тръбя ,че така избраното народно събрание не представлява волята на народа. То не отчита волята на негласувалите . Справедливо е броя депутати да е променлив и да отговаря на броя на гласувалите.Не си ли гласувал-нямаш предстаавител в НС. Изборна активност 50%-броя да се намали наполвина. Е ,трябва да се промени конституцията,трябва тази идея да се доразвие и прецизира. Нека да тръгнем отнякъде,защото това състояние на НС не е представителна извадка на волята на народа. Ако имаме 100% гласували-нека са 220 народни представители .Ама при 47% гласували ,ще ме извиняват политиците ама имаме и 110 излишни депутати които не представляват никого.Това е добра тема за всенародно обмисляне.

Ето, че някой по света се е сетил, че да хрантутиш търтеи не е от полза за обществото. Време и ние да си го внесем като ноу-хау както си внесохме комунизма, демокрацията, пазарната икономика и естествено организираната престъпност. Не мога да се сетя какво сме изнесли освен миграцията на населението към осигурителните фондове на вносителите.

намалим и нашит,е съвсем никой няма да има в пленарната зала

При население от 60 млн. - 600 депутати. По тази логика при 7 млн. население трябва да имаме 70 депутати.

Трябва да уредят внуците /

Тук няма нужда. За лустрация пък изобщо да не говорим. (емотикон с умиращо от смях човече)

Сама си ги намалява, а тук с референдум не можем да ги изринем.

такива неща не трябва да се чуват, нашенските тюфлеци се чувстват добре 240 и са още по-добре като си сменят редовно автопарка

Ако у нас се намали бройката от 240 на 120,със сигурност,като цяло,ще спестим повече. Много са ни скъпички депутатите-и на сърцето,и на джобето. Ама,а се е отворила тази тема и настъпва пълно единодушие всред парламентарните"сили".В един глас,вкупом и хорово се запява в могъщо кресчендо"ПОПУЛИЗЪМ!!!!".

Добра "новина". Човек си казва: А у нас защо не е така? След това се сеща за гологлавия, дето направи (казаха му да направи) партия наскоро. И неговите референдуми... Остана да се направи връзката между едното и другото и да се открие поръчителя на "новината". А според мен, тенденцията за България е премахване на избирането на тоя или оня и назначаването им от Брюксел. И без това едно обещават, а като дойдат на власт : ПОДПИСАЛИ СМЕ ТОВА/ОНОВА ВЕЧЕ И ТРЯБВА ДА ГО ИЗПЪЛНЯВАМЕ. ТАКА КАЗВАТ ОТ БРАТСКИЯ ЕС!

Викаш, както едно време сме си внесли цар, така и сега да ни пращат управници...

Добре са се сетили. То от тях полза никаква. И ние имаме нужда от най- малко 50% съкращение на хрантутниците .

ще кажеш да станат само трима ?

нужда от швейцарския модел - Народа управлява във всичко, чрез пряка демокрация!

Много си прав за принципа. Само едно ме притеснява- на времето Левски беше написал "НАРОДЕ........?

Италия намалява броя на депутатите, за да спести €100 млн. годишно ---- може много по-малко нещо да зависи от "гласовте" на овцете! А ако бъдат само 3 депутата ще е най-лесно да се взимат решения - достътъчно би било да се купят само двама ! Същото е и целта на Дългия - няма да има такава територия, като целта към това минава през 120 дупедата и "мажоритарни" (лесно купувани) избори!

Италия е 60 милиона - 600 депутата България 7 милиона - 70 депутата, а не 240 главанака

че не пееш славейчо, а грачиш. Познахме те!

Броят на народните ПРЕДСТАВИТЕЛИ или депутатите, както ги наричате, е функция не само на броя на населението на една страна. Тук става въпрос вече за ПРЕДСТАВИТЕЛНОСТ на различните териториални административни единици, на населението в тях, както и различните групи от населението и техните политически и икономически интереси. Този въпрос, за необходимият брой народни представители, не се свежда до решаването на задача чрез просто тройно правило.

В доста териториални единици у нас не останаха хора.

Оплаква се бизнесът,че не достигат кадри, а държавната и общинска администрация нараства неимоверно и очаква заплатите си от данъкоплатците . Това е омагьосан кръг - въртене, докато всеки ден халира още някой нещастник, който си въобразява,че в такава среда може да се прави бизнес.Не може, ако не си станал зависим от някоя политическа партия. Свободните хора не са на почит и уважение и те не издържат - удрят кепенците и бегом при нормалните. Но, докога ще продължи ? Все някога ще дойде критичен момент в който данъкоплатците ще намалеят драстично за смитка на консуматорите на данъци! И после?

Гласувайте. Метла и съд за ГЕРБ.

Но,при нас е по - наложително съкращението на чиновници.

Ако се намалят чиновниците, на някой от "боговете" няма да е са уредени роднините.