Благоевградският убиец Гаве е задържан в Милано

Известният благоевградски килър Венцислав Гаврилов-Гаве, който бе издирван от години чрез Интерпол, е задържан от полицията в Милано.

Обратно в новината

Коментари - Благоевградският убиец Гаве е задържан в Милано | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само в България един убиец може да бъде известен като такъв. Във всяка нормална страна, в момента, в който стане известно, че някой е убиец, той ще влезе в затвора.

Абе ей прости хора, гледате винаги от страна на гледната точка на пресата където всичко е преувеличено, и пишят каккво ли не а не се питате в тоя случай на пиянска история при сбиване дали не могеше и той да е на мястото на ушко и дали ще го носи на ръце до болницата за да уживее е ама е по лесно да изкарваме хората като чудовища да преди да знаем истината и докато помагаше на на всички '' свои" приятели като имаха нужда беше най добрия после като изчезна веднага стана най-големия боклук нали? И какво ви променя живота на вас не знам дали е в и италия или българия, но за съжаление манталитета в България е на толкова ниско ниво,че винаги гледате в паничката на другия и ако може да страда той се чувствате добре... в какви времена живеем ... починалия от гроба няма да стане между другото и 20 години да лежи но не ви се е случило на вас такава пиянска грешка затова мислите така ако сте на негово място няма да се изразите точно така защото можеше и той да е на мястото на Ушко

Трябват доста промени в законите. И е редно управляващите да се вслушат в исканията на народа, иначе ще са вън от властта. Спомнете си какво каза Президента Ж.Желев когато комунистите спечелиха едни купени избори: "-Няма власт която да трае вечно!" Същото е и с сегашните полит.партии. Въпреки купуването на гласове и това ще свърши. Ще се намери начин! Що се отнася до престъпленията и получените наказания, точно в това е основната част от борбата с престъпността. Най-добър метод според мен е приемане на законови промени при които самото извършване на престъплението да губи смисъл. На следващия етап, когато престъпника е осъден също да губи смисъл бягането от наказанието, от затвора. КАК? Първо: Всеки с повече от 4-5 висящи дела да няма никаква законова вратичка за пускане под гаранция. При 4-5 висящи дела индивида се счита за изпечен престъпник, не е "подведен" случайно! Така основната част от криминалния контингент ще е зад решетките по закон. Така чрез закона се отнема възможността съдии, прокурори и адвокати да отървават престъпниците. За престъпници които се "разболяват" в ареста да се организират арестантски отделения към областните болници. Престоя там да се заплаща от престъпника, както си плащат всички останали данъкоплатци. Така "разболелия" се престъпник сам ще си направи сметката дали да стои в ареста или в болницата. Второ: Вече осъдените престъпници ако се укрият от изтърпяване на наказанието, то времето на укриване да му се натрупва, даже може двойно към времето за излежаване. Освен това да губи възможността за обжалване, помилване или намаляване на присъдата. Така осъдения сам ще "побърза" да влезе в затвора за да се възползва от законовите възможности за намаляване на присъдата. В противен случай рискува да се крие до живот. Не трябва да има давност при бягство от правосъдието.

Трето: В затворите да се подсигуряват само най-основните условия на живот. Много често се оказва, че затворниците са в 5-звезден хотел! Това НЕ! Да се прекъсне тотално неконтролираната комуникация с външния свят. Освен забраната на моб.телефони да се инсталират заглушители на сигнали и да не се допуска наличието на клетки на мобилни оператори в близост до затворите. Затворниците да имат САМО една ограничена по време възможност за тел.обаждания. Единствено жичен телефон, платен и със запис на разговорите. Това тотално ще пресече възможността на престъпни босове да продължат бизнеса си от затвора. Четвърто: Затворниците да им се предлага работа. Естествено работата да е най-тежката и непривлекателна. Има случаи когато на затворниците освен че им плащат повече от нармалните граждани им намаляват и присъдата. Така затворниците са облагодетелствани повече от двойно! Това НЕ! Срещу труда си да получават единствено по-добри условия на живот, а ако има заплащане то да отива за изплащане на задължения /кръвнина или дългове/.

А неможе ли да си го осъдят в Италия и там да си излежи присъдата, ама само италианската присъда. После да го предадат на България за да си излежи и българската присъда. А в закона е редно да се направят промени. Например който е осъден и избягал да му се натрупват допълнителни години, толкова колкото е "закъснял" с влизането в затвора. Така ако някой е осъден на 10 год. и е избягал, хващат го след 3 години и влиза в затвора за 10+3 години. И отпада правото на намаляване на присъдата и разни помилвания. С други думи всеки осъден да бурза сам да влезе или ако избяга рискува цял живот да се крие. Целта е чрез СПРАВЕДЛИВА система на поощтрения и наказания да се обезсмисли бягането от наказанието.

Май закъсняваме с гривните...

да бе сотирчо повярвахме ти,както стана с брендо.мали и тои имаше присуда да излезава в италя и ромунзите го искаха,а ти кво направи,пусна го домашна отпуска и тои "дим да го няма" така че сега и този ще е го вземем тук за да го пуснам,нали така кази си...

Питам аз, сега съдът колко години ще му даде имайки в предвид, че това е опасен рецидивист и убиец укрил се от правосъдието. ПАК ЛИ ЩЕ МУ ДАДЕТЕ 10 г.?! Мисля че в такива случай присъдата трябва да се удвоява и без право да се обжалва! Уви живеем в България!!!

Изчекай да видим колко ще му дадат за сводничество италианците, пък може и още някое убийство да му открият, и след като си излежи там присъдата си го искай да излежи тук и нашата присъда. Ама, май не ти изнася по няколко причини: 1/ докато излежи в Италия ти вече, със сигурност няма да си Главен прокурор, 2/ паричките от сводничеството ще са доста намалели и .. Няма да има сделкаа! Затова ходът ти е много правилен: я , докато съм гл прокурор и тоя има парици да си го приберем и,..все "ще се разберем" нещо ;-) , и той пак някъде зад граница , и Аз сит , нали? Е хе, нахитря тии, с тая уядена гуша как жадно въртиш очи че и - винаги готов за "оферта" и "преговори" . Мазни плужеци!

Първо: как е напуснал страната, след като е трябвало да бъде в затвора? Второ: как така е използвал фалшив паспорт, издаден от МВР? И на двата въпроса има отговор "КОЙ", когото никой не иска да открие и накаже! Ебати мафията!

никога няма да открият"кои" не докато умре поне защото зад него стоят цялото президентско войнство

Присъдата за сводничество в Италия може да се окаже по-строга от тази за убийство у нас ...

След 5 години в таз пуста черна чужбина, Гаве си е излежал присъдата.

ЗА ПО-ГОЛЯМА СИГУРНОСТ И СПОКО ЗА БЪЛГАРИТЕ ДА БЪДЕ СЪДЕН В ИТАЛИЯ. ТУК ГНИЛИТЕ ЯБЪЛКИ,ЩЕ ГО ПОМИЛВАТ.

Това чак не е за вярване. Героят прилича на Джеймс Бонд...

До тук пишещите нямат вяра защото така им е наредено НО: -Май не усещат че вече духа друг вятър! -Тоя просто ще хапне дръвцето -ЗА ПОКАЗ! Сигурен СЪМ! И съда прави показно от време на време!

Да бе, пратете го насам, да го пусне някоя като съдия Ченалова и да си хване пътя при Галеви и той.

Строителите на съвременна България ... Бандитът ни "Гаве", бизнесменът - "Ушко", утре пък - обратно. Кой кого пръв хване - всеки е на мушка.

Ушко беше дребен крадец. Питай журналята какъв му е бил "бизнеса".

Този е претърпял катарзиса си и като си дойде ще го пуснем. Разбира се ичаква се и той да пусне нещо.

Тази държава е във фалит - политически, съдебен, морален, здравен, образователен и пр., и пр... А ние мълчим, или по-точно - пишем по форумите. Тъжна картинка, дори трагична.

Продажна Съдебна система от всякъде!!! За умишлено убийство 10 години,от,които ще лежи 6 за добро поведение...нямам думи!!!! А той дори не влязъл,а успял да се укрие и избяга,как така,нали е в ареста?!?!? Убиецът си е стоял на свобода,до,като е бил съден...,че и накрая от МВР му издали фалшив паспорт,пълна трагедия!!!!! Хора в МВР и Съда са за разстрел!!! До там се стигна,че дори убийците да се прикриват и пазят! Всичко в тая държава е пълна скръб! Държавата на престъпниците!

Има ли истински българин и честен ЧОВЕК В УПРАВЛЕНИЕТО НА СТРАНАТА? Понищо не личи да имае, защото законите ни са КАЛПАВИ И СЪДЪТ Е П Р О Д А Ж Е Н .

МВР му издали фалшив паспорт защото е служител на дс и агент под прикритие за контакт с мафията и събиране на рекета от престъпниците.престъпниците в бг са под закрилата на закона като изчезващи видове.косио самоковеца бе застрелян в Амстердам и в джоба му карта на служител на дс.

На всички е ясно че затворите са като общежития за социално слаби граждани .При падане на температурите те извършват някаква кражба и ги прибират на топло . Напролет излитат, има само някои които немогат да си платят и стоят някоя година .

Какви 10г.?Една пачка и чист като сълза.Някой съмнява ли се в това?Места в затворите няма,пълни са с кокошкари.А за този трябват екстри.Къде е маджо ,братята ...митьо очите....?

никакво екстрадиране!!! у нас ще го оправдаят,че и компесация,ще му дадат! да го съдят в италиански съд и там да го окаушат, белкем ще сме сигурни,че ще си остане до края на присъдата в тъмницата!!!

Защо го екстрадират? Тука ще излезе невинен или с лекичка присъда, по-добре да го съдят в Италия.

Питам аз, сега съдът колко години ще му даде имайки в предвид, че това е опасен рецидивист и убиец укрил се от правосъдието. ПАК ЛИ ЩЕ МУ ДАДЕТЕ 10 Г?! Мисля че в такива случай присъдата трябва да се удвоява и без право да се обжалва! Уви живеем в България!!!

ТРЯБВА ДА СЕ ИЗДИРЯТ ВИНОВНИТЕ ЗА УКРИВАНЕТО МУ ОТ ПРАВОСЪДИЕТО В БЪЛГАРИЯ И ДА ВЛЯЗАТ В ЗАТВОРА!!!!!!!