В Италия бе открит паметник на хан Алцек

Българското посолство съобщи подробности за церемонията по откриване на паметник на хан Алцек в Италия, сочен като пръв монумент на български владетел в чужбина

Обратно в новината

Коментари - В Италия бе открит паметник на хан Алцек | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Казано простичко..!?- НАРОДЕ !!!! ...НАРОД КОЙТО НЕ ПОЗНАВА СВОЯТА ИСТОРИЯ...ДРУГ "МУ"..Я ПИШЕЕЕЕЕЕЕЕЕ...............

Истинският произход на българите е обяснен тук: link на англ. език тук: link

Последно баш българите - тюрки ли са, траки ли са или извън земни. Докато нямаме единна концепция за нашия произход ще сме кашмер за всички сериозни историци.... Като ги заведеш световните учени в таканаречения археологически музей срещу президентството и показваш само гръцки и византийски дрънкулки и плочи и то изложени в турска джамия и нито грам находки от измислените ни царства те "обземва" патриотичен патос...

Последно сме благ-ари, което на нашият си език означава мъдри хора. А иначе сме наричани как ли не и с различен, влаган смисъл, като траки, което е значело диваци на езика на гръцките цигани, дошли с лодки от Африка. Иначе самоназванието на тези, наши предци е кимери (шумери). Иначе под нихилистичният ти коментар прозира една тъжна истина за нашата история. Подлото гръцко племе така ни мрази, че от няколко века им е национална политика да фалшифицират историята ни и да унищожават всичко българско до което се докопат. Само а Атон фанариотите са опекли една фурна хляб с български книги и свитъци. Предполага се, че това е била царската ни библиотека, укрита от турците. Подобни неща са правели във всичките ни манастири, след като в османската империя им е дадена църковна власт над народа ни, а точно в манастирите са съхранени нашите книги. Голяма част от тази история е била достъпна до съвсем скоро и дори възрожденците ни като Раковски са имали достъп до нея, но днес на българският народ е наложен исторически нихилизъм и склонност да отрича всичко извън изфабрикуваните предимно от гръцки сплетни и фалшификации лъжи.

ох майко -земльо македонска.

Излезе от печат "Непозната история на българите" от В. Вътов, на база български източници от Волжска България. Връща историята на българите с 15 000 години пр.н.е. Голяма книжка, 1000 стр, 100 лв.

На всезнайкото, поставил минус да поясня, че Алцек не е българското име на този вожд, на български той се казва Лачин. Не е роден брат на Аспарух, а син на Билиг, внук на Юрган (Органа), който е вуйчо на Курбат (Кубрат). Лачин е осиновен от Курбат. Лачин след нещастна любов и отнета невеста в родината, заминал в Северна Италия в областта на лонгобардите (на български "аланкубари"), родствен народ на българите и се оженил за местната принцеса, дадени са му княжески пълномощия. Това не го пише в нашата казионна история, писана от антибългари.

Добре написано. Но си личи, че ползваш източници от Волжска България, където под арабско и тюркско влияние се е загубило истинското значение на българските имена и изрази, които използваш. Все пак, поне са истински, български източници, не жлъчни византийски плювни и техни производни. Курбат всъщност е Хорбат, или Хоровато в славянски вариант. Органа си е Органа, но може да е бил и загадачният Само. Лангобардите на български са лонгобради, аланкубари е по скоро потюрчен вариант. За Лачин си прав иначе. Нашата история трябва да се води от българските източници като Джагфар тарих, Именника и летописци като Мулла Михаил, а не от Георги Монах, Теофан Изповедник и др, които школата на Златарски пробутва и то в изопачен вариант.

За Италия и местното население където е издигнат паметника името е Алцек!Но мисля ,че името няма голямо значение,защото на местните хора е известно че е българин.Добре е да се поясни все пак,ако на волжските историята е вярна,но не е толкова важно,защото от 13 века в Италия се знае за Алцек, неговите войни и тяхната история.

А що не му светят очите?

Много смешно е името на скулптура. Дриско Дрисков! Не ми звучи добре!

да

E, Сотир Георгиев-Българина, не е ли и той българин, ако че е от гръцко!? Какво като не е от италианските българи!

Шута Райков не им ли е обяснил,че трябва да му светят очите?

Една добра вест с "кофти " коментар от авторите. Явно, нищо не са чели за българите, заселени в Италия. А пък , ако все пак нещо са дочули, то има връзка единствено с бизнес и търговия. Никой не се и досеща за чудесните изследвания на изкуствоведа Атанас Божков за влиянието на наследниците на Ацтековите българи върху ренесансовата култура и т.н. и т.н.

Ацтековите българи може би тепърва ще ги търсим из Андите. Сега се фокусираме единствено към Апенините.

НПО тата много се дразнят че България има история и то над 1300г. Верно бая е манипулирана от руснаци, турчали и западняци. А това че са направили паметник за мен е важно щот се прави реклама и щото така се поставят историческите факти да бъдат видни. А ти се хващаш за една правописна грешка. Роска как си бе предателю?

Много хубава новина. Но навежда на тъжни мисли за неговия по-велик брат Аспарух, основател на днешна (нещастна с управниците си) България - на името на хан Аспарух в нейната столица София е кръстена само една уличка!?!?! Много пъти по форумите съм предлагал бронзовите фигури и композиции от мастодонта, наречен паметник на съветската армия, да се демонтират и преместят в Музея на тоталитарното изкуство и да се обяви конкурс за преустройство на комплекса в прослава на основателя и допринеслите за разцвета на България владетели!!! За пореден път го правя, защото такъв огромен паметник в центъра на българската столица приляга само на основателя на Българската държава хан Аспарух и великите ханове и царе след него!!!

ПРЕКРАСНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ !!!! Крайно време е в столицата да се извиси паметник на кан Аспарух ,а не да се влияем от партийни гниди ...!!!!!

На мястото на комунистическия грезделък в градинакта пред НДК вероятно?

Подкрепям!

Абе защо Паисий нищо не казва за тоа Аспарух?! Подредил ни е царете, човечеца даже и султаните ги е сложил най отзаде, ама за Аспаруха ни буква!

Защото няма такова нещо "хан" Аспарух. Това е лош превод на гръцки от арменски. На арменски е записано - Аспар-хрук. Името на нашият владетел е Аспар, или Испер/Испор, както е записано в старобългарски апокриф (Испор-Цар), а рих е титла със значение на княз, при индоевропейските народи. Хан, такова нещо, никога не е имало при българите. Иначе, едва ли има бългрски град и дори село без улица кръстена "Хан Аспарух", колкото и да е погрешно. Не мисля, че трябва да рушим, за да градим друго. Просто ефтина, еврогейка провокация.

За сетен път се убеждавам ,че журналистите са "блейки" не четат ,не се усъвършенстват и за тези години не разбраха ,че не е "ХАН" , а "КАН" !!!!!!!!!!!!!!

Очевидно е едно: Аспарух е бил най-глупавия да дойде тук! Скоро тук няма да има никой който да го знае, а Алцек вече го знаят там дето няма българи!

Още Баба Ванга е казала, четепърва ще се разкриват много истини за българите по света!

Страшна статия. И как само завършва... Бугари няма нищо общо с България, но ни се разказва цялата фирмена история??? Нали ставаше дума за прабългарите и за побратимяването между двата града. От къде тръгна статията, накъде отиде - при очилата и кожените изделия.

Към Империалист: Не врат ами шия. Славяните са наричали себе си словене. Има го в "О писменех" за буквите. " Прежде обу словиене не имеешен писменем, а читаешен они и гадаешен чртами и рензами погани сонще" . Не отъждествявайте славяните с руснаци. И ние и те произхождаме от славяните, но сме смесени с различни други народи, но езиците на славяните зя такъв дълъг период са поразително подобни. Нито Чехия е биля руска, нито Словакия, нито Словения, за да си приличат езиците. Че Банска Бистрица още някои си мислят е българско село. Само в нашите езици германците са немци. Словенин е от слово, слава е също от слово. Славен човек е човек да който се говори. Това е етимологията на слава. Не харесвам руската държавност и въобще славяните като хора в някои отношения. Но съгласете се, няма идеални хора и страни. Човек не си избира роднините, не може да се правим на англичани, германци и цигани. Не пейте Хепи Бъртдей или чалга.

1. Относно За Буквите прочетете AETHICUS PHILOSOPHUS COSMOGRAPHUS*. Божидар Пейчев. (сп. Философска мисъл, кн. 2, 1979 г., стр. 79 83 2. Склавос са си СКЛАВОС, не ги преправяйте на славяни. 3. Copy-paste: . в съвременната славянистична литература се е наложило твърдението, че етнонимното название "славяни" не е късно възникнало средновековно понятие, а древно и исконно самоназвание на протославяните. Това твърдение е основна брънка в един по-широк опит да се създаде представата за древно цивилизационно величие на великорусите и другите източнославянски народи. Подобни опити да се открие древен произход, праславянска писменост, праславянски календар, праславянски науки, праславянски народи, князе и държави почти винаги стигат до източници, които обаче са скито-сарматски или алано-български. Фактически до същия резултат се стига и в опита да се екстраполира понятието "славяни" към ранното Средновековие и Античността

Големи глупости говориш. Славянин идва от склаве - роб. А слава и слово нямат нищо общо. Образовай се малко!

ХВАЛА НА ВСИЧКИ ДОПРИНЕСЛИ ЗА ТОВА БЛАГОРОДНО ДЕЛО!....НИЕ СМЕ НА ВСЕКИ КИЛОМЕТЪР И ТАКА ДО КРАЯ НА СВЕТА!

Прави ми впечатление, че тук участват едни и същи хора, повтарящи еднакви банални термини и еднакви тези. Стига с тези "склави"-роби, стига с тези рубладжии, соросоиди... Четете документална история. Тацит, Йорданес и Прокопиус описват славяните. В Пелопонес и цяла Гърция има славянски топоними, какво се пените като чуете славяни? А този дето пита за славянски артефакти по нашите земи да отвори на баба си раклата и да види как е избродирана ризата, после да види че подобни бродерии има в Украйна Полша,Русия, че даже и в Норвегия. Славяните и германците сме брадчеди.

Нека сме коректни. "СЛАВЯНИ" по това време няма. Има Sclavos /Теофилакт Симоката/, също и сакалиби. Терминът славяни е от 17 век. Популяризиран е от основателката на Руската академия на науките, германката София Фредерика Августа фон Анхалт-Цербст, извстна като Екатерина Велика. Смятам, че всичко това Ви е известно или може би греша? Германката Екатерина Велика само популяризира - "СЛАВЯНИ"......, терминът е на Винко Прибоевич с издаденото от него през 1532 г. във Венеция "Слово за произхода на увенчаните със слава славяни",(забележете думите слава и славяни!!),......Екатерина Велика търси идеологическа формула, за да приобщи населението, изгубило държавната си независимост при падането на българското и сръбското царство.

кажи ми кога гърците не са лъгали и ще ти повярвам. Българите сме тук от хилядолетия много отдавна и нашата цивилизация е древна като света.Те са идвали при нас тия от изток не обратното но с времето всичко е изтрито.Виж колко древни находки се откриват като Караново например, надписите в Плиска и други знаци които ясно доказват , че морето е било езеро преди потопа и че от нашата земя са се разселвали на изток , другия процес е вторичен.

Това, че по нашите земи е имало хора по времето, за което говорите е така, но да ги наричаме българи ми се струва меко казано неуместно, защото не са били българи. Да си приписваме, като българи, заслугите на племена, живели по тези земи и може би в последствие претопени с придошлите българи също ми се струва някак прекалено. Нека да знаем истината, да уважаваме историята и да не я изкривяваме с каквито и да било цели.

в Брюксел трябва да направят от ЕС . Но те май се гласят на султан Мехмед Втори Фатих да правят паметник сега.Такива ми ти работи ка'к Сиййке!

ЧУ-ДО! Колко е интересно да видиш пяна по устите на платените или блуждаещи погледи на незнаещи и незаинтересовани примати от къде и от кого произлизат. Имам предвид за коментари, които оплюват това дело, описано в статията. Та, съзнанието се гради на някаква основа. Ако се допусне всяко поколение да бъде манипулирано в различна посока, то ще е като изтървано озверяло животно. Днешното образование в България определено оглупява и осакатява децата. Но мънички новини като тази за издигането на обикновен паметник на един от братята на основателя на поредната България в епохата си(казвам поредната защото в историята е запечатано, че България я има като държава на различни места през различно време, НО Я ИМА), разпалват духа български и пробуждат българската душа, ВЪПРЕКИ всичките несгоди, които понасяме днес. Живи сме! Били сме живи и ЩЕ живеем българите!

Дано!

Прабългарските ханове са ми точно толкова роднина, колкото ми е бил пашата на нашия вилает. Пък може за власт и пари много славянски българи са се продали.

гофрен ханко!Върви във вилаета на ердо!

Трият ми коментарите, защото се чувствам български славянин. И това ми било демокрация. Вашето е неонацизъм-анти-славянство.

дървено желязо. Ако направим аналогии с роско ще ти кажа че в древността преди потопа и Крим е бил български !Ние българите стоим на тази земя от хилядолетия и сме древен народ,останалото е политика.

Anton

Няма такова нещо като "Хан" Алцек. Българските владетели не са се наричали "ханове". Това е нова измислица от 19 век.

Да си кажем, че сме славяни . Айде стига упражнения по темата Имената Рада, Станка, Цвета не са прабългарски, не са гръцки. Те са славянски.

нито сме тюрки ,нито сме славяни. Историците ни след определен период от време само политизираха и политизират нашата древна история!

Защо забравяте за ТРАКИТЕ - основният етнос и население по нашите земи!

Специално ние, българите сме толкова омешани, че подобни определения са смешни. Прабългарите не са славяни, част от тях, водени от Аспарух са се заселили по славянските земи и са се претопили взаимно, в последствие който не е минал по нашите земи, той не е посял семето си тук. Нека се научим да бъдем себе си, а не постоянно да се чудим към кой да се прикрепим.

Повтаряш едни тези, наложени без никакви данни и източници. Много хора са минали по нашите земи, но почти всички са ни били родствени. Дори едни от най късните дошли от изток - куманите са били индоевропейци и даже русите са ги наричали половци (светлокоси). За това и в нашият генофонд има под 2% тюркски и неевропейски гени и преобладават само типични за региона от хилядолетия, расови типове. Виж турците са един от най омешаните народи и имат дори негроидни примеси. На някои среди им е много угодни да ни приравняват с турците и да ни отнемат самобитността, или да насаждат теории, че българите и траките (кимери/шумери), описвани като най големите народи на света, просто са претопени от народ, който дори не е съществувал по онова време.

супер!и най хубавото е,че няма да бъде цапан,подиграван и подложен на разрушение!защото няма друг народ по всета като българския ,който не помни и тачи миналото си.

От повечето коментари виждам, че вече е едва ли не мръсна дума да се каже, че сме си славянски народ. Сред народните български имена има само славянски и гръцки имена и НИТО ЕДНО ПРАБЪЛГАРСКО. Няма Алцек, няма Аспарух, няма Кубрат, няма Токту... Значи изопачаването на историята, за което толкова подскачате е именно в посока на омаловажаване на славянския ни произход, натрапване на прабългарската теза в хиляди варианти-тюрки, алани, иранци, египтяни, вавилонци... Защо в регистрите за събиране на данъци още от симеоново време (вижте в музеите) фигурират САМО славянски имена : Бранимир, Рад, Груд, Богдан, Цветан, Слав...

Полемиката за славянството. Та запознайте се с политиката и доктрината наложена от Екатерина Велика. Нарича се Панславизма. Ало да сте намирали славянски археологически разкопки. Май няма нито един. А археологически разкопки и за траки и за българи има. Римляните са наричали така племената слев което значи роб. Тук за първи път прочетох за термина български славянин. Дори през комунизма историците не бяха ползвали такава терминология. Вече тука рубладжийте се уляха. За шепа рубли ще продадат и майка си и баща си.

Много е неприятно, когато правите същото като Панславизма. Опитвате се с пропаганда да налагате политическа линия, в случаят да ни скарате с руснаците. Сляв е прав, макар и не точно. Ние сме родствени с това, което днес е известно като славяни. Може и да не е имало такова понятие в миналото, но това са потомци на кимери (траки), сармати, балти, скити, скандавляни (скандинавци), родствени народи, обитаващи една голяма част от Европа и повечето говорещи на сатемни индоевропейски езици. Дори, за твое успокоение, точно руснаците са по малко славяни от нас, защото са асимолирали и доста северни, угро-фински народи, така че можеш да го използваш за една бъдеща анти-руска пропаганда, щом те кефи.

Ако те срещне Няма Кубрат Пулев друго ще запееш!

тук има нещо раката на божидар,правнук на алцек,и днес директор на археологическия музеи в софия!

пише се "ръка" или горен крайник.

La necropoli altomedioevale di Vicenne a Campochiaro-Некрополите от средновековието в Вичене.Вижте си го сами чрез интернет.

стига вече с това "хан" ...такова животно нема

па италианците викат че има бре !!

Бе не е лошо там! Апартамент за една седмица -200 евро всичко! Има машина за миене на чинии веранда за барбекюта и от там до морето е само десет минути път с кола! Обаче като се има в предвид ,че е провинция Напъли ,внимание с портмонетата. Защити здраво за кожата на тялото иначе лошо...

ли стана? На кои тролове пречи тази тема?

Какво различно има от темата? Тъкмо да си посетим родата там! От 17 години съм в Италия и само бях чувал ,че е съществувало преселение от страна на прабългари. Сега погледнах обаче картинки и видях наистина прекрасни места! Лошото е само ,че да видиш паметника значи трябва да влезеш в провинция Нааапъли! Имам приятели наполитанци,не са лоши. Да ти кажа ли един трик в Напъли да не си слагаш предпазен колан в колата и ченгетата да не се усятят? На бели фланелки копират препазен колан с сито печат,5 евро фланелката и доживот караш с нея!

Нали знаете, че Тервел има паметник в Константинопол(днес Истанбул) от мнооого отдавна. :) Но е добре да има и в Италия няма лошо ...

в момента е на Алцек. На Тервел ще е по подходящ в гъза на Брюкселските бюрократи.

тази простотия от къде я измисли,паметник на тервел в истанбул хахахахахах

Поздравления за редакторите на Дир, че не са се подвели по плиткоумната информация на НИМ. Булгарис навярно все пак е бил от български произход, предвид че да те наричат "Българина" в Солун по онова време не е било голяма чест.

заради сбирщината в империята им, приписват това на другите народи, които наричали варвари умишлено, за да прикрият фактите, че при тях са неграмотни всички извън управляващата каста.

Много добър жест, от страна на италианците. Радва ме, че и статуята поне прилича на българин, а не са изобразили някой кривикрак мангал с турски черти, както беше модерно да представят старите българи, дезинформатори като Иречек и Златарски. Само едно ГОЛЯМО уточнение - няма и никога не е имало български владетел, който да се е титуловал "хан". Имаме князе и царе, другото са измишльотини, като това - link/wp-content/uploads/2015/01/1137.jpg . Рисунки на цигани с турски черти, представени за български владетели. И авторът и инициаторите на тая гавра не само не са съдени , или поне бити, а са закачени в почти всички български училища, че и детски градини.

Така е. Цялата тая хуно-тюрска идиотия идва точно от иречек и златарски я бетонира.

Ей това са казва прабългарин. Оттогава още са знаели че кирилицата и българосъветцката дружба няма да доведе до добро!

До неподозирана истерия те е докарала климентицата.

ето кои са ни истинските братушки :))) онези в русия кога ще направят паметник на хан кубрат?? те дори не позволяват на потомците на великите българи да се нарекат българи а ги наричат татари срам

Хан Кубрат има паметник още по съветско време в Малая Перешчепина. Но къде ти акъл в трол.

и го почитат всяка година , за разлика от нас , които даже не го знаем.

ВЪХ НЕДЕЙ - ЧЕ ЩЕ ТРЯБВА ДА СИ ИСКАМЕ УКРАЙНА И КРИМ ОТ ХАЗАРО-УКРОПИТЕ... ДЕДО КУБРАТ Е РОДЕН БАШ ТАМ :))

Те укрите си търсят ИМЕТО! Руснаците били им го откраднали.

От цялата работа разбрах, че посланичеството в Италия се предава по наследство. Един вид семеен "бизнес". Дали има и по други държави такива?

аи, ми кък!

Взе ми думата , и това е още едно доказателсво ,че в БГ всичко си върви по старому и строя не е променян !

Особено в разузнаването са повечето наследствени.

Точно това си помислих и аз. Явно е наследствена "титлата посланик в Италия" :) Като цяло новината е нещо недомислена и скалъпена. А завършекът й със информацията за парфюмите Булгари, направо ме уби. Дори една такава приятна новина не могат да предадат, като хората.

който не се е противопоставил на историята си, той няма бъдеще.

се е противопоставил на историята СИ? Абе тука само луди и пияни ли тролят?

АКО ИСКАШ ДА ОБИДИШ ИТАЛИАНЕЦ ИЛИ БЪЛГАРИН МУ КАВАШ: - ЧЕ НЕ РАЗБИРА ОТ ДОМАТИ - ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА ПЕЕ - И НЕ МОЖЕ ДА ПРАВИ СУШЕНА НАДЕНИЦА .... ОБАЧЕ НЕ МОГА ДА ИМ ИЗТЪРПЯВАМ ЧЕ НА ВСЯКА ЗАПРЪЖКА ПРАСКАТ ЧЕСЪН ВМЕСТО ЛУК :)))

а ако искаш да обидиш някой тука му казваш че е прос като ДЕТРОЙТА

То и тогава така е било както сега! Който не струва-марш в Южна Италия.

вално виеш?

Ами тогава що са ги пращали в Галия? Пилат Понтийски по ирония на съдбата също е изпратен там.

мафиотска им работа, дигнали паметник на некакъв дето въобще никога не е стъпвал в България

разбрахме, ама що реши, че не е стъпвал той? Прелетял е? А пи ли си хапчето?

Не е прелетял, просто България е била големшка по това време.

Ами на нашият бтатчед -Атила ,га ша напраят паметник?

ИДИОТ - НЕ Е БРАДЧЕД А НИ Е ДЕДО ... АВИТОХОЛ - АТИЛА - С НЕГО ЗАПОЧВА ИМЕНИКА НА БЪЛГАРСКИТЕ ХАНОВЕ :))

Чудя се от къде ги вадиш тия глупотевини. Първо между двете имена няма нищо общо. Второ живяли са по различно време. Трето, което е още по важно, авитохол е споменат само в именника и никъде другаде. Никой извор не потвърждава съществуването на такава личност. Четвърто, пак според именника той е живал 300 години. Пето, в нито един извор не е посочен родът на атила. Шесто, прочети приск какво е описал атила. Хуните са били монголоиди. Отиди пред огледалото и кажи какво виждаш.

Кулата на центъра в гр. Кула / до Видин / Северозападна България е остатък от подвизите на Атила и е подходяща да се оформи като негов паметник.

ало , с минусите. В северозападна България на границата със Сърбия се намира гр. Кула , а в центъра му полуразрушена кулата на Атила. В предишните соц години даже това беше най _ забележителното за този град и се продаваха и изгледи

Има негов поменик до Айфеловата кула, където са го били.

В случая няма ханове, вижте италианската преса " ....collocata una grossa statua del principe bulgaro Altzek (il grande condottiero che guidò gruppi di popolazione bulgara verso il Sud Italia)...."

Важно е ИМЕТО! Като златна нишка минава през вековете. Малко са като нас в Европа и Азия! Германци французи, руси, турци са след нас. Жалкото е, че цигани и турци се представят за българи. На времето в паспортите пишеше " НАЦИОНАЛНОСТ"! Българин, турчин, арменец, евреин ...... всички български граждани но не са българи! Българските граждани, трябва да живеят в България, като уважават и почитат традициите, обичаите и езика на българите, да не налагат своите обичаи и нрави, а ако не им харесва да се отправят в своите родини, а ако нямат такива, където им видят очите, но не и тука! Бог е създал народите и езиците, не трябва да му се противопоставяме!

Глупако! Не пишеше националност , а народност , което значи етническа принадлежност. На всички пишеше националност - българска. И няма как да е друго защото на територията на на България има само една нация и тя е българската, която се състои от българи , българи от турски произход, българи от цигански произход и т.н. Никъде няма чисти нации от един етнос и такива тъпаци като тебе трябва да го проумеят. Етническият произход не е качество а просто принадлежност , която не е носител на някакви качества. Ако се водим по твоя акъл до сега да не са останали българи. Можеш ли да ми кажеш кое им е българското на днешните българи ? Такава смесица сме от славяни , траки, българи , готи, татари , гърци, тюрки, сърмати и още и още , че добре, че се е намерил Цар Борис І та е започнал с християнството и азбуката и славянския език да прави един народ. Нашите древни и умни царе са направили от тази сбирщина един народ - българския , а такива тъпаци като тебе не могат да проумеят , че щом някой се засели на територията на България става българин и нашите изискавания към него следва да бъдат , като към българин и отношенията ни към него трябва да бъдат като към българин.

От къде идват първия епископ на Париж и Кентърбъри?!

БРАНКО - БОГОМИЛ С ТВА ИМЕ Е БИЛ ВЕЛИК МАЙСТОР НА КАТАРИТЕ ПО ЮЖНА ФРАНЦИЯ - ЛАНГЕДОК-А :)) .. А ЗА КАТАРИТЕ СЕ СПЕКУЛИРА ЧЕ БИЛИ В КОМБИНА С ТЕМПЛИЕРИТЕ ... ВЪОБЩЕ ПО-СЛОЖНА Е ДАЖЕ ОТ ФИЛМ С БЪЛГАРСКИ ЗЕТ - ТОМ ХАНКС :))

Другото име на катарите е бугрите.

е как от къде, сигурно 100 % от . Аспарух

Дионисий е популярно грешно идентифициран с мъченика от Галия Дионисий, първи епископ на Париж, Свети Денис.

И повече от 100 български топонима и те погрешни. Горкия. Та от къде идва ?

Това е паметник на нашенски каналджия от 7-ми век, който прекарвал български нелегални мигранти и бежанци към Западна Европа.

ДЕТРОЙТА трябва да знаеш че от мерките на бика най важната е размера на чепа това е баш доказателството за българския произход

Хубав е паметника,но защо не му светят очите?

Вежди Рашидов не е министър на културата в Италия

А ти защо ми премахна коментарите? Не ти ли изнася истината?

Боко не го е обрязал, барабар с Лилето, Минетката.

И фандъкова билетката

През 1680 г. летописецът от Волжка България Бахши Имам събира в сборника си,, Джагфар Тарих,,древни български хроники, записани през 4 5 века:от тях става ясно , че върху територията на Волжка България много векове преди това е имало друга прабългарска държава , наречена Идел: в една от хрониките ,, Хон китабъ,, /,, Книга за хуните,, / на Кул Гали се твърди , че ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИТЕ ЗАПОЧВА 33 000години ПРЕДИ ХРИСТА и че българската цивилизация е съществувала паралелно или порано от цивилизацията на Шумер , с която сме имали един и същ корен , че Троя е бил български град и етруските са прабългари , избягали от този град , че египетските фараони също били прабългари , а ацтеките , инките и маите са потомци на прабългарите , преплували океана или преминали по ледовете от Камчатка в Аляска..... За първи път българите се споменават в китайските хроники още от 2 137г. преди Христа.....В хронографията на Йоан Малала /преведена при Симеон /скити е заменен с българи , атриди= мирмидонци , сега българи. Ахил знаем също е скит, тоест българин .

цитираш от Български Хроники на Стефан Цанев, ама не си довършил цитата, пък си добавил друг, не е много редно така. Освен това горното е трудно доказуемо, да не говорим, че звучи направо по македонски патриотично и мегаломанско. Има и явни противоречия: шумерите са преди 6 000 години, а в горния цитат се говори за преди 35 000 години... ами, че по това време даже Атлантида не е съществувала или ако я е имало е била в съвсем начален стадий, какви българи по това време, това са пълни глупости.

Коректор на кого се явяваш ? На Стефан Цанев , на Джаграф Тарих или си просто турско мекере ?

"Джавкащият тахир" е удурма от 20-ти век. Пантюркистка и антируска сепаратистка на казанский турчета. "Бал" на бъргарски означава пак Бял-Бел. На турски означава сладък, чоджум. "Кар" на български означава бик-тур. На турски означава сняг, чоджум. Болфар (както се произнася на турското наречие на волгокамските цигани) е животинска кожа на дивеч. С които са търгували за да преживяват...когато не грабят от войни. Ненци не са немци. Тур не е Тюрк. Волгокамските цигани са турчулята от Хорезм, които са изтласкани от Чингиз хан и Тимур на запад и съсипват България.