Започва Страстната седмица

От днес започва Страстната седмица или седмицата на страданията - последната от живота на Исус Христос.

Обратно в новината

Коментари - Започва Страстната седмица | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пффф, и сега цяла седмица ще ни занимавате с приказките от 1001 нощ! Оставете човечеца на мира - явно е бил историческа личност от голяма величина. Докато една шайка мръсници са решили да измислят тази история - опиум за народа.

В тази т.н. страстна (разбирай страдална) седмица Христос показва на хората пътя към осъзнаването. Физическото страдание, на което този човек доброволно се подлага наистина е жестоко и това е един от пътищата за превръщането ни в съзнаващи същества. И наистина след тежки военни конфликти, като 1-вата и 2-рата войни хората отрезвяват, стават съзидателни и се заричат никога повече война, разбира се временно. Настоящето го показва, страстта или по скоро Егото отново е обсебило всички ни. Най-големият причинител на зло на Планетата е нашата нарушена функционалност, човешкото Его, с което ние се идентифицираме, и което може да унищожи Света. Затова днес повече от всякога ние хората се нуждаем от еволюция на съзнанието, от превръщането ни в съзнаващи същества (а не мислещи). Това е и заветът на Христос. Духовност а не страдание. Да си отворим съзнанието, целта за която сме тук в тази форма. А сме тук, за да сме щастливи, да се радваме на живота, който сме. Тогава разбираме, че не ние живеем живота, а животът живее нас, ние сме танца, а животът е танцьора.

ДА ЗАПОЧНАТ ДА ЧЕТАТ ЕЖЕДНЕВНО СВЕЩЕННАТА КНИГА-БИБЛИЯТА И ДОПУСНАТ БОГ В СЪРЦЕТО СИ! ТОГАВА ЖИВОТЪТ НИ ЩЕ БЪДЕ ИЗПЪЛНЕН САМО С ЛЮБОВ И СМИРЕНИЕ...

Да, Бог е любов. Така е и не съвсем. Бог е единствения живот в и отвъд многобройните форми на живот. В нашия дуален свят любовта се възприема като отношение между обект и субект, обичан и обичащ. Докато любовта би трябвало да е осъзнаване на Бога в света на дуалното. Това е моментът на раждането на Бога в света на формата. Тази любов прави света да изглежда по-малко плътен, по-прозрачен за божественото измерение, за светлината на съзнанието.

Стига страсти, да живеем спонойно.

... да, а пенчо кубадински умееше да работи с масите...

Аз

Да, бе... Щото поповете ама хич не разбират от маси...