История за ходене по мъките между болници с бебе с COVID-19: разказ на родителите

Случаят е от лятото и след него са разкрити неонатологични легла за деца с коронавирус

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Новороденото е било политически мотивирано.

Хората в нормални страни като САЩ, Русия идр. добрезнаят как да се пазят от вируса и ваксините. У нас "то нямало вирус", "трябвало да се ваксинираш" Като сложим и това че от мноо десетилетия като има грипна епидемия от едно училище само 8-тима не се ваксинират срещу грипа, и след няколоко дни само тези 8 не се разболяват, а всички ваксиниани моментално хващат грипа. Същото и сега с ковида. Да не говорим как от край време дадено дете си е напълно нормално, даже яко и общително и всичко е наред, сложиш му ваксина и моментално става алтист, и като имаме предвид че това е информация в която всички са убедени, за какво говорим.

да си припомним кой е началник на детското отделение в Инфекциозна болница. Май се казваше Атанас Мангъров. Кога е прав Мангъров? Когато обяснява, колко леко карат ковид децата или когато ги изпраща в Пирогов понеже са твърде тежко болни и той не може да се справи с лечението им?

"на територията на София не е имало разкрити легла за кърмачета до 28 дневна възраст". А за тези над 28 дни легла има, но пък няма оборудване. И родителите намерили от познат медицинско оборудване???!!!! Без коментар.

Снимката е от българска болница, нали? Тук в болниците всичко е цветя и този и за това слагате такава снимка. Що не покажете истината? Мизерия, мръсотия, нацупени лекари, сестри, та и санитарки.... Срам ли ви е от истината? А истината за това, че лекарите вече дори не си правят труда да се преструват, че лекуват? До там я докараха, че дори не приемат за прегледн. Не в болница! Прегледи вече отказват! Не е проблем вируса! Проблем са хората в тази разпаднала се система! И е време официално да се обяви, че в България здравеопазване НЯМА!!!!! Време е да спре и дрането всеки месец за ЗО. Време е за индивидуална партида или застраховка! Както е в Швейцария. И на всеки според внесеното! Да видим тогава дали няма да се усетят "ангелите в бяло"!

Пробвай и ти да бачкаш стресова работа където от всички страни се държат като с гъз към тебе. Да се справяш ежедневно с хора без капка емпатия не е част от медицинският трейнинг нито от медицинската работа. Доста бързо омръзва.

Бах ти и пасквила.

НЯКОЙ АНТИВАКСЪР ДА ОТИДЕ ДА ОБЯСНИ НА МАЙКАТА ЧЕ КОВИД НЕ СЪЩЕСТВУВА И НОВОРОДЕНОТО Й СЕ ПРЕСТРУВА!

Търсят се под дърво и камък подобни истории, масажират се от ПР агенции и се пускат като новини. Под тях вдъхновени троли бълват ваксърска пропаганда. Само че българина не е тъп и не иска да се метне на амбразурата. Успех с опорките!!!

"Българинът не е тъп" не се потвърждава от никое изследване, вкл. PISA. Българите са изключително неграмотни. Функционално неграмотни. Затварят училища, но не и барове. Това само потвърждава неадекватността им.

Не е достойно това което се опитваш да правиш.

ТОВА Е НАЙ ОБЩ ИЗГЛЕД НА ДЕТСКОТО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ В БЪЛГАРИЯ ЗА СЪЖАЛЕНИЕ. БЕЗ СПЕЦИАЛИЗИРАНИ ДЕТСКИ БОЛНИЦИ В СТРАНАТА НЯМА КАК ДА Е ПО РАЗЛИЧНО. ВПЕЧАТЛЯВАЩОТО В СЛУЧАЯ Е, ЧЕ ВСИЧКИ БОЛНИЦИ ПОКАЗВАТ ДОКУМЕНТ В КОЙТО НЕ ЛЕКУВАТ ДЕЦА!

Нали после като правят неща които не трябва ще ги съдят защо правят неща които не трябват. Тва не ти е холивудски филм където всички заживяват щастливо накрая! Тва е България където всяко добра постъпка се наказва жестоко!

За съжаление това е положението масово. Дете отива по спешност в болница вечерта, след като вдига висока температура,една от трите споменати. Заявяват на родителите, че практика е да се прави бърз тест преди преглед. Оказва се положителен и отказват да го прегледат дори, пращат ги в друга от споменатите, там им казват, че няма как да го прегледат само могат да го приемат…майката се връща с детето си и го лекува лична лекарка, която също отказва да го прегледа(след като е подпалила дпри телефоните по центровете), а лекуването е по телефона.

""Някога, някога, толкова някога, колкото девет лета,"" Както пееше Георги Минчев ,София имаше две детски болници,сега доколкото разбирам ,постигнахме съвършенството и нямаме нито една.Ами браво. Дали дали го дължим на безкрайният еврогейски,демократичен и неолиберален преход

Кацаров си е убиец отвякъде . Не били разкрити легла за болни от Ковид деца . Не го бил придвидил в плана . Пълен некадърник . А , защо ги е закрил след вълната през февруари - март ?

фашисти!

Бащата ваксинирал ли се е преди раждането на детето или дотогава е вярвал, че ковид е измама? И после лекарите и болниците са му станали виновни?

Каква роля играе това дали е ваксиниран, или не? Още преди 8 месеца стана ясно на всичките, че великите ваксини, всъщност не предпазват от заразяване. Както и не предпазват от това ти да не заразяваш.

Разбрал е по трудния начин, че е бил дезинформиран. Преди 8 месеца ревахте, че няма достъп до ваксини. Ама то всичко ви е "ясно".

четат ли антиваксърите? ако не знаете какво всъщност причинявате, четете пак

Анти маскерите

Че ти като не си кастриран можеш да изнасилиш утре някого по тая логика. Неваксиниран не значи задължително заразен както и ваксиниран не значи непременно здрав. Що се правите на луди и не го разбирате? Нали затова карат ваксинираните да продължават да носят маски?

За съжаление живеем в държава на абсурдите. В цялата администрация било то държавна или болнична работят поне едно 30хил. калинки които не вършат нищо, само гледат буквите в закона. Заради една запетайка в закона са в състояние да убият човек, но понеже немогат да мислят, спазват всичко до абсолютната точност. Каква разлика има дали е на 20, или 28? Има разликата е в буквата в закона. И тези калинки които не мислят и са некадърни за каквато и да било друга работа тероризират нормалното население. Затова цялата тази администрация да се изхвърли на улицата. Ама щели да останат без хляб. Да ходят на село да копат, ама ги мързи и това да направят.

Ако родителите се бяха ваксинирали, можеха да имат претенции и към системата. Жалко, че сами са си избрали това. Дано са си извадили поуките.

Какво общо има това дали са били вакснати, или не? И да бяха ваксинирани, пак щяха да го заразят. Отдавна и на децата в яслата е ясно че ваксините не са ваксини, защото не предпазват от заразяване, от предаване, даже и от разболяване. Евентуално предпазват от смърт, ама ако сметне човек рисковете да умреш от ваксината, и риска да умреш от ковид, въпреки че си ваксиниран, тогава излиза че вероятността е 50%. И като сметнем лъжливата информация подадена ни от производителите, то това не са никакви ваксини, а някакви експериментални инжекционни разтвори.

Бременните предават антителата си на плода и едва ли щеше да се стигне до тези усложнения ако тя се беше ваксинирала. Ако се беше ваксинирала след раждането, също може да предаде антителата чрез кърмата.

Но не само лекарите, но на тях най -много им личи, защото животът и здравето ни зависят от тях. Но и всичкото чиновник е същото, че и по-зле. Ама ние самите не сме ли си виновни също? Ако ваш близък почине и докторът не е спазил буквата на закона, дали ще му простите, задето се е опитал със всички сили да помогне, или ще го използвате в съда?

В България има най много болници на човек от населението и пак не може да се справи с няколко стотин болни...

ами нали пляскаме на търгашите. това е абсурда. да пляскаш на някой че си е свършил работата. в същото време в болниците се изхарчиха няколко милиарда допълнително, или поне така твърдеше Бойко. накрая няма апаратура, няма медицински специалисти...пари се дават но насреща няма нищо. в частните болници се изливат милиарди и там има всичко. в държавните и общинските нищо не се прави, а те поемат всички тежки случаи. това е великата здравна реформа на СДС-НДСВ, ГЕРБ-ДПС

За жалост подобни случаи не са рядкост. Баща ми, който е на 81 с доказан ковид (с PCR) се обажда на 112 защото не се чувства добре. От там му кзват да иде със собствен транспорт до някой от ковид центровете и като им казал, че няма собствен транспорт му казали да ходи по тротоарите, където няма хора. Аз бях втрещен като го чух това. Хората в БГ са лоши, злобни, завистливи и всеки си казва: Не е моя работа. Бездушието се шири от не малко години. Ей затова сме първенци по смъртносът.

Мисля, че си много прав, за жалост.

Когато ясно се говореше, че системата не може да поеме този натиск, 80% си направиха оглушки понеже експерименталки, чипове, други плиткоумни фейкове, нали, затлачиха я още повече и имат арогантността да се оплакват. Всичко това беше предизвестено. Както и икономическите последици.

Как, изобщо, е възможно така да се футболизира болен човек, а още повече малко бебе. Това е някаква абсурдна анти-човешка система, параграф 22! Ако нямаш познати си на милостта на съдбата. Дали въобще това може да се оправи...

Да, почва се със симпатия и емпатия през първите седем.