Историк: Отстъпили сме от идеалите и стремежите на Левски и неговите съвременници

Левски не е обикновен човек, а свята личност който се ражда веднъж на 1000 години, но не трябва да го превръщаме в икона

Обратно в новината

Коментари - Историк: Отстъпили сме от идеалите и стремежите на Левски и неговите съвременници | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

долу идеалите на Левски.

не сме отстъпили. Даже сме по-големи патриоти с Киряк Стефчов, Плевнвлиев, Инджев и много други знайни и незнайни евроатлантици.

А наистина може ли републиката ти да е "чиста и свята" ако самият ти не си чист и даже свят. Васил Левски е водил сметка в тевтерчето си за всеки грош изразходвана народна пара за освобождението, колко от нас днес са толкова честни и държваните служби не се сличатат от мнозина днес като лесно средство за збаогатяване чрез корупция.

които може да са написани само от предатели. като онези, дето са се успали и затова не са осъществили плана да освободят Левски, заведен в София да бъде обесен пред няколко български чорбаджии наред с турски висши чинове и заптиета. и сега разбирам защо някакви преди 5-6 години с чашите била в ръка пред чиниите си с кебапчета със смях го нарекоха терорист. Имаме отбор Васил Левски, и стадион, и паметник - няма да се учудя, ако не се надигнат разни измекяри да преименоват и да рушат. Мъка голяма да жертваш живота си за такава рая, като споменатата. Четох много за него, спомени има и на съвременници, на един голяв възрожденец, който описва събитията и личността му от онова време, като е бил лично познат и с него, и със съратниците му, и с предателите му. така чме няма да отговарям на никакви коментари.

При правова държава е така !

Какво значи "отстъпва", в повечето случаи се прави точно това, за което Апостолът е казвал, че ТРЯБВА да се налага СМЪРТ.

Левски е космос, а тук нивото е под това в Карлуково.

с времето си остаряват променят сер дали е Левски или е Карл Маркс - всеки е с времето си. Казва се прогрес.

и достойнство. идеалите не са като едноименната дъвка.

Много показателен е момента в който вашият "апостол" решава да УБИЕ ЖЕНАта на Иван Арабаджията и техните НЕВРЪСТНИ ДЕЧИЦА - тази която го е приютила, гледала и издържала в къщата си (от 1 стая) и която ползва после близо 3г. Справка: З. Стоянов - "Записки по българските въстания" том 3, стр. 74: ====== т. Къщата на бай Ивана се състои само от една стаичка, така щото онова, което той говорел и вършел с Левски, бивало чуто и разбрано и от стопаницата на бай Ивана. Тя знаела вече Левски, кой е той и по каква работа ходи. Като майка на няколко дребни дечица, тя не можела да гледа хладнокръвно как мъжът Ӝ оставя своята работа и къщата си без ока брашно, та ходи подир страшния човек. – Ти си намери другар като тебе, без жена и без деца – говорела тя на Левски и започнала да го ненавижда. – Да я очистим – казал един ден нашият херой на бай Ивана. – Съгласен съм – отговорил той, без да изпитва по-надълго причините. ... Планът между Левски и бай Ивана бил скроен. Първият щял да дойде рано една заран да извърши престъплението, а бай Иван по обикновено ще да извика: „Тичайте, съседи, нападнаха ни душмани!“

Вие Mirko, българин ли сте?!

Вие Гост, българин ли сте? Или искате да приравните българин с изрод, терорист, комунист?

описанието на убийството. който е казал а, трябва да каже б. защото така както чета е "стопаницата на бай Иван" , дето е почнала да го ненавижда, Левски, (нещо е споделила на Стоянов, за да го описва той в записките си. Мене тая завера с изпълнител Левски и съучастник бай Иван някак не ме убеждава в друго, освен в пристрастно описание от типа ЕЖК. пп Така и не успях да се накарам да прочета записките му - имало е защо.

Светите отци казват: "На това, което чуеш не вярвай,а на това, което видиш наполовина." Вие сигурен ли сте в това, в което обвинявате дякон Игнатий?! Тези от революционерите, които са се борили за свободата с чисто сърце, лесно се разпознават. Не стават предатели и не жалят живота си! Че идеалите им са били използвани от тези, които са били заинтересовани да заемат мястото на султана - няма никакво съмнение. Така както хитрите комунисти навремето вербуваха младите, да им свършат мръсната работа, както "демократите" вербуваха студентите да помогнат по "демократичен" път СДС да дойде на власт, така и нашите революционери са били използвани от тогавашните задкулисни играчи. Не очерняйте името на Левски! Има грях - има покаяние! Той е обичал България. Не е имал никакви материални или политически претенции, защото ако бе имал е можел да ги осъществи - като всички предатели! А Вие, сигурен ли сте, че защитавате интересите на Родината ни или нечии чужди?!!!!!!!

До кога ще ни натрапват за идеал комунистическите революционери - терористи.

Поклон пред Апостола на Свободата ВАСИЛ ЛЕВСКИ.

лъжата е кофти работа! оставете васил иванов кунчев да почива в мир, щото колкото повече се рови, по кофти става!

въй... професор.... 1. Левски и неговите съвременници като цяло имат тотално различни идеали и стремежи. Да, имало е някаква групичка от хора около г-н Кунчев, които са споделяли идеалите му, но те са били изключение, подобно на днешните "умно-красиви соросоидни либерасти", да ме прощавате ако съм изтървал нещо, ама аз съм от малцинствената група и не обръщам много внимание на епитетите, които ми лепят. 2. е следствие от 1. - няма как да сме отстъпили от нещо, което никога не сме приемали.

Левски не е правил компромис с националните интереси, но за нашите "управляващи" няма национални, а само лични интереси които са свързани интересите на Брюксел. Бойко и неговата банда не иска много само прегръдки, целувки и мили думи (колко велик е наш Бойко), това като имат друго не им трябва. Ами националните интереси, за тях само ще говорим, на народа това му стига.

Левски не е правил компромис с националните интереси, но за нашите "управляващи" няма национални, а само лични интереси които са свързани интересите на Брюксел. Бойко и неговата банда не иска много само прегръдки, целувки и мили думи (колко велик е наш Бойко), това като имат друго не им трябва. Ами националните интереси, за тях само ще говорим, на народа това му стига.

Преди осем години в сайта „Бъзикилийкс“ бе публикувано измислено предсмъртно писмо на Апостола, в което той казва „Тоз който ни освободи той ще да ни и пороби“ толкоз за дебилите....

Какво значи икона, Левски е монах и е наречен от народа Апостол приживе, той е може би единственият признат и обичан още докато е жив, народната памет го е издигнала като икона, кои сме ние, че да оспорваме това. Винаги на този ден или на 18 февруари се появяват историци и политици, които искат да свалят ореола му, най-вече от завист, защото Левски е националният герой, а те са никои.

наречен е за първи път от вазов никой никога нее наричал кунчев нито левски нито апостол.. само напомпани от вазов "биографии" даже дякон нее бил по канона...само лъжи и парвенющина

Ботев е написал стихотворението си "Обесването на Васил ЛЕВСКИ" преди освобождението, нали. "И твоят ЕДИН син, Българийо, виси на него със СТРАШНА сила". Но, рабира се, и Ботев е терорист и вагабонтин, а стиховете му нямат никаква стойност, във Франция не разбират от поезия и смятат за гениално куплета, който са поставили в Пантеона: Настане вечер - месец изгрее, звезди обсипят сводът небесен; гора зашуми, вятър повее, - Балканът пее хайдушка песен!

На гениалните стихове на Ботев да сложиш минус, дори два, нямам думи.

Издигнала го е не народната му памет а масонската му ложа а в последсвие и комунистическата идеология която обслужва.

отдавна сме отстъпили от идеалите на Левски,още от като комунистите дойдоха на власт в България. От тогава той се върти като пумпал в гроба.

няма гроб закопан е в яма от двама циганина- НИКОЙ не е искал да го опява -2 заптиета го пазели и едвам го опазили като минавали покрай селото на убития ратай.. кунчев никога не убивал или наранявал турчин..все българи..цялата му биография е преиначена... снимки ретуширани, тефтери фалшификати...изобщо се кланяте в булгаристан по инерция като ви назначат герой и тичате да биете глава ф земята затов асте с герберасти турци и цигани.

СЕ ШИРЯТ ТУК, СЛОВОБЛУДСТВАТ , АПОЛОГЕТИ НА МУТРИ И ПРЕСТЪПНИЦИ ОТ ВСЯКАКЪВ КАЛИБЪР, НАСЛЕДНИЦИТЕ НА МАФИОТСКАТА ДС - ВСИЧКИ ТИЯ АКО ГИ ПРИЗОВЕШ ДА ИЗЛЕЗНАТ ТАЗИ ВЕЧЕР ПО УЛИЦИТЕ В ПАМЕТ НА ЛЕВСИ, ЩЕ СЕ ИЗСМЕЯТ ! НАПРАЗНО ПОГИНА АПОСТОЛЕ !!! ТАЗИ ПАСМИНА, НАСЕЛЯВАЩА ТЕРИТОРИЯТА ИМЕНУВАНА (ЗА СЕГА) БЪЛГАРИЯ, НЕ ТЕ ЗАСЛУЖАВА !!!!!

щото е казал "който ни освободи той ще ни зароби" ами познал е!

Интересно щеше да е ако го беше казал наистина и в същото време да казва че се бори той да ни освободи = зароби ...

Интересно щеше да е ако го беше казал наистина и в същото време да казва че се бори той да ни освободи = зароби ...

Да напомня на промитите мозъци, че Левски е Обесен по препоръка на Граф Игнатиев!!!

Ама подписал е Иванчо Хаджипенчович - бъдещ политик след Освобождението...

едвали някой е знаел за него...семпъл прост човечец но крадец и убиец- на зла круша зъл прът!

Мой бедни ми Апостоле, Апостолее, защо ти трябваше.., не ги ли видиш що чинят?

къф идеал ?в един крадец и убиец...реално не е имало никаква полза от кунчев НИКАКВА! кое налага кражба и убийство на т.н "светла личност"??????

Сельооо, сельо ... След и вярвай на приказките на приятелчето на Димитър Общи... Той е единственият "свидетел" ... А баш Общи е тоя, който е ограбвал и убивал, ако проговориш - справка - дякон Паисий.

самият кунчев в писмо описва случката и малко съжалява... димитър общи нее издавал заповеди з аконаци и убийство на игумен..щот видетели не кефел кунчев...каквито ви "героите " такива и феновете- нация от крадци и мошеници

и кунчев е съден като крадец и убиец...като герой не струва...като ревул. е нула...посредствен но затова конте похарчил з акостюм 2500 гроша..... недостоен,

то архивите пазят диря кой какво е казал в конака... и за Общия и за Левски.

До Бачо Киро - не си правете усилие! Радвам се, че има българи като Вас!! Дякон Игнатий положи душата си за нас. Бог каза, че няма любов по-голяма от тази! Нека пишат! Вие да сте жив и здрав, за да продължите да бъдете за пример!!

Не! Ние българите не сме отстъпили! Само политиците и туркофилите са отстъпили! Или по-правилното е, че те никога не са имали идеали!