Испания ще обложи банките с данък, за да осигури пенсиите

Страната ни има основно три проблема: пенсиите, заетостта и Каталуния, заяви новият премиер, социалистът Педро Санчес

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

БАНКИТЕ ОТ СВОЯ СТРАНА ЩЕ ВДИГНАТ ЛИХВИТЕ ПО КРЕДИТИТЕ И КРЪГЪТ СЕ ЗАТВАРЯ !!!! ПРИБИРАЙТЕ ДАНЪЦИ ОТ ОФШОРНИТЕ КОМПАНИИ !!!! ТАМ СЕ ВЪРТЯТ ЗА ИЗПИРАНЕ 70 % ОТ СВЕТОВНИТЕ ПАРИ !!! АМА НЕ !!!! ПОЛИТИЧЕСКАТА ПЕДЕРАСИЯ, КАТО НАГЛОСТ, ВИНАГИ НИ СЕ НАВИРА В ЛИЦАТА НЕКАНЕНА !!!!!

ББ ,действай. Вдигай заплатие и пенсиите до европейски нива,иначе си заминаваш и народа не те ще повече. Ако толкова можеш,не ни грее че си най-популярния в целите западни балгани. На рамо да си те носят. Вдигай тези кирливи заплати,че вече ни е дошло до козирката. Нещастиник. Заплатите ГЛУПАКО, ЗАПЛАТТИТЕ !!!!!!!!!!!!!!!!! Народе......................... Пусто дърво неокастрено.

юлрист, пък реве за заплата! трябва да ти спрат и социалната помощ!

Този омбре вече е пътник....

Бой, бой, бой по лихварите!

Днешната световната финансова система, ще бъде унищожена ...

Започна се....

социалистите винаги са можели само едно да взимат и харчат чужди пари! съвсем скоро тоя педро санчес ще е безработен!

А що тогава комунистите в Китай са кредитори на сащ? ? И са икономика номер едно в света!

ми щото не са комунисти, а робовладелци, и не са първа икономика!

Опа-а-а! Момче, пази си гърба! А и главата!

значи пак ще вземат от парите на децата и ще ги дадат на пенсионерите. Щото данъка ще дойде от намаляването на процента на влоговете - които реално са за бъдещето. За децата. Е.. още по-малко ще се раждат.

Е, а защо да вземат от пенсионерите за децата? Пенсионерите са си изработили пенсиите, а им даваха ниски заплати, за да има за обществото. После, разни хитреци, използвайки "устрема" и егоизма на такива тъпаци, които не виждат по-далеч от сополивия си нос, "приватизираха" техния труд, без да им дадат полагаемия им се дял. Толкова ли си тъпа, че ти утре ще си пенсионерка, и децата ти ще викат - вземайте залъка и чубрицата на старците, дръжте ги на хляб и вода, я да умират по-скоро, та ние да раждаме по 8-10. Ами на чий гръб ще ги отглеждате бе, малоумни?

не. не са. хабер си нямаш от системата в България. Явно е че си малък и не работиш - или поне не плащаш данъци и осигуровки. Ако на базата на 200 лева заплата са плащали на времето - сега няма как да получаваш 800. А тогава дори нямаше осигурителни каси. Ама кой е виновен?? Нееее... те не са. Някой друг е правил законите. Те просто гласуваха като УФСЕ за единствената партия и на никои за нищо не му пукаше за тази държава. Само да се направи на Бай Ганьо и да скатае нещо -справка - "Господин за един ден" и то мноооооого "нежна" справчица за реалността в която дори не си живял.

А ти очевидно имаш понятие само от партийните опорни точки на грабеж и "насоки" за бавна евтаназия на старците. Защото си толкова голичка в социалното осигуряване, че дори не знаеш, какво е"осъвременяване" Сегашната грабителска система, която от 1990 г. осигурява само една трета (преди това беше около 65 %) от предишните доходи е смъртоносна за старите хора. Прочети малко повече за текущи и базисни цени, патко. Прочети и в различните държави, колко процента от допенсионните доходи получават възрастните хора - 70, 80, 90 %. Аман от недоносени и недоучени самонадеяно партийци, наследници на татковците от ЦК на БКП, ОК на БКП, ГК на БКП, РК на БКП и други търтейски партийно обиколни организации. Пари за пенсии няма да има, не защото хората не са си ги изработили (светотатство, сквернословие и отцеругателство е това), а защото такива мързеливи хитрпеци-тъпунгери, нагло са им ги ограбили..

как да обясниш на глупака че няма изработено. АЗ И ТИ ГИ ИЗРАБОТВАМЕ!!!! Идея си нямаш от къде идват парите за пенсии.

Хехе, сега май не рИвети срещу "еврогеювете", както неграмотно ги наричате, а!

"Ще въведем данък върху финансовия сектор с цел да допълним социалните осигуровки, за да допринесем за поддържането на държавната пенсионна система и за достойните пенсии на нашите възрастни хора" Ето. Така се прави, г-да политици! "За достойните пенсии на нашите възрастни хора" Според политиците, достойна пенсия е 250-350 лв а не 800, колкото трябва да бъде. Испанците имат Държава , а ние позволихме да "евтанизират" държавата ни, разните предатели, крадци и убийци които ни управляват. Чуждопоклонници и слуги на задгранични господари.

абе малоумник. Отделяш ли от заплатата си 800 лева за пенсионни осигуровки? Знаеш ли от къде идват парите за пенсии???? ОТ ТЕБЕ БЕ МЪРДА СМОТАНА !!!! Ама ти се осигуряваш на минимална заплата, нали тарикатче? Е как искаш тогава 800 лева като едва даваш 50?

А ти бе, големоумник! Знаеш ли, точно на колко трябва да те осигуряват? Кой е определил процента? И той е определен корупционно! За да се граби работника! А за 45 години работа, колко ще се набере по 600 лв. (по твоята сметка) плюс лихвите за 65 години. А колко дълго хората след 65 години получават пенсия. Да не говорим, колко честно се плаща от работодателите трудът на работника. Направил ли си сравнение с други страни? Или пак ще повтаряш омръзналото с глупостта и порочността си, внушение "Производителността на труда в България е ниска, затова заплатите са ниски". ама печалбите на работодателите хич не са ниски. Личи им по имуществата, стандарта им, който надминава този на най-големите богаташи на Запад, еснафския кичозен разкош, в който се къпят. Така че, опитай се да разсъждаваш... е, то не всекиму е дадено, особено пък ако трябва да е честно.

Радостна новина: - местното население намалява - мингрантите естествено не работим, но се множим, не се интегрираме, не работим, но заслужаваме помощи - търпение - още малко и ще сме мнозинство - демокрация брате - ще си направим движение за права без задължения, влизаме в парламента и почваме да разпределяме бюджета

Тоя тъп цоциалист какво друго може да измисли,освен тъпотия! Че като обложиш банките с данък,те откъде ще го платят? Ще вземат нашите вложени пари и ще платят,а после ще увеличат лихвите по кредитите ,за да компенсират загубата си. Чеи друга далаверка ще си спретнат,за да се оправдят и накрая,кой пак лапа муните ? Как кой, народеца ! За да може цоциалистът-некадърник да каже: "Видяхте ли как мисля за вас?"

Щото сега "не те ограбват" с почти нулевите (а понякога и "отрицателни", Боже мой!) лихви по депозитите, с лихвите върху лихвите, с ликвидирането на спестовните влогове, защото там няма как да не се дават лихви ... с бандитския грабеж и подводните тамъни, когато вземеш някакъв заем, с изнудването след вземане на заем с промяна на условията... с направо заблуждаващите договори... Но нашето М-во на правосъдието не се занимава със състоятелността и правомерността на договорите - основно правно средство за движение в пазарната икономика, а със ... затворите ... поне това да можеше да прави, а то... и там ...

Браво,да прегърнем челния опит на испанците

Какво друго може да се очаква от цоциалист, пък макар и испански.

Е те така е правилно. Всеки плаща данъци, а най-печелившия сектор някак се скатава...досега.

Я провери, кой оглавява у нас финансовия, особено банковия сектор? Виж, партийната им принадлежност - тяхна и на татковците им до 1990 г. и всичко ще си дойде на мястото. А освен това, как се получава 60 000 лева месечна заплата? Като по сигнал (не като, а по) всички деца на и самите най-яростни комунисти 1992-3, 4 г. се изнесоха в банките, закотвиха се там и досега са там. Дори не се занимават с производстен бизнес, там все пак трябва и да се работи, да се поемат рискове. А тук държиш парите на държавата, на бизнеса, диктуваш условията с интересен състав на управителни съвети и бордове, и правиш с него каквото си искаш. Примери много...

Браво! Страхотна идея! И тук искаме така! Стига са мародерствали наглите банкери с всякакви такси.