Испания подкрепи водещата роля на САЩ в сферата на сигурността в света

Германската министърка на отбраната отхвърли преди дни призива на Макрон за независима европейска отбранителна стратегия

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Симбиозата между двата съюза САЩ и ЕС е полезна за сигурността на целият свят. Ако ЕС започне да води военна политика отделно от САЩ, то това би означавало, че армията на ЕС би трябвало да догони в ядрените въоръжения РФ и КНР, което ще намали световната сигурност. Ядрените сили на Великобритания и Франция не са достатъчни. Без ядреният чадър, който САЩ са поели задължение да осигурят на Европа, светът ще стане едно още по-несигурно място. НАТО трябва да остане, а армия на ЕС би могло да се създаде, в рамките на НАТО. Така, както и в САЩ си има въоръжени сили на национално(щатско) и федерално ниво. Съществуват си паралелно тези две структури и то доста успешно и ефективно. Не можем ли и ние, в ЕС, така да направим - органи за сигурност на национално и съюзно ниво.

Нещата са много прости Европа е като лека жена САЩ ще плащам сметката съответно и САЩ поръчва музиката ! И съответно и има Европа както си иска и където си иска. докато краварника Америка плаща почти цялата сметка на НАТО НАТО ще върви по свирката на Америка и това са фактите Тръмп искаше да намали вноската на Америка в НАТО а другите членове на пакта да си повишат вноските си съразмерно но тогава какъв е тогава смисъла останалите държави от НАТО, да слушат какво е нарежда Америка а?! И то при условие че плащат с наравно с нея! Както се казва: нищо лично просто бизнес.

НАТО въобще не е ваша грижа - гледайте си Средната Азия че и Китай и Турция вече ви нагазиха интересите. Някога СССР там беше законодател, днешна одърпана Рашка стана вече само 'посредник' , скоро и затова няма да я търсят.

не я мисли Русия не се безпокой за нея тя вече си сложи миротворческа база в нагорни Карабах Сега ще си сложа една военноморска база в Судан и ще контролира червено море аденския залив Индийски океан както и суецкия канал. Така че сиросояд не я мисли Русия тя си се оправя достатъчно добре!

Лошо няма! Оранжевият ПРЕДАТЕЛ се изнася на 20 януари от Белият дом и отношенията ЕС-САЩ отново ще са добри!

Винаги съм се питал има ли толкова прости европейци освен българите. Има. Лични впечатления от общуване с испанци.

От теб по прост няма!

Ти и твоите сте разбира се най-умни.. само нямате време да се позамислите що сте толкова бедни. От многото акъл ще да е.

...ха...ха... Щатите ще надънят някъду исляма, а те ще си върнат я в Мадрид, Берлин, Париж..., че им по-близко!?

робите си искат господаря

НАПЪЛЗЯХА ДВАМАТА РУБЛАДЖИИ, НАЗНАЧЕНИ В ДИРА! НЕЩО ДА КАЖЕТЕ ЗА НАГОРНИ КАРАБАХ, ПУТИН КАК ГО ОТСТЪПИ НА МЮСУЛМАНИТЕ?

Путин спаси саросоидчето Пашинян боклук. Клането на арменци беше неминуемо ако не се беше намесил.

Какъв надежден партньор само - обявава те за 'соросоид' и те мята под автобуса. Всички държави от региона завидяха на арменците и почнаха да се натискат за същото, нали? Ку-куууууу

И дядо ти е отстъпил баба ти.. Вижда се.

Парцал

Американците да си седят в Америка. Само беди донасят на Европа.

А монголите само благини, щастие и невиждан просперитет?

С такава "сигурност" и несигурност не ти трябва. Хеле, ако демоНОкратите пак се докопат до власт в САЩ, по света и у нас.