Набират жени за бране на ягоди в Испания

Продължава набирането на кандидатки за бране на ягоди в Испания, напомнят от Агенцията по заетостта.

Обратно в новината

Коментари - Набират жени за бране на ягоди в Испания | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Дружна песен днес да екне! Дай живей, живей труда!" На Гуна (от Левуново) да й олекне, трънала в Испания ягоди да бера!

Брал съм ягоди и портокали в Испания. УБИЙСТВЕНА РАБОТА.НУЖЕН Е ЗДРАВ КРЪСТ. ПАРИТЕ ОТ ЯГОДИ КОИТО ОСТАВАТ СА НИЩОЖНИ А ОТ ПОРТОКАЛИ НИЩО. НЯМА ПО ЛОШО ОТ ПОСРЕДНИЦИ БЪЛГАРИ ЩЕ ОСТАНЕТЕ И БЕЗ ГАЩИ !!!!!!!

Брала мома къпини у попови градини,в случая в испански градини и ягоди ама най накрая ще облажи пъдаря

В България за същата работа се плаща около 1000-1100лв. Това е сезонна работа и почивните дни са когато вали дъжд. В Б-я заплащането е на кг. и колко ще изкараш зависи колко си бърз. Човек трябва да е стигнал дъното за да работи за 40 евро в чужбина. Да не забравяме че покупателната стойност на 1 евро е някъде 30 ст.

Къде в България дават 1000-1100 лв за същата работа?! Защо пишете пълни лъжи и глупости?! За същата работа в България не ти дават и 400 лв тъй като собствениците предпочитат сами да си я вършат за да не дават пари. Или дават на ромите да ги оберат. Кой ще ти даде цели 1000 лв за бране в България?! Това са откровени лъжи. Ако има кой да даде 1000лв за бране на ягоди или череши в България народа ни няма да емигрира в чужбина! В България българина работи за 10 евро на ден. Това при 600 лв заплата. А имаме 1,5 млн които работят за бруто до 500 лв. т.е. за по малко от 10 евро на ден! Това е дъното! В България за под 10 евро на ден! Нормално е да отидеш в чужбина да работиш за повече. 40 евро на ден е супер добре, де всеки да можеше да работи за такива пари, аз работя в Гърция за 25 евро на ден, и живея добре, а тия пари в Гърция никога не мога да ги изкарам ако съм в България! В БГ всяка надежда оставете, ако сте честен и почтен де!!!!

Тази работа в Б-я се заплаща на килограм или на касетка. Заплащането няма горна граница. А в Испания е на надница но и на норма. Така че тези пари не се дават а се заработват.

Таман прочетох две изречения от обявата и веднага ще ви кажа, че това са измамници. Ако някой се хване на въдицата не само, че няма да му платят ами може и да се наложи да доплащаза удоволствието да бере ягоди в Испания. Защо? Защото сезонните работници не плащат данъци. В Европа ако получаваш под 5000евро на година, не плащаш данък....

Бъркаш данък и социална осигуровка, всеки който работи плаща социална осигуровка, която няма нищо общо с данъци

Какви социални осигуровки като си там за няколко месеца? Социалните осигуровки са да ти плащат като си безработен или за пенсия.

И защо само жени? Мъжете не могат ли да берат ягоди? Или има нещо друго....

40 евро 22 дена (работни) = 880 евро (горе долу 1600 лева). 30 дена 16 евро за храна = 480 евро Остават 500 евро А квартира? И за тази работа в Германия плащат 2-3пъти повече - от опит - търсих за роднини. Така, че ... не се залавяйте освен ако не сте студент и се чудите какво да правите лятото или не сте някой болен и искате да се възползвате от испанската здравна система -все пак със здравни осигуровки ;-)

В България и 500 евро не ти остават. Тя заплатата ти не стига толкова дори хаха Заплата в БГ - 460 лева бруто. Нето са 360 лева. От 360 лева махаш поне 160 лева за ток,вода,нет,тв,телефон, битови сметки и други разходи и ти остават 200 лева за храна. Раздели 200 лева на 30 дена, да видиш с колко лева трябва да живееш на ден. И то при все че си в собствена къща и не плащаш квартира! Така че дадената от вас сметка е в пъти по изгодна от тази в България!

аре стига с тези глупости 460 лева е минималната заплата. Минималната заплата е ЕТАЛОН за определяне на социалните придобивки, а не ЗАПЛАТА КОЯТО СЕ ИЗПЛАЩА. Стига сте лъгали хората. 800 евро за да стой наведен цял ден на полето при 40 градуса температура и 95% влажност .... бягай я върши ти тази работа. 200 евро квартира... в коптор ли живееш? Ток и вода не плащаш ли? Климатика не бичи ли по цял ден? Нет и телефон само в БГ ли ползваш? От тези 500 дето остават поне 300 са за автобуса. Т.е. ако ти вземем твоята квартира (200) евро - то първия месец нищо не остава. остават още 2 месеца в които да спестиш по 300 евро. Тъп тракторист ще спести повече в България за този период и сезон.

Аз харча по 10 евро на ден за храна. (не пуша и не пия). А квартирата ми е 200 евро. На месец си спестявам и заделям между 300 и 400 евро. (зависи кога се поглезвам с нещо сладко) Но да кажем средно 350 евро заделям. Това са си 700 лева. МОЖЕШ ЛИ В БЪЛГАРИЯ ДА ЗАДЕЛЯШ ВСЕКИ МЕСЕЦ ПО 700 ЛЕВА ОТ ЗАПЛАТАТА СИ?!?! А ОТВОРКО?! Колко трябва да ти е заплатата в България за да се издържаш от нея да плащаш сметки и да ти остават 700 лева за заделяш?! Всеки месец! Поне 1400 лева... а те хората извън София дори и 700 лева заплата не получават!!!!! Над 3 млн българи живеят с доход под 500 лв! И дума не може да става за сравнение на стандартите на живот в бг и спаин!!!

Ей... малоумник и ЛЪЖЕЦ !!!! за 2015 спрямо НСИ тези които са се осигурили на МИНИМАЛНА РАБОТНА ЗАПЛАТА (460 лева) са 220 000. За какви 3 млн ми говориш бе? Те работещите в България с 2.2 млн. Общо м/у 18 и пенсия 2.4млн. Аман от тъпаци които не могат да смятат и си измислят факти. Малоумник.

Испанците изглежда са сакати щом търсят работници от малка България. Или просто търсят бедняци и мизерници да работят за смешни пари на ден? Да живее ЕС..българите цъфнаха та вързаха. От средно развита държава с некви индустри, до бране на ядоги в Испания. Бая сме дръпнали.

Испанците да не са в Евразиисйкия съюз? Явно за това са толкова дръпнали напреде. Русия се скъсва да набира работна ръка от Европа. Всички чакат за визи да берат боровинки за водка.

Ами като в Испания минималната работна заплата е 750 евро (1500 лева) при равна цена на храната в Испания и България, а в България българите не могат да изкарат и едни 500 лева на месец (250 евро) особено в провинцията ни където е пълна мизерия и безработица, то кое е по добре 750 евро или 250 евро?!?! Нали трябва да се яде и да се издържаме. С 250 си на ръба на оцеляването и това не е живот. С 750 се живее нормално и може да си позволиш пълен хладилник, дори и в Испания.

А защо няма нито едно обявено място за работа в България за бране на ягоди?! И със заплата над 600 лева?! Ние не произвеждаме ли?! Къде е нашето производство и нашите работни места за бране на ягоди в българия?!

Защото нашите производители са дребни и като дойде време за бране впрягат родата - синове, дъщери, зетьове, снахи, кой каквото си има.

Испания??? 6:30???? Какво? До 11:30 ли ще се работи. Що давате ОТ колко, а не казвате ДО колко. И не казвате ОТ кога ДО кога е СИЕСТА и ОТ кога ДО кога е ФИЕСТА и не се работи. В крайна сметка работата не е повече от 7 часа на ден в Испания.

Аз пък не виждам нищо унизително! Няма некоректност и в условията. Премълчано е само, че ако искаш можеш да работиш извънредно, което се заплаща по-скъпо! В Испания слънцето залязва след 21:00 часа :) Естествено, всички предпочитат да работят допълнително, за да си докарат добри заплати, плюс съответните осигуровки! В България, ако отидеш на полска работа дали ще получиш поне половината на това заплащане? Познавам хора, които с бране на ягоди изучиха децата си в Англия! Запомнете, че няма срамна работа! А щом човек приема заплащането, значи то е справедливо.

1. "Набират жени за бране на ягоди в Испания" Защо само жени, и българските мъже могат да им ги "берат" на испанките "ягодките" (при нас им викаме "сливите")!? 2. "Продължава набирането на кандидатКи! за бране на ягоди в Испания, напомнят от Агенцията по заетостта", което трябва да продължи като например: Засега "набирането" е по желание. Следва "набирането" по нежелание, защото в България вече не растат нито ягоди, нито ягодо-берачки! Въпрос: Въпросната агенция по "заетостта" берачки на ягоди ли "набира", или проститутки?!!!!

Ами само жени, защото това е една от най-леките дейности на полето. Мъжете работят друго, по-тежко, което си е за мъже. Всичко си е точно там. А и заплащането не е като за мъже. Мъжете работят поне за 100 евро надница, тези, които не ги мързи, разбира се :)

"Разходите за път до Испания са за сметка на работодателя, като стойността на билета се удържа от първата заплата." - Още в съобщението/новината се вижда некоректност и заблуждаване от работодателя.

Хаха много яко.Даа. От 38€ като им смъкнат 10 за СО и като ги натирят да си платят билета за връщане...който спал спал който евал евал

30 евро на ден, като от тях се приспадат самолетните билети, отделно си плащаш храната и квартирата ;)) ..в края на периода да не се окаже, че ще дължат някое и друго евро? ;))

Верно си куха лейка и пишеш глупости

Егати унизителната статия! "Испанци търсят робини за кърска работа, която идалговците не искат да вършат сами." Колония на ЕС сме и това е.

в испания е пълно с африканци-мигранти. Те обаче не се навеждат да берат ягоди. Те чакат соц.помощи за безработни. Така че ...

Работата може да е унизително нещо само за българите. За повечето други унизително е само заплащането й..

Само за един комунист може да има унизителна работа.