Мадрид задейства ”ядрената опция”

Испанският премиер Мариано Рахой иска каталунският лидер Карлес Пучдемон да каже дали е обявена независимост на Каталуния.

Обратно в новината

Коментари - Мадрид задейства ”ядрената опция” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ГРАЖДАНСКА ВОЙНА ... !!!

ще свие цървеното знаме със сърпа и чука дето го вееха на панаира.

Посрано 20 записва доброволци - интербригадисти за извоюване на независимостта на братска Каталуния, под лидерството на Курни и Камата.

Интересни неща се случват из Европа, и...да им такова човек "европейските ценности"!Когато Косово поиска да се отдели , цяла Европа скочи срещу Сърбия! Даже НАТО (САЩ) ги разсипаха от бомбандировки.(само ние пуснахме американските самолети, и това комшиите няма как да го забравят). Нарушавали, били, правото на шепа цигани (косовари) да се самоопределят! А сега, когато става въпрос за област, колкото България, и икономически развита в пъти по-вече от Бг, нямат право да го правят, без разрешението на централната власт в Мадрид!? Каква е разликата? Разликата е, че Сърбия НЕ е от нашите (ЕС и НАТО), докато Испания е от "нашите", което означава , че каквото и да направят, правото винаги ще е на тяхна страна!

Не сравнявай соц блока ,комунистческия със Западна Европа и сръбската хегемония на Балканите!Косово е било повече българско и албанско отколкото сръбско и всички останали манастири там са български!Няма двоен стандарт,изобщо не сравнявай демокрация с тоталитаризъм!Колко пъти да ти казва човек, че всички държави които бяха приобщени към Сърбия в Югославия с една голяма измама,се отърваха и се развиват много по добре!

На всяка империя и идва края един ден!Хората не искат да бъдат потискани, да им натякват ,че са втора ръка,след като не са!А Каталуния е богата " област" ,бъдеща републикан,това ще видим, има изключителни архитектурни шедьоври,а и хората са гостоприемни и уважават другите!

Аман от тези империи и властническо отношение,чак се вижда презрение!Кви са тези,някакви каталунци,кои бяха!То бива,бива,но вече е прекалено!Законен,незаконен референдум ,каталунците показаха какво искат въпреки побоищата ,които пък изобщо не бяха законни!Нека заведат дела в Европейския съд за превишаване на правата и побой върху мирни граждани!Дори и вътрешен въпрос и ЕС да изчаква засега няма признаци на диалог,а само на надмощие!Декларацията за независимост е прочетена и подписана,не е обявена,за да има възможност за преговори,но волята им е ясна!След като Конституцията и мнозинството в испанския парламент няма да допуснат референдум,освен това КС е отменил старо решение на парламента за широка автономия,каталунците няма да си променят позицията!Искат република не им трябва префърцунения крал и плеядата потомци на хранилка!Всичко е възможно ,нека мине малко време,да видим дали ще има развитие!

Другаря Покемон ...пардон Пучдемон нещо напълни гащите. Человек имеет право самоопределения к сожалению поредная провокация каторая целила нестабильность ЕС...не успела. Сори

е като не е успяла що грухтиш, пък и ако не е успяла що толкова вълнения и побойща в испания.

Можеш да се сърдиш на другаря Пучдемон и да поплачеш че не изпълни възложените му указания,но той е тарикат и усети къв ще го яде извън ЕС.

На каталунските пишман воеводи сега ще им отнемат и автономията.)))))

Бива,бива глупост,но Рахой счупи стрелката.Вместо да седне и да преговаря,той шантажира и принуждава каталунците още повече да втвърдят позицията си.Ако казал простичко-От деня х започваме преговори и консултации за излизане от ситуацията.Идиота ги радикализира и може да докара страната си до гражданска война.

Чл.155 е фашистки член въведен от франкистите.Ще ме хванете за К(О)Р-а и да ми лепите Испански вируси на компа още повече ще ви разобличавам.

ЖИВЯЛ СЪМ И УЧИЛ СЪМ ВЪВ ФРАНЦИЯ - ТУЛУЗА ДО ГРАНИЦАТА С ИСПАНИЯ ..КЪМ 6-7 МЕСЕЦА ... И ТАМ ВСИЧКИТЕ ГРАНИЧНИ ФРЕНСКИ РЕГИОНИ , ЗАЕДНО СЪС СРЕДНИТЕ ПИРИНЕИ , ЕКС ДЬО ПРОВАНС , МОНАКО , ЧАК ДО ТОРИНО + КАТАЛУНИЯ СИ ГОВОРЯТ НА ТЕХЕН ЕЗИК ПАТУА И СИ ИМАТ ОБЩИ ТРАДИЦИИ И ТАНЦИ И КУЛТУРА ... ВСЕ ЕДНО НИЕ ДА КАВАМЕ ЧЕ СЪРБИТЕ СА БЪЛГАРИ :))

От това което разправяш е ясно кво си учил ...как си го учил...и къде си го учил. Подали са ти невярно инфо и сега ставаш за смях То и Трънско си има традиции и диалект ама е в България. ...или според теб май трябва да обяви автономия,а ? )))) Понимайш ))))

В един съюз няма ли разбирателство, съществуването му се обезсмисля. Най-добре да седнат и да се разберат. Но ако не се разберат по-добре да се разделят. Защото ако не се разберат и не се разделят, ще се намразят.

Няма разбирателство между политиците и от двете страни. Лошото е че обикновения каталунец ще го отнесе.

Сегашните събития в Испания са повод още един път да се замислим и преклоним пред подвига на нашите възрожденци. Сега проумняхте ли как се обявява Съединение и Независимост. И то с успех!!! Въпреки дългата ръка и плитък ум на Масква.

И ЗАТОВА ГО ЛАПАТЕ НА ФАШИСТИТЕ САКСКОБУРГОТА - УИНДЗЪР : - ФЕРДИНАНД - СИНА МУ БОРИС 3-ТИ - НЕЗАКОННИЯ МУ СИН ТОДОР ЖИВКОВ - ВНУКА МУ СИМЕОН КРАДЛИВИ ... И ДАЖЕ КУЧЕТО МУ СУДЖУК АГА БАНКЯНЛИЯТА :))

Ти дрънкало, иди и се подмий малко, че идва кюрдския х*й.

кво не им е наред в момента, та са тръгнали да се бунтуват ?

Разбира се, има и такива хора, на които не им е необходимо да чуват химна и да виждат знамето на Родината си. На тях и достойнство не им трябва. Останалото го имат и животните.

Прав си -и ние сме супер..ща да се бунтуваме заплати пенсии и първо място от зад на пред стадо и надупени не става.

Този член 155 дали пък ще бъде вечен?? Ако даден член гласи, че една маса е синя, макар тя и да е зелена, според съда тя е синя, нали? И тази политика на подмяна на мнението на хората също няма да бъде вечна. Няма да бъдат вечни и тези измислени демократи, всъщност, както се видя - лицемерите на Света.

Не действа предпазливо и отговорно.Цял свят видя,че действа агресивно,насилствено и кръвопускащо.Чисто по неофашистки.

все едно да се отцепи путин от кремъл.

стига вече с този цирк! Събирайте шапитото, че вече и на публиката и омръзна да ви гледа театрото!

Задължително ни трябва нова война на европа положението е критично така не може.

Ходи ти мри заради Каталуня или правото да си гей. Аз не искам, мерси.

Ясно щом си гейййй е нормално да искаш друго

да не са те хакнали (няма инсинуации за геиство). красната куха леика беше по-забавна

да, приятелю!

знаят ли де е европа? Сами дават цели на другите..

Сега остава, ако е честен Пичдемон да запее на руски - Калинка Малинка. Няма да му е трудно, щом в Сърбия вецето пее на турски !

B бг имате и турска телевия,така че ще бъде лесно да се смени името на булгсристан и да станете провинция на туркистан.

В България има и турска , и руска, и немска, и арабска и каквато си и поискаш телевизии. Така, че примера ти е тъп !

кривоглед уродливец пучаджия от снимката кога ще бъде най-после арестуван и съден за национално предателство. Този мек подход от страна на Мадрид ще им излезе през носа един ден.

Верно , не е секс -символ , но не сме се събрале тук да го женим , я !? Нека да разбърка хубаво лайната и да ги плисне във вентилатора !С това той ще да изпълни патриотичния си и морален дълг !

Мадрид загуби най-много от насилието над хората в Каталуня. Задействането на "ядрената опция" само ще влоши ситуацията. Силата на Путин е в това, че вижда очевидното. ЕС искаше от Газпром да я разглежда като едно цяло, човека видя 3 хода напред, че това е неизбежно и се съгласи. Властите на Испания отказват да да видят неизбежното - че с насилие и ултиматуми ще отцепят Каталуня.

Властите в Испания видяха дългата ръка на Москва и предвидиха, че в скоро време парите от там ще секнат. За целта не им трябваха три хода напред, а само едно завръщане в миналите подстрекателства на Москва.

Москва - универсалният виновник на Запада. Както политиците на Ганьо...

За отцепване - вероятно няма да има. Но Европа вече не е същата. Англия, Шотландия, Каталония, Валония, Косово, Новорусия, Крим, Кюрдистан. Кой при тези сложни процеси в различни фази изобщо ще тръгне да говори за глобализация, заличаване на националните различия и т.н. Разцепи се не Испания, разцепи се глобалният модел. Светът реагира на извращенията от последните 20 години.

Е, зависи какво разбираш под глобализация. положителните неща ще останат- безпрепятстветине връзки между хора и институции, свободното пътуване, улеснените административни процедури, интернет комуникацията, новото, "глобално" съзнание на индивида...ти гледаш само отрицателните неща- не така!

Баш ще останат свободното придвижване на хора, стоки, технологии и капитали! КРАЙНАТА ЦЕЛ НА ВСИЧКИ СЕПАРАТИСТИ, АНТИГЛОБАЛИСТИ И ДРУГИ ПОДОБНИ ГЛ-ИСТИ Е ЕДНА: да превърнат подопечните си територии в това, което е партията ДеПаСе у нас, тук и сега - да има по един Доган да разпределя порциите, и по един Делян да врътка обръчите (от фирми) та да могат само определени НАШИ хора да са добре!!!

Maй Ицата се оказа единствения истински каталунец.

по-скоро щре се отцепи москва от рф, отколкото некъде другаде нещо да се оцепи.

Бъркаш- РФ нема да се цепи хоризонтално, а вертикално.

ти ме убеди.

Защо ли имам чувството, че Демонът на Пуча - от руски пуч значи преврат ще изиграе просто един театър за да рекетира Мадрид и да си осигури спокойни старини с тлъста сметка в банка на Бахамите, ако дотогава не са опраскали ураганите ?

Грозната , истинска мутра на капиталистическото общество лъсва веднага щом се накърни финансовия интерес ! Няма вече запалени свещички , либерални лигавения и т.н. Ултиматум , резачки , заплахи (полицията добре шамареше между другото на 1 октомври :D ) .С какво социализма е по-лош !? Ще изплющи червеното знаме !

Нем-правилният въпрос е: С какво социализмът е по-добър?

...И най-лошия социализъм е по-добър и от най-добрия капитализъм .

РАХОЙ ПОКАЗВА, ЧЕ ПРЕГОВОРИ И РАЗБИРАТЕЛСТВО С ОТЦЕПНИЦИТЕ НЯМА ДА ИМА! И най лошият мир е за предпочитане пред войната. РАХОЙ НЕ ПРЕДЛАГА МИР , А ВОЙНА. ГОТОВА ЛИ Е СТРАНАТА МУ ЗА НЕЯ? Има ли изискващата се за това мобилизация и МОТИВИРАНО ЛИ Е населението на Испания?! СХВАЩА ЛИ РАХОЙ, ЧЕ НЕЩАТА СЕ ПЛЪЗГАТ КЪМ КОНСТИТУЦИОННИ ПРОМЕНИ КОИТО МОГАТ ДА ЗАСЕГНАТ НЕ САМО КАТАЛУНИЯ, НО И ЦЯЛА ИСПАНИЯ?! Иде реч за промяната на формата на управление и превръщането на Испания от МОНАРХИЯ в РЕПУБЛИКА!! НЕ ЗНАМ ЗАЩО НИКОЙ НЕ ЗАБЕЛЯЗВА, ЧЕ В ОСНОВАТА НА ПРЕДЛОЖЕНИТЕ В КАТАЛУНИЯ ПРОМЕНИ СТОИ ТОЧНО ТАЗИ ПРОМЯНА!

киснем си язека туканака у балканската блатна тръстика, пием си кафенцето и ракийката, пушим си цигарката и наргиленцето,слушам си марето и лепа брена, киризим си каталунията и си я "глозгаме" с аверите барабар...тие ше ни се праат на демократи...дрти лисугери хевропски... не моат ме излажат они мене, еле па вутето

го тоа' български

като си помислим, че русия е федерация от 120 поробени народа, които някой ден ще поискат да се отделят ...

като се нацепят та ще прокопсат - досега хранят московските милиардери, после ще хранят американските, все тая, само дето ония са по-едри риби и засмукват по-яко

БСП набира доброволци интербрицадисти за защита на Каталунската Република от монархична Испания. Политкомисар на българския доброволчески батальон ще е подполковника Курнелия, а полковника над нея ще е Решетников.

веднага се записвам! а като се върнем ще подпукаме евро-натовския боклук и в България.

Да хрускаш кадаифа на Корнелия .

а Боко тиквата ще е каназирчето или може би някой от патриортаркрадците е по-добър за фашага.

Рахой да пита нашия Стоичков- той вече се изживява като официален говорител на каталунците

Tова което еполучил от Kаталуня,никои друг не му го е дал.

ЕС комисарите са хитреци и стари мошеници, ще се извъртят в последния момент и ще признаят независима Каталуня. Помнете ми думата, че така ще стане, те от принципи никога не са изхождали, а само от далавера.

Те и в УСАТА така започнаха, с подписване на Декларация за Независимостта , A, ей ги до къде я докараха...!?

Кога има нарушаване на Конституция? Когото говорим за Испания и Украина или когото говорим за Сърбия?....

не става по путлеровата, сори.

Е, па ще стане по ...путяка ти!

Не съжалявай, ще стане!

Двуличието на Българските запенени путеноиди няма край.ха...ха...ха... Безгръбначните рублофилски мекотели ронят крокодилски сълзи за независимостта на Каталония, а в същото време техния кумир, развилнялото се жуже, извършва незаконна инвазия в Украйна като потъпква европейските и украински закони... жужето скоро ще бъде принудено да тъче на няколко стана, тъй като цялата му империя започва да се разпада. Усещат се вълнения в 24 автономни руски района, а безмозъчните путенофили България да стан част от загниващата руска империя. Да, ама не. Не може едновременно членът да е във вагината, а душата в рая. ха...га...га...

Чудя се, как още не си написал нещо за Путин и Русия под статията за националния отбор по футбол?!

Щерев , Русия е водила целия 17 век войни с Турция за да извоюва излаз на Черно море , дала е безброй жертви и е в ПЪЛНОТО СИ ПРАВО ДА СИ ВЗЕМЕ НЕЙНОТО ! Стопляш ли , не иска парче от Тексас , а изконно нейна територия .

каталунци да се цепят, м? Испания га я е имало.. Испанците ги имате че са от вчера.

Има сериозни данни , че каталунското правителство е забъркано в огромни финансови афери. Независимостта е необходима на шайката в Барселона за да не отговаря за престъпленията си. Бандата на Пучдемонт обаче осъзнава, че мнозинството каталунци не искат да излезнат от Испания, защото са наясно, че това ще донесе отрицателни последици за областта. А срещу мнозинството от гражданите трудно може да върви дори едно сплотено и кресливо малцинство.

Има такива данни само в развихреното ти болно въображение.

Този Пучдемон ще ги предаде.Няма да има независимост.

Името е многозначително Пучдемон - от Пуч, - преврат и Демон ....

Всичко е прекрасно, само един въпрос ме измъчва- защо решиха да направят този референдум ТОЧНО сега?

Модно ..ебе ..!

Пучдемон ли? Не съм наясно цялата работа пуч ли ще излезе или ще бъде обявена за дяволска (демонска) ...??

Кви конституция и мунституця и разни права и закони. В човешката история няма случай в който отцепването на един регион от друг, да е "законно". За това има войни. Законите са за други работи. В себеопределнието няма закони и не може да има!

Само че това е валидно предимно за мюсюлманските братя - кюрди, косовски албанци и други. Там даже няма нужда и от формален референдум, за признаване на самоопределянето им за законно и морално. Когато иде реч за християни в Каталуния или Крим, тогава основното човешко право за самоопределяне някак си става безкрайно по маловажно от законите...

Хане , да би изволил да не пишеш Ьовиги , а Йовиги , щото така обиждаме двамата братя Кирил и Методий . Склонен ли си ?

Втори въоръжен конфликт с ниска интензивност на територията на Европа, но този път в самия ЕС окончателно ще съкруши ЕС. Всяко зло за добро!

Е, ако го съкруши, шси направим нов, още по-хубав.

По-хубав нема да е, все ще си е проект от неосъветски (комисарски) тип, все натам ви тегли вас болшевиките от синята боя. Смяната на боята не сменя същността, хахаха!

Можем само да се възхищаваме на испанското правителство как последователно и упорито се бори за запазване единството на страната, а от там и за целостта на единна и демократична Европа. Най важното обаче е опазването на евроатлантическите ценности осветяващи нашият път към светлото бъдеще.

добра ирония!

Испанското правителство продължава упорито в старанията си Каталуня да обяви независимост.

Bиска Kаталуня либре.Cмърт на еврогеиските евреи.

Мадрид се готви за АТО по украинския сценарий...