Испания разкри срещите на българския капитан от ”кокаиновия” кораб

Екип от български разследващи е пътувал специално до испанската столица по делото със задържаните в Испания членове на екипажа на българския кораб "Св. Николай", предаде БТА, като е позова на магистрати.

Обратно в новината

Коментари - Испания разкри срещите на българския капитан от ”кокаиновия” кораб | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Близките им сами да си плащат разходите за пътуване до Испания!Не сме длъжни на тия трафиканти....

Затвор за тия трафиканти.Няма само аз да лежа 9,5 години.

малко ти бяха 9 лазарника. защо им зелаеш нещастие? тия тук са големи боклици *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

возят се в празен кораб, на който единствения товар са тези бели чувал4ета, подредени като в аптека...и нищо незнаят за товара, ама продължават да се возят...българската чобания е толкова наивна и смешна, особено като се мисли за най- хитрата и 4естна пасмина в света

Очудваме, че някой защитава наркотрафикантите. Как да допуснат наяи разследващи - ами те ще ги организират как да лъват. Браво на испанските власти, които са задървали този кораб. Истинските трафиканти са в България, но нашите власти ги укриват и те няма да бъдат обвинени.

,,невинните" ни сънародници щели да получат маса пари, ако бяхя се справили със преноса на наркотика.Смятам, че си заслужават престояването в пандиза и няма нужда изобщо държавата да харчи средства за оправдаването им.Освен, ако в тази афера не е замесен някой от нашите управляващи момченца.Ако се разплете чорапа и се стигне до организатора на операцията, може скоро да го повикат при новият ни черен брат американеца и да му понабият обръчите.въпроса е доколко ще се разприказват арестуваните.

по-нагоре пише, че го канят през декември в Черния дом

Какво като са замесени. Личната доза е неприкосновена.Трябва да се пледира за невинни а количеството да се определи като лична доза на екипажа и готово.

Прав сте! Български съд постанови 240 кила амфетки за лична доза. Големият въпрос е дали и испанският Съд е такъв..

нееееееее. испанците са големи боклуци *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Аз пък чета и си мисля, че с предмета на тяхното деяние се занимава следствието и понеже има следствена тайна Испания или екипа от български разследващи пътували специално до испанската столица по делото със задържаните в Испания членове на екипажа на българския кораб "Св. Николай" разкри подробно срещите на българския капитан от кокаиновия кораб и как трябвало българите да получат 180 000 евро...Тази информация (въпреки задължението за опазване на следствена тайна) се тиражира в медиите и стана публично достояние, а разгласяването на следствена тайна е криминализирано деяние с разпоредбата на чл. 360 от НК.

Тези роднини, които искат да отидат в Испания да си платят. Режимът е безвизов. Но нека не искат държавни пари за това. Тези пари са на всички данъкоплатци. И не е редно заради едни трафиканти да се харчат парите на всички данъкоплатци

Точно така.

Тия са по-конспиративни и от шумкарите. Пък местните специалисти трошат държавни пари да гледат испански сеир.

Ех този ББ много скръндзав да му се невиди. Как не го е срам за толкова малко пари да излъже момчетата!!!

"Вчера от МВнР заявиха, че до този момент никой от задържаните не се е обръщал към посолството за помощ или превод на обвинителния акт. Не ли?

Царе сме на инкяра... Инкяр му е майката... В нашиге съдилища е тъй - ограбения в панделата, апаша на свобода след съдебно споразумение... Ама в Испания с инкяр не става... Не си виждат на.раните за.ници, яааа...

Ти запомни ли числата? А сега се опитай без да гледаш да ги възпроизведеш........ Не успя, нали.

Мда, то какво се оказа - пак сме си виновни. Той и онзи (олимпиеца ни в Бразилия) и той твърдеше, че е невинен, а после... Сега дайте да вземем да плащаме и за адвокати и за екскурзия на роднините до Испания.

Е па ние вече плащаме - групичка "разследващи" вече се е разходила до Испания. Пак ще се разходят!

В правото трябва първо да се докаже, че дадено лице е виновно. До тогава държавата е ДЛЪЖНА да защитава интересите на всеки български гражданин зад граница. Не може да определяш някого за виновен само заради това което се пише по медиите. И с Боевски е същото. Докато не е осъден подлежи на защита от българската държава, както и всеки друг.

Невинен съм (е,не съвсем....)

Ако това е верно тея са най-тъпите хора на света, да си сложат главата в торбата за 180 000 еврои то разделени на 20...

Споко, още не са пропяли съвсем или пък разследващите пускат лъжлива информация. И тия пари са малко. Сделката е за много повече. Все пак 3 тона кокаин струват бая пари. Не може да е за по-малко от 10% от цената + разходите.

брато, 180к са парите коит нашите са дали за да ги пуснат в далаверата, а не парите които са щели да получат. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ако си мислиш, че всички на кораба са знаели за наркотика, значи не познаваш ерархията на плавателните съдове. Единствено капитана и още един, двама са били в играта. Никой капитан няма да си сложи главата в торбата, за да раздели толкова мижава сума между екипажа. Отговорността е основно негова. Не го подценявайте толкова... Освен това вероятно е сравнително възрастен, иначе нямаше да бъде на тази черупка, а на голям кораб, където заплачането е в пъти по-високо...И собственика, ах, този собственик!...

Експерта, ало, ти ясно не си виждал кораб на живо, понеже нямаше да пишеш тъпи неща, на един кораб се знае ВСИЧКО, повтарям ВСИЧКО от ВСИЧКИ. Повече нямам какво да добавя. Цялата ми рода е строила, плавала и ремонтирала кораби във Варна още от 1903 г. Така, че замълчи експерте!

нямат ли детектори за лъжа?толкова месеца не установиха кои са невинни и да ги пускат,а другите да лежат присъдите си !!!всички ли роднини ще стават туристи от нашите данъци....

А защо мислиш, че самите моряци биха искали да ги пуснат? По-добре в затвора, но жив, отколкото на свобода, но нарочен от мафията за предател.

Абе всички без изключение са замесени. Не може да е имало толкова тъпи на борда, които да си мислят че празен курс е на печалба. Тоя кораб на практика е пътувал празен. Трите тона товар са нищо за този съд. Които са по-умни и пропеят "качествено" може и да получат защита във вид на сменена идентичност. Останалите - в пандиза и ако излезнат живи ги чака изпит пред мафията.