Официално от Каталуния:Испания е срам за Европа

Испания е срам за Европа, каза говорител на каталунското правителство и ще отговаря пред международни съдилища.

Обратно в новината

Коментари - Официално от Каталуния:Испания е срам за Европа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мен ме е срам от Европа, но никой не ме пита.

Браво на каталунците! Респект! А може от всичко това да излезе и нещо добро за цяла Испания! Има някаква странна взаимовръзка между банковата криза 2007-09, обедняването на много граждани в най-засегнатите от кризата държави и наплива на гласове за независимост и автономия. Банковата криза охлади мераците на Исландия за членство в ЕС и те замръзиха преговорите. Ако Испания иска да си запази целостта, не е лошо да обмислят вариант за излизане от ЕС!

Испания е 4-та по големина икономика в Европа,а Исландия е населението Пловдив.

Къде видя сравнение на икономиката на тези две държави? Дадох пример с Исландия, защото тя овреме се ореантира какво означава да си член в един такъв съюз!

Vivir Cataluña independiente!Vivir Cataluña independiente!Vivir Cataluña independiente!Vivir Cataluña independiente!Vivir Cataluña independiente!Vivir Cataluña independiente!Vivir Cataluña independiente!Vivir Cataluña independiente!Vivir Cataluña independiente!Vivir Cataluña independiente!Vivir Cataluña independiente!Vivir Cataluña independiente!

За "полицейското насилие" в Каталуния. Референдумът противоречал на испанската конституция, ма това е незначителен проблем за левичарите. Всички любими либерални медии разтръбиха, че 90% от гласувалите в референдума били за независима Каталуния и почти никой не споменава, че избирателната активност е била 43% - тоест, 90% от 43% са за независима Каталуния, което е под 40%. И въпреки това левичарите щели да обявят независима държава утре.

че си ибрикчия, впрочем както всичките от бостана начело с Тиквата! Значи Косово може и без референдум да го отделят от Сърбия, а в Каталуния и референдум не може да се проведе!

Какво ще стане ако областния управител на Кърджали свика референдум за отцепване на югоизточната част на България и спечели с 90%без да има разрешение от президента и народното събрание? Същото ще е като в Каталуния сега!

Не ако , а когато - турция реши и фащ разреши . И тогава никой от гейес няма да се обади - само ще ръкопляскат .

Когато имаше Варшавски договор, това нямаше как да стане. Сега в НАТО е напълно възможно, защото на Балканите САЩ подкрепят ислямизма. А пък ние сме им дали и безплатни бази.

ние искаме обединение между македония и българия, а те искат разделяне, иди ги разбери!

Каталуния е срам за Испания и предател, по-точно малка гнила и "демократична" част от каталунците.

Демокрацията в Испания е на върха на полицейската палка! Дано поне паметника на Дон Кихот да остане неразрушен, за да разберат най-после европейските политически лидери, че по скоро Сервантес има заслуги за демокрацията в Европа, отколкото те самите. И занапред да не казват хоп, преди да са скочили...

А, БЕ ПРАВИЛНО СЕ КАЗВА В СТАТИЯТА, АМА ОЩЕ ПО ПРАВИЛНОТО Е: ЕС Е СРАМ ЗА ЕВРОПА И СВЕТА, ЗАЩОТО ИСПАНИЯ Е В ЕС..!!!...ВСИЧКИ НИЕ СМЕ ГРАЖДАНИ НА ТОЗИ ТАТАЛИТАРЕН ПОДОБЕН НА КОМУНИСТИЧЕСКИ СЪЮЗ, КОИТО ЕС СИ УБИВА СЪМ ДЕЦАТА И РАНЯВА СТОТИЦИ , АКО НЕ И ХИЛЯДИ ОЩЕ !

Айде НАТО к,во чакаш? Както пре 1999 г. бомбардира Сърбия заради Косово, сега бомбардирай Испания заради каталунците.

Както винаги, най-адекватен от всичките ни "журналисти" е Волгин: "Срамно е мълчанието на европейските институции и на най-висшите брюкселски шефове по повод на насилието, упражнено от испанската полиция срещу гласуващите на референдума в Каталуния. Става дума за насилие срещу хора, които просто гласуват! Те не строят барикади, не замерват полицаите с коктейли "Молотов", не хвърлят камъни. Просто гласуват! И затова ги бият! Представете си какво щеше да стане, ако полицията в някоя друга държава би действала така срещу мирни граждани. Например, полицията в Унгария...Или в Русия...Леле, какъв вой щеше да настане. Всички брюкселски институции щяха да се надпреварват в бълването на декларации в защита на "сбободата", "демокрацията" и "правото на изразяване на мнение". И, естествено, унгарските или руските власти щяха да бъдат заклеймени по най-недвусмислен начин. А сега - ни дума, ни вопъл, ни стон. Ето затова нормалните хора не харесват еврочиновниците. Защото брюкселците са изтъкани от двойни стандарти и лицемерие. Няма как да харесваш такива персони."

Дали стандартът (Косово - Каталуния) ще бъде двоен?

да няправят единно управление на ЕС от Брюксел, пък след това да я цепят на градове ако искат

Каталуния ще се отцепи от Испания, рано или късно, въпрос на време е..... процеса е необратим и явно няма да е по мирен начин, след като от централното кастилско правителство в Мадрид, решиха да използват сила срещу мирни граждани на Испания, отстояващи правото си на само определение, свобода и независимост. Каталуния е била отделна държава в миналото и е нормално да искат пак да са. Следва отцепване и на Баския и Галисия, а може и на други области на Испания, които също са били отделно държави в миналото и са с отделни език, народност и култура (Баския и Каталуния например) от Кастилски Мадрид. Официалния испански език, всъщност е кастилски испански диалект, нямащ нищо общо с каталунски или баски езици

ЗА БЪЛГАРИЯ ДА НЕ ГОВОРИМ ТОГАВА

ние пък крим си го взехме без да пукне и една пушка ... ха ха ха

Така става когато централното правителство няма " зелени човечета". Сега Тръмп трябва да изпрати бомбардировачи към Мадрид, както Клинтън направи със Сърбия.

Стоичков дали е гласувал горкият?

Референдумът си е НАПЪЛНО ЗАКОНЕН,според ЗАКОНИТЕ НА ДЕМОКРАЦИЯТА. За това и ЕС не взема отношение. Това,че на някои не им изнася и го обявяват за незаконен,не значи,че е така. Това,че ние загубихме своята независимост и се примирихме,не значи,че и другите народи ще се примирят. Каталонците ще победят.

Родната милиция също с кеф бие нормалните граждани, които посмеят да протестират. Но на мафията и едни мургави типове прави кордон и отдава чест.

срам я,когато арабухи изнасилват и мародерстват полицията седи и не смее да ги пипне,а сега бият собсвените си граждани ,дето им осигуряват заплатите с данъците си.....ето това е новото робство.Що не пердашат така нелегалните мигранти ?Кой е началника на ЕУ

Що пък да е ново робство? Кога и при кой режим е било по-различно? Всичките ти говорят за демокрация и прозрачност в управлението, от САЩ през Турция и България и сега и Испания, та до Русия и Украйна, ама като опре да пуснат малко кокала, веднага пращат армия и полиция срещу народа без изобщо да се церемонят.

2 демократично убити и поне 24 ранени на концерт ,близо до казино в лас вегас .

Или поредния син на аллаха, бленуващ за девици в рая, или поредния психопат мейд ин Уса.....

може би свада за концертмясто .

Някой все още да не е разбрал, какво точно означава ЕС?

Вай аллах, дано не получат независимост, че и кюрдите го виждат това...

Да, справедливост за всички не може да има - факт на всички общества до сега....., но паничка ориз трябва да има за всеки - Дън Сяо Пин..., така че полека, по малко, постъпателно,..., трябва ускорено да се обединяват религиите, да започнат човеците да общуват по-непосредствено в международни общности на човешко ниво, а не да се "откриват" хората в Родопите с хората от Скандинавия или Китай или други хора, само след разрешение от Вашингтон или Брюксел или Берлин или Москва или Анкара - все диктатури над другите народи.....

Турих ти плюса, но това за религиите нали се сещаш, че никога няма да стане?

предупрежденията на Йон Пачепа, Борис Райтшустер и други изследователи, се стига до подобни събития.

А, Испания била срам, а Каталуния е гордост за Европа, така ли? Лицемери и наивници- 2 в едно, неочаквано "добра" комбинация...

След станалото вечерта на 25.10. 2015 г. пред сградата на НАТФИЗ на ул. "Г.С. Раковски" в г. София, подкрепено от посланиците-гаулайтери на България и от обслужващите ги местни телевизии, станалото вчера в Барселона не представлява никаква изненада. Маските паднаха още преди 2 години.

Защо и кой ръчка из Европа?Една читава страна.трябва малко мъдрост.нали искаме да се обединяваме.за какво е това разделение?хора говорещи един и същ език,култура,история...

семейство няма нищо общо с борбата за независиммост.

Искаш да ни кажеш,че следващата "мъдра" стъпка на каталунците е референдум за излизане от ЕС ли?

Естествено, че няма конституция, която да предвижда и позволява разцепване на териториалната цялост на една държава, факт! НО, когато един народ иска да се обособи и да се развива по собствен път на територия, която населява, това е изконно негово право и рано или късно се случва, със или без съгласието на държавата в рамките на чиито граници се намира и фигурира на хартия... "Демокрация", означава в буквален превод "глас на народа" и по силата на логиката, след като хората са се произнесли категорично по въпроса, никаква сила не може да спре този процес, а прилагането на силови мерки и репресии, само затвърждава убеждението на тези, които искат сами да определят съдбата си, че са на прав път, а пък тези, които са раздвоени по въпроса, получават необходимата мотивация и опорна точка за да изберат страната на болшинството. Смешно е да се говори за "законност", когато става въпрос за такива исторически процеси, защото тук става въпрос за неща, по-големи от Закона и чисто бюрократичния подход, просто не върви! В случая, от тук нататък нещата в Испания са ясни - Каталония ще се обособи, като отделна държава, независимо от яростната съпротива на централната власт. Колкото повече репресии има, толкова повече хора ще въстанат... Затова е хубаво, политиците и управляващите да четат повечко История, защо там могат да намерят отговори на много въпроси и да спестят последствията от неадекватните си действия по отношение на необратимите исторически процеси...

има зелени и пембени човечета то става като в Черна гора, Македония и другаде.

Когато народите решели да се самоопределят ??? Абе народите могат ли да мислят, та да решават каквото и да е ??? Народите се манипулират от най-различни центрове за въздействие, в случая очевидно антиевропейски, което еднозначно сочи към москва.

ръководството или системата му, а не прекрояват границите.

...добре, че е Русия, която да виновна за всичко на този свят, че иначе, такива индивиди, като теб, ще се разцентроват, без обичайната си задължителна опорна точка... Но, това е нормално за простичките хора, нещата трябва да изглеждат прости! ;-)

Дали ти е известен понe факта, че имената на градовете се пишат с голяма буква... като собственото ти име, например... А може ди ти и него си го пишеш с малка буква?! :-D

Та кога казваш Каталуня е била държава някога?То и аз искам софийска област да се отдели демократично и да стане независима държава в България-КО ШЪ КАИШ ПО ВЪПРОСА......да направил ли референдум за това???

в БГ няма демокрация има посткомунизъм, а Испания пак е руско пъклено дело, мръсните комунисти навсякъде правят лайна, още помним гражданската война

в това, че левичарите са в основата на каталунските събития. В Испания имаше и една организация на същите, която не успя тогава да повтори Сириза.

и "спонтанните" погроми в Хамбург.

За сметка на това има чираци като тебе , дет одите из испанские земи на ГУРБЕТ-ТУР да им работите оранжериите!мбухахаха

Ами ходят бе руски ибрик,защо никой не иска да ходи в тази кочина русия да работи или на екскурзия......само свинете ходят там,такива като теб

Аууу, ти да видиш!! Добре, че е тая Русия, та да ви е виновна за ВСИЧКО!!... Като чета такива откровени малоумия, се чудя, дали да плача или да се смея... Не е истина, каква простотия и невежество съществуват сред някои представители на хомо сапиенс!

е тоя тук е gayus trolos съвсем друг род е това ... приликата с homo sapiens е както между голосеменните и покритосеменните растения.

тя Европа е срам за Европа

Видяхме ви "демокрацията", благодарим, не ни трябва, задръжте си я за вас...!!!

ей го бащицата в Кремъл, ей ви и вас.

Имаше кадри как маскирани испански полицаи отстраняват хора от секциите за гласуване. Едно маскирано ченге се засили и скочи през няколко стъпала върху съборен човек. Жената на съборения се опита да дръпне ченгето, той се обърна и я зашлеви с бронираната ръкавица. Беше повече от брутално и нечовешко - къде е ООН да защити правата на тези хора? Или тяхната мнима защита е само когато има полза да се разтурват държави.

Груба грешка. Референдумът в Каталония,няма никаква прилика с рефередума на Славча. Там референдумът е за незафисимост и хората ЗНАЯТ за какво гласуват. Референдумът на Слави беше ЧАЛГА референдум и участниците разбраха за какво иде реч чак,след като си пуснаха бюлетината. Хиляди съжаляват. ..УСПЕХ НА КАТАЛОНИЯ!!!!!

Груба грешка? - Не си познал! Референдумът в Каталуния е незаконен. Просто левичарите в областта устроиха цирк с допитването и предизвикаха насилието. Полицията просто си вършеше работата. Тя има правмо ако някой й пречи да изпълнява задачите си да го отстрани насилствено, даже с бой по кратуната! Вчера за да ескалират ситуацията дори барселона играха на парзни трубуни. Къде се отишли феновете? - На площадите за да си сблъскат с полицията.

Само че еъв всяка конституция има член подобен на член 2 в нашата -териториалната цялост е неприкосновена ! Това гарантира че утре ако Кърджали реши да се отдели това ще е невалидно.... Изобщо референдумите са пълен шит

Престани да повтаряш Кърджали като папагал под различни никове. Поне сменяй стила, а не само никовете. Ако Кърджали има параметрите на Каталуния, отдавна да се е отделило с подкрепата на ЕС и НАТО, България никой няма да я пита каква конституция има. За щастие сме много далеч от параметри за отделяне, но Дебелака прави всичко възможно да вървим в тази посока, изпълнявайки директивите на Козяк, Сорос и Ердоган. Загубата на територия в България не става с референдум, а с подмяна на населението, гонене на българите и заселване на ислямисти. А то се извършва в момента. Но за радост им трябва много време. За щастие Дебелака и Сорос няма да са вечни, така че тези тенденции ще се сменят

както и анклави.

Каталонците са коренното население на Каталуния, присъеднинена към Испания по време н Реконкистата. Аналогичен референдум би бил за българите и гърците в Източна Тракия да се отделят от Турция.

кротките испанци вижте какво става десет години след спирането на фондовете

По време, когато цяла Европа се обединява и само няколко изтърсака гледат да саботират общия процес на създаване на пазар без войни и непредубедени хора, каталунците изглеждат като оръжие на алчни убийци, които се прехранват от продажбата на оръжие и страданието на милиони хора.

Нещо не си в час!Къде се обединяват?Брекзита ли ни обедини повече или сега Каталуния? Гръмки думи-празни приказки!

Голяма пруституция е политиката на Сащ и Европа!Когато и където имат интерес ходят и разделят нации и отварят войни.Сега Каталунцуте искат да се отделят мо Америка е Европа не са съгласни.Ами от не си го бучните отзад.Мадриф винаги е ограбвала Каталуния и унизявал по най-долния начин.Гадни политически лай-а.

А Европа е срам за човечеството!!!!!Векове тя Европата е колонизирала други държави по света!!!!!!!!!!!

Аууу каква трагедия... ако не беше Европа ти щеше да си някъде в пустинния си бантустан и да чешеш камилите...

Математиката и астрономията започват първоначално да се развиват в древен Египет в долината на Инд! Ти си чеши двете си камили на 3 педи от брадата!

какво е правил Ермак на изток от Урал. Пък и т.н. руснаци със съседите си в Европа.

Е, има ли още идиоти тук да вярват , че има демокрация в Европа, пък и не само там !!

е идиот на куб.

Ами трябваше да направят като в "демократична русия"...да арестуват премиера им преди референдума както с Навални пък може и кмета и тогава щеше да е много демократично а пък ако бяха направили и като с Чечня още по-добре,нали ушанко тъпа???

Референдумът в Каталуния е досущ като референдума на Слави! Нещо като нищо! Сега водачите на каталунските сепаратисти ще висят пред мадридскике порти, както Слави висеше пред празното Народно събрание!

Хахахахахахаха хората са много просто племе..

А ти къв си, бе? Павиан?

Бе това каталунците май са по тъпи и от нас :) - умните се обединяват за да се чува гласа им, а тия решили да се делят за да лапнат повече от баницата. Ами това е за момента, момчета, после ще ви подритват големите както всички малки държавици. .. Тъпи егоисти!

грешка! баницата е благодарение на испания. те са наясно че ще са по-зле. но има сценарий. групичка ще спечели много за сметка на народа. но! народа е обработен и... уж произлиза от него желанието

не са съвсем така нещата. Първо голама част от приходите на Испания са от тази област и второ тези хора имат ясно изградено гражданско мислене и това че ще са малки не означава непременно че ще ги манипулират лесно...

Именно! Това,че са малко съвсем не значи, че ще бъдат манипулирани лесно, напротив! Прочетете историята на република Сан Марино, най-старата република в Европа, която междувпрочем не е член на ЕС, но се ползва от много привилегии на членството на Италия.

Като не искате събития като в Каталуния, емигрирайте в Русия. Там е истинската демокрация. Айде, събирайте куфарчетата и - в Сибир. И без това, има доста земя за усвояване.

и испанците са долни и отвратителни и каталонците са долни и отвратителни...

За който дава пари Сорос.

другарю,да не би гнома да ги спира,че на тях разчитам тук?

Божието царство е управлявано от свят монарх без грях в мисли и дела, Чиито непроменим характер е гаранция че живота ще пребъдва през вечността в любов, истина, радост, смисъл и хармония сред красота каквато око не е видяло и наум не е дошла. Това царство ще съкруши земните царства, които се клатят понеже са съградени върху песъчливата основа на принцпите на хаосът - гордост, суета, егоизъм, лъжа, липса на любов и свобода. А то ще пребъде довека, защото е съградено на солидната основа на любовта към Бога и ближния, стремеж към истина и справедливост ои свободна воля. Господ ни привлича с любов и изтина.

"иЗтина" думаш но......дълга тема е

Една древна мъдрост: бой по каската, за да те уважават. Което си е истина, истина си е. Факт.