Пучдемон ще се върне, ако Мадрид гарантира справедлив процес

Отстраненият премиер на Каталуния Карлес Пучдемон, който от вчера е в Брюксел, заяви днес, че ще се върне в Испания, ако получи гаранции за справедлив процес.

Обратно в новината

Коментари - Пучдемон ще се върне, ако Мадрид гарантира справедлив процес | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Европа да реагира, все едно да чакаш от умрял писмо! На всички е ясно че ЕС е на страната на фашистите в Испания, иначе до сега да са признали Каталуния и да са наказали фашистите в Испания, но ето че мълчат и продължават да се ослушват!

И според теб как би трябвало да реагира ЕС? Сигурно, според теб, трябва да обяви за невалидни Конституцията на Кралство Испания, като не забрави да обяви за невалиден и НПК на Кралство Испания, така ли?!

Абе как така във фашистка Испания, смазаната Каталуния осиигурява най-висок стандарт на репресираните каталунци? Ходил ли си в Барселона? Една смазани от фашистите хора плачат за едни зелени човечета да ги освободят... Трагедия ти казвам...

И какво, според него, трябва означава "справедлив процес"? Да го съдят, заобикаляйки законите ли? Значи чак сега се е сетил, че в Испания има и закони, които е добре да се спазват, защото така е справедливо? А когато десет пъти го предупреждаваха с добро, да не наушава закона, защото ще има последици, той си вееше перчема и гордо се фръцкаше! Смешник е тоя...

Конституцията е от Франко, но е конституция. А нашите комунисти не вкараха монархофашистите за по 30 години, а само ги галеха с присъди до 8 години. И това най-вече послушните фердинандовци и накадърни царски офицери. Престъпна хуманност от страна на комунистите!

Престъпна хуманност вика пияният руски трол... Я кажи за пиратката в църквата Света Неделя. Кажи за почивните лагери Белене и Слънчев Ден. КАжи за народния съд и масовите гробове. Кажи за забраненото християнство. Кажи къде се криеха хората да празнуват Коледа, Великден, да запалят свещ пред икона.. Кажи сега пишеш ли се първи православен борец за християнската вяра? Пишеш ли се?

А какво ще кажем за престъпленията на Фердинанд, потушаването на Войнишкото и Септемврийско въстание, откогато започва разделението на нацията. Така, че от 1918 година у нас има студена гражданска война, която от време на време преминава в голямо насилие и от двете страни, за съжаление.

Уфффф, аман от неграмотни русофили-интеркомунделци! Др0гарь0, Конституцията на Испания е приета през 1978 година, цели три години след смъртта на Каудильо! За тази, наистина толерастка конституция, са гласували с две ръце дори и в Каталуня!

И тоз балон, спинался... Големие надежди возлагали, ну.... Как Мари Люпен ,как все уничтожителей Европу... спихнались... Деньги нет, вьй там держитесь!

, но за съжаление няма да те разберат и оценят!

Как можаха испанците да го пуснат през КПП, а може би Пуч-Демон е нарушил държавната граница на Испания пресичайки я на зелено като афгански мигрант при Резово?! Тоя Шенген ще им изяде главите.

Абе, къде е консул Стоичков? Къде се е покрил тоз титан на дипломацията и каталунски патриот? Какво мисли той за развитието на ситуацията? Ще се кандидатира ли за премиер на предстоящите избори? Няма ли някоя псувня по въпроса?

" Като гражданин на ЕС имам правото на свободно пътуване. " Вече не, моето демонче, вече не! Сега можеш да гостуваш на Янукович в санаториума край Москва...

FuckTheEU

Смепник. Този има голяма вероятност да е агент на краля сложен с цел да опорочи независимостта на каталуния.

Май и белгийските националисти му отказаха и сега се чуди къде да иде нещастника с бритончето. Малкия му опит за отцепване се провали и подстрекателство му го изоставиха сам да върна попарата дето я надроби.

Казват, че най-мразеният предател е Юда, а най-почитаният - Дж. Вашингтон. Пучдемон не го знам като какъв се изживява, но със сигурност ще донесе много нещастия на Каталуня. Както със сигурност няма да й донесе никаква независимост.

Няма изгледи да се гарантира справедлив процес!Номерата няма да спрат от страна на испанските власти!Какви гаранции,какви пет лева?Дори и да обещаят пред ЕС,няма да ги пазят,то се вижда!Искат да дестабилизират Каталуния за пореден път

ПучДемон не е нищо повече от един коминтерновски запъртък!

за Ернесто Гевара Линч не си прав Можеше спокойно да си кюти министър и да лашка кръшни кубинки А той отиде за да го убият гол и бос като куче -идеен демек

Пучдемон се изсра и избяга. Жалък каталунски страхливец. А революцията му беше буря в чаша вода.

Много ми е интересно: какво всъщност си е мислил тоз другар Пучдемон, докато с нагло самочувствие апелираше към отцепване? Толкова ли е неадекватен? На друго ли е разчитал? Всички разбираха, че крахът им е предизвестен, само той не разбра. Все повече се убеждавам, че властта видиотява хората и не знаят на кой свят са.

Левски нагло самочувствие ли е проявявал ма

доста неуместно.

Чамодан...Москва...

Недей, ще им докараш инфаркт на другарите ;)

като цепиха Югославия англосаксите не се гнусяха от арабелски джихадита Даже Бин Ладен спокойно се тътрузеше в Сараево под благосклонния поглед на ЦРУ там трупаха опит по обезглавямване на християни Ай ся тия да ми разправят на мене кое е сепаратизъм и кое да напъхаш в затвора опонентите си Ще кажете -е да ама затвора е демократичен и там може само един път в седмицата да го изклатват съкилийниците му Отврат

я нацепи Милошевич. Или си малък и не знаеш, или си малък в главата. Няма как Европа и света да приеме масово избиване на мирни жители през 20 век.

я виж и прочети Книгата на Изетбегович и виж в коя година е писана бе глупендер 6 ГОДИНИ ПРЕДИ мИЛОШЕВИЧ ТОЯ БРЪЩОЛЕВИ ЗА ДЖИХАД БЕ ОФЦО НЕДОКЛАТЕНА

Писна ми вече от русофилистични сърбомани! Айе разкарайте се ве, гниди продажни!

Толкова се надяваха нашите мурзилки, че ЕС ще се разпадне и пак ядец. На всичкото отгоре Покемона търси закрила от ЕС. Що не ходи при Путин, бе?

щото има да му връща кинти за несвършена работа !

Пичдемон, направо се мятай на аероплана за Масква при шефа ти Путкин, че иначе пандела моето момче. Руските плъхове това ги чака.

хитлеристи, нацисти, тем подобни елементи захранени с руски пари !

Как разбра,че са с руски пари и защо точно руски!?Не знаеш историята на Каталония и нейните борби за независимост!Това е 7- я опит ,вече в ЕС за обявяване на независимост,засега неясен!Каталония не иска да излиза от ЕС,а само да се отдели от Испания,има разлика!

де. Парите не са руски, а съветски дошли от Нова Зеландия. Сега по-добре ли ти е ?

Примерно и съвсем хипотетично.Зад този референдом стоеше ли Русия, Каталуния отдавна щеше да е република.Колко Република и колко независима е друг въпрос.Не е важно какво си гласувал, колко си скочил на дълъг скок или колко играчи от местните имаш в отбора си.Важно е, кой брои, кой мери и кой е съдията.Анадъмму.Така не стават тези работи Пучдемоне.Не само българите са набедени мишоци.Пред фашизъм, комунизъм, хомосексуализъм и мафия никой не върви.

На тоя фон, няма по-удобен момент правителството на Сърбия да арестува цялото косовско правителство, начело с оня военнопрестъпник от АОК, вкл. и Хашим Тачи. И на съд за сепаратизъм и въоръжена съпротива на законната сръбска власт, подкрепяна от незаконна военна интервенция отвън.

изпросят пак бомбардировки този път с обогатен уран, че у нас преди валяха киселинни държдове, а сега ще валят ядрени;

Днес ще бъдат гузни на фона на подтискането на каталонското отделяне. А и 2017 не е 1999 - Русия на Путин, като гарант, не е Русия на Елцин. Бомбардировки от НАТО няма да има от гузност и страх - гарантирано.

така и така ги трепи при Милошевич, що не и сега ? Е, в Сърбия няма толкова тъпанари, колкото ти се иска !

Милошевич е съден за военни престъпления ,за избиване на хора,етническо прочистване в Косово/10 годишна война/ и Босна/5 години/,впоследствие и за войната с Хърватия!Можеше да спре войната,но предочете да го бомбандират,не точно него защото имаше бомбоубежище ,а населението!

Страхливец жалък! Подпали земята под краката каталунците и избяга!

Не се ядвайте - няма демокрация в чист вид. Във всяка конституция, не само в испанската, има чл.155. Нашия е бившия чл. 4 за ръководната роля на партията - сега пи=ше, че формата на управление е парламентрна демокрация, а по-долу пише, че никой няма право да променя фиормата на управление. А вие си гласувайте по реферндуми и си вервайте. Това е положението. Единствената форма на демокрация е узаконена форма на диктатурата.

много простак тука ,ама много...толкова простак на квадрати никъде не се намират...че и с компютри...ужас

21-век на компютъризацията. С компютъра и в кенефа влизаш.

Прясната новина: КС на режима в Мадрид отменил декларацията за независимост на Каталония. В Белград на тоя фон какво чакат - да отменят и те и да влиза армията в Прищина и да арестува търговцте на човешки органи, стоящи начело на тая измислена държава-бантустан, разпространяваща ислямски тероризъм. Аман от двойни стандарти значи!

КАТАЛУНСКА МИШКА, СМЕШНИК, НАЛИ СЕ БОРЕШЕ ЗА НЕЗАВИСИМОСТ. ЗАЩО СЕ СКРИ.

И на децата е ясно, че Мадрид не може да гарантира никакъв справедлив процес, а изборите ще бъдат фалшифицирани. Брак между Каталония и режима в Мадрид повече е невъзможен - би бил възможен, ако съдът в Хага през 2008 г. във връзка с Косово не би натровил тия юридически абсурди, с които международното право буквално бе пратено в кошчето за боклук заради "удобни" конюнктурно-политически решения в полза на САЩ и още няколко европейски големци. Оттогава насетне всичко е възможно и оправдано в международните отношения, и най-вече всякакъв сепаратизъм.

плъховете бягат първи

Малък паралел: извън ЕС хората провеждат референдум (Крим), който изиграва огромна роля за съдбата на п-ва. В демоНкратична европа хората провеждат референдум, който веднага бива потопен в кръв и решението на хората няма никакво значение...интересно нали? Толкова за прословутите европейски ценности и принципи, усетихте ли разликата???? :))

имаше преврат направен от зелените човечета, в Каталония- не ! Схващаш ли разликата ?

Не ни будалкай, влъхво, превратът беше на Майдана в Киев, платен от САЩ с минимум 5 милиарда долара. Стига сте лъгали като цигани на битпазар!

Преврат???? Ти знаеш ли какво значи преврат???? В Крим управляващите сега(след референдума) са същите, които управляваха и преди референдума.... Усети ли каква глупост си написал???? :))

" Референдума" в Крим е по тоталитарен образец след военна окупация и целта не е самостоятелно отделяне ,а присъединяване към друга държава с която не граничи!Още повече населението на Кримското ханство е етническо прочистено при режима на Сталин. Референдума в Крим повтаря нашия след 09.09.1944 след съветската окупация!Няма нищо общо с Каталония,и независимостта на коренното население ,но там проблема е в арогантността на испанското правителство.

Я НЕ СЕ ОПИТВАЙ ДА НИ ПРОБУТВАШ ТЕОРИЙКИ, УДОБНИ ЗА ЕВРОКРАТСКОТО УХО! Няма нищо тоталитарно в един референдум, особено след като народът масово гласува за отделяне от насилствено наложена от една фашистка хунта власт, която и до днес в Донбас убива собствените си граждани!

Военна окупация???? Хахахаха, къде я видя???? Не на нас тия мантри! Руските военни се намираха на полуострова на напълно законно основание и в нито един момент не са надхвърляли ограниченията по бройка договорени с Украйна.

Светът видя, че при тия двойни стандарти на режимите във Вашингтон, Брюксел и Мадрид, демокрацията е просто илюзия, нея никога не я е имало, и най-вече правителствата на Запада са я спрягали в демагогските си речи за очевидно фалшиво народовластие, само и само да приспиват народите, основавайки се на фалшива легитимност.

Тоя ПОКЕМОН само ще повлече крак, ма за разлика от каталунците, дето са кротки хора, баските на са, а на тях малко им трябва ЕТА отново да грабне оръжие, пък част от държавата на баските е във Франция ... явно сценаристите това искат и Западна Европа да пламне.

Ти не си гражданин на ЕС защото обяви Каталуния за независима държава а тя не е член на ЕС! Такива като теб в панделата.

Европа ще приюти правителството на Каталуня в изгнание в самата си столица - колкото се може по-близо до НАТО и ЕС. Ако трябва да бъдем исторически справедливи, НАТО би следвало да интервира режима на Рахой в Мадрид с бомбардировки, както направи през 1999 г. срещу Милошевич.

Тъп и нагъл кумуноид! Да го тикнат за 30 години в зандана!

Искай да влезеш в програмата Магнитски, щом се страхуваш от репресии. Но кинтите ги остави на тъщата си, щото няма да ти трябват в панделата.

... колкото и да се упражняваме в простащина, героят на тази история е ясен.

Пикемон страхлив ! Кой ли му вярва на това мекере !

Пучдемон ще се върне, ако Мадрид гарантира справедлив процес Ако искаш справедлив процес, то 30 г. е справедливата присъда според Испанското законодателство. Бахти и циркаджията, които не се посвени в опитите си да предизвика гражданска война в Испания. Както се казва на зла круша , зъл прът. От тук натататъ всички български Пучдемоновци/Местановци/, трябва да знаят какво ги чака.

Каузата на Пучдемно ще е доста по- успешно защитена, ако процесът е "несправедлив"-ще може да вдигне шум,че е несправедливо съден. Та какво се пазари? нали твърди,че е президент на Република Каталуния. Щом е президент, да се държи достойно-като президент, а не като п.--а! И що избяга в Белгия, а не си управлява Републиката?

Няма начин да е изхарчил това което са му платили, така, че може и банкер да стане в Белгия.

И сега, като спечели изборите пак? Какво да пишем после?

И кога е спечелил избори, че пишеш "пак"? Неговото правителство е правителство на малцинството, подкрепяно от някакви там "антикапиталисти", или за по-кратко казано - психясали анархо-комундета! това е истината за твоя "айдъл" Пучи.

Този дали не е яко нагъл? Да искаш да отцепиш най-богатата испанска провинция, която даже има собствен парламент и премиер...и после да кажеш, че испанската прокуратура не може да те съди за държавна измяна и в испания нямало демокрация. Ехаааа...

Справедлив процес ще има и Пучи ще си го осъдят на 20 г. затвор. Ще го пуснат след една година. Вече на свобода ще го затрият неговите другарчета-чегеваристи. Те другарите са такива, най-много обичат да се избиват едни други. Я, другарят Сталин е избил най-много комунисти в света, милиони, а Хитлер саво някакви си 40 хиляди германски комунисти.

Пръдльо!

Оказа се леке. Трябваше да се бори на барикадите и да умре за Каталония. с такива парцали независимост не се извоюва.Трябваше да проведе обща мобилизация и да се сражава за независимостта.

АКО ГО ОБЯВЯТ ЗА ИЗДИРВАНЕ БРЮКСЕЛ НЯМА ДА ГО СПАСИ САМО В БЕЛГРАД И ПХЕНЯН Е СИГУРНО !

Тоя глупак не е разбрал, че изборите им декември са за парламент , а не за независимост.И там има идиоти политици.

Добре, че си ти, за да го светнеш за какво са изборите през м. декември. Иначе откъде да разбере?

и катъо спечели с мнозинство партия "свобода за Каталуния" ко праим умнико !

А защо в Шотландия не преследваха местните управници, а си проведоха референдум? При това признат от Кралицата! А сега подготвят и нов и пак няма проблеми. Никой никого не преследва и всичко е шест. Каква е разликата с Испания и Каталония?

Разликата между Испания и Шотландия е конституцията!

Ами, най-малко Испания не е Великобритания!

Не са си предизвикали референдум. А централната власт го позволи. В Испания-Мадрид не е позволявал. Това е разликата. Референдумът е незаконен а,ако централната власт не го позволи.в Канада също имаше референдум за Квебек, Квебек гласува против отделянето, централната власт в Отава го позволи този референдум.