Искат проверка на документите на всички, приети в детска градина

Множество сигнали за злоупотреби - фалшиви трудови договори и при социални критерии

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като пратим родителите им по родните места ще се окаже че има не заети места . И не само това - ще се намали трафика в София и престъпленията от битов характер ще изчезнат тотално. Да не говорим за местата за паркиране и чистотата. Единствения проблем ще бъде да продължат метрото до Пловдив , Видин , Враца , Перник , Монтана но за сметка на това може да се въведе визов режим и проблема за Софиянци с Шенген ще отпадне.

Какво сте ревнали, че бройките на децата били намалени. И още даже трябва да се редуцират. По силите ли е на един учител да се грижи за 30 деца? Все се сравняваме по другите държави, но тук така и никой не видя, че там 5 човека се грижат за 10-12 деца. В нашата мила Родина за 30 деца се грижи един учител и един помощник възпитател, които трябва едновременно да огрее в две групи по 30 деца. После учителите били некомпетентни и още какво ли не.

След като няма места за децата в общинските детскити градини да плаща общината час от таксата в часните градини.Внучето ми за трета година не го приемат в градина ,майката е неплатен отпуск .Едно семеиство с две деца и един работещ родител как ще живеят. Как преди демокрацията имаше за нашите деца места в детските градини ,а сега няма . В Горна баня миналата година казаха ,че се започва строеж на нова детска градина и 2020г ще приемат деца.При откриването на обновевата улица Н.Хрелков Фандъкова каза ,че избират инвеститор.

Госпожо Борисова, като изравнят таксите на общинските и частните детски градини нещата ще си дойдат на мястото. И места ще има и качеството на обгрижване на децата ще се вдигне.

Като са им смотани критериите, как няма да е така. Всеки може да фалшифицира служебна бележка, а сега ходи ги проверявай. Какво означава, че 80% са приети от квартала, а ние не? По-малко данъци ли плащаме? Напълни се с новодомци, а за нашите деца няма и няма места и за голямото преди 8 години и сега за малкото. И ако го играех този филм за първи път щях да съм със смесени чувства, но попадайки пак в същата патова ситуация направо ми се вие.

Не забравяйте, че: 1. Благодарение на дейността на този Инициативен и аз не знам си що комитет, намалиха бройката на децата в група поне с 3 деца. Сами маже да си сметнете колко деца можеха да бъдат приети допълнително. 2. Приръстът на население в София е основно механичен, което го прави трудно прогнозируем. Факт е че цяла България си изсипа тук. 3. Има райони в София, които просто не разполагат с терени за изграждане на детски градини. 4. Докато месечната такса е 60 лева, не виждам какви очаквания може да имат родителите и такива комитети.

Не достигат местата пък ще правят проверка. Да пращат деца в Благоевград. Тук има недостиг. Закрихме си даже "университета" по механотехника.

Нека ги проверяват, от къде взеха всички изрядни документи не знам, но виждам как приемат деца на родители, които не работят.

Няма детски градини!! Но Ганьо все си мисли, че го лъжат. Проблемът е, че няма градини и затова виновниците са други а не родителите. Но Ганьо не вижда по далеч от носа си и подава сигналчета вместо да търси сметка на истинските виновници които са в парламента...

миналата година неприетите бяха по-мало, а тази "наборът" е по-малко с няколкостотин деца.... За яслите става дума. И въобще защо намалиха бройките в детските заведения при положение, че сградите по-малки няма как да станат?

Например да се пълнят частните градини... В България всичко стана див капитализъм. Народа не е свикнал да контролира парламента защото все още не снае какво е демокрация. Мутрите си правят каквото си искат "лобират"

Чобанов не е виновен! Той толкова си може, дилетанта смотан :)

Абе хора при класирането няма документи. Всичко само се заявява. При записването следва да се представят документите, за това има второ класиране. Ако не представи документи родителя за това, което е заявил отпада. Все още не са представяни документи, за да са фалшиви. Тепърва ще се видят фалшиви договори има ли или не.

ама доносниците и либералите веднага са надали вой :) като за Педиатричната болница :)

Имам две внучета.Първото беше принудено да ходи на частна ясла,второто не беше прието миналата година,тази също.Родителите живеят в Стрелбище ,бащата работи в Триадица,братчето е в детска градина в квартала,какво повече трябва да имаш за да те приемат? А да връзки бе,нали?

Например детски градини и достатъчно свободни места. Но Ганьо все си мисли, че го лъжат. Проблемът е, че няма градини и затова виновниците са други а не родителите. Но Ганьо е кон с капаци...

Аз съм родена в София. За моето дете нямаше място нито за ясла в района, нито за детска градина. По някакъв чудодеен начин, за деца на родители от привинцията имаше места. Дали с фалшиво медицинско, дали с парични подаръци, дали с някакви задкулисни врътки - уредили са се. Моного от съседите ми, също софиянци, имаха същия проблем.

в държава със 7 милиона Ганьовци вероятността да не те лъжат е по-малка от тази да спечелиш джакпот от тотото.

"Най-голям е недостигът на яслени групи" - Спомням си времето /в началото на демокрацията/, когато се продаваха на цената на един панелен апартамент "излишни" детски градини и ясли. После се оказа, че една нова градина струва от порядъка на няколко милиона. В един град, който често посещавам, в самия център продадоха детски ясли, където сега се помещава цех, а затревения двор, вместо да играят деца, са паркирани петнадесетина коли. Друга една градина, насред жилищен квартал, е превърната в цех за преработка на месо.

при пандемия-отделни детски градини и ясли за циганетата- за да сме спокойни и по- сигурни останалите.

също и извънредна проверка на документите за положени имунизации - тези с фалшивите да бъдат отстранени.

Ние традиционно сме все недоволни от нещо. Обаче при нас всичко е наопаки! Аз питам, защо няма места в детските градини? Голяма раждаемост ли имаме? Доколкото ми е известно, като народ се топим! За кого строим магистрали, хотели, ресторанти, увеселителни и развлекателни обекти? Децата ни няма къде да израстват и се възпитават!

Недостигът на места е в София, поради презаселването. В другите населени места няма недостиг.

няма места в общинските детски градини и ясли - да отбележим. Не знам дали осъзнавате, но те се издържат от местните бюджети. Историята е порочен кръг - хора, които не искат да плащат здравни осигуровки и се осигуряват на минималната раб заплата, след това стават родители и искат да има детски градини. В същото време проблем с недостига на места в публичните детски градини има във всеки град в Европа - защото все се пестят разходите за тях.

Е хайде сега, не издребнявайте. Нали имаме [на хартия] F 16, за милиарди. Има си приоритети, в края на краищата.

голям глупак си

А ти какъв си бе мунчо?