Ирландският премиер издал на министри, че вероятно Брекзит ще се отложи за юни

Не е възможно ЕС да предложи на Великобритания голямо отсрочване на датата заради евроизборите

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не разбрах на колко евродепутати разчитат тия дето цирковете ги разиграват с дебилите от еврогейския че иначе бая задници трябваше да лъснат през това време.. Има дата и тоя е - със споразумение без споразумения на тази дата брака е разтрогнат а след нея нека се занимават с ''попечителството'' на децата след развода...

Тези Руски тролове които коментират и дезинформират мислят че някой им вярва. Откога Фрация и Германия ги чакат да се наакат,и да ги махнат от Европа,и сега те се сготвиха сами,е то Русия и САЩ им помогнаха. Всички значими банки и компании-по техни твърдения напуснаха острова,е някое дъщерни филиали може би не са,но кои са чисто британски,мултинационалните напуснаха.

Ако не вкарате Русия и руснаците в пиосанията не може да отидете до тоалетната ли?????Статията е за великобритания и еврогейския господине, има и евтини хапчета за ходене до тоалетна......

ЕС има всички шансове да катастрофира и потъне при твърд Брекзит. Затова е бавенето, мотаенето и отстъпките.

Ако Великобритания бяха точни и честни, щяха да направят втори референдум и тогава резултатите щяха да са други !!! Така че кой и как бави е друга тема. Брекзит се точи вече 3 години, ами ако ние решим да напуснем ЕС какво ще стане ???

Ако бяха честни щяха да разяснят последствията от брексит на народа още първия път и тогава нямаше да се налага втори референдум.

Лошо е да си неграмотен ! BrExit единствено в кофти за едрите бизнесмени , а не за народа ! Точно те сега правят всичко възможно да го провалят в парламента им ! Те там имат власт ! Нямат власт на улицата и пред урните където народа ще ги накаже отново ! Средната класа и бедняците са гласува за BrExit и те го знаят ,че това им е проблема !

Демек да правят референдуми, докато се получи желаният резултат? Никакъв смисъл нямат ни референдуми, ни избори, ако никой не се съобразява с тях.. Колкото до "другия резултат", тоива е мантра на медиите, които по начало бяха против Брекзит. За да се спазят принципите на демокрацията следва да се изчакат десетилетия, преди да се пуска втори референдум със същия въпрос. Вместо да се вайкат от Бреркзит, елитите да си направят изводи за причините. Кой спечели от ЕС, кой загуби, защо са недоволни толкова много хора? Защо усвояване на еврофонд стана синоним на корупция? И пр. Така може и да коригират грешките си и да продължат напред. А Великобритания може да бъде чудесен съсед на ЕС, като една Норвегия, Швейцария , Исландия. А след години, ако все още го има ЕС да влезе отново. Евентуално.

Ky-ky, ky-kyyyy ...

Направо в затвора за заговор срещу статуквото, ако им е малко направо за ''шпионаж в полза на Русия'':))))))

СМЕХУРКОВЦИ!!!

Има 2 варианта. Вартиант 1 - в края на март Великобритания излиза от ЕС. Вариант 2 - управляващите вбесяват брекзитерите и Фарадж става фактор в долната камара на британския парламент. Не, няма как лейбъристите да се възпозлват от карамолите при консервите. Не и с този им компрометиран лидер, няма как да стане. А ирландксия премиер може да си мечтае и да няма Брекзит, това си е негова работа. Мн поздрави на Зеления остров - хубаво място е инак.

Дали САЩ щеше да е най-великата държава в света, ако имаше 50 отделни държави, вместо федерация от 50 щата? Едва ли някой от пишещите си е направил труда да прочете защо Британия влиза в ЕС! А всъщност самата история е много интересна и предопределя резултата от Брекзит. Това, което поддръжниците на Брекзит искат, Британия вече го е правила и то не е довело до очаквания резултат. Историята на британското членство, съвсем накратко. Златната ера на еврпопейската икономика се води периода от 1950 до 1973 година. Съотношението на БВП между Британия и държавите основателки на ЕС спада драстично в периода от 1945 до 1972 г, когато британската икономика достига дъното и е на ниво 10% по-малко от средното на основателките на ЕС. Разликата от 1945 до 1972 в БВП е близо 100%. От 1947 до 1960 г. Британия се опитва да е конкурент на ЕС чрез пазара на Commonwealth, специални икономически отношения със САЩ и конкурентна организация, наречена Европейска асоцияция за свободна търговия. С независимостта на Индия, суецката криза, деколонизацията на Африка, връзките с Commonwealth изтъняват. Британия се опитва да се присъедини към ЕС на два пъти - през 1963 и 1967 година. Но и двата пъти не е приета заради вето на Де Гол. Британия кандидатства трети път за ЕС през 1969 година и се присъединява едва през 1973 година. Британия има относително стабилна икономика след присъединяването от 1973 до наши дни, което означава, че има значителни ползи от членството си в ЕС. И какво се случва след Брекзит, Британия отново ще се опитва да конкурира ЕС чрез колонизация и връзки с Commonwealth? Ама дали ще се получи или британската икономика отново ще намалее със 100%... Къде е България в цялото това фиаско, наречено Брекзит, и може ли да се конкурира с ЕС като самостоятелна държава? Жалко е, че няма журналисти в България, които да напишат една стойностна статия, а не само да преписват пасквили един от друг.

/....Къде е България в цялото това фиаско, наречено Брекзит, и може ли да се конкурира с ЕС като самостоятелна държава?.../ вижте, считам, че са неуместни и намеците за сравнение между о.к. и България. България е с възстановена независимост от 1908г.- т.е. само 111 години и никога не е била колониална империя. Тази историческа разлика предпоставя и разликата в днешното положение на о.к. и България. Бих желала ЕС да се запази като съюз на държави, но не желая България да изгуби 100процента от държавният си суверенитет и да бъде провинция в държавата СЕЩ/ Съединени европейски щати/. Българите имахме твърде малко време, за да се порадваме отново на собствена държава- нека това време да бъде по-дълго и след 200-300 - 500 години, може отново да се постави темата за България на дневен ред, но сега не му е времето и мястото за това1

САЩ говорят на един език, имат една Конституция и равни права. В ЕС ние нямаме равни права, дори потребителски такива, да не говорим за политически и социални. Там няма и по-равни народи. Нито разлики от 10 пъти в доходите, или пък ограничения при преместване в друг щат. Нито в данъците, достъпа до финансиране и т.н. Не говорете гербаджийски врели-некипели. 400 млн души не стават една държава от ден до пладне. Още по-малко когато радетелите на единението всъщност играят егоистично за своите държави и народи. А Брекзит стана реалност заради спечелен дебат. И то не за 2-3 дни, а в рамките на 2 години. Ако еврочиновниците не си вземат поука, шще загубят и следващия важен дебат. Сами ще са си виновни.

Брекзит няма да имаа!!! Комунягите само дето се радваха толкова!!!

Напротив, ще има брекзит и точно комуняките от ДС, които са във власта и предадоха България ревът най много, защото усетиха че им идва времето а Москва вече не вярва на сълзи.

Какъв брекзит ви гони какви 5 лева с кой ЕС през Юни нали избори идват?Разделението ще си дойде само с новия състав на парламента и отделянето на източна Европа която е хомот за Европа.Гърците си решиха въпроса със Северна Македония,Турция винаги е била лоялна на САЩ 10 години освен да ревеме и крадеме от ЕС какво друго видяха от нас.Не се ли вземем в ръце,докато философа е най-добрия български политик и кворума зависи от ДПС нищо добро не ни чака. Чърчил казва:,, Балканите произвеждат повече история,отколкото могат да консумират".

Мръсен индийски цървул гаден. Марш обратно там от където си дошъл, уродлив предател

мерси и чао.

Откога пиша, че няма да има брекзит.Ес го е страх много повече от юк.Няма излизане нито юни, нито догодина, никога.И както съм писал сто пъти по паунда си момче стабилизира се на буква от преди 2 години.Брекзут на куково лято

Ти пък на колко години си,за да разсъждаваш така. Как реши и стигна до този извод ,че някой може да спре Великобритания да напусне на 29 март.Всичко зависи от нея и никой не може да я спре на следващия ден да не е обвързана с ЕС. Да си слагат твърда граница горе пък после шотландци и северноирландци къде ще ходят и къде ще остават ако искат и те референдуми и така.

Пишеш го още преди референдума, когато си твърдял, че оставачите ще спечелят със 70%. После си прогнозирал загубата на Тръмп, после си твърдял че Президента няма да изкара и 100 дни преди импийчмънта, след това си мрънкал как няма да има Брекзит, въпореки референдума.... Когато Британия напусне, се надяваме че най-после да спреш да пишеш каквото и да е щото са все глупостим, при това не оригинални, ами нелепо стилизирани медийни мантри. А от "паунда" разбираш, колкото храстите пред обсерваторията разбират от астрономия.

Станахте вече за смях на целия свят, уж великите британци смешковци. Така е като се дава право на глас на английските дърти провинциалисти за Брекзит. Те си живеят още във времената на английската империя и си мислят, че света не може без тях. Сега видяха че ще ядат паламарката икономически и се чудят как да провлачат излизането. Нещете ЕС, няма и пазар. Лондон няма да е световен търговски център вече. Не искате и бели работници, за сметка на това пакитата ще ви превземат и само ще източват държавата. Шотландците също ще надигнат глас за излизане и без това не ви обичат. Ще ви се наложи да махнете това Great пред Britain.

Сериалът с Брекзит ми напомня скеча на Монти Пейтънс за умрелия папагал. На един клиент му продават един умрял папагал, и когато той иска да го върне, го убеждават, че папагалът не е умрял, а е заспал от умора, че медитира, че е наркотизиран, че се прави на умрял, и т.н. Тук умрелия папагал се нарича Брекзит.

42 години са член на ЕС. Това не е ден-два. Това е период на няколко поколения. Това е период, в който институциите, законите, бизнеса, инвеститорите и гражданите до такава степен са привикнали със статуквото, от което имат големи ползи, че Брекзит е най-голямата политическа глупости на 21-ви век до този момент. В Британия се произвеждаш много стоки от чужди инвеститори, които са предназначени за пазара на ЕС. При Брекзит тези инвеститори ще отидат в страни от ЕС, а много британци ще останат без работа. Това са факти. Да си припомним какво пише на сграда на НС, както и какво е заръчал хан Кубрат на синовете си за снопа с пръчки. Така и сюзите са и винаги ще бъдат много по-силни от отделните държави!

Много си неграмотен ! Вземи гледай филма Brexit: The Uncivil War и после пиши тъпотии !

Не ми трябва да гледам филми, които са политическа пропаганда, за да имам собствено мнение.

Освен че неграмотен , а не иска да се учи ! Тъп цървул !

Америка изоставя на заден план Венецуела и ...се съсредоточава върху Брекзита.

Това каза и Тони Блеар тази сутрин по ВВС: Може да има малко отлагане за брекзит, няма да е много време.

Сега ще отложат за юни, а след това за септември. Не трябва да се допуска ЕС да става заложник на нарцисите от "великата" английска империя! Повече от очевидно е, че искат само и единствено да се възползват от активите на ЕС, но не искат пасивите, а те вървят винаги ръка за ръка. "Същевременно лейбъристката депутатка Каролайн Флинт заяви, че 60-70 депутати лейбъристи са против втори референдум за Брекзит." А защо са против демокрацията? А искат ли избори на всеки 4 години за ново правителство? При създалата се ситуация и при факта, че референдума бе проведен през 2016 г, то е съвсем логично да има нов референдум. Друг проблем с референдума от 2016 година е факта, че поддръжниците на Брекзит са масово хора във възрастовата група 50-70, които живеят още с идеята за велика английска империя... Не знам как се допуска хора, които може да живеят още 1-5 години, да определят съдбата на страната в дългосрочен план, съдбата на младите! Всички млади са за оставане в ЕС! Най-нагледен факт за простотията на застаряващото английско население бяха данните за един град, където 80% от населението работи в някакъв автомобилен завод, който щял да затвори врати при Брекзит за неопределено време. И голяма част от тези хора, които са сравнително възрастни, са гласували за Брекзит, защото били велики... Факт е, че ЕС няма какво да губи. Колкото по-бързоз се махат тия нагли лицемери, толкова по-добре. Лондонското сити естествено ще се премести в някой град от ЕС, защото пазара на ЕС е много по-важен и по-голяма от пазара в Англия!

Нищо не ти е ясно, но коментираш!

Мислете си, недопускайте, Щото на мене ми дреме на феса.

Само на слепците като теб и твоите идоли Меркел и Макрон им се привиждат активи за UK от членството в ЕС ! Това е поредното доказателство, че след случката наречена референдум политиците нищо не са разбрали !

Дреме ми наа...юндола!

Не е толкова просто. Мей ще си подаде оставка скоро... Идват Евро избори... Не вярвам да има отсрочка, която нищо не решава с 2 месеца