Ирландия плаща 6,7% лихва за помощта?

Ирландия може да бъде принудена да се съгласи да плаща 6,7 процента лихви за финансовата помощ около 85 милиарда евро от Европейския съюз и Международния валутен фонд (МВФ).

Обратно в новината

Коментари - Ирландия плаща 6,7% лихва за помощта? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е това не е помощ - твърде голяма лихва за помощ. Да са мислили като са папали на готово. Еврото ще им излезе скъпо. За ирландците това е загуба на част от независимостта им, а на тая тема те са толкова болни , че не ми се мисли за пушилката дето ще се вдига там. Добре че сме далеко и нямаме много емигранти там.

Целта на един заем за държавен дълг никога не е била да може да се върне, а да стане по-отстъпчива" дадената страна в отстояване на националните си интереси, когато се окаже, че не може да го връща!... Я ги заприходете към някоя българска" банка - ще има да плащат по 9-10%, като за първата ще има 7.5% примоция!... Ирландия е много по-развита икономика от тази на прасетата - Гърция, Испания, Португалия. Тя ще е в състояние да си изплаща дълговете. Докато прасетата дори и с по-ниска лихва от 5% няма да могат да си плашат дълговете, особено Гърция, и ще изпаднат в близко време в банкрут. Гърция има развита икономика само в областта на туризма и услугите и стои на пачи крака. Въпросът е друг - заемът за Ирландия е фактически за САЩ, понеже ирландската икономика е всъщност американска икономика - от американски фирми. Фактически Европа помага на САЩ, за сметка на всички европейски данъкоплатци. Това са действия на десните сили, които погазват принципа на европейската The Real Democracy - да питат за всеки харчен цент данъкоплатците си!... И това предизвиква голямо брожение сред западноевропейските народи, които дават парите!... Съмнявам се прасетата в бъдеще да останат в Еврозоната, почти 100% съм сигурен, че ще бъдат изхвърлени от там! Но ние - БЪЛГАРИТЕ трябва да си направим ПОУКА от случващото се в Европа!... Имаме огромен частен и държавен дълг - общо 37 милиарда евро, който се третира еднакво на европейската борса. А в същото време нямаме икономика въобще! България е с напълно разбита и унищожена икономика след хищнически направените незаконни приватизации и заграбване на държавната собственост и национални богатства от шепа партийни паразити - всички там дето са се наредили в НС и са произлезли от общ корен!... България в 2010 г. има едър бизнес, но нямаме средна класа от малки и средни производители! А едрият бизнес е хазарт, консултантски услуги, шивашки цехчета с 16 часа работен ден, 150 лева заплата и невиждана експлоатация на труда!... Наркотрафик, проституция, търговия с човешки органи... С такава икономика може ли да си плащаме дълговете?! И нито едно правителство през прехода нищо не е правило да възстанови и развие икономиката ни, само е гледало да краде и обогатява своя олигархичен клан! Ако така продължава, българският дълг ще бъде изнесен на европейската борса и страната ще бъде продадена на парчета! Ще настане новото колониално робство в Европа от чужди държави, и последното българско население, което е останало, ще напусне страната!... Държавата ще съществува още 10 години и след това ще остане географско петно на картата на Европа!...

Да им дадем нашия Сребърен фонд и фискален резерв за срок от 10 години на 5 % лихва. Сигурен съм че Ирландия ще ги върне.

И къде се намира този Сребърен фонд? Където се намира и златото ни! Требва да питаш първо Цветелина, че тя върти държавните пари и е кофчежника им, нал тъй?

Що по времето на Серго-крадеца къде бяха тези пари, и как се управляваха Всяка година бяха с отрицателна доходност Много е смешно да наричаш банка с 80% белгийска собственост , банката на Цветелина Ами твоят другар партиец Виденов , да не беше фалирал банките през 1996 год , сега и ти можеше да имаш , някоя , не само другаря Кюлев , примерно Прецакаха те другарите , за тях вече си мизерник , отритнат от партията Ама не се ядосвай , още е пълно с такава бедна бивша номенклатурка , отхвърлена от старите си другари , които се сещат за старите си ортаци само преди избори и после бързо ги забравят Не си единствен де , преживей го И да пускаш бюлетинката все тая , знаеш ли колко още бивши партийци дебнат за някоя дребна далаверка

Ирландия ще се опита да достигне дефицит от около 3% годишно, но вероятно той ще е по-висок. Тази международна помощ и разплащането по нея, заедно с лихвите, които ще текат по нея, влизат ли в планирания дефицит ? Или ще се окаже, че реално дефицитът им ще се движи малко под 10% ?

Ирландия ще може ли да акумулира толкова приходи на година, че да погасява този космически дълг? Че то само лихвите ще слагат отгоре по около 5.6 милиарда!

Целта на един заем за държавен дълг никога не е бил да може да се върне,а да стане "по-отстъпчива" дадената страна в отстояване на националните си интереси,когато се окаже,че не може да ги връща.

Я ги заприходете към някоя "българска" банка - ще има да плащат по 9-10%, като за първата ще има 7.5% примоция!

Искам и аз кредит като Гръцкия с лихва 5% ама на банката ми иска 10