Ирландия намалява заплати, вдига ДДС

Ирландия обяви най-строгите мерки за бюджетни съкращения в историята си, възлизащи на 15 милиарда евро в разстояние на четири години

Обратно в новината

Коментари - Ирландия намалява заплати, вдига ДДС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Рязането на разходи е важно, но трябва да се прецени кои разходи да се намалят, за да не се получи така, че нещо полезно не може да стане, защото сме казали по-нисък бюджет за всичко....

а сега пък и за Ирландия ли трябва да жаля?

МВФ вече цунка Ирландия и то си пролича. "Да си имаш работа с МВФ е като целувка от сатаната." Това е цитат. И казва истината. Тепърва ирландците ще има да видят! Където те отиват, ние, българите, оттам се връщаме!

А не увеличават корпоративния данък, защото там диктуват американските фирми. Цялата икономика на Ирландия е от американски офшорни фирми, които изядоха парите на държавата и донесоха кризата от САЩ. Сега ЕС им помага с пакет от 85 милиарда, де факто помага на САЩ и фирмите му. Като изчезнат фирмите заедно с парите, ще паднат всички десни правителства в Ирландия, Европа начело с дясното ръководство на ЕС. Тогава да му мислим!

А ако не се сбъдне този сценарии ще си изядеш ли шапката?

ideyazabulgaria.org

Пилците се броят на есен. Като почнат масово да падат десните правителства, обади ми се!

САЩ печатат долари със скоростта на светлината, ЕС се сърди и е на ръба на оцеляването като въвежда рестриктивна финансова политика, страните от ПАСИФИК заедно с Китай, бачкат и то здраво бачкат! САЩ, ЕС, Китай с ПАСИФИК са с равни дялове в световното производство. Това е валутна война! Война за жизнен стандарт, война за световен лидер, война за световен ред! Война предрешена в нечия полза...Какви ли превратности, очакват българина в близките 10-20 години...ще открива ли пак топлата вода? ...или по-скоро, ще пие една студена вода..

Това е тотална война на САЩ срещу другия свят, да не даде на еврото да надскочи долара и да го измести като световна парична единица. И понеже САЩ държат ръководството на ЕС, са поставили и ЕС и Европа на колене!

САЩ се чудят как да си отслабят валутата за да си стимулират износа и производството, борели се били с Еврото. Пука им за него! Не разбра ли, че Европа в момента е в девета глуха. Театрото е в Азия и всички пари и инвестиции отиват натам. Европа тепърва ще се чуди откъде да търси допълнителни средства и ще има удоволствието да се премести от тръна САЩ на глога Китай. Разбираш от икономика и политика, колкото прасето разбира от военна музика!

ЕС и САЩ са близо едни до други, Китай е около 1/3 от тях. Какво е ПАСИФИК?!?!

ideyazabulgaria.org

Не може да се сравнява еврото с долара. Европа има покритие от стоки и производства, а в САЩ дори марката Мade in USA е изчезнала. Всичко е в Азия. Но САЩ е поставил цялото ръководство на ЕС за да не прави и да държи ЕС в хаос и на колене пред Америка. Единственото спасение е Япония, която вече 60 години след ВСВойна се движи по европейки пътища и чийто най- голям враг е Китай, да вземе в свои ръце политиката, да стегне европейците и ги направи първа световна икономическа сила.

ideyazabulgaria.org

Единственото спасение е втората за сега икономическа сила в света- Япония, която вече 60 години след ВСВойна се движи по европейки пътища и чийто най- голям конкурент остава Китай, да поемен инициативата , стегне редиците на европейците и заедно станат първа световна икономическа сила.

Аз бих добавил в заглавието също, че дядойоцогледа газ п.кае:)

Тия не бяха ли същите, които ни сложиха ограничение за работния им пазар, защото видиш ли били по-добре, а ние сме щели да им заемем работните места? Май нещо само самочувствието им е голямо, но реалността стана друга. Полша, която се оказа една от малкото държави от ЕС, която има положително развитие, независимо кризата, няма такива ограничения за нас.

Не са виновни "нашите" управници, а ние с теб, че не ходим навреме на работа, а после кръшкаме. Че гледаме да уредим нещо с връзки или да направим някоя дребна далаверка. Че гледаме да си спестим пари и труд, а не да се раздаваме. че извън външната врата нищо не ни интересува и сме хищници навън. Че сме озлобени простаци, а децата ни - още по-тъпи и прости. Че само искаме и мрънкаме, а нищо не даваме и не правим. Че цвъкаме където ни падне и ни дойде. Че караме като изоглавени олигофрени по пътищата и дори на детенце или бременна не спираме. Та, кой беше виновен за всичко това и за още, казваш?!........

абсолютно съм съгласен с теб. манталитета ни е скапан и от там идва всичко останало.

17:52 трябва да си от седящите с управляващите на трапезата, че така прикриващо и благосклонно да говориш за тях. Българския народ обедня 15 пъти в периода СЛЕД 1989 г до сега поради ГРАБЕЖА, който над него извършиха всички управлявали държавници. Няма такъв грабеж друг извършен в Европа. извършиха ГЕНОЦИД над нацията- нацията е намалява над 3 ,5 милиона- умрели и емигрирали. Аз съм преживял 30 години навън и съм разбрал, бе българите са много трудолюбив и честен народ, но страдат от лоши и крадливи управляващи които ги правят все по бедни. Българската уравняваща пасмина се е превърнала в ППОЛИТИЧЕСКА МАФИЯ, каквато няма друга в Европа и това като факт го знае бялата Европа сочи, чуди и се смее. Жалък и беден народ!

И поради тази причина днес Ирландия е зле,а избухна и вулкана Ейя...кятля...футл или какъвто беше там?Знаех си аз,че пак българите са виновни.Защото останалият свят е населен с ангели.

ас сам малко глупав и не расбрах ддс ли се вдига или дод се фдига ф ирландя щото тука пише и за двете или може би писатела се обуркал малко некои 6 ма светне ли моля?? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Като вземе да ти се опразва джобчето и вместо уиски със сода,да пиеш сода с уиски ,ще разбереш кое точно се вдига и кое пада.Великата ирландска икономика ,пример за останалия ЕС даде фира.Келтския тигър се сви като наритана котка и мяука жално.

Колкото и да намалява заплати и дда вдигат ДДС в Ирландия и където и да е, пак ще останат с жизнен стандарт най-малко 10 пъти по-висок от нашият! Ние хората в България живеем на по-нисък стандарт от бездомно животно в западно-европейските страни, дори в такава като мошеническа Ирландия. Как имат сурата нашите управляващи да казват, че сме добре и ни плашат с положението във Гърция, Ирландия, Португалия, Иапания, където има и сега 10 пъти по-висок стандарт на живот от нашият и това съотношение ше се влошава в наш ущръб! Дори една Румъния с която потеглихме в екип в ЕС ни изпревари и вече имат около ч пъти по-висок жизнен стандарт от нас българите! На тях им дават въпреки всичко пари, а от нас само ни източват САЩ и уредени разни държави от ЕС!

Живеем този стандарт, не защото държавата е бедна, а защото се поддържа умишлено за да могат шепа мошеници да богатеят. Иначе аз никъде в тези много по-богати стани не съм виждал толкова скъпи джипове и толкова много по улиците, колкото има в БЪлгария. Както и такива имоти, които даваха по телевизията!

1. това че изкарват повече пари не значи че живеят много по добре. кат отидата да се пострият и им взимат 15 еуро вместо 3 както моита фризиорка в квартала и общо взето по този начин голяма част от доходите им заминаварт. 2. има много по богати от нашите богаташи ама те никога няма да те поканят да им влезеш в именята и палатите които далеч надхаварлят тези на нашите баровци. 3. колкото и да не ви харесва булгаря в момента е сус една много стабилна икономика.

Браво Стамате, Напълно съгласен с теб!