Иран не смятал да купува атомни реактори от България

Иран не възнамерява да купува атомни реактори от България, обяви шефът на Иранската организация за атомна енергия Али Акбар Салехи, цитиран от ТАСС и БТА.

Обратно в новината

Коментари - Иран не смятал да купува атомни реактори от България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Добре свършена работа, за пореден път! Ако не беше тъжно щеше да е смешно - цяла тумба видни български държавници се изсипаха в Иран, за да продават реактори, като те самите ни докараха до това дередже през 2012, а иранците даже не са разбрали какво искаме да им продадем! Направихте ни за посмешище! Направите нещо добро и си подайте оставката, гадни национални предатели и фашистки подлоги!!!!! ВЪН!

Тия за кви се мислят бе. Как така немало да купуват. Ще го купят и още как, иначе Баце ще им нашока манерките.

До сега имахме един хидроинженер, сега имаме и един атомен Физик. Боко РЕАКТОРА, ще ни оправи. ВЕРВАЙТЕ МУ!!! На времето баща му, му дърпал ушите, че е разбил в училище АТОМА.

Иран е в състояние да си произведе реактори.И ние можехме до 1989 год. Една от турбините на ПАВЕЦ " Чаира " е Японска. Другите са бЪЛГАРСКИ !

Само, че има ли разлика между реактор и турбина? Справка: има ли разлика между обувка и шапка?

Там трябва да се проба да се продадат!

Така като гледам, пак крайните квартали по градовете ще решават изборите. Столипиново, Факултето, сливенските сини венци, то в тоя град вече българи няма, казанлъшките сини венци, кюстендилските, дупнишките, ломските, видинските, монтанските. Българин няма да гласува за ГЕРБ, ама поне си нароихте ааа такива бе, РОМИ, много мангали. Те ще ви крепят, докато ние се наумуваме!

Цял свят знаеше, че Иран няма никакво намерение за това, ама нали се направи поредната екскурзия на гърба на данъкоплатеца....

Руснаците ни продадоха някакви боклуци, които сега никой не иска дори и за половин цена.

хората купуват от производителя бе. ако не бяхте го спрели сега щеше да си връща парите това оборудване.

Реакторите за атомна централа не са кифли - не могат да се разнасят насам-натам така лесно! Те се проектират за определено място, с точни параметри, и един за България, точно за площадката в Белене, едва ли ще пасне веднага на което и да е друго място! Не пишете толкова големи простотии! Разбирам, че е трудно с тия безумни опорни точки, ама все пак!

Аз

В Иран АЕЦовете ги строят руснаците. Те ще си продадат там ТЕХНИТЕ си НОВИ реактори. Нямат сметка да слагат нашите. А ние глобата, плюс ежедневните 160 000 евро, плюс лихвата по нашите си закони, ще си ги платим така или иначе, по един или друг начин. Понеже сме крайно русофобска държава, руснаците нямат никаква изгода да ни помагат. Затова хем ще си платим, хем ще си държим реакторите, да си варим компоти в тях. Гарантирано от ГЕРБ!

zosha_@

г-н борисов - моля за вашата оставка като министър-председател на република българия.

С тоя лош матрял едва ли и Господ да слезне ще е способен да направи нещо.

zosha_@

всеки народ е като малко дете - трябва му знаещ и можеш родител. очевидно г-н бойко методиев борисов не е нито едното, нито другото. венцехвалещите го днес лакеи, утре ще бъдат първите хвърлящи камъни по него.

този е национален предател - тъп дърдорко неспособен да направи нещо съществено за страната си

Та това го знаеше всеки нормален човек а не подлога и заблуден ''избирател'' на герб.. Кой ще купува нещо правено по друг проект и вече моралнтехнически остаряло???На боко разходките никога нищо добро за България не са донесли освен тонове изписани страници с хвалебствията му...

Какво продаваме?Къде е този реактор?При положение ,че сме осъдени,какво ще остане да получаваме?Празни приказки от праз...лавци.

Иран не смятал да купува атомни реактори от България Как да купува реактори, като ние му предложихме мед и кошери.

Маскарадът на забрадените т.н. министърки свърши, и отдолу пак калинки изскочиха. Пусти му матрял...!!! Е ама за екскурзии стават!

Реактори втора ръка няма, според иранците, те наще не са втора ръка, те никога не са били инсталирани.....и няма и да бъдат.

Онзи ден в Сега имаше карикатура на Комарницки в която след отиващия си Ганьо Банкянски вице президентът на Иран обяснява на президента "Така и не разбрах - тоя реактор ли ми продаде или кошер с мед?"

Ха, Иран не смятал да купува реактори от БГ?! Тия са смешни. Хабиби е решил да им ги продава и да искат и да не искат, дори и без пари. Нема лабово.

ся да го прай'м Боце - туриста и "деполитизираните" и "негъзоближещи" родни медии ? И кой ще бърше нечие насрано дупе ?:) И на кой му пука - нали се разнасяха хвалебствия за това как ще помагаме на иранците ? Смях, смях !!!!

Ако някой от ДИР-а си беше направил труда да хвърли един поглед на руската преса от ония дни, това днес нямаше да ни се поднася като "новина". Още тогава руснаците коментираха, че резултат от нашето предложение по закупката на ядрен реактор от Иран е близка към НУЛА. Но ББ, с дългия нос, нямаше да е той, ако беше казал истината пред "мат'ряла". Той винаги е смятал, че "лошият мат'рял" не заслужава да му се говори истината, просто защото е лош и не е дорасъл за това!

само можеше да размахва бухалка и да събира рекети от кварталните кръчми. Иран с бухалка и пищови не се плаши за негово съжаление. Там трябва ум и тактичност но той ги няма , слугите му също не са особено умни. Виж да му се кланят могат - това му стига.

Не е компютри, а компоти. И са ни ги върнали.

за пореден път. Иран ще купи руски реактори и екипировка / това условие влиза в договорите за строителство на всеки обект от всеки производител - да купиш всичко от него при условие че го произвежда/. А и на кого му трябва остаряла техника? Защо ми се струва че тези реактори и за Белене вече няма да станат - доста са старички вече....

В България не останаха търговци.Международната търговия е много тънка работа.Тожва хора които са министри и т. н. въобще не могат да се занимават с тези работи.Още в европейските преговори изпратиха една ученичка с бяла якичка да оправя работите на страната. Пак повтарям я има я няма 5-6 търговци на ниво,които биха могли да водят преговори.

Бойко, както зтвори проекта Белене, така пак ще го отвориш. И ще строиш като поп! Няма аз да ти плащам вредната политка! И внимавай какви ги вършиш в бъдеще да не ти фръкне кухата политическа тиква. Запрезидентския пост - забрави моментално.

Няма пазар за тока от Белене човече.

Пазар има!ама у герберасти акъл йок!кат слушкат гейропейците и краварите ще е така!!!!!!!

Каквото един глупак купи, сто акълни не могат да го продадат!!!

Хубава екскурзия се получи. Разходиха се по странство, "дзверо виде свет и светот виде дзвер"! Пак да идете да се разходите, я до Малдивите, я до Канарските острови там също може да предложите ядрения реактор от Белене за продажба ....

да опита да го продаде на марсианците там има някакъв шанс да сложат реактора в музей. Боко е желателно също да отиде и дано не се връща и той е за марсианския музей.

ТИЯ МАНГАЛИ НЕ ОСТАНА ЛИ ДА НИ ПЛАЩАТ АГНЕТА И ПИЛЕТА ОТ СОЦИАЛИСТИЧЕСКО ВРЕМЕ,ДЕТО ОНИЯ ИДИОТИ ДЕМОКРАТИТЕ ПОСТСОЦИАЛИСТИЧЕСКИ НАШИ ИМ ОПРОСТИХА?

А бе то, не са знай кой на кого има да връща? Първата магистрала "Тракия" до Пловдив по бай Тошево време беше построена с пари от иранския шах Реза Пахлави...

Ами да ги пусне бойко в Продавалника...бе.Това са боклуци...или за скрап, циганите ще ги нарежат и ще вземат някой лев и те са хора...

От коментара на тоя Салехи излиза, че нашите пичове не са обяснили, че реакторите са си чисто нови, но просто не ни трябват, както и че не са нито "втора ръка", нито пък са остарели, напротив - последно поколение са.

Нямаме реактор за да го продаваме-той още не е доставен и се намира в Русия.Иранците ще купуват от тях осем реактора и единият ще бъде този.Ние само ще го платим.

Всъщност какво са продавали - реактори или райбери?

При такива малоумни преговарящи които първо приказват после мислят, какво друго да се очаква. Да вземат парите сега от Овчаров и Димитров-които са го поръчали този допотопен реактор.

малоумнико!! Това не са реакторите на лудите крави от Уестингхаус...Които са с технологии отпреди 40 години!!

Малоумен и "допотопен" си ТИ... А реакторите са последно поколение и са правени по последните най-нови технологии...

Отвсякъде ни се подиграват и дипломатично ( а и не толкова) се гаврят с нас и управниците ни. И как не, когато пладнешки обират от банка над 4 млрд и нито пари, нито имущества са конфискувани, нито има блокирани акции на предприятия, сега ни осъдиха на 1.2 млрд за реактор + по над 300 000 лихви дневно и пак виновни и арести няма, никой вече и не споменава ''важната за националната сигурност" телекомуникационна компания, която дори не е ясно чия е, безнаказаните кражби са до безкрай. Защо и Иран да не си поиграе и подиграе с България?! България, която е равноправен член на ЕС, но пък за визите с Канада и САЩ не съвсем, че щели да изгубят едни пари другите членове на ЕС. Позорна политика и управление, която не наказва, а преговаря и се съобразява с престъпниците

Да, защото или престъпниците са еднакво или дори по-силни от властта или хипотеза 2 - престъпниците са партньори на властта. Или и 2-те. Друго разумно обяснение на беззъбото отношение на властта към мощната корупция и кражби в държавата няма и няма как да бъде обяснено. Но това не пречело според тях за приемането ни в Шенген.

Добре бре ГРОБари нещастни! Защо продавате нещо, което ни трябва на нас самите! Мръсни продажни свине!!!

Нека да ги купи Гоце, няма само хотели да купува...Щом си ги е поръчал, да плаща

Добро утро ! борисов да бе питал дали да ходи до Иран някой от нас тука-- а не куп лизачи край него от Външно-- служби посолства--- е те за 20 дена работа подготовка за екскурзията и камата екскурзия направиха реактора с оке поне 500 000 евра непродаваем

Продавааааам ядрени реактори всякакви! Евтино ви ги даваааааам!

Питам се колко ли са ни се смяли иранчаните.

само боко и некой матрЯл от екипа му са продавали реактори никой друг не се е занимавал с глупости и никой не си е помислял да купи реактор от боко, щото боко не може да го обслужи боко може само старо железо от бдж да продава

Това да не ти е да откраднеш еврофондовете и да ги сложиш в офшорни сметки ,така всеки може. Тука са Национални интереси и Висша Политика ,но ти баце си пигмей в тази област .

Българските управници станаха жертва на собствената си пропаганда. След толкова години те неуморно говореха срещу реакторите на АЕЦ "Белене", съвсем нормално е сега да имат проблеми с тяхната продажба на трети страни.

я сега си кажи кой ти даде тая "гениална" идея да се излагаш като кифладжия? Тук у нас знаем колко пара струваш, но от какъв зор трябваше да се орезилиш и навънка?

Комична ситуация да " хукнат" правителството да продава атомни реактори?? това да не е дини и пъпеши и домати ?

Огледалце, огледалце я кажи...къде не се е окъкал наш Боце? Само там, дето още не е ходил, но никога не е късно да го стори. То хъбчета и газопроводи на кого ли не черта, сега реакторчета ще продава. Но виж, не може да му се отрече, че успя да уговори нещо за продажба...в случая медец...Нерде Ямбол, нерде Стамбул...

Шапки доло пред величието на човешката глупост. Безполодността и идейната импотентност на последните няколко правителства е потресаваща. Народ отвърна лицето си от Творецът заради социалният инженеринг на строителите на Вавилон и заради греха, който му се услажда, няма никакаво бъдеще. Той получава това което иска - беззаконие и разруха.

Че то в Иран нямаше ли ембарго за внасяне на такива неща свързани с ядрената енергия.

АЕЦ Белене беше голяма гршака. Ако беше АЕЦ Бузлуджа, до сега пенсионерите да го бяха построили

Продава се нещо, което го имаш.

За мен самото спирае на строителството на АЕЦ Белене беше огромна грешка! Няма да коментирам сделката на Станишев! Не твърдя че тя е била чесна за нас! Но твърдя че имаме нужда от тези реактори! Причини за това колкото щеш, на първо време да се отървем от американизираните ТЕЦове. Малко по евтин ток. Износ на ток тук там. Да имаме свободен ресурс за развитие на индустрията... Всъщност има още един огромен фактор за който малко хора си дават сметка. 2050 в ЕС автомобили на изкопаеми горива ще са абсолютно забранени. България се е подписала на тази спогодба и също сме длъжни да я изпълним. Нещо повече Германия, Франция и Англия вече внесоха вътрешни закони съгласно които от 2030 г продажбата на такива коли ще бъде абсолютно забранена. Какво означава това? В следващите 10 години производството на 3те страни най-големи производители на автомобили в Европа ще се преориентира от изкопаеми горива към нещо друго. Дали ще са електромобили или на водородни клетки или още някоя друга фантастика - бог знае. Но това ще се случи! Към настоящия момент най-вероятно това ще е в посока електромобили. Във връзка само с ток за автомобили Германия смята да добави 3 атомни реактора до тази 30та година, Франция - 4. Правят си сметката, че техните мрежи към момента не могат да издържат населението им да мине на колите на ток. А ние нали сме умни на нас ток не ни трябва! Ние ще си караме на бензин. А на какво ще караме когато BMV, Mercedes, VW, Audi, Opel, Citroen, Reno ... спрат да правят такива коли и спрат да произвеждат части за тях? Ще трябва да минем на Лади, Волги, Газки, Вазки или каквото там реши Русия да произвежда. Русия е нефтена държава тя няма намерение да си сменя автомобилите, поне докато копае петрол. Докато за ЕС си е с един истрел 2 заека - хем се отървават от Русия като доставчик на петрол, хем и за екологията по добре!

Всяко зло за добро - нали си чувал тази приказка. Така една далавера за някои крадци и тунеядци накачени по проекта се удължава и удълбочава. Дето се казва доживотна става далаверата.

ИРАН ШАМАРОСА ГЛУПОТЕВИНИТЕ НА БОРИСОВ ЗА РЕАКТОРА. Б.Б. И СЛУГИ СИ ОСТАНАХА СЪС ЗАБРАДКИТЕ В СЕЛФИ.