Американските войници се изтеглиха от Ирак

Американската армия напусна днес на разсъмване Ирак близо девет години след като нахлу в страната и свали диктатора Саддам Хюсеин, предаде Франс прес.

Обратно в новината

Коментари - Американските войници се изтеглиха от Ирак | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Предислоциране на армии, готвят се за ново завладяване.

Банда дърти,пилиргични и изпращели идиоти,които обаче са гении в далаверите,машинациите и въобще в правенето на пари от каквото и да е.Нали в края на краищата САЩ се управляват от "илюминати",които сами си правят кризите(финансови,петролни,политически),войните,рецесиите,депресиите,за да си угодят на егото и интересите си...?

Какъв юридически имунитет!...Това са причини за пред медиите! По-добре се поинтересувайте коя е истинската причина за навлизането в Ирак - т.е. какво всъщност американците търсеха да открият там?!

В момента дискутираме истинската причина за излизането от Ирак по-рано, но нямам нищо против да чуя още една 'истинска' причина за навлизането там.

Воината стана защото Садам искаше да замени долара с еврото като международна парична единица!

В крайна сметка американците навсякъде показват вече БЕЗСИЛИЕ.Навсякъде където те се намесиха стана още по-лошо.Никъде не могат да овладеят положението. 1. В Либия започна гражданска война между десетките племена... 2. В Египет,най-много привърженици имат"Мюсюлмански братя"... 3. В ИраК на власт остават "шиитите"... а, съседен ИраН е"шиитски"...

Fashisti

човеко, не обиждай Фашистите, те са имали чест,достойнство и много таланти и след като са видяли че губят повечето от лидерите им са се самоубили, а някои от тях дори и децата са си убили преди това, за някои може да е лудост това,(всеки има право на мнение) въпроса е че са били принципни , никакви двойни стандарти! затова е съвсем нормално нация от такива хора отново да е на челно място в Европа!

Изтеглиха се като оставиха един милион трупа (и то само официално обявените). А нападнаха Ирак по фалшива информация, че там имало някакви оръжия. Значи едим милион избити заради фалшив донос. И това ако е демокрация. Ако сащ ги нападне някой в обвинение че имат оръжия и избие един милион американци какво ще последва?

Изтеглят се от Ирак и се дислоцират на йорданско-сирийската граница!

Това изтегляне е за залуда.Сенатът е гласувал около 17 милиарда долара още за войниците в Ирак.

Щото там остават още 100 000 охранители на американските нефтодобивни фирми, чийто заплати се плаща от американските данъкоплатци. Ето, в това се състоя огромната корупция и злоупотреба която върши американския политически елит с парите на данъкоплатците. Четете Наоми Клейн.

Причина за предсрочното изтегляне е отказът на Ирак да даде юридически имунитет на американските военни. Това се отнася и за военните контрактори. Смешни сте с невежеството си и евтиното си плюене.

Ама и на вас не може да се угоди. Ако стоят американците - защо стоят, ако се махат - защо се махат! Няма угодия.

Лошото е, че като се махнат ще отидат на друго място. Иначе, ако си отиваха в къщи - поздравления!

Правото да се добива нефт в Ирак се даваше и се дава от иракското правителство, а не от САЩ. Причината да няма български фирми в Ирак е проста: там се иска работа, а българските фирми в болшинството си са кухи, с назначени бизнесмени, които мислят и действат по социалистически и са научени само да въртят далавери, да крадат и перат пари, но не и да развиват истински бизнес.

Това ли ви е сега начина да прикривате следите на българската мафия в Ирак? Ти на кого ще разправяш ,че нефта на Ирак е собственост на Ирак? Само на хартия. Чети Наоми Клейн- нефтът на Ирак е собственост на фирмите на Улфович, Чейни и Буш- те добиват единствено нефт там. За да добиват българските фирми на мафията ни, трябва да вземат разрешение не от Иракското марионетно правителство, а от американците. Изтеглянето на американците и проформа. Там останаха още 100 000 охранители на американските нефтодобивни фирми, чийто заплати се плаща от американските данъкоплатци. Ето, в това се състоя огромната корупция и злоупотреба която върши американския политически елит с парите на данъкоплатците. Пак чети Наоми Крейн.

Приятел, много си наивен. Ръсиш разни зазубрени лозунги, които са ти набили в главата. Опитай се да мислиш самостоятелно, макар че това за тебе ще е много трудно !

Попитай чичо ти Гугъл за лозунгите кои са контракторите на нефта в Ирак и как са взели концесиите. Попитай го и колко десетки милиарда е станал валутният резерв на Ирак. Питай го и за други лозунги, като например кои са главните контрактори за възстановителните дейности в Ирак. Или и на теб ти говорят звездите и си получаваш информацията директно от тях. Ако искаш клишета и истински лозунги, прочети постинга от 13:59, там са клакьорите.

Хайде сега да се отправят американсите терористи към Иран. мааайка им д...

Силните на деня не са терористи, а герои! "Терористи" са тези, дето им се пънат ;)

А нашите печелбари се натискат за Афганистан да ги издържаме с нашите данъци и да им плащаме осигуровките. Айде съкращения !!!

Готвят се за Иран! Ама тяхната работа няма да стане!!!

Защо мислиш така? Разобличителя до Алексей

:) Ще спечелим на магарето петия.Ако някой ми каже коаг БГ е печелила,нещо от някъде,ще го черпя.

....Мисията струваше живота на близа 4500 американци и на над 100 хиляди иракчани.... А близо 900 000 убити цивилни иракчани след края на войната?! Естествено че няма да ги споменат защото цифрата е стряскаща дори за времето на втората световна война.

Уикилийкс дава по сведения на дипломати цифрата 9 000 ликвидирани гринговци. НО тази цифра отразява факта че всъщност общият брой гринговци в Ирах е бил около 250 000 , а се изтеглят 120 000. Това е така защото половината от тях са в Ирак под прикритие на частни охранителни фирми и така се прикриват от обществеността брой загуби, дезертирали и др.

Айде няколко седмици почивка и да се стягат за ИраН.

С кви пари, бе Владко ?

С НАПЕЧАТАНИ, с какви...

Айде ся, ти кат не знаеш на кво се крепи американската икономика, да не съм длъжен да ти обяснявам как се печатат пари без никакво покритие :)

Приключилото изтегляне на Американските войници от Ирак,означава че скоро могат да започнат ударите срещу Иран. Разобличителя