Малките и средните фирми разчитат на семейните спестявания

Малките и средните предприятия създават 90 процента от заетостта у нас, заяви на пресконференция в БТА изпълнителният директор на Института за пазарна икономика (ИПИ) Светла Костадинова.

Обратно в новината

Коментари - Малките и средните фирми разчитат на семейните спестявания | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За разлика от "икономистите" в двустайното институтче на Сорос, хората в малкия семеен бизнес нямат време да бръщолевят глупости. Те хранят семейства, а не наемат работници, и не са работодатели, щото се гърбят сами за всичко. Плащат по веднъж в годината на счетоводител и дотам.

Пълни глупости - про положение че около 1милион са заетите в държавния секор, а 1.5м - в частния е очевидно че държавата е най-големия работодател и е абсурдно да се говори че 95% от заетостта се създава от малкия и средния.

Общо служителите в държавната администрация в края на декември 2011 г. са билиоколо 96 000л Ако към тях добавим още 100 000 армия и МВР (съответно около 35000 и 65 000) стават общо около 200 000 човека.

тази светлана грам не разбира от статистика. Голяма изцепка направи с тези 90%. Не знам на кого е човек ама голям PR гаф е тази статия. за всеки с елементарни икономически познания е ясно че казаното няма ка да е вярно нито за БГ нито за друга страна по света в момента!!!

Ами те направо загробват дребните фирми, искат да ги унищожат и да стане монопол във всички сфери. Това правителство е направо вредно за българския народ - геноцид на българите, да тичат в чужбина. Направо е ужас!

Това правителство само довършва започнатото от предишните. Не се мори лесно един народ - нужни са общи усилия, политическа воля и последователни действия за период от 20-30 години!

Имам магазинче за дрехи(шест квадрата) В него има стока за около 3-4 хиляди лева.От КЗП (комисия за защита на потребителите)с директор Таня Димитрова РД Пловдив, ме глобяват 1200лв,защото имало стоки без етикети.Е а сега кажете ми как да го въртим тоя малик бизнес.

Въртенето на бизнес не е шмекеруване и крадене на поразия...

след като спряхме белене предлагам да построим тец на кипящ слой та да можем да горим такива прости анти-българи като ипи там

След като и новия министър и статистиката го отчита,дано се промени и да се обърне внимание на нас( категория дребен бизнес),в противен случай ще има да чакат за данъци и осигуровки. Като начало да се премахне практиката втора употреба.Налагат глоби за липса на съставен етикет на дрехите,но не и във Втората употреба- натискат българите към категория втора ръка хора

Абсолютно вярно! Прави впечатление, че напоследък броят на магазините за вехтории се увеличи. Аз може да износвам умалялата блуза на детето си, но чужди дрехи не купувам!

halidas

Защо?С какво илиенските парцалаци дори и като нови са по-хубави? Понякога по тези могазини се намират и много готини неща. Пък нас ако ви бие парата,можете да си пазарувате и от Милано.

Започва откриването на топлата вода. След 23г преход наи накрая се заговори за малкия и среден бизнес у нас.

Радо

България е най-тъжното място на света - в тази държава цари произвол вместо ред, мрежите на ДС продължават да си разменят постове и услуги, а за премиера се знае, че навремето е бил близък до бандитите...кажете си в такава патова ситуация как един дребен или среден търговец или предприемач ще оцелее??????

много добър материал , но за съжаление не го чете който трябва а и да го чете му е все тая големите далавери се правят с големите майната и на държавата и хората

Сега вероятно Сорос доволно потрива ръце и се хили из зад вратите на Института за пазарна икономика.

честито! значи 90% безработица!!!!!!!!!!

Е, добро утро! В 15 часа! Целта е българската икономика да няма гръбнак - затова малък, среден бизнес и земеделски стопани са пренебрегвани 22 години! Не, ами са съсипани! Най-вече, след присъединителния договор с ЕС! Сън да не видят тези, които го подписаха с такива условия!

Де да беше прав/а и малките и средни фирми да бяха само пренебрегвани! Тогава те сами щяха да се оправят. Но тях съзнателно и целенасочено ги унищожават. Те са гръбнакът на икономиката, но и в същото време, работещите в тях са и гръбнакът на гражданското общество. Затова - бой по тях посредством данъци, такси, изнудване и ограничаване от страна на държавата. А за големите ("нашите") - облекчения, финансиране, специални закони, бонуси под формата на оправяне на инфраструктурата... Абе - мътна и кървава е.

Айде да се сменим с теб ,аз да съм директор на този институт,ти да дойдеш да ми въртиш търговията.Със сигурност имам повече ценз от теб и със сигурност мога да ги бръщолевя какви ли не.За 6 месеца например.

Това дето го пишеш за "...бълДарите.." може и да е вярно. Но в случая става въпрос за българите.Там не влизат чиновници и други боклуци.

ТАзи кака или писача на статията нямат завършен 4-ти клас... 95% от фирмите не ознчава 90 % от заетите... в големи фирми работят повече от 1/3 от бълдарите... други 1/3 са държавни служители и какво стана ... ?

Какво ни пренебрегват, те направо ни разсипаха....