Анализатор: Не харчете за имоти и коли, инвестирайте

Българинът спестява цял живот, накрая изсипва спечеленото в пасиви като коли, мебели и ремонти, а това не го прави богат. Не харчете за имоти и коли, а инвестирайте, съветва анализатор.

Обратно в новината

Коментари - Анализатор: Не харчете за имоти и коли, инвестирайте | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аман от необразовани, мързеливи и зависливи хора. За да успее човек се иска много труд, знания и постоянство, но в България хората сочат с пръст успелите. Докато ни е такова мисленето нищо няма да се промени. Омръзнало ми е от мрънкащи хора, ако има много работа, мрънка че е прекалено зает, ако няма мрънка че няма. В същото време горната граница на масовия българин е ниска в насока натовареност. Амо може така лекичко да мине, да не се претовари, да не го юркат, в 18ч. вече да си е пред тях, а в 19ч. да е пред телевизора,пийвайки ракийка и коментирайки със себеподобен как има световна конспирация срещу тях.Квалифицирани, организирани и отговорни хора почти вече няма, пълни е с обяви за работа, но няма кой да заеме местата, пълно е с ниши за бизнес, но никой не му се мисли и впуска. Всели вика, ти ми дай пари и гледай какво ще направя, да ама не, не става така.Също така всеки се мята на коли, жилища и какво ли още за да покаже статус, а това че затъва финансово и няма пари в един момент да си смени маслото на колата не е важно, нали е терикат. Съжалявам ако има някой засегнат и се припознае, но това е жестоката истина, замислете се !!!

Вижда се колко е прост българина от къща и кола и неможе да види по далече от носа си.Анализатора е прав,защо не направите нещо като някъв бизнес да печелите пари всеки месец да работите за себе си,да отворите работни места, пак тогава можете да си купите къща и на Марс и да сте спокойни.Нищо не сигурно, но трябва да опиташ.Като имаш едн апартамент или къща и се лишаваш от доста неща и какво си направил голяма гордост има къща и я ремонтира всяка година. Ако имаш доходен бизнес може да си купуваш къща всяка година, ама българина е с робски манталитет нещо сигурно да го гледа всеки ден и да си прави сметка на стотинките дали може да пие едно кафе днес.Има млади хора насърчавате ги да опитат да направят нещо , живота е пред тях ,ако не успеят един път ще се научат от грешката и ще успеят следващия път А не да чакат и да си викат нищо не става .

Акъл не ща.! Пари искам!

значи продаваме имотите си и после вие ни краднете парите както беше преди години много добра идея

за 24 години огрaбихa спестявaниятa на хорaтa, изкупихa земеделскaтa земя на безценицa, и сегa водят пропаганда да сме остaнели и без жилища. Нaкрaя с ритник ще ни зaсилят към Европa,за да опрaзним териториятa.

не се косете, анализаторчето си търси балъци. Bсе пак това му е работата.

Ако сте Лумпен или Соростия на държавна трапезария , Не рабонете, лутайте пор-тести, а кат ви изритат, в Новата идете При Койчо и Койка, да се жалите, и да наемете адвоката Мекичиев Да искара в Страст брег едно тлъсто обесщетение, За нарушените ви права на бесуване и Кабинетно псуване - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - баба Тодорка, борсоф посредникна бТТВ"Трътките" ! Четете бързо, трие се до минута- две ??

трие се бързо, казваш. и слава Богу!

"Трябва да имате парите, с които да участвате"ни съветват,но от там идва проблема господин анализатор,бедният и изстрадал български народ,знае как да инвестира,особенно образованите и интелигентни хора от градовете,но ОЛИГАРСИТЕ/МУТРИТЕ/,за които работите трябва да отпуснат шанс и на тях...НО КОГА ЩЕ СТАНЕ?НЕ И СЕГА!

Ходи се пери бе ще си харча за каквото си искам!

бас държа, че т. нар. анализаторче е скоро дипломирало се келешче, или е дърт катил близък до бившата дс, търсещ балъци за поредното ограбване на народа. Hе вървиш пич.

Аз съвети не давам на никой, просто се кефя, че живея сред заблудени хора :)

Аз пък си мислех че се кефиш да гълташ!

Aко това ти е пътеводител в живота, мога само да те съжалявам. Cори, че си заобиколена от балъци, но може би това заслужаваш.

А бе "героиня на нашето време", кой ли ги научи на този мироглед...

Aз им викам да не инвестират, те пак - в западна икономика ми говорят. Когато титаник потъва , потъват и командирската кабина и луксозните ресторанти и каюти. Спасява се който може да мисли и бяга бързо. Кулите от WallStreet бяха ясен знак, но някои си мислят , че ще може да продължим постарому.

От глобализма не можеш избяга, бързомислещий, той затова е измислен.

МОЖЕ и това се опитвам да ви обясня - трябва да лишиш врага от оръжието му, как ще те обесят след като ти отказваш да си купиш въже ? Невъзможни неща не съществуват, съществуват некадърни хора.

след като на борсите големите играят сас софтуер и хардуер които варши милиони операции в секунда и от там се двият 85 процента от капиталите, какав шанс има да спечели единицата вложител???по добре да играеш в казино!!!от друга страна след като има такива финансови мошенници като сорос е трудно за другите!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

предлагам всички реститутки и сини приватизатори да се откажат от собствеността си, "тя ги прави бедни". ха ха ха

интересно , обаче 1997 год. с 2 долара заплата и две деца/за издръжка/, как хората щяха да си плащат неема напр.храната и др. АЙ СТИГА ГЛУПОСТИ, НЯМАШИ ЛИ СОБСТВЕН ПОКРИВ НАД ГЛАВАТА СИ ЗА НИКЪДЕ.ПЪК БИЛО И ЕДНА СТАИЧКА В КИРПИЧЕНА КЪЩИЧКА.

След като балона с недвижимостите се пукна поради презастрояване от червената строителна мафия и прогонване в емиграция на средната класа, задачата е да се "усвоят" и спестяванията на хората, натрупани чрез "заделяне от залъка", непотребяване и пестене на помощта от децата в чужбина. Как ? Чрез подбуждане към инвестиции във фалшиви фирми и предстояща грабителска обмяна при прехода към евро. Какво да се прави ? Децата гурбетчии да вложат спечеленото с труд и лишения в инвестиции в западна Европа с минимален риск(но не в западни банки в България).

Eдинствения изход от наложената ни колонизация е развитие на СИВА ИКОНОМИКА и пълно НЕПЛАЩАНЕ на данъци и такси, развитие на НАТУРАЛНО-СТОКОВО стопанство и връщане на жълтиците като платежно средство. Освободете се от всякакви пари , именно те са съвременното средство за КОЛОНИЗАЦИЯ !!!!

Ей това му е хубавото като живееш в страна, пълна с неграмотни хора - винаги когато си първи, печелиш много повече. След 20-30 години е възможно да ви дойде малко повече акъл в главата, да направите елементарни изчисления и да разберете как се печелят пари... но може и цял живот да си останете заблудени...

като те "таковат" първа, поне нямаш усещането, че не си се прекарала като такованите последни, нали Tанечка? прави си инвестициите първа и остави съветите си за себе си.

това със имотите че другите живеели на квартира е лъжа живял съм във сащ,и по голямата част от хората имат имоти иначе на кого са тия къщи на извън земните сигурно, нямат имоти имигрантите които са милиони,стига с тия лъжи.

Разполагам се в 360кв. м. Жилище и си ми е добре. А вие си гледайте смотаните сметки през PC-то и позволявайте на други да печелят.

жилище не се пише с главна буква. Ама то ум не може да се купи.

Е ако си като мене не ти трябва ум има кой да мисли вместо мен аз си гледам кефа.

Между другото явно Жилището ти е някоя смотана панелка в Люлин.

Я па тоя. Сигурно си ходиш на екскурзия във втория хол. А аз - бодвам някъде върху глобуса, мятам се наколата или самолета и отивам.

Разбира се, че анализаторът е абсолютно прав. И приказките, че в България не било така, че не може и няма в какво да се инвестира, и че населението се разхожда гладно по улиците и се чуди какво да вечеря, няма нищо общо с действителността. Всъщност, това са само оправдания на собствения мързел и неинициативност. А мечтата да си купиш кола, по-хубава от тази на комшията, си е заложена от социализма насам. Затова всички улици са пълни с автомобили, няма къде да се паркира, карат бензин и дизел от 2,60, а плачат, че са гладни. Още малко, и ще повярвам. На тези, които не искат да инвестират в собствен бизнес. Че ще си останат винаги аутсайдери с коли на по 10 години и панелки от времето на соца.

Мечо-Бух по го бива.

Какви покупка на бизнес в България при положение че всичко се руши от 20години това са пълни глупости .Правил съм много опити но уви Това са глупави писания Този който е писал това да напише колко е стал богат ,като е толкова отворен

Просто е! Регистрираш фирма за ремонт на улици, предлагаш на кметовете на София, Пловдив и Варна. Ремонтираш ги и ето те милионер. Да не забравиш - и кметовете трябва да станат такива.

Да инвестираш по време на криза ??? И бабите на село знаят, че това е най-голямата глупост. Нали помните "Lehman Brothers " и къде отидоха парите на инвеститорите. Българина не е вчерашен и не се лови на тоя к.р От древни времена използва най-правилната и изпитана схема - по време на войни и кризи българина обръща всички книжни и железни пари в сребърни и златни, защото е знаел, че хиляди години преди са били вървежни и хиляди след ще бъдат. Мечтата на политиците е всички да си продадем къщите и да си пуснем парите, а те отгоре чрез банки и други измамни институции само да гребат каймака.

Откак се "перестроиха" преди 24год. комунофеодалите се опитват да ни убедят, че Родината, която присвоиха, се управлява по модерен капиталистически начин- има ООД-та, банки, холдинги, дори борса. По същество, обаче, "управлението" им беше: дава ни се напр.завод, разфасоваме го, скрап, парцели, източване, а остатъка се продава на чужденци, които та го довършат, ликвидирайки и работните места. Акции ?! Да, но не и от вашите пръстени от червени фирми, менте като всичко останало, свързано с вас!

Броя си милионите в Биткойни и ми е през... Даже си купих и сносно имотче

КУПУВЯМ: акции на фирма за памперси 2-ра употреба!СПЕШНО! какта и на такава за червени БАСТУНИ!:)))

Г-н Блудожжероос, Предлагам ти ДЕЛИКАТЕСИ ВТОРА УПОТРЕБА-охладени МЕЗЕТО НА ТВОЯ РОД ! Происход: Соростийски - - - - - - - - - - - - - - - - - - - баба Тодорка, борсов посредник, бТТВ"Трътките"

Голям укор срещу българина.Как може той да има жилище в сравнение с европееца ,трябва веднага да се отървем от тези жилища и да заживеем под наем като истински европейци.Ние направо сме си милионери с тези вложени пари в съборетини.От кога жилищата ни струват нещо,дори не могат да се продадат на разумни цени.Всички живеем в старите социалистически панелки ,които не струват нищо.

Написаното е абсолютно вярно! За Германия. За мафиотска държава като България си е призив да си хвърляме парите на вятъра.

Страшен съвет. Изключително полезна новина. Можеше да завършат с още едно клише напр. "мислете позитивно". А тая работа, четете в интернет и се научете как и какво ще коментирам така - ако става дума за порно си прав, за по сериозни неща аз не ги намирам много из интернет...

инвестираите при барни мадофф-тои ще ви помогне да олекнете *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

БЕ ТОЯ НОРМАЛЕ ЛИ Е

Не!

Седнете, помислете какво можете, направете си някакъв бизнес, може да е дребен, но правете нещо, реализирайте си талантите. Тогава няма да питате какво и защо, а ще имате и сами представа. Инвестирайте в собствен бизнес, това е най-доброто, според мен.

А да си виждал статистиката за малкия и среден бизнес от последните години? Защо да се влагат средства в нещо, което държавата, при съдействието на големите монополни картели (или обратното) в скоро време ще ликвидира?

аз знам всички причини, поради които няма как да стане. Обаче те не ме интересуват. Мен ме интересува единствената причина, поради която ще стане. Намирам я, и го правя. Това е начинът да стане.

Да де, но за това се иска акъл ... и "топки".

Тоа да оди да се гръмне. Убави са му предложенията ама си остават на книга. В действителност тия от Уолстриит само такива като нас чакат че да ни извъртят и приберат парите. Друго си е, дори и супер закъсал, да има къде да се прибереш и поне да не се притесняваш че утре ще спиш по подлезите на -10, на пейка в централна гара и т.н.

и на пейка на централна гара няма да можеш да спиш, гарата е заключена от 23 вечерта до 5 сутринта :)

За да инвестираш в нещо, трябва да има КАКВО да инвестираш, ако не са наясно господата от Европа-та, да им го напомня!

Ако не си наясно КАК да инвестираш, каквото и да инвестираш ще ти стане загуба!

И това е вярно, просто искам да кажа, че болшинството българи едва оцеляват физически, па камо ли и за инвестиции да мислят!

А този е агент на Фондовата борса. Дайте една статистика тогава колко е средно аритметично печалбата на всички играли на борсата - Да не се окаже че сте на минус там - ха ха ха ...

Няма шанс масовата публика да го стопи. Както някой отбеляза - в книгите на Робърт Кийосаки е много точно и ясно описано, но въпреки това хората продължават да трупат пасиви - къща, кола, смартфон, кредит, заем. Няма капка инвестиране. Защо го правят? Психика!

Не е психика, а реален опит. Още в първите дни на демокрацията, в търговския закон имаше забрана за притежаване на повече от 20% от капитала на АД. Т.е. трябваха минимум 5 собственици. Е, тази забрана никога не беше спазвана, а после тихомълком изчезна от закона. При положение, че няма никакъв законов механизъм да се гарантира инвестицията или да се повлияе на управлението, при разпределянето на печалбата, няма как да работи капиталовия пазар. А пък Вие си четете книжки и си стройте въздушни замъци...

в тая скапана дарзава докато не се махнат олигарсите и комунистите каква инвестизия? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Аха! Инвестирай! Ама какво? Хората изнемогват, нямат хляб с какво да си купят...инвестират само в образованието на децата си, ако изобщо могат... И, дори и някой да е спестил някой лев да инвестира - ама в какво? И как, като на втория ден ще дойде някой от "големите" да му покаже къде му е мястото... А и с това окрупняване на търговията, и тази мъничка възможност отива по дяволите! Единственият положителен съвет, може би, би бил - инвестирайте ... в еднопосочен самолетен билет! Ама към далечна дестинация ...

Марянчо. Ного сам навита дя фърла една пенция и да инветрирам В производство на "Акосоари" за портести и за съвокуплации Имам предвид такива неща като "Кръф" да си турнеш там, Дето трябва, или пластмасова "Рана" на глава да лепнеш И да завиеш, като бита и изнасилена Соростия, Та да та поканат, първо Койчо и Койка в Новата, После и по другите Тивита да ходиш да ривеш , И хубави парички да си искараш. А ? Коши кайш, Марянчо ?? - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - баба Тодорка, инвистецьонен посредник към бТТВ"Трътките"

Искрено ме разсмя с последното :)))

собствено жилище ,то е ясно,и описано в международната политика,че условия за здраве са образование,труд,приходи,дом... БЕЗ ЖИЛИЩЕ НЕ МОЖЕ ДА ИМА ЗДРАВЕ И ЖИВОТ ! ЗАТОВА ТРЯБВА ДА ИМА ЖИЛИЩНА ПОЛИТИКА НА ДЪРЖАВАТА И ПРАВИТЕЛСТВОТО ! Дори и да се пише статистически ,че българинът е на челно място по собствено жилище ,ТО ИМЕННО ТУК ЖИЛИЩНАТА КРИЗА Е НАЙ-ГОЛЯМА -ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ДЕСЕТИЛЕТИЯ ПРЕДИМНО БЕЗРАБОТНИТЕ РОМИ СЕ УСТРОЙВАХА СЪС ЖИЛИЩЕ ,тъй като това бе приориретет на бг политиката ,и освен програмите за жилища на ромите ,САМИТЕ БЕЗРАБОТНИ РОМИ СТРОЯТ НЕЗАКОННО ЖИЛИЩА С КРАДЕНИ СРЕДСТВА И НА ЧУЖДИ ПАРЦЕЛИ, А ДРУГИ СЕ САМОНАСТАНЯВАТ В ЖИЛИЩА НА БЪЛГАРИТЕ,така че именно българите нямат функционален дом и сигурност ,дори да са човешки актив с образование и квалификации ,за тях именно няма грижа за служебно жилище,няма грижа за реализация с работа или защита от посегателствата на престъпници в контекста на битов терор /ромите гонят с насилие българите или към емиграция,или в гроба,или на улицата като клошари/...ИМАМЕ МНОГО ХОРА,КОИТО СА ПАСИВИ -ТОВА СА ОНЕЗИ,КОИТО СА МАЛОГРАМОТНИ И АГРЕСИВНИ ,НАПР РОМИТЕ -МНОГО СЕ РАЗМНОЖАВАТ ,МНОГО КОНСУМИРАТ ,НО БЕЗ ВЪЗВРАЩАЕМОСТ КЪМ ДОНОРИТЕ ,КОИТО ОБЕДНЯВАТ ОТ ТАЗИ ЕКСПЛОАТАЦИЯ .РОМИТЕ РАНО НАПУСКАТ УЧИЛИЩЕ,ЗА ДА ПОЧНАТ ДА ЕКСПЛОАТИРАТ ОСТАНАЛИТЕ ЦЯЛ ЖИВОТ -БЕЗКРАЙНО ИСКАТ ПОМОЩИ ЗА ВСИЧКО ,ДОРИ И ДА СЕ ОБРАЗОВАТ ,ТОВА СА НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 10% ,И ДОРИ И ТЕ КРАДАТ ТОК,ИСКАТ ДА КРАДАТ ОТ КЪМ 80% ПАРИТЕ ОТ ПОРЪЧКИ ОБЩЕСТВЕНИТЕ И НЕ ВРЪЩАТ ОТКРАДНАТОТО .НЯМА ПРАВОСЪДИЕ И ДЕМОКРАЦИЯ

Браво бе АНАЛ...ИЗАТОРЕ ;-) Значи АКТИВ е ДА СИ СЪБУЕШ ГАЩИТЕ И ДА ТЕ НАЕ.....ЪТ КАТО ОСТАНЕШ СЛЕД ТОВА ГОЛ КАТО ПУШКА, А пък ПАСИВ е ДА ИМАШ ПОКРИВ НАД ГЛАВАТА И ВСЕ ПАК НЯКОЯ СТОТИНКА ЗА ДА СИ КУПИШ ПОНЕ ХЛЯБ. Да прав си АНАЛ...ИЗАТОРЕ с ТВОЙТЕ АКТИВИ по лесно се КРАДЕ ;-) Неправилна инвестиция... ха сега да видим.

това е за олигарсите не се връзвайте С средна заплата от 400 нищо не става

Хората които купуват най-много оръжие при нас в САЩ са във възрастовата група между 45 и 55 години ...Интересно е че хората който купуват най-много злато са в същата възрастова група .... :))))) ...

сакън, не сега точно! тези дни се случи и аз да се занимавам с покупкопродажби на бетон + тухли. трудно проумявам как е възможно в 21-и век да има същества, които да живеят в дрипи и в същото време да прекарват живота си в робство на няколко кубика грозна пещера но явно "традицията си е традиция", а същества дал Бог... иначе, той мариян е боковист, комунист, атакист, депесар, лъжец и крадец, не го слушайте ! важното е да е твоята тухла, с онази на раменете няма как да стане но пък наоколо можеш да си подредиш няколко по-полезни и да им казваш "дом", може и на изплащане...

голям финансов специалист.Статията е пълна с мъдрости,които никога не трябва да се забравят.

Изглежда, че въпросният анализатор е прочел няколко книги на Робърт Кийосаки, в което няма нищо лошо. Напротив! Но не рзбирам защо парадира толкова силно с този факт... А дали обикновеният читател ще разбере посланието му, което прилича повече на себеизтъкване, отколкото на съвет или анализ за инвестиционни навици. Не съм сигурен, че ще бъде правилно разбран от мнозинството читатели, тъй като и той самият не е наясно с месната политика на спестявания и инвестиране, а очевидно говори наизуст :) А това, което ме разби: "...Актив обаче не е да купите акции точно преди срив на пазара..." Нека да не забравя, че и Рубини ПОЗНА само веднъж настъпването на кризата, а от 2008 насетне говори само измишльотини! Човече, щом сте толкова голям философ, пардон, анализатор, моля ви, кажете ми кога ще настъпи следващата криза или кога ще излезем от настоящата, за да не изгубя парите си!!! ;)

Типичен платен "анализ". Нещата са много сложни, не казвам трудни, за разбиране - просто има много особености, които е добре да се имат предвид. Ще се опитам да ви въведа в темата, като щипна от тук от там: - Опити за смъкване на цените на имотите има, правят се постоянно, дори бих казал, че си имат не малък успех; - Между инвестиция в имот и кола има толкова разлики, че то прилики май хич няма; - Инвестициите между различните видове имоти, локации и мотивации също имат повече разлики, отколкото прилики. - В момента РЕАЛНИЯ пазар е таклъв - предложите ли неще прилично на цена близка до препоръчваната от "експерти", то моментално се купува. Мераклии за ниските цени - бол, вкл и чужденци. А този юнак тука каканиже за още по ниски цени, може би за 10 000 $ за апартамент в София, знам ли. Е Ако някой от вас продава да оставя един номер?

"България е в челото на Европа по притежаване на лично жилище и това директно показва причината да сме бедни. Любовта по инвестицията в жилища е тежък воденичен камък за нас." Отдавна собствените жилища са трън в нечии очи. Прилапаха спестяванията, а сега точат зъби и за домовете ни.

Сега правят земетръсна карта на страната!Подготвят и издаването на технически паспорт за всяко жилище!В него ще се отбелязва пригодност колко е старо надежност и тн.След това идва ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО ЗАСТРАХОВАНЕ!Плюс Меркел отдавна натиска за вдигане на данъците на имотите!Познай кой ще спечели и кой ще загуби!Ще го докарат като колите и горивата!СКЪПОТИЯ!От там неизгодни продажби и под наем и цели квартали собственост на банката и разни хиени с много пари!Работиш и плащаш наем не работиш пееш олеле!