Германска фирма предпочела България пред Сърбия

Сериозна германска компания от автомобилната индустрия е предпочела да инвестира в България, вместо в Сърбия.

Обратно в новината

Коментари - Германска фирма предпочела България пред Сърбия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ти си българин - а сега с новтоо ти A-Udi RS8 да им покажеш шо е работна . ние те чакаме с нетърпънието . до тогава . българче на баира .

да не е audi rs 8 . макар че пиститите такика . иначе , под немската ко-фонгирация да встъпете , право прависимо , от Цюрих . въпреки всичко , да е едно RS8

първите 2 години всичко ще е мед и другото . после 3-та година ще си помисли , защо да не е по-широко, -вече . ще го направи , по-широк , по-вече . ще е Курц , местен. на 5-та година вече всички познават курц. така че : тръгва ли се или още веднъж обратното курц си търси ли ? сега , курца , немеца , той си мисли че щом тук тогава .... докато курцовете , местните , околните села си мислят съвсем другото . а най-после , както винаги си е било в кратката българската енциклопедията на народите се спъдва какво ? Курц има среща с Андрешкият бирник . а кои тогава куц , кои тогава каруцата - май , нито Курц ще каже , нито бирник да напомни .

гаргите и старо куче . става въпрос за това , дали РБ е един от вройните "ХОТСПОТИ" , както за въоръжаване , така и за кадри-изпълнители , сиреч тренирани до дупката наемници за определена работа-опасна , или пак , друг контекст "еничари" . моля , четете не на наемнизки език , а на български . Съответно придържливост към тематика - нито по-малко , нито повечко , нали ?

Ще инвестираме у вас, само че трябва да ни дадете малко пари.

1. липса на лустация 2. търговия с непълнолетни 3. в градове като Стокхолм се водят войни от местната полиция с въоръжени военизирани непълнолетни групировки .

не , балканските държави и сега бисърчето , виенското "шлагоберс" на късо кафе : оръжията , воената част , производство откъде , както и снабдяване с амуниция откъде ? чак до спец-

ако Брюксел би имало възможност да си инценсенира един държавен военичиски преврат в собстевната си кауза , още утре щели да се разсъмнем под флага на свездичките вместо трибагерница . а също не така ? абе какви или не почти музеални експонати посъществуват на българската полит сценарията ? така че , Брюксел няма както викат в Америка GUTS , хъс както се казват тук , в гащите си . така че , въпрос се препраща изцяло или към тлеещото , илил към Американците с военни бази в Ма"ц"едония , или към Баба Меца , или най-после и при това най не ясно : самите ние . а при достигната лустрация както и обичаната от всякъде демокрация на Балканите , щом става въпрос за изхода последен , лека нощ , бртя .

ел. двигатели от де др. Банев нали съсипа завода ???

ако има цялото само имуществен характър , май , да се съдят . но въпросителната не е до там , защото clearance например не се интересова от въпросите като неплатена сметка ток . в РБ , всеизвестна , не е тайна , търговия с хора , при това непълнолетните , май , абе , какво да се каже ? а сега голямата предпоставка : че е нямало това по добрите стари времена , когато всичко си е било както на всеки километър с Стефан , както съучастието Бай Ганьо . Нали , всичко си е рожба на омразената до кокал демократизация , и колкото по-скоро , толкова по-добре . Чаша недекларирана Ракия , тройна , на-горе и ачот !

без българска лустрация , въпреки минали вече десетолетия , мога ли аз като ръководител безспорно да се надеждявам че полученият clearance от българската страна например за един значителен деск-дйлър или един оценител в големи суми засягащи take-over ще е толкова безупречно , както изглежда на пръв ... нали , казвам се Гинке и съм от Пазарджик ...

Този ''отчетник" защо мълчи, че БМВ ще инвестира милиарди в Сърбия и са предпочели тях, а не "стабилността" на България? Колкото и да се напъват нямат и грам идея как с нищоправенето по вътрешните ни проблеми отвращават инвеститори, а некадърното представяне по откровените им политически екскурзии обрича страната на бедност.

там се знае кое кое е . докато от РБ , какво се знае , освен че има богато византийско минало ?

нещата : терорист , цеционист , политически заклет противогонист съм например на евро-съюз . ми притичат на помощ за моите идеи едни български , сили , хора , логистика . предвид нетранспарентността на комунистически минало , какво би трябвало да обмисля , да интегрирам като фактор-вариант в моите така нататък планове ли ? и : ето - висе-верса , отговор към въпрос бегом ли хващат чужди капитали пътеки извън вместо вътре българия ? нека да сме наясно : скрита кому-диктатура из скрин няма да доведе манго от запад . освен това , както известно : braindrain .

от редовитите рзстрели след гонка на българо-гръцка-турска граница са до днешен ните осъждани , нито обсъждани , а даже всеки участвал в послетък хранене на свинете в граничното поделението с труповете на разстеляните врагове на комунизма си не помни . въпреки документи-менти -ментализация българском 10.ноември 1989 . при такава обстановка , какво от германската страна да се очаква освен да произвеждат скрижом насъгласеното с братушките ремонтни части за въоръжен комплекс ГДР ? нали : стрелим , и това без намеса на прокуратурата . съответно : -та -та -та ! тиралала !

какво да се очаква от фактът немска патентова група поризвежда лиценсово в РБ? най-вероятно произвеждат немската "ИГЛА" по линията на патенти заимствени от ГДР . щом населението е хем против евро-съюз , хем или про-руски или про-турско , при това няма работна ръка нито за просто нито за сложно , какво да се очаква в един така наречен десет годишен план ли ? All-Inklusif : Британците разпокъсват Брюксел , Тръмп разпокасва както стаирят GATT така и WTO . Кримското ембарго прече на всякакво разумно търговско развитие . Но , другата страна , което много по-много се излага заради кримското да не си привлича сирийското. И така . Да чуем Принц-Трифонов , всяка вечер , както и след обедно. Да се вдъхновим : атаката ! Да не пропуснем печалбата от външна държавническа обединена сила комунистическа търговия с илачии , за сметка пропуснати ДДС прочее всички ни : ВОЛЯ . Да гласуваме доверието не на Гинке , а на шефът ! А , могут бит най-важното : и в северна корея обичат вкус на българската люта чушка .

беззаконияе , нехаберие , царуване-господстване на групировки ли ? немците да си произвеждат детайлите за калаш , за миг-самолет , за стрелба , но каквото да не се очаква : "инцентив" за нещо по-различно . така че , тъп-бункър дава гранатомет , тъп-хунгър храни гранатомет , това е флейтата , танцуваща .

германски инвеститори сас "заплащане"250 е на месец гот а? или гут

солен бут "мюркъл" в немската верига за хранене на населението - това е отговът най-точният към въпроса ! като бисърчето от-горе , шлаг-обърсс както се нарича на виенски в техните кафенета : немската банка владееща почти целия външен държавен дълг на така нареченият правен международен субект на вземане-давене Република Булгария. Ачот !

ВБА

Държавата трябва да прави така, както прави Китай, който задължително има участие във всяка една чужда фирма иначе няма бизнес. Държавата трябва да контролира заплащането на чуждите фирми, като МРЗ и СРЗ не трябва да е по малка от 2/3 в страната, която се явява, като инвеститор. Освен това тези пишман инвеститори източват печалбата, а в почти всички случаи и бюджета. Такива инвеститори, които нямат дългосрочни планове и реинвестиции не трябва да се допускат в страната или условията на държавата ни трябва да са добре мотивирани за повишаване стандарта на населението, защото сега е точно обратното.... източват всякакви ресурси под всякаква форма, а държавата спи, защото няма съответните критерии за инвестиции. Управляващите ни живеят, и мислят в миналото и само принуждават младите, и кадърни хора да емигрират за по добър живот за тях и техните семейства. Страната ни се очертава, че освен да нямаме млади и кадърни добре платени кадри, ще останат ромите, които, никъде не ги искат и пенсионерите поради невъзможност да се реализират поради възраст. В скоро време, ще почнем да внасяме работници, но те, ще искат заплащане, като другите развити страни или и те, ще напускат страната ни в посока Запад за едно нормално заплащане при равна производителност на труда....Всичко опира до ученето, внедряване на иновации, заслужено заплащане, и реализация след завършване на средно и висше образование.....Гола вода са всички управляващи след прехода в отношение задържането на кадърните кадри и тяхното възпроизводство, още от средното специално образование, ако го има. Затова, корупцията е толкова голяма, защото няма съответното заплащане и тези във властта са наясно, че ако не се облагодетелстват, докато са във нея след това и за тях няма сносен живот. Затова грабят с пълни шепи от къде ли не, а народа се гърчи в конвулсии за едното парче хляб...

Германия, Китай, Япония, Корея, САЩ... и нито дума за рушняшките технологични достижения в сферата на одеколона и ацетона...

Естествено, че ще предпочетат България. Все пак, повечето полуфабрикати и чарколяци ги купуват от Турция.

Е нали се радвате на китайските отпадъци бе, лумпен. Какво се мръщите на турските.

Ако са някои с мисленето на "Луфтханза техникс" по-добре да не идват!

това е добро новина, стига да не е поредната измислица, за успокоение на народа, но...не само в големите градове, а и в смесени региони, за което искрено ще им благодарим, но надали, много народа е лъган и вече не ви вярва за нищо, а и дир-а, пик-а и др. вестници нека пишат, за коя партия работят, мисля, че е ясно поне за нас тук четящите и пишещите без цент лев или казано не платени тролове техни. ГЕРМАНСКИТЕ ФИРМИ СА СТРИКТНИ, ВСИЧКО Е С ТОЧНОСТ ПРИ ТЯХ, ДОКАТО НЯМА ДА ЦИТИРАМ КОИ, ще се обидят веднага, както казват малцинствата и те: изцеждат те като лимон и те пускат по живо по здраво да си ходиш, а за пари като им кажеш, и започват--знаете ли навремето гл.счетоводителка, а в съюза, вие 150 , а там получават 75 лева български , 1/1 шивашка фирма, и от там пенсии след 1999 до ден днешен надолу, а и много в сивата икономика, пълен хаос е навсякъде, и на запад и в бг, не са осигурени, а и някои след 1984, 1989 не бяха родени, а сега са без трудов стаж, без здравни осигуровки, но нали техните всеки ден си показват жените, децата с отличните дипломи, а те милите .... няма смисъл да коментираме, колко зле бяха в смесен регион завършващи 12 и V б курс, Наздраве със студена вода, до там ни докараха всички партии до ден днешен, само комуниста трябва да яде, само той трябва да притежава по няколко жилища в различни градове, само той трябва да ходи на Черно и Бяло море(въпреки че костите на дедите ни са някъде кра гръцко, но първи те отидоха..), само те трябва да обикалят европата и да ни разказват с наши пари, с пари на данъкоплатците, а някои от 1999 у дома, болни, страдащи и не лекуващи, добре че човека е като камък и издържа на всичко, не всички де, някои си отидоха много млади, но нейсе, важно е те комунистите от всички партии да са добре, а всички останали ние можем и с два лева на ден,

Европейските българи -гербери работят без сън, без покой за да хрантутят червените тахтаби - джендъри на лъжкинята,който крадат от родината си и носят у матушката им! За тази измет трябва вагонетки и тарги ,а не нови евроавтомобили!

Ясно, ще правим дръжката за стъклото за лявата задна врата.

дръжка по дръжка, кола става.

stan_posta@

Така е. После ти предлагат колата за 20,000 евра. Няма кой да я купи. Чакаш 10 г. и я купуваш, вече одрипавяла. Достойни сме да ги правим, но сме недостойни да ги караме нови. Робия.

Като им пишем софтуера, защо да не им правим и дръжките ?

То остава и Сърбия (която не е в ЕС) да е предпочитана пред Боколандия и направо трябва да я закриваме тази държава.

"Германска фирма предпочела България пред Сърбия" И след три до пет години ще се изнесат в Сърбия!

Сърбите може и да правят нещо, докато ние дращим по форумите.

Пак плащат повече от спонсорите на Корнелия ! Ковачки дето иска да купи ЧЕЗ , дава по 600-700 лева на миньорите , да бъхтят под земята , и да ги мори силикозата !

Тази немска фирма като ще идва в България, ще си доведе ли и работници? Защото тука се поизчерпаха хората, а за квалифицирани изобщо не говоря!

причината е "по-евтина работна ръка". освен това от доста време има такава инвестиция - ако е за същата фирма, информацията е повече от овехтяла.

Защо да се заблуждаваме. С това може и да ги привлечем. Ако можеш организирай производство и докарай германци да ти работят. Тогава се фукай колко си тежък. Засега си на гол тумбак ....

оу, ти си организирал производство и си привлякъл германци да ти работят за без пари? поздравления. Да не пишеш фантастика случайно? Аз просто констатирах нещо просто - всички търсят по-евтина работна ръка. А ти ми се лепиш, предлагаш ми да организирам производство и с това, че ще плащам по-ниски заплати от германските да привлека германци да ми работят? я се прочети, смехурко...

Първо ще инвестират 10 милиона, а след това ще осъдят държавата на 500-600 милиона в някой арбитражен съд, за загуби поради промяна на български закони. Както прави ЧЕЗ в момента.

Въпросната фирма,ако е същата,сглобява панели за климатици в Божурище.Три сменна работа,непрекъснато прав,710 лв бруто!!!!За това сме им нужни!Останалото са платени соросоидни брътвежи!

бях там на интервю, ми казаха същата цифра. Аз ги попитах: - Това е на седмица, нали! Те казаха: - А! НЕ,не, на месец! При което аз си излязох, и с това приключих с тази "германска" фирма. Там където покълне българският мениджмънт, няма добри заплати.

На толкова ни оценяват. А ние можем да си мислим каквото си искаме.

Важното е, кой ще гепи комисионните?

Който разбира малко от икономика знае че такива инвеститори не помагат на икономиката и са дори вредни.Защо?Защото това не са стабилни и дълготрайни инвеститори със сериозни инвестиционни намерения.Идват вдигат едно две халета вкарват машините от чужбина и наемат хора за по 600 лв които вършат нискоквалифицира труд примерно завиват болчета или разпределят различни части от поточната линия.Икономически ефект почти 0, но най-лошото е че такива инвеститори (както в случая) когато стандарта в дадената държава примерно Бенин, Шри Ланка или в случая Сърбия се вдигне местят веднага производството в по-бедна където плащат по-малко заплати и зарязват така наречената инвестиция която се изразява в 1-2 халета или 5-10 милиона евро.Оставят хората без работа и създават тежест на държавата с обезщетения за безработица.

Тъй като сме големи философи, чехите дръпнаха здраво.

jingiby

Заводите на "Застава" в Сърбия са изкупени от ФИАТ и там от години се произвежда Фиат-500. Освен това те произвеждат за вътрешния пазар местни марки автобуси, камиони, микробуси, тролейбуси, трактори и др. Ние не произвеждаме в завършен вид, нито едно от изброените по-горе превозни средства...

Когато "Застава" изнасяха коли за САЩ!!!, българите чакаха по 10 години за москвич.

Да си кажем Истината - Закона Гласуван от ГЕРБ гарантира Инвестициите в България - това е 8 годишен гратисен период без Данъци за Местните Общини и Държавата , дори Кауфланд не плащаше и ток , той се поемаше от Държавата . За това започнаха да фалират или да се препродават големи вериги Супермаркети и Строителни Маркети в България .Това се нарича Източване на Бюджета формиран от Данъци .

Затова ли при нас никой не инвестираша в България и заплатие баха по 250лв?

Причината е очевидно липсата на мита за ЕС. А не че сме нещо свръх.

Ако Сърбия продължи да се ослушва, като гърмян заек от НАТО и се опитва да седи на два стола ...много ясно, че няма да привлече инвеститор при положение че има мита в търговията с ЕС и другите. и е твърде малък пазар. Трябва час по-скоро да избере Евразииският съюз на свободните народи и тогава заради доброто си разположение в центъра на Европа всички Европейски фирми ще се надпреварват да откриват производства там ,защото ще изнасят свободно за огромният пазар на Евразииският съюз от Беларус до Владивосток и от Северния океан до планините на Таджикистан ! Иначе тези немци тук идват за евтиния робски труд и продукцията им ще е за Еврогейския пазар ..

Не е зле германския бизнес да започне да изкарва производството си към Източна Европа,и хората да и работят по родните места,а не в Германия. Все пак нали всички сме част от Четвъртия райх,и не трябва едни райони да произвеждат ,просперират,и плащат добре,а други не.

Че то и сега има германски автомобилни произведители в България.В Русе има едни произвеждат заключващи системи за Фолксваген и БМВ.Дават към 500 лв заплата и хората са се видели в пари от тая велика немска инвестиция.А защо не се сещате че причината може да е че тук ще плащат 500 лв а даже и в Сърбия няма да намерят работна ръка за по-малко от 1000.

Никой не дава 500лв месечна заплата. Инвеститора разсъдава така: Проверява колко струва първоначалната инвестизция, дали в близост има магистала или поне нормален път и колко е нивото на безработица и средната заплата в регина. Откъде да знае германеца че нашенеца или работи, носе води безаботен или получава по документи 650 лв, а реално взима 1000.

Явно не знаеш как е в Сърбия. Като при нас, за какви 1000 лв. за бачкатор на конвеер пишеш?

тия от немската фирма са направили много сериозна грешка,ама като изкарат няколко години тук ще им стане ясно .

Хайде,Живко!!По-бързо давай индустриалната зона на Стара Загора!!Да се поразвие малко района!В центъра на България е-ще има за всички!!

благодаря на германците но стига с тая софия ,защо да не е в североисточна или северо западна балгария тоя завод. и там хора живеят и безработни бол.после се чудите защо цяла балгария се изсипа в софия.

В София има пазар на труда. Опитваха в слабо населени райони, но на българина не му се работи. Иска да му се даде. Тежко наследство.

Наред с фотоволтаиката, електромобилостроенето е най-перспективният отрасъл от инвестиционна гледна точка. Държавата трябва да поеме 100% от обучението и работните заплати за 2-3 години напред на новонаетите работници! Аз лично съм се специализирал в инвестициите в производството на амбреажи. В България има много добри условия за производство на долни, леви педали, известни на народонаселението в разговорния език, като съединители.

да изгоним всички инвеститори освен руските

Честито на всички Българи. Сероизните компании оцениха достиженията на България. Нека не се посрамим и докажем традиционната българска трудолюбивост.

Така ги оцениха, че чуждите инвестиции намаляват с всяка изминала година, а на тяхно място идат мастити инвеститори като гинчето...

Червен чугун!

И за да се съгласи някой да инвестира в БГ, държавата му обещава безплатни работници, на които всички данъкоплатци ще изплащат заплатите.

Намалява крденото ДДС което се връща у нас като инвестиции от офшорни копании.

традиционното бг трудолюбие ,ха,ха,ха каква смешка, ти кой видя да се труди,70% от населението мечтае да седи на бюро и да си чеше гениталите.

постижения, Маноле? Достижения е на руски.

Преди 1989 г. България беше водеща в производството на електрически автомобили /електрокари/ и акумулатори за тях. Оттам до производството на електрически леки коли беше една крачка, но вместо към развитие, предпочетохме да направим крачка към пропастта.

И телефони правихме. Едни огромни с шайби. На крачка бяхме от това да станем лидери в производството на смартфони :) :) :) Абе откъде ви намират с толкова малък умствен багаж?

За производството на електрокари и акумулатори в България преди 1989 г. има предостатъчно информация в интернет. /Мотокарите не ги споменавам, защото са извън темата/. Трябва само да можеш и да искаш да четеш.

Преди 40 години и американските мобифони тежаха по 1 кг.

Ми и баща ти такъв те е направил - тъп и с голяма глава. На крачка беше да направи някой компютърен гении, но накрая се задоволи с тебе. Въпреки това не те засили в някой дом а те отгледа. Въпреки че, като ти гледам умствения багаж е сбъркал...

Подобна фирма и в момента има в Пазарджик, какво мислите, че произвеждат? Електрониката, двигатели, ГПС-и? Нищо подобно - подкормилните пластмасови кутии.

То има една немска фирма - KOSTAL в Пазарджик и там плащат около 600лв. Бойко на откриването се възмутил че докарал бил Германския инвеститор, а нямало желаещи местни бачкатори!

Колко ще съжаляват, като разберат, че трудно ще намерят работници да не говорим за грамотни и квалифицирани.... Колко ще съжаляват, като се сблъскат челно с държавната администрация... Колко ще съжаляват, като се сблъскат с политическата корупция...

Живееш в паралелна Вселена, в която Нинова е Премиер на България.

Повярвай ми сериозно си объркан. Като изключим политическите пристрастия /да не говорим, че не съм фен на другарите/, гарантирам ти, че освен София, Пловдив и Варна никъде няма желаещи да работят. Бюрата по труда са пълни с хора без трудови навици, без реална квалификация и без образование. Знаеш ли защо няма заводи в Северозападнала България? Не само защото няма пътища! Там вече живеят само цигани. Ако излезеш извън София, ще разбереш, че реалността не е тази, която ти я представят по телевизията /журналисти с по 15 000лв. заплата/.

Благодаря на германците и дано ние оправдаем доверието им.