Инцидент от мащабите на Хитрино е дебнел на "Цариградско шосе"

Няма опасност от взрив около бензиностанцията на булеварда, в късния следобед окончателно ще бъде отстранен рискът, съобщи комисар Тошко Бързилов

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Статията, с описаното неграмотно конструиране на резервоара, показва колко прост народ сме. Защо? Защото от 30

rita1000

На некадърни шофьори бензиностанцията им е виновна.Всеки ден минавам оттам.Колите навлизат с голяма скорост в бензиностанцията и даже някой път не могат да вземат завоя при входа.Точно където е резервоара пред него има малко тротоарче с височина на бордюра най-малко 45см.Колата ,която е в резервоара е блъсната отдясно и е изкривена.Явно шофьорите са се сътезавали кой е по-бърз и затова е станал инцидента.

Инцидент от мащабите на Хитрино е дебнел ???? То като пълнят бутилките половината е вода , колата като самовар и излиза пара отзад като заредя на газ

То си чакаше да се случи там. Ако бяха сложили 4-5 бетонни блока пред тръбите, нямаше да се стигне до там. Но нали чакаме да стане новина, че тогава да го мислим.

Сменете заглавието! Излагате се! Правите ли разлика между газа в Хитрино и пробан-бутана на бензиностанцията?!

Наистина можеше да стане голяма беля. Вчера по новините споменаха, че този с мерцедеса бил засечен, и за това се забил там. Няма ли да издирят истинския виновник...?!

Инфраструктурните обекти( язовирни стени , магистрали , тунели , мостове ) са предвидени на максимално 30 години експлоатация със стандартна поддръжка преди подновяване или генерален ремонт ......... А сега смятайте нещо въобще дали дири е било дори боядисвано през последните 30 години

Чак сега схванах за коя бензиностанция става въпрос. Трябва много виолетови гъбки да си излапал, за да успееш да я нацели тази бензиностанция!

Ама някой видял ли го е този инцидент да си тръгва? Ми той може още да си дебне там! Няма ли кой да го изгони този инцидент от там бе?? Бах ти държавата!!

за пореден път има свръх преекспониране на проблема и създаване на страх и паника сред населението. От всичко написано става ясн, че няма серионзно изтичане на гас, няма високи концентрации и прочие, ама иначе пожарни, линейки, гражданска защита и не знам си какво. Така правят власт имащите за да се презастраховат и някой да не им бутне столчето. Малоумна българска работа...

Измерване се пише. Замерване е като хвърляш нещо по някой.

ЗНАЧИ АКО БЕШЕ НЯКОЙ МАЛЪК ДИРЕКТНО ГО ЗАТВАРЯТ НО НАЛИ Е ОТ КАРТЕЛА КАЗВАМЕ БРАВО НА ОГНЕБОРЦИТЕ АМ ПРЕВЕНЦИЯТА В СЛУЧАЯ КЪДЕЕ

И един “неспециалистски” въпрос. След като чичо Манчо с москвича може да предизвика без да иска “експлозия с мащабите на Хитрино” насред София, какво би могла да направи група тренирани в Сирия “французи”, от онея, дето Франция не си ги иска обратно? Нещо за нормите ни за газостанции някой експерт да се изкаже? Някой от ДАНС?

Ето ви два основни въпроса : 1, Кой е разрешил този съд под налягане да се постави толкова близо до пътното платно. 2. Задействали ли са се т.нар отсекатели , които трябва да спрат изтичане на газ при разкъсване на тръба? Монтирани ли са въобще?

по т. 1: РИОСВ по т. 2: отсекателите не се задействат при поражение/пробив на резервоара или на главен спирателен кран.

защо мъчат за шофьора къде е защо го крият

Резервоара за газ трябва да се огради с противотанкови съоръжения, защото следващия път може да не е автомобил, а камион.

Или танк

Мерцедеса как е? Ох, дано да не огънат тежко.

А защо мълчат за шофьора, причинил произшествието!? В други случаи веднага цитират трите имена, възрастта, дори местоживеенето, а сега - нищо! Явно е някой много "наш" та си траят като партизани на разпит. елементарно е да се вземат предпазни мерки да не се случват такива неща по бензиностанциите, особено на тези - в гъсто населени райони и покрай улици с интензивно движение. Защо собствениците на бензиностанции не са задължени да правят това?

Наш човек

Тоя с мерцедеса да се беше зривил. То и тая бензиностанция там е отвратителна и скъпа

Взривил бе Младенчо,Взривил.

На някого са му се досвидяли неколкостотин лева за парче мантинела. Нека продължават да си играят на "тука има - тука нема". Няма ли кой да седна да помисли какво може да се случи на един взривоопасен обект?

Ако е имало опасност от взрив, то защо не евакуираха детската градина, която е на 200 метра от бензиностанцията. Или отново само ненужно ескалират напрежението или покриват истината. Синът ми е в тази детска градина и никой не ме уведоми, че има потенциална опасност. И кой по дяволите е разрешил да се строи не една, а две бензиностанции в близост до детска градина? Пълна пародия е нашата държава.

А бе я си разкарайте тъпата детска градина като не ви харесва и я направете на село . Анан от мрънкачи.

Защото си придават важност и се правят на герои.

Детската градина е зад прилично голям десет етажен блок. Можеше и да не чуят.

Ха, на вчерашния въздух само газ му липсваше и веднага се намери мъдър мераклия да го осигури.

Никъде в медиите няма нищо за шофьора, пиян ли е бил, и най важното кои е бил, явно е някоя важна клечка???

Добро утро! Тук жертвите щяха да са мнооого повече.

Щеше да е смешно макдоналдс да се позиционира изведнъж с гръм на паркинга на мола. А с тия два стъклени мастодонта на кръстовището на Йерусалим, жителите на китния квартал младост щяха дълго време да си вадят стъкла от задниците. Хубави коледни фойерверки щяха да са. Жалко, че се не получиха.

Най-якото беше, че всичко навсякъде беше задръстено, точно лентата посока Пловдив беше ОК (като всеки нормален ден, но нищо извънредно). Симеоновско, Драган Цанков, Яворов, Цариградско към центъра .....мазаляк...Как стават тия работи, никога няма ад разбера.

още по-яко е как КАТ регулираха тежкия трафик, който се създаде - Никак.

пича с мерджана сигурно се е разминал с 50 лв.

Не е ли -ичка?

Един призрак дебне на Цариградско шосе - призракът на дебилизма! А може би дебне и в редакцията?

А на бас, че мерцедеса е с летни гуми с 3 мм грайфер!

Що инциденти се случиха по времето на ГЕРБ - Хитрино, залятият Бисер, атентата на летището, хората факли.

ем да.. но както виждаш има и отрицателни "like"', т.е. явно има хора, които не са съгласни с теб, те боготворят зеленчука и асансьора.. прост нардод бе

Като се намеси главният шлангаджия Тиквоний проблема се решава от самосебеси.

Ууу, да! Толкова беше професионално всичко, че вчера привечер, като минах от там, милиционерите пушеха най-невъзмутимо, подпрени на патрулката.

Какво от това? Като разберете последиците за алфа селяндура( ако въобще има такива) пишете. Иначе само зрелища...

Пак ви казвам - Чалева и Гогов са неграмотни!

най великия пожарникар на вселената пак ни спаси...Овации

А кокошката с мерцедеса как е?

кокошка ли е била? мислех, че е кокош

ще кара каруца с една конска сила

и да чуем, защо резервоара е там? норми, закони?

Ми щото е бензиностанция, бе клепчо.

Там, каквото каза, че си ....

тъпак недоклатен ... има си норми, къде на какви отстояния се монтират резервоарите за гориво според вида му така, че да не се получават точно такива инциденти

Какво му е на резервоара там??? От към страната на булеварда е ограден със стена!! Проблема не е в резервоара. Не резервоара е излязъл на булеварда и да препречи пътя на малоумника, а малоумника се е натряскал в резервоара!!! Разбрахте ли го??? Не са виновни билбордовете и дърветата около пътя, а малоумниците, които са набиват в тях! Има една категория хора, които си мислят, че улиците са състезателни писти! Има си правила за движение по пътя и според тези правила, този автомобил там е трябвало да се движи с 20 км/ч, като и тази скорост му е много. Как пък все някой друг Ви е виновен бе???

https://lex.bg/laws/ldoc/2134649345 Отвори чети и коментирай!

Само като чета заглавието и знам какъв подарък ти трябва за коледа - буквар!

По-скоро читанка. Думите сами по себе си са наред, граматиката куца.

Deus Vult

Заглавието беше променено 2 пъти - първо за да си оправи граматиката и след това за да си оправи и правописа. Граматиката в самата статия обаче продължава да си куца

Толкова години стана, как не взеха от Дир някакви мерки срещу тази ужасяваща неграмотност, която струи от сайта им. Явно толкова им е нивото. И на писачите, и на собствениците