Интерпол: Планът да се гори Корана е взривоопасен

Интерпол предупреди правителствата по света за увеличена опасност от нападения срещу невинни хора, ако планираното изгаряне на Корана от американски пастор бъде извършено.

Обратно в новината

Коментари - Интерпол: Планът да се гори Корана е взривоопасен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Изумително просто скроена машинация. Използувайки религиозността на хората някой се възползва за да създава напрежение (а може и нещо по сериозно да цели). В САЩ не можеш просто така да си излезеш навън и да си запалиш нещо, каквото и да било. Ще те арестуват веднага, а той човечеца даже и известен стана и се обсъжда действието му на високо ниво - Интерпол се намесва даже. Плитко и глупаво скроено и хората се вързват ЗА СЪЖАЛЕНИЕ! Осъзнайте се хора, не се поддавайте на машинацци

Вярата е едно ,фанатизмът друго.Има ли някой , който да каже,че Светата инквизиция е нещо прекрасно-тя е дело на хора,които стоят далеч от Бога.А Бог във всички религии е само едно-ЛЮБОВ!Този постор е обикновен престъпник ,ако беше истински вярващ,той нямаше да гори книги,защото в Библията пише,че който вади нож , от нож умира.Искрено вярващите хора са миролюбиви и кротки,те не се опияняват от пушеци и кръв.За съжаление ,,божите служители" често пъти нямат нищо общо с Бога.Парадокс!

не поставяи всички под общ знаменател-кроки и вместо да обиждаш-се научи да си миеш задника,а до колкото,че си с плитак ум,то е ясно защото какво става в кухнята -знаят определени хора,а ние само се драчим и сме от сащата страна на барикадата.

НАСИЛИЕТО РАЖДА НАСИЛИЕ. трябва да има една религия.защото БОГ е един. религийте са създадени за да се манипулират хората.

Е така е - чалмите могат да горят национални флагове и библии когато си поискат и даже ги дават по тв, а сега понеже един човек е решил да протестира символично и да изгори 1 копие на курана (както му казват в САЩ) и шубелиите веднага го обявиха за луд и се паникьосаха. За това чалмите ще ви държат под страх и ще си мълчите мишоци такива! Да ви п.кам на толреантноста. Като ги толерирате толкова и ще ви се качат на главата..

Хайде сега "средновековна умствена теснота"Много са си добре.Ако си мъж правиш каквото сиискаш,ако жена ти кръшка можеш да я убиеш с камъни без последствия,многоженство Ако си жена лошо-чувала на главата и по цял ден вкъщи, но никой не те знае какъв бабурак е, мъжа ти е жене поне за още три

"Планът да се гори Корана е взривоопасен" А неизгарянето ?

Дори и да изгори всичките копия,на никого няма да навреди освен на себе си.Посланието е изпратено от Бог и се знае наизуст 1:1 от стотици хиляди хора по Света.А той,щом е толкова вярващ,да покаже в кое писание се проповядва изгаряне на друго.За пореден път религията се използва с политическа мисия.Жалко е сащо,че и хората са рекламата на една вяра,а не самата вяра.

Който си мисли, че с горене на книги ще се справи с проблема, не е на по-високо ниво от изостаналите в Средновековието фундаменталисти. Между другото този идиот Тери Джоунс е бил пастор в Кьолн, но е бил изгонен от Германия, защото е заподозрян във финансови машинации, промиване на мозъци и използване на сектантски методики... Нещата се изясняват.

Ама нали ще си го горите в Щатите? И то само в един от тях, ко занимавате целия свят. Я стига сте прехвърляли от болната глава на здравата! Отидете при пастора, баламосвайте го 24 часа, докато мине 11.9 и готово!

Не ми е ясно до кога ще е тая верска търпимост?Нарисуваш Мохамед-гонят те да те убиват,речеш нещо против исляма-смъртни заплахи....неизброими примери.Не съм чул християнин да е заплашвал друговерец.Коментара е излишен.Не обвинявам хората-те са бедни трудулюбиви -покорни/за съжаление/....Добра почва за уродливи ръководители...

Горенето на книги,особено на такива като Библията и Корана,е дълбоко човеконенавистен акт.Аутодафетата са белег на Средновековието и мракобесието.Докосването до Библията и Корана е нещо свято ,нещо,което възвисява и обогатява човешкия дух.Жалко,че подобни културно-исторически феномени като тези две книги се превръщат в обект на мръсни спекулации и насъскване на хора.А що се отнася до това ,че религията е нещо опасно,то истината е друга-политиката е нещо опасно и много мръсно.Спомнете си чудесния филм,,Тялото",той дава отговор на много тревожни въпроси за универсалните човешки ценности в глобалния свят.И кой осакатен мозък има наглостта да твърди , че Библията и Коранът са само религиозни книги?!Що за невежество?!

Нямам нищо против пеенето на ходжата-въпреки че ми се пресира от него-това да им е кусура,но не повече.Толерантноста се исчерпи....

научи се да пишеш грамотно кроки, вади очи такъв правопис

Не може до бескрайност да се съобразяваме с верските чуства на мюсюлманите а те да ни избиват кат мухи-щото видите ли ние сме толерантни-няма такива екстри-толерантноста се исчерпи.Или си сядат на насраните гъзове и си гледат пеенето на ходжата или почва боя-няма трети вариант.

Тъпанарите от така наречената служба за сигурност на САЩ са готови да арестуват всекиго , дори и при най-малкото и невинно подозрение за тероризъм срещу щатите , а в дадения случай дори пръста не искат да си помръднат и да спрат този видиотен "свещеник" . Та той определено е по-голяма заплаха за сигурността отколкото конспиративно измислените терористи и съвсем спокойно службите могат да си го арестуват , но явно така им изнася повече .

поздравленя за поста. двоини стандарти, ще изкарат доста пари от бюджета и ще държат хората в страх, защо да го арестуват ;-)

Мндаммм : религиозния фанатизъм е опасен във всякаква форма. Но пък може и това да различава великите хора (ин нации) от малките : стоенето зад принципи на всяка цена. Не си спомням кой беше казал : "убеден съм че не си прав, но бих умрял за да можеш свободно да си заявиш мнението"

Що за ненормалници да горят Корана. Тя не е виновна книгата, за това, че има откачалки терористи. По същата логика някои може да гори Библията ...

Няма нищо взривоопасно в този евентуален акт. Трябва да се помогне на милиони хора по света да излязат от умствената средновековна теснота, в която се намират, робувайки на Корана и Библията. Тези хора могат и трябва да повярват в себе си, да бъдат пълноценни разумни индивиди.

Дали не е взривоопасен, а ? Точно защото те робуват на корана и има безброй фанатизирани мусулмани , този акт е опасен. Ако бяха достатъчно цивилизовани както християните , тогава те просто биха осъдили това евентуално палене , но сега определено е доста вероятно да стане напечено. Спомни си само какво стана след карикатурите на Мохамед . А друг е въпросът пък колко християнско и цивилизовано е паленето на книга . Мислиш ли , че на тези хора може да им се помогне точно с паленето на това, което е свещено за тях ?

Това са само приказки. Не се лисещаш, че е невъзможно да 'помогнеш' на накой, който се е родил и живее с корана си? Изгаряне на корана е пълна простотия, по-голяма от тази трудно би измислил човек. Може би да кара с 250 км. в час с мотор по околовръстното на София, което толкова често се случва, че не се учудвам и на изгарянето на корана.

Взривоопасен ?!!!? Вие пък, стига емоции бе DON'T PANIC . И да се подпали нещо, пък и да тръгне да гърми БиБо мигом ще го угаси и обезопаси на минутата !! :) Нали като на НАТОВСКА страна ще помагаме на Бай Брадър, няма да се излагаме ..........

Пак ни рекламират религията :) Гледайте какво ще стане - ще изгорят Корана, ще се раздуха по медиите и хиляди млади хора ще проверят да отворят тази книга и да видят какво толко има в нея. И хоп - новите мюсюлмани. Защо си мислите, че в САЩ преди 9/11 средно на година са приемали исляма само по около 62 000 души, а след 9/11 средно по 118 000 души? Ами заради рекламата, която медиите постоянно правят на исляма.

И какво толкова има в Корана, глупостите на един педофил и кръвопиец... Като цяло всички мусюлмани са изпълнени със страх към мисленето, и страх изобщо. Шанса да станете истински хора е минимален, за съжаление!

нещо не ми става ясно: бушмена след 11 септември заяви че исляма бил религия на мира... а сега всички почнаха да се ваикат какво щяло да стане ако някои изгорял светата книга на тая мирна религия и каква вълна от насилие щяла да последва... преди време един беше изгорил библията по един канал на немската телевизия - освен няколко епископи и други от сорта никои не се възмути , нито пък се взриви... маи тоя пастор не е далеч от истината за поведението на мусюлманите... а то не е и за чудене като се има предвид какъв "мирен" човечец е бил техния пророк

EY MNOGO SA TAPI TEZI AMERIKANCI! AMA MNOGO...

В Дер Щпигел пише, че този пастор е ръководел църква в Германия до миналата година, когато паството му го натирило да си ходи. "Terry Jones Accused of "Spiritual Abuse" at Cologne Church". Стига вече с този пастор. Скенерите могат да те разсъбличат дибидюс гол по летищата, а някакаъв си Тери Джоунс ще си развява байрака колкото си ще. Позовал се на Първата поправка. А няма ли поправка да не занимава света със себе си?

Не, че подкрепям горенето на Корана, ама ако ислямист изгори Библия, дали ислямските държави ще предупреждават за нападения на христяни срещу чалми?

Ами Владо , християните сме достатъчно цивилизовани , за да не нападаме чалмите заради изгарянето на една книга , пък била тя и библията , не мислиш ли ? За жалост чалмите са фанатизирани прекалено много и това ,което иска да направи този фанатизиран "християнин " е абсолютна глупост.

Не, защото чалмите вършат черната работа на мързеливите 'християни' и са им евтина работна ръка, както и ние. Всъщност става дума за католиците, противопоставянето е между тях и мюсюлманите а не става дума за целия христянски свят.

е какво.. другия варянт е да им оближем гъзовете като покажем "страх от нападения" и си трайкаме... че проповядва насилие и нетърпимост към другите религии - спор няма.. едва ли това е адекватния отговор/решение на проблема... но човека си има свобода на словото и личния избор, никой не може да го съди.. мен ако пита някой, най-рационално би било по хитлеровите методи :D

Ако си сред планираните за изгаряне в камерите, не мисля, че ще продължиш да си привърженик на хитлеровите методи. За голяма част от света ти си излишният, приятелю! Не вярвам, че все още има толкова ограничено мислене по света, честно да ти кажа!

А може би онези, които изгоряха в кулите бяха в нещо виновни?...

tozi pastor shte dovede sveta do treta svetovna voina!!!tozi idiot pastor e za ludnicata!!!toi polaga na risk mnogo nevini hora po sveta!!!

Ако знаеш пък на мен как ми е писнало от разни псевдопатриоти и псевдовероющи, търсещи публичност.......... Корана щял да гори тъпака!

против горенето на книги сam.но факт е че терора в света се подготвя и финансира от исляма ,че тази религия е podobna с фашизма и е грешка че света си затваря очите за това воината се води но света си трае

Съгласен съм напълно! Да не забравяме и пророчеството на Ванга за трета световна война , която щяла да започне през октомври 2010г! Направо целия свят може да пламне заради един луд! Ами да го вържат ако трябва!